wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
BLM

proponuję małą zabawę na forum - wymieniajmy powody, dla których uważacie,że w BLMach jezdza buraki (pamiętajcie, żeby numerować!)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: BLM

taką samą zabawę proponuję zrobić dla BL, będzie jeszcze bardziej śmiesznie!

Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach

jajca tylko ogolić i do przedszkola

aa

czy blm czy bl jedno jest to samo srele małolaty za kierownica -jeżdzić nie potrafia

mistrzowie fajery,proponuje napisac jaka kategorie pr. macie,ile lat i jaki \"przebieg\"

bkl tez niezdary nie umieja jezdzic po lomzy

haha a co by bylo jakby w lomzy byly wielopasmowe ronda z ruchem tramwajowym?
Masakra

chodniki by poszerzali haaa

jeśli chodzi o jakiś przykład,to widziałem sporo razy wielu kierowców jeżdżących na bkl,którzy to najpierw wciskają hamulec,a potem kierunek.z pewnością bl jeżdżą podobnie,ale wielokrotnie musiałem reagować,a okazywało się,że to bkl,może dlatego,że to po tej trasie...dalej łubudubu,starty od świateł,piski na stacjach,panika jadąc za lub przed policją,dziwne parkowanie,wieczne pierwszeństwo na przejściach,niebezpieczna zmiana pasa ruchu....to nieliczne przykłady jazdy \"buraków\"nie tylko na blm,bkl,bl.
kto się hu...m urodził,kanarkiem nie zdechnie.

u mienia p.j.od 15 lat,przebieg jakieś 130000km. punktów 8(fotoradar)

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Kto jakie auto ma to niech si.ę wozi przeszkadza to komuś?

Bartek modzelewski

A co to za roznica jaka rejestracja? jak ktoś nie umie jezdzic to może mieć i zlote blachy a i tak będzie drogowym błaznem. Najwazniejsze to zrozumie ze nie jest się sam/sama na drodze sa tez inni no ale niektórzy maja takie male mozgi ze prostej zasady nie umieja ogarnąć i jezdza jak by jezdnia była ich wlasnoscia.

moze wiekszosc ma kupione prawojazdy?

Jest parę wyjątków, ale zwykle to blmy nie oszukujmy się:
1. Zamiłowanie do agrotuningu. Vectra I/golf 4 zyskuje na mocy gdy dołożysz do ciemną folię na szyby, jakiś napis po angielsku koniecznie ze słowem race, power, turbo lub sport. Pokrowce-teżmuszą być koniecznie z napisem sport ew. Racing i najlepiej gdy są czerwone-wtedy taki na przykład Lanos koloru morska zieleń nabiera iście rasowego charakteru. Spojlery, nakładki, itp również mile widziane.

2.Odblaskowa kamizelka założona na oparcie-gdy nie jest wyeksponowana policja pomyśli jeszcze że jej nie ma w pojeździe. Musi rzucać się w oczy. Musi.

3.Przerdzewiałe progi i nadkola? To nic. Ważne, że końcówka wydechu (podwójna rzecz jasna) bije po oczach chromowym blaskiem,ale to chyba podchodzi pod pkt 1.

4.Bmw/audi/mercedesy ze starszych lat przerobione na gaz nie jest obciachowe. Ależ skąd. Za to wszyscy sąsiedzi myślą, że śpisz na pieniądzach.

5.Ruszanie spod świateł z piskiem opon, sporadycznie zdarza się co prawda każdemu, ale blmy mają często taki nawyk. W końcu parking pod kauflandem mały a trzeba stanąć jak najbliżej wejścia.

6. Tłumik-najlepiej spełnia swą rolę gdy jest lekko wypalony, wtedy trzeźwe pół sobotniej dyskoteki i wszyscy pozostali przez resztę tygodnia myślą, że pod maską siedzi potwór pokroju v6.

7.Parkowanie. Ja tylko na minutkę poza tym mam babcię na wózku wiec nic się nie stanie gdy zaparkuję na kopercie... To niestety przywara także 100.

8. Jazda po alkoholu. Jakoś odnoszę wrażenie że jazda po piwie czy dwóch dla blmów jest wręcz swoistym wyzwaniem/szpanem/dowodem odwagi itp.

9.Tuba w bagażniku. Nie mam nic przeciwko, gdy ma to wszystkie ręce i nogi, ale na widok dudniącego pusto samochodu, gdzie każdy błotnik, każda część nadwozia drży w rytm ona tańczy dla mnie.

zxcv4 to ja pierwszy rozpocznę statystyki.
Mój roczny przebieg od 4 lat to około 90 tys.km,prawko od ponad 6 lat, za sobą około 450 tys.km, kat. A,B,C.
Moja rejestracja to BLM, i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że taki wieśniak z BL, który założył ten temat i wielu innych podobnych mu osobników mogą mi cmoknąć w pędzel. Tworzysz kategorię złych kierowców na BLM a ci z BL sami nie lepsi. Wy nie powinniście wyjeżdżać poza miasto :D.

Wyprane gacie: Mój roczny przebieg od 4 lat to około 90 tys.km,prawko od ponad 6 lat, za sobą około 450 tys.km, kat. A,B,C.

no i co to wnosi? to ze ktoś dużo jeździ nie znaczy ze jeździ dobrze... Ale jest tu taka racja ze nie ma co generalizować czy to BL czy BLM. Moim zdaniem to każdy powinien zacząć od siebie i jezdzic tak żeby inni nie uważali go za buraka. Czy ktoś jedzie stara BMW czy golfem to mnie grzeje poki nie gra cwaniaka... W sumie w tej Łomży nie jest zle po kilku latach mieszkania w wawie nauczyłem się patrzeć w lewo bądź w prawo przechodząc na pasach na zielonym swietle:) niby można isc a tu zawsze mistrz kierownicy się znajdzie co jeszcze zdarzyl na \"poznym pomarańczowym\"

Mnie tylko razi że BLM-y kupują se auta za dotacje. Szkoda że my miastowi tak nie możem :D Kostkę na podwórkach układają - unia im zwraca 85%, inne nakłady rónież.. Gdzie sprawiedliwość..? A wcześniej do uni buraki nie chcieli...

Wisienka123 co gula ci lata z zazdrości? hehe
Następna nienapasiona.
Dotacje mają, ale kosztem czego, poza tym kto wie jak to z tym będzie, narazie tak to wygląda że dają a potem unia zaostrzy przepisy i będą doić rolnika z czego będą tylko mogli. Większość i tak siedzi w stresie i w kredytach.

Wisienka123, BLM to niekoniecznie rolnik. Teraz wielu ludzi, jesli ich stac, ucieka na wies.

:)

No skacze gul ze ja nie mam \"tak dobrze\" - żeby było sprawiedliwie to by mi nie skakał :) Szkoda że mi za remont unia nie zwróciła albo mi dotacji nie daje, chętnie kupiłabym nowe auto, czemu nie ... :)

: Wisienka123 otworz sobie firme i tobie beda dawac dotacje ,co tu zazdroscic rolnikom pracuje na swoim i dostaje jak kazdy jeden co ma biznes.nikt nikomu nie daje za ladne oczy itd..

tak bo na firmę dają takie dotacje że ulala..:) nie ma to jak życie w oderwaniu od rzeczywistości, sprawiedliwości nie ma nie było i nie będzie, irytuje to, że ktoś dostanie i jeszcze drze puszkę że ma ciężko itd

sherlock jakie dotacje na firmę? Chętnie się dowiem gdzie co i jak bo właśnie mam działalność prosperującą od półtora roku i kompletnie żadnych dotacji nie mam.... A też ciężko pracuję i unia niczego mi nie finansuje, nie zwraca ani nic, wszystko muszę swoimi własnymi rękami

lubię_żelki : święta prawda :|

dziwne nie jestem rolnikiem a jeżdze na BLM ?

Wisienka pochodze z Łomży i mam porownanie i z moich obserwacji wynika, że jednak \"miastowi\" pracuja lżej; nawet nie masz pojęcia jak ci ludzie cięzko muszą pracować na roli, czy upal, czy deszcz 7 dni w tygodniu do nocy, zawsze istnieje ryzyko czy ich uprawy ciężko wypracowane nie poloży jakaś plaga albo nie zniszczy pogoda; a co do dotacji to za tą kasę kupuja rożne folie, opryski, nowsze maszyny, czy nasiona, ktore kosztują nie malo bo to nie do malego ogrodka tylko na duze pole; żadko komu cos zostanie wlasnie na starego np golfika i to nie wiadomo czy zostal kupiony z dotacji. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zazdrościsz ? sprobuj sama tej krainy miodem plynacej i zobaczysz.pozdrawiam

a temat o burakach za fajerą....

Jetem ciekawy jaki to wielki kierowca założył ten temat. Żałosne nabijać się z ludzi którzy robią błędy albo poprostu niezbyt potrafią jezdzić. Po za tym miejsce zamieszkania nie świadczy o posiadanych umiejętnościach za kierownicą i jestem pewien że nie jeden jak to określasz BLM jeździ lepiej od Ciebie.

Zdaje sie ze temat byl o buractwie za kierownicą, nikt tu nie twierdzi że jak ktoś na blm to nie potrafi jeździć.. Niech sobie potrafi, bo to dla dobra nas wszystkich. W zalożeniu mialo byc smiesznie a jak zwykle wychodzi jatka slowna, co kogo obchodzi ile ktos robi km na rok? Zaraz zaczniecie wklejac zdjecia z licznikow i paragonow za paliwo..:-)

Wisienko droga, kupuj ziemie i gospodarz. Co stoi na przeszkodzie? Strach przed zostaniem BLM? Jak nie masz kasy to pozycz. Dostaniesz doplaty i oddasz z nawiazka.

To samo sie tyczy lubie zelki. Jakie prawo zabrania wam zostac rolnikami i poza dojeniem krow ;), doic unie z kasy......

taka różnica że trzeba być chamem z dziada pradziada a ja jestem łomżyniana z dziada pradziada i nie mam hektarów :/ Teraz to już za późno - chyba że mnie jaki weźmie co ma hektary :D

A tak na prawdę to nie zazdroszczę im pracy ani pola tylko tego że unia im dotacje daje a ona se auta kupują, domy i podwórka urządzają.. Z jakiej racji? To jest nie sprawiedliwe - reszta ok

Wisienka jakim chamem? Dlaczego ublizasz ludziom?A tak na marginesie tez jestem rodowta lomzynianka ale sie tym nie podniecam jak co nie ktorzy,wielki mi tu zaszczyt szlachta lomzynska,dziecece podejscie do zycia ,koncze ten glupi temat dobranoc

\"chyba ze mnie jakis wezmie co hektary ma\" bo ja jestem glupia pinda i sama sobie w zyciu nie poradze. Bede tylko beczec na forum ze zycie jest takie niesprawiedliwe.... nie mam wiecej pytan wisienko, powodzenia...... bedzie cu potrzebne z takim podejsciem.

lomzynianka z dziada pradziada niech nad gramatyka popracuje....

spokojnie, nie bierzcie tego co piszę tak dosłownie :D trochę dystansu, ludzie :D

johnboy radzę sobie w życiu - tylko szkoda że w miastach unia nie finansuje remontów, aut itp itd, nad tym tylko ubolewam ot co .. ;)

Temat żałosny..... a jego założyciel.. no cóż brak słów.
Wisienka123 - czy ty, prosta dziewucho przeczytałaś to co napisałaś?
Całe te twoje marne wywody , świadczą o tym jak płytka jesteś intelaktualnie..
Tak na marginesie , mam wielu znajomych i sąsiada z bloku co jeżdżą na blachach BLM, mieszkają tu od zawsze. Niektórzy mają firmy w okolicy Łomży.... inny kumpel pobudował się w mieścinie obok.... więc jakie to bguraki?
Wisienka123 - pusta jak Bęben dziewucho ! Tym BLM-om do pięt nie dorastasz gimbusie

pocoinaco ja piszę o rasowych blm-ach - miałam z takimi styczność przez ładnych kilka lat , siekierami by się powytłukiwali o kawałek płotu na szerokość dwóch palców u ręki postawionego na ich ziemi..są żałośni..a czy ja im do pięt nie dorastam? chyba z braniem dotacji i przeznaczaniem ich na inne cele to tak, zgadzam się.. :D temat morze z tymi rasowymi blm-ami.. No ale to nie na temat zaczyna się robić.

wielu tu piszacych \"rodowitych lomzyniakow\" zarzeka sie jak zaba blota swych korzeni a dalej im sloma z butow wystaje,
nie wazne na jakich blachach smigasz,wazne zes \" mistSz fajery\"

jak już pisałem wyżej,burak za kierownicą pozostanie burakiem,nawet jak zmieni tablice.to nie blachy kierują pojazdem.może i \"przyjezdni\"bardziej się motają w mieście,to norma bo się nie znają miast na pamięć,ale to chyba nie o tym tu powinno się dyskutować.może bardziej o zasadach i kulturze na drogach!

pocoinaco
co do Twojego postu wyżej 100% słuszna ocena sytuacji ;-)

Droga Wisienko123 \"Morze\" nie wystarczająco dokształciłaś się ???
A jeśli tak bardzo puchnie ci że ciężko pracujący ludzie dostają dotacje, to zawsze możesz sama kupić sobie tak z 10h pola ornego, cena około 20-30tyś zł za hektar, obsiej je czymś upraw, dopilnuj, kup nawozy-podsyp nimi kup opryski rozpyl, następnie skoś kombajnem zbierz nasiona, słomę z beluj i no i weźmiesz te upragnione 3-4tyś zł o które tak walczysz...
Aha zapomniałem żeby wykonać te wszystkie czynności najpierw musisz zainwestować w sprzęt bo zakładam że jako takiego nie posiadasz, lub też musisz kogoś wynająć...
Kombajn 300zł za godz
Belowanie 20zł sztuka
opryski 70zł beczka
reszty cen nie znam ......
Także życzę ci powodzenia i później miłej jazdy Tym Golfem III ze te 3tyś zł które weźmiesz z tych upragnionych dopłat... gorąco nie pozdrawiam cie

"im mniej wiesz tym lepiej dla ciebie"

O swietnie - może tak zrobię,i tak mi unia za wszystko zwróci :D Nie to co małym przedsiembiorcom w miastach - nie dość że zadnych dopłat ani dofinansowań to jeszcze wszedzie pod górkę...
A za to nie koniecznie będę jeździć golfem III, tych co znam ze wsi to jeżdżą najnowszymi VW

BLM swiniaki w kopertach nosza i tak zdaja testy na prawojazdy ,a potem sa skutki jazdy

niekoniecznie to pewnie dalej będziesz jeździć MPK-ami bo patrząc na twoją pisownie i na to o czym piszesz to zastanawiam się czy wszystko z tobą w porządku, więc reasumując jeśli masz Milion złotych na start to zakładaj gospodarstwo i bierz dotacje, w czym masz problem??? Ale przed tym proponuje ci wrócić do szkoły i skończyć technikum rolnicze każdy młody rolnik musi jak takie mieć ale raczej nie jesteś w stanie tego dokonać. Atak na marginesie to popularną marką wśród rolników są SUV-y np Kia Sorento .Osobiście znam wielu rolników którzy bardzo dobrze se wiodą i bardzo mnie to cieszy, nie zazdroszczę im pieniędzy i ich pracy!!

"im mniej wiesz tym lepiej dla ciebie"

heh, nie sadzilem, ze temat bedzie jednym z zywszych na tym forum.

cena ornego pola to 40 tys hektar za 20 30 tys to zwiru sobie kupi

Mój pomysł na to wszystko:
- olewać, kiedyś się znudzą, bo znajdzie się ciekawszy temat do plotek (Jaka ta Kaśka ma fryzurę, kto jej zrobił taki kolor?)
- byc miłym dla każdego, nawet jeśli masz wszystkiego dosyć,
- uśmiechać się, uśmiech jest dobry na wszystko
- robić swoje, jak najlepiej wykonywac swoja pracę
- i zawsze ale to zawsze bronić własnego zdania
- znać swoją wartość

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org