Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Myjnia mobilna |
Witam, co myślicie o tego typu działalności jak w temacie? Chodzi o to że jest to myjnia samochodowa z dojazdem do klienta i do tego ekologiczna. W ofercie jest mycie auta z zewnątrz i wewnątrz, woskowanie itp. oraz pranie dywanów, krzeseł, kanap, mycie okien, podłóg. Mam zamiar takie coś otworzyć w Łomży w najbliższym czasie i chciałbym znać wasze opinie na ten temat i czy to w ogóle w takim mieście ma sens?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Myjnia mobilna |
A przypadkiem nie ma zakazu mycia samochodu na swojej posesji? Znalazłem takie coś: „Mycie pojazdów mechanicznych poza myjniami dopuszcza się jedynie w miejscach o utwardzonym podłożu i pod warunkiem, że powstające ścieki odprowadzane są do kanalizacji miejskiej lub do zbiornika bezodpływowego" Ogólnie pomysł okej, tylko jak sobie liczysz taką usługę?
|
|
To jest myjnia ekologiczna więc ścieków nie ma. Myci odbywa się suchą parą i żadna chemia ani inne detergent nie spływają. Cena zależy od tego co chcesz mieć zrobione.
|
|
Dobrych pomysłów na biznes raczej nie powinno się przedstawiać na forum publicznym. Zwłaszcza takich, których w tym mieście nie ma. A czy to dobry pomysł? Moim zdaniem nie koniecznie. Dużo jest myjni samoobsługowych, całodobowych gdzie za 5zł można umyć z zewnątrz samochód. A czyszczenie wewnątrz to i tak przeciętnie Polak robi jak ma wolne przed świętami Bożego Narodzenia czy Wielkanocy :D Takie moje zdanie.
|
|
Yoi, hmm. nie koniecznie musi sie kierunkowac na klienta indywidualnego, firm i ich flot tez jest duzo... i umowy stałe mozna powypisywac ... :)
|
|
było kiedyś coś takiego w Łomży
|
|
Yoj to nie jest usługa dla przeciętnego Kowalskiego co dba o swój samochód od święta. To jest usługa dla ludzi co szanują swój czas a jednocześnie lubią jeździć czystym samochodem. Może i zapłaci się więcej za usługę, ale człowiek nie traci swojego czasu na gimnastykowanie się przy samochodzie tylko ktoś to robi za niego np. w czasie kiedy od pracuje albo je obiad z rodziną.
|
|
ByleJaki dobrze mówi.
|
|
No dobra dobra, skad wezmiesz te 75+ tysiaczkow? kredens?
|
|
Hehe aż tyle mi nie potrzebne, a skąd wezmę już moja sprawa.
|
|
No z tym o umowach z firmami nie pomyślałem. W takim razie powodzenia.
|
|
re:Autor: xDx jak ksztaltuja sie u was przykladowe ceny za taka usluge?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |