Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kiedy nalezy mi się urlop okolicznościowy? |
Mój brat za tydzień bierze ślub - czy należy mi się w związku z tym urlop okolicznościowy? Jeżeli tak to ile dni?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kiedy nalezy mi się urlop okolicznościowy? |
Najlepiej pracodawcy spytać czy i ile się należy.
|
|
po trzy dni na wieczor kawalerski, na slub i na poprawiny - razem 9
|
|
To sporo, można pić.
|
|
Urlop okolicznościowy na ślub brata niestety nie przysługuje. źródło: Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy (Dz. U. nr 60 z 1996 poz. 281 ze zm.)
|
|
nie ma i nie bedzie hehhe
|
|
wg nowej ulgi prorodzinnej pracownikowi przysluguje zwolnienie z pracy, musisz tylko udowodnic pracodawcy zes sie schlal poprzedniego dnia az tak, ze cie do dzis trzyma na przynajmniej 2 promile
|
|
Arhy - w związku z zaśmiecaniem forum przez ciebie, Karpia30 i inne szmaty, w związku z waszymi zabawami w pozycjonowanie i próbami żerowania na innych użytkownikach - NIC CI SIĘ NIE NALEŻY. Taka sytuacja.
|
|
bierz urlop na żądanie,a pracodawca musi ci dać wolne do max 3 dni aa
|
|
urlop okolicznosciowy to 2 dni w sytuacji kiedy bierzesz slub badz urodzi Ci sie dzieciak a wszystko to musisz udokumentowac Rutki Koksy !!!
|
|
Masakra ...
|
|
kodeks pracy prawdę Ci powie, dowiesz się na pewno więcej niż z tego forum ;) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
ja ci daje miesiac idz sie baw
|
|
poczekaj troche, jak brat poda cie na swiadka w sprawie rozwodowej, nalezy ci sie dzien wolny
|
|
W przypadku ślubu nie należy się urlop okolicznościowy rodzeństwu (jedynie rodzicom oraz osobie która się żeni). Należałoby Ci się w przypadku zgonu (czego Ci oczywiście nie życzę). Poza tym zerknij na te podstawy prawne http://www.praca-wadowice.pl/porady-dla-pracownikow/236/urlop-okolicznosciowy - tam masz wszystko ładnie opisane.
|
|
Tak się składa, że chciałabym nieco zgłębić prawo pracy, gdyż niedługo zatrudnię swojego pierwszego pracownika. Czy moglibyście polecić mi jakiś kurs, na który mogłabym się udać? Z tego co się orientuję, 16 i 17 listopada w Poznaniu odbędzie się Ogólnopolski Kongres Prawa Pracy, na którym jest ono omawiane w sposób dość przejrzysty. Czy powinnam się na niego udać?
|
|
Ja natomiast słyszałam, że to szkolenie z kodeksu pracy jest bardzo dobre. Idealne dla właścicieli firm jak również dla pracowników którzy chcą zyskać świadomość swoich praw i obowiązków. Bardzo lubię uśmiechnięta być!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |