Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak perspektyw w mieście.... |
Ludzie wyjeżdżają za granicę . O pracę w Polsce jest bardzo trudno. A jeśli ktoś ją znajdzie to na umowę śmieciową albo za wypłatę za którą trudno wyżyć. W zakładach pracy dochodzi do sytuacji że człowiek pracuje już za trzech bo wiele ludzi albo samych odeszło bo nie dawali rady albo zostali zwolnieni a pozostali nie mają nawet na urlop szans bo nie ma ich kto zastąpić i to firma narzuca ten urlop niestety. Wiele ludzi chcę godnie pracować i zarabiać ale ten kraj coraz mniej daje takich możliwości. Pozostawia młodym tylko wyjazd za granicę bo tam za tak ciężką pracę jak w Polsce zarobi o wiele większe pieniądze co daje im możliwość samodzielnego życia. Wystarczy nam dać pracę i zarobki takie jak na zachodzie a nie tylko opłaty takie jak na zachodzie. Rząd tego nie widzi i nie czuje bo nie ma takich dylematów jak co drugi OBYWATEL tego kraju. Jak coś z tym nie zrobią to marny los tego narodu i starość Polaków,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak perspektyw w mieście.... |
załóż jeszcze 1000 takich samych tematów... kreatywność po łomzyńsku.... gdzie wszystkim najbardziej biedronki przeszkadzają.
|
|
Piszę jakie są realia-Prawdę. Wiem , że prawda boli.
|
|
I myślisz, że od takiego pisania pracy przybędzie?? Je n'sais pas ou je vais, oh ca je l'ai jamais bien su. Mais si jamais je le savais, je crois bien que je n'irais plus...
|
|
Pracy nie przybędzie , ale może rozumu takim jak ty
|
|
pracy jest duzo tylko troli brakuje do tej pracy co zycia nie zna
|
|
ytrolowi na tacy dasz i niebedzie wiedzial jak wziasc
|
|
Tacą to tylko po łbie ci dać to może zmądrzejesz.
|
|
heee fajna jestes
|
|
jutro przyjdziesz do mnie na zakupy to mi dasz na zapleczu
|
|
Głosujmy na tych którzy jeszcze nie rządzili!!!
|
|
ta to juz lato
|
|
A może raczej nie głosujmy, nie idźmy na te debilne wybory, by świadomie sobie nie wybierać kolejnego złodzieja, bo jak do tej pory każdy dużo obiecywał, a zupełnie nic nie robił i co kolejne wybory jest coraz gorzej. Zastanówcie się nad tym. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Miasto jest ekstra, ja tam łowię ryby w porcie. dziennie 18 kg, potem jade na skup. Da się wyżyć Przyjdzie czas ...
|
|
Jak brak perspektyw a SM Perspektywa w Łomży to nie perspektywa ? buhaha
|
|
Nie iść na wybory a potem świadomie narzekać?
|
|
nie ma pracy powiadasz? to dziwne, bo w zasadzie nie znam zadnej, niepracujacej osoby, ktorej na pracy zalezy.
|
|
do Ja Ja Ja A ile z tych twoich znajomych znajomych wyjechało za granicę lub do innego miasta za pracą ?
|
|
za ,,,,,,,,,,,,1500 zl ,,,,,,,,brak motywacji do pracy nie stac cie na ,,,,zalozenie rodziny ,,, kupno czegokolwiek ,, psychicznie chca cie wykonczyc ..... wczoraj wrocilem z -niemiec ,polskie tablice widac na kazdym rogu ulicy ,, TRAGEDIA NARODOWA
|
|
dorex560 masz dużo rację ,ja to popieram aby pisać prawdę ,nam nie potrzeba zachodu było tylko te zakłady które miały być rozgrabione ,trzeba było unowocześnić i produkcja dalej by szła .To co ten autor Jankes Jo piszę to jest bzdura -jaka jest praca -umowa zlecenie -śmieciowa -to jest kara boska za to ze pracownik tu w naszym kraju zapieprza za trzech pracowników zachodnich za takie pobory jaka jest naj- krajowa , ze dostaniesz w kieszeń 300zł jak te 300zł do zarobków się nie liczy . Zapierdalasz po 10,11, 12, a nawet i po13godzin ,gdzie są nadgodziny 50-siątki ,100-setki , zapłać dobrze to każdy jeden podejmie pracę ,a nie oszukiwać i pieprzyć ze jest praca . Polski pracownik pracy się nie boi , jest bardzo dobrym wiele ustronnym pracownikiem ,w każdym zawodzie ,potrafi wiele prac wykonać .Polski pracownik powinien zarabiać więcej w naszym kraju jak pracownik zachodni Umowy zlecenia powinno się zlikwidować bo polskie właściciele firm i zakładów budowlanych i tak dalej na tym się bogacą . Borys-50
|
|
dorex560 masz dużo rację ,ja to popieram aby pisać prawdę ,nam nie potrzeba zachodu było tylko te zakłady które miały być rozgrabione ,trzeba było unowocześnić i produkcja dalej by szła .To co ten autor Jankes Jo piszę to jest bzdura -jaka jest praca -umowa zlecenie -śmieciowa -to jest kara boska za to ze pracownik tu w naszym kraju zapieprza za trzech pracowników zachodnich za takie pobory jaka jest naj- krajowa , ze dostaniesz w kieszeń 300zł jak te 300zł do zarobków się nie liczy . Zapierdalasz po 10,11, 12, a nawet i po13godzin ,gdzie są nadgodziny 50-siątki ,100-setki , zapłać dobrze to każdy jeden podejmie pracę ,a nie oszukiwać i pieprzyć ze jest praca . Polski pracownik pracy się nie boi , jest bardzo dobrym wiele ustronnym pracownikiem ,w każdym zawodzie ,potrafi wiele prac wykonać .Polski pracownik powinien zarabiać więcej w naszym kraju jak pracownik zachodni Umowy zlecenia powinno się zlikwidować bo polskie właściciele firm i zakładów budowlanych i tak dalej na tym się bogacą . Bardzo dużo unia nam zrobiła bezrobocie w naszym kraju ;likwidację nap; cukrownie , stocznie ,fabryki ,zakłady bawełniane huty ,kopalnie itd., Borys-50
|
|
takie realia mieliśmy mieć zielono wyspe tuska trzeba iść na wybory żeby wybrać nowy rząd bo obecny nas a tam potem będą głupie komentarze gitara gra
|
|
zagranica polak robi za dziesieciu,a w polsce tylko za 3 to chyba lzej u nas sie pracuje?w polsce bys za 10 popracowal to tez bys zarobil
|
|
nie wiem czego wy ludzie szukacie trzeba sie zastanowic co sie umie robic ,widze ze ogloszen o dam prace na tym portalu jes duzo codziennie jakies sie pojawiaja a wy dalej placzecie ,alo co lepiej narzekac i gwizdac w palce
|
|
ale to chyba placz kilku osob co tu siedzi i tylko niki zmienia i zamarache robi miedzy soba haaaa nieudaczniki zyciowe
|
|
JankesJo= ty człowieku już nie wiesz co piszesz cwaniaku ,czytaj dokładnie odpowiedzi na tematy , za granico u pracodawcy nap= Niemca to wolno i dokładnie i zapłata 4-ero krotnie większa a u Polaka to szybko a wypłata nędzna i nie pisz człowieku chory głupot. Borys-50
|
|
ta wolno i dokladnie na chleb bys nie zarobil
|
|
wolno i dokladnie to morzesz klepac swoja kobiete po tylku
|
|
JankesJo czytaj dokładnie odpowiedzi artykułów ,polski pracownik u przedsiębiorcy zachodniego nigdy nie pracuję za 10-ciu tylko u polskiego przedsiębiorcy , człowieku jesteś już chory i nie wiesz co piszesz -szybko biegnij do lekarza z głową, bo jesteś bardzo chory. Borys-50
|
|
czytam dokladnie i ci pisze ze sie mylisz bo pracuje za 10 a ty sie klocisz zycia ni znasz
|
|
myslisz ze za granica na ulicy lezy najnisz krajowa i jedziesz na scierze za 10 murzynow
|
|
JankesJo Twojw wypociny poczytaj . Fuj tylko zanieczyszczas powietrze Autor: JankesJo (---.skybroadband.com) Data: 30-04-14 04:53 teraz co z tego czytam to kazdy spierdziela,nawet zlodzieji brak haaaaaa w miescie brak ludzi co sie dzieje? JankesJo 04-05-14 17:48 ale w tej lomzy bieda jak ja bylem to lomza liczyla 68 tys obywatela JankesJo 03-05-14 11:18
|
|
wyrwane z kontekstu wypowiedzi
|
|
ja tu pisze o pracy za granica jak jest fajnie a nie co z nasza komza jak placzecie
|
|
1polak= 10 murzynow i pieniazki na ulicach leza przyjezdzajcie tylko dobre walizki wezcie zeby sie pomiescily wam
|
|
Autor: dorex560 dlaczego placzesz na tym forum ja jak bym mia ltak plakac to bym juz wyjechal na twoim miejscu , z placzu nie naplaczesz pieniedzy
|
|
w polsce sa smieciowki a za granica sa tak zwane agencje
|
|
nie ma jak to pracowac i miec dniowka zaplacono:)
|
|
Chris Tel. 1: +44 (0) 7592362526 Praca od zaraz dla doświadczonego murarza ( bloczki ) oraz hydraulika . Pomocnicy praca przy ocieplaniu loftu i plasterbordow
|
|
Tynkarze potrzebni na angielska budowe w okolicy Liverpool Street. Wymagany jezyk angielski podstawowy oraz karta CSCS. Zainteresowanych prosze o przeslanie numeru kontaktowego na kris@kasconstruction.co.uk
|
|
Kamal Tel. 1: +44 (0) 7783021156 Poszukujmy pracownikow do pracy w restauracji, kelnerów i kelnerek
|
|
ed#, tylko Ci co się nie chcieli uczyć, by pracować i zarabiać w kraju.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |