Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Termometr |
Witam , czy nie wiecie gdzie mogę dostać jeszcze termometr rtęciowy ?? Kupiłem już chyba z 5 termometrów elektronicznych i szlak mnie jasny trafia bo wszystkie są G... warte ... Wszystko dzięki kochanej Unii , zakazują wszystkiego , nie długo może papieru nam zakaża .. masakra jakaś .. ale tak wracając do tematu to gdzieś w mieście kupie jeszcze ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Termometr |
no ale jak taki ci w dopie peknie to bedzie nie wesolo
|
|
Poszaleliście ludzie z tą unią? Rtęci w termometrach już nie ma (i dobrze!), ale bardzo dobre termometry szklane (z bezpieczną zawartością) są. W (prawie)każdej aptece. Za kilkanaście złotych sztuka. Np. taki: http://www.doz.pl/apteka/p55896-Termometr_lekarski_szklany_GreenMed_bezrteciowy PS: Też uważam że termometry elektroniczne są gówniane, ale nie pyszcz z łaski swojej na tę straszną unię bez sensu nie znając tematu!
|
|
Elektronicznym trzeba najpierw zmierzyć temperaturę ciała jak jesteś zdrowy i później do tego pomiaru odnosić się jak zachorujesz. Są teraz termometry szklane, ale nie z rtęcią. Teraz są z alkoholem lub galem. Z alkoholem nie polecam, bo mierzy niby dobrze, ale zbić tego co zmierzył często się nie da. Z tego co wiem najlepsze są te z galem :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Nie pyszczę i nie było w tym mojego zamiaru , jeśli nie umiesz się odnieść do mojego pytania , to trzymaj buzie i nie wciskaj swoich 5 groszy , żyjemy w wolnym kraju i nikt nikomu nie powinien niczego zabraniać , wiec szanuj moje zdanie jak ja szanuje Twoje !!!!!!!!!
|
|
Dzięki za odpowiedź , drzewko_szczescia .. :) pzdr
|
|
pyszczysz,pyszczysz a jak sie chcesz rozerwac to wsadz sobie granat
|
|
I znowu pyszczysz. A ja Ci odpowiedziałem na pytanie w sposób sensowny, nie tak jak kolega "zxcv4", więc chyba jednak umiem odnieść się do tematu :) Gdybym "trzymał buzię" (rozumiem że na kłódkę) to dalej żyłbyś w błędnym przekonaniu, jaka ta unia jest zła. I kto tu na złośliwca wychodzi? Wystarczyło zadać proste pytanie i byłoby po kłopocie. Sam na własne życzenie wmieszałeś w temat "wielką politykę". To może kupisz jednak szklany termometr bezrtęciowy i przestaniesz się pieklić? Mam nadzieję, że będzie mierzył temperaturę poprawnie. Odnosząc się do wypowiedzi "drzewko_szczescia": ja nie zauważyłem problemów ze zbiciem pomiaru. Może to po prostu kwestia konkretnego produktu.
|
|
kolego"qmpel" bo na glupie,tendencyjne pytania z podtekstem, tak nalezy odpowiadac
|
|
Pan "zxcv4" nie jestem moim kolegą , ale już mniejsza o większość, rozumiem że odpowiedziałeś mi na pytanie i szczerze dziękuję , natomiast odgryzłeś się co do mojego zdania , ja szanuje Twoje więc Ty uszanuj moje. Pozdrawiam
|
|
"zxcv4" , twoje odpowiedzi są tak żenujące że szkoda strzępić sobie język , jak ci się nudzi , wsadź sobie w nos 2 ołówki i walnij o biurko, napisz później jak było . Bez pozdrowień i z pogarda .
|
|
Fakt, rtęc jest niebezpieczna. Szczególnie w niedoświadczonych rękach. Pamiętam jak w dzieciństwie nie chciałam iść do szkoły i żeby temperatura mi podskoczyła na termometrze włożyłam go w mielonego az ten termometr wysadziło.
|
|
Nie miałem intencji żeby dyskredytować Twoją opinię, chciałem Cię tylko uświadomić, że opierasz się na nieprecyzyjnych założeniach, a to częsty błąd który wszyscy czasem popełniamy... Niech więc tak to już pozostanie. Dopiszę tylko: Masakra.... (żeby troll Transponder nie musiał się już do tego tematu fatygować) ;))) Pozdrawiam!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |