Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zalane piwnice ul. 3 Maja 6A |
02.08.2014 między 2 a 3 godziną w nocy dzięki szybkiej reakcji mieszkańców bloku mieszczącego się w Łomży przy ul. 3 Maja 6a zatrzymano zalewanie piwnic. Brodząc w wodzie ustalili oni, że strumień wody wydostaje się z pomieszczenia udostępnionego MPEC-owi w Łomży. Daremnie dzwoniono na numer alarmowy i stacjonarny firmy. W końcu podjęto, zakończoną sukcesem, desperacką próbę dostania się do środka zamkniętego pomieszczenia . Okazało się, że przyczyną zalewania był odkręcony zawór doprowadzający wodę do centralnego ogrzewania. Kurek został zakręcony, a sytuacja została opanowana. W międzyczasie na miejsce dotarło zaalarmowane pogotowie MPWiK , które po sprawdzeniu poprawności urządzeń znajdujących się w ich pieczy, odjechało. Mieszkańcy bloku nie zostali w tym nieszczęściu sami, ponieważ już zaczynali swoją pomoc strażacy; którzy wypompowali wodę zalegającą piwnice dwóch, z trzech mieszczących się w bloku, klatek. Czyjeś zaniedbanie spowodowało podmycie piwnic, zawilgocenie fundamentów około dwudziestoletniego budynku oraz dziesiątki litrów zmarnowanej czystej wody.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zalane piwnice ul. 3 Maja 6A |
Ciepłej brak, za to zimnej jest tak dużo, że aż piwnice zalewa... Może, w tym zdarzeniu można dopatrzeć się też czegoś pozytywnego?
|
|
Brawo Straż Pożarna stefannowak
|
|
MPEC komin remontuje i niemiał czasu zajmować się jakąś piwnicą :):):)
|
|
do stefannowaka co masz do naszych strażakow robią kawał dobrej roboty i chwała im za to bóg im wynagrodzi robią kawał dobrej roboty strażacy chwała wam za to niech bóg będzie z wami nasi strazacy łomżyńscy
|
|
strażacy robicie kawał dobrej roboty w łomży jestem z wami bóg z wami niech wam bóg g=błogosławi za waszą robotę pozdrawiam bo co się dzieje żle to strażacy kot pies strażacy pożar i . . . i t p
|
|
sory, źle zrozumiałeś ja o Straży Pożarnej mam jak najlepsze zdanie i chwała im za to co robią stefannowak
|
|
ok pozdrawiam cię i naszych strażaków łomżńskich
|
|
ja też pozdrawiam.
|
|
o tak, tak -remont komina ;) szczególnie o 3 w nocy. Chciałabym wiedzieć jak ten remont wygląda :)))
|
|
Remont to remont:) Nie ważne jak wygląda, ważne że trwa :):)
|
|
A co mnie obchodzi komin? Dzisiaj już 3 lipca, a ciepłej wody w kranach jak nie było tak nie ma!
|
|
Bez komina się nieda :):) Zresztą kto to widział żeby w upały dogrzewać się gorącą wodą :):)
|
|
I przez to dogrzewanie są właśnie takie upały. W lato wszystkie kominy powinny być pozatykane.I krany od ciepłej wody poodkręcane i pozaślepiane aż do póżnej jesieni. angella
|
|
Amen !!!!! :):):)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |