Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oddam pieski ok 1,5 miesięczne |
Oddam pieski ok 1,5 miesięczne
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oddam pieski ok 1,5 miesięczne |
1. oddaj za dwa tygodnie, teraz powinny być jeszcze z matką i rodzeństwem; 2. wysterylizuj, proszę, sukę. Los tych piesków jest raczej marny. Po co więc ma ich przybywać? Pozdrawiam.
|
|
co to za pieski jestem zainteresowany
|
|
kundelek średniej wielkości albo z innego miotu duże bo po bernardynie i mieszancu
|
|
Rozmnażalnia ? :( Wysterylizuj suczki, nie mnóż psów. I tak jest za dużo bezdomnych.
|
|
mniejsze kundelki już nieaktualne, zostały te większe po bernardynie i mieszańcu tez dużym.
|
|
elina a ty chcesz żeby cie ktoś wysterylizował? oczywiście żartuje, a jak widać są ludzie którzy kochają zwierzęta i chętnie przygarną pieski. Sama mam trzy i nie mam zamiaru ich krzywdzić...
|
|
delfinka20 jesli kochasz zwierzęta to chyba nieodpowiedzialnie. Zajrzyj do schroniska, popatrz na te psy. Każdy był kiedyś małym słodkim szczeniaczkiem i najprawdopodobniej każdy miał dom. Zajrzyj do schroniska w Radysach, tam blisko 3000 psów. Oczywiście też takich, których rodziców ktoś nie chciał sterylizacją skrzywdzić. Zorientuj się na wioskach, ile jest bezdomnych suk rodzących szczeniaki, których nikt nie chce. Bo ktoś, kto miał tę sukę, nie zadbał o sterylizację. Jeśli Twoja miłość do zwierząt polega na ich rozmnażaniu i skazywaniu na cierpienie to bardzo tym zwierzakom, również tym jeszcze nieurodzonym współczuję.
|
|
elina załóż sobie temat o sterylizacji i tam sobie pisz. ten temat jest inny wiec jak nie masz nic do powiedzenia to tu nie zaglądaj. Suczki nie są moje, pomagam znajomym znaleźć nowy dom dla szczeniaczków. Sama mieszkam na wsi i jakoś w mojej okolicy nie ma tylu bezpańskich psów. Zawsze udaje się znaleźć odpowiedzialne osoby które dobrze się psami opiekują.
|
|
Ponieważ staram się pomagać psom, psie sprawy mnie interesują. A pomagać też trzeba odpowiedzialnie. I lepiej chyba wysterylizować, dać zastrzyk na zatrzymanie cieczki lub przynajmniej upilnować suczki niż kilka razy w roku szukać domów dla szczeniaków. Nawet sprawdzone domy potrafią porzucić psa. http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=664766&t=664766
|
|
delfinka20------haha zawsze się udaje? Jedz do schroniska i zobacz! Ludzi Twojego pokroju, dumnie nazywających siebie miłośnikami zwierząt, przeciwników sterylizacji/kastracji NIE CIERPIĘ! Skąd wiesz, ze oddane psy znalazły odpowiedzialnych opiekunów? Monitorujesz to przez następne 15 lat?
|
|
|
elina (---.lomza.mm.pl) Odpowiedzialnie się wysterylizuj.
|
|
Jedni narzekają, że bezdomne psy się włóczą, że zagryzają kury na wioskach, niszczą warzywa warzywa w ogródkach, że strach przejść, że boją się o dzieci. A skąd te bezdomne psy ? Bo ludzie je wyrzucają. Bo wezmą małego, ślicznego szczeniaczka. A szczeniaczek wyrośnie i już nie jest taki słodki, bo potrzebuje więcej przestrzeni, bo więcej je. A jak do tego suczka i pierwsza cieczka to najłatwiej wyrzucić, niech się inni martwią. A skąd się wziął ten słodki szczeniaczek ? Bo komuś suczka się oszczeniła i takie ładne maluchy ma. Wziął jeden i drugi. Jeden zajmie się i da dom, drugi się znudzi i porzuci. Większość porzucanych psów ma około roku.
|
|
Sterylizacja suczek to nie tylko zapobieganie bezdomnosci. To takze ochrona przed ropomaciczem i guzami nowotworowymi listwy mlecznej. Ale po co zapobiegac - mozna wygnac, wywiezc starego i wzisc nowego. Tyle jest przeciez szczeniaczkow do wyboru do koloru, male, duze . Tyle mam do po wiedzenia "nie na temat"
|
|
daj namiar na siebie bo interesuje mnie psiak i jakies zdjecie na maila bys wyslala tych psiakow
|
|
Czy bys mogła mi wysłać zdj na emalia?
|
|
podeslijcie jakies dane do siebie na maila: delfinka-20@tlen.pl
|
|
Wysłałem dane na e maila a mam pytanie czy pieski będą w przyszłości duże czy małe?
|
|
Proszę na opz124@o2.pl wysłać zdj
|
|
wyslalam info na e maila
|