Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zakaz przed mostem stoi! |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zakaz przed mostem stoi! |
|
O jakich urządzeniach mówisz? Jeśli chodzi Ci o urządzenia do kontrolowania wagi przejeżdżających pojazdów (bo chyba te miałeś w zamyśle) to są one zbędne - każdy pojazd ma wpisaną masę w dowodzie rejestracyjnym, a list przewozowy zawiera wagę przewożonego towaru. Po ich dodaniu otrzymujemy masę całkowitą pojazdu. Jeśli policjanci mają podejrzenia co do faktycznej masy pojazdu, mogą go skierować do odpowiedniego punktu kontrolnego. Bez wątpienia natomiast policja posiada urządzenia do kontrolowania poprawnego funkcjonowania tachografów i innych elementów pojazdów. Pozdrawiam
|
|
Tiry jak jechaly tak jadą.Nie zważają na znaki.Przynajmniej na razie.
|
|
Nie sądzę żeby Brzeziński miał inne możliwości blokowania ruchu przez Łomżę, niż wykorzystanie mostu. Swoją drogą słyszałem, że faktycznie jest lichy. Ale Topczewski na to jakoś nie zważa. Żeby nie było tak, że kaczki grykę zjadły a bician w d... dostał. Bo Topczewski puszcza ruch a za most odpowiada Brzeziński. Oj, żebyśmy tylko nie mieli drugich Katowic. Choć z tego co słychać w gazetach, to raczej Topczewski dostanie po tyłku za to.
|
|
Blokowanie przejazdu TIRów przez Łomże to zła taktyka. Może dać efekt w wyborach samorządowych (wątpię w to). Ale jednocześnie oddala sprawę obwodnicy i Via Baltica w Łomży. Moim zdaniem nalezy pozwolic jeździć ciężarówkom przez Łomżę. I szybko zamówić pomiary natężenia ruchu oraz hałasu. Będzie prosty dowód na to, że: - ruch tranzytowy w naturalny sposób odbywa sie przez Łomżę, a nie Białystok, - Łomża koniecznie wymaga nowego mostu i obwodnicy, bo miasto jest zajechane przez ciężkie pojazdy, - mały ruch w kierunku Wawa - Bstok po usunieciu sztucznych barier administracyjnych, więc nie ma pośpiechu z budową dwupasmówki do Białegostoku, - Via Baltica powinna biec na Łomżę - Grajewo - Augustów. Nie tylko ze względów ekologicznych i ekonomicznych, ale także dlatego, że już w tej chwili wszystko jedzie przez nasze miasto. Każdą sytuację można wygrać, jeśli się wie jak ją rozegrać. vR
|
|
No dobrze von Reuffen. Przez Łomże, ale którędy? Zapchaną Aleją Legionów? Chyba tam nie byłeś. A na Via Balticę to i tak nie będzie miało wpływu. Zrobią na co pozwoli Unia, czyli ten co portfel trzyma.
|
|
Przez Łomże, niestety Legionami i Wojskiem Polskim. Było tak przez wiele lat, może warto wycierpieć jeszcze?
|
|
hehe nie ma co :D zamiast na most to będą jeździły po mieście. a stary komunistyczny most i tak już niejedno wytrzymał. obwodnicy panie prezydencie nam trzeba!!! ale do kogo ja mówię jak on pojechał na wczasy pewnie cosik do swojej nowej willi dokupić na starą łomżę bigi2004
|
|
i dobrze(tak nie czytalem waszych wypowiedzi :))
|
|
Most jest konstrukcją sprężoną , chyba tzw. kablobeton. Podobno jest z 1956 r. Mam duże wątpliwości co do stanu lin sprężających po tylu latach (korozja , zmęczenie lin). W tamtych latach nie przewidywano takich obciążeń dynamicznych. Myślę , że P. Topczewski dużo ryzykuje. Identyczny most pobudowany gdzieś na Śląsku dawno już nie istnieje. Pożyjemy , zobaczymy.
|
|
Mr.S moze bys sie ze kna skontaktował czyżbyś bale sie kofrontacji?? odwiłeś lipe i walisz w c***a. A propo tego posty Brzezinski na urlopie 3 tygodniowym a dzisiejsza bezcenna pisze ze narazie nic zrobic nie mogą bo zadnych wypadków nie było.....
|
|
P.Topczewski niczym nie ryzykuje bo tirem nie jeźdi i na naszym moscie nie bywa, wiec mu zbywa ten mostek staroświecki, niech runie napewno nie jemu na główkę :-( =(
|
|
von Reuffen poperam Twoj tok myslenia po czesci. Dlaczego ?? bo wszytskie badania natezenia ruchu itd byly do tej pory robione przy zakazie 8t na Augustow - co za tym idzie?? Nie bedzie Via bo ruch maly. Ale moze by tak teraz sie pokusic o takie badania...ciekawy jestem jakby sie Bialystok tym razem zachowal...
|
|
dokładnie :)
|
|
Już dobrze wiedzą ci co robili badania dla potrzeb Via Baltiki skąd i dokąd odbywa się ten ruch. To jest jeden z najważniejszych argumentów za łomżyńskim wariantem i właśnie tego (i ekologów też) boi się Topczewski vel kocziss. Tak to czuję, szkoda, że nie wiem na pewno:(
|
|
jidźźźźźźź mnie stąd :) buahahaha Lomzes
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |