środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
SM "Perspektywa" i powiększanie mieszkania

Mam pytanie do znających temat. Od kilku dni przy jednym z bloków SM "Perspektywa" robotnicy powiększają balkon na parterze. Ludzie robią foty, zobaczcie o tym mowa.

http://zapodaj.net/images/7948e9a8de457.jpg

Wbetonowali w ziemię zbrojone słupy, będą zalewali podest, a potem wybudują ściany i resztę dobudowy.

Pierwszy raz widzę w blokach w mieście że ktoś tak rozbudowuje sobie mieszkanie. Wszyscy patrzą na to zdziwieni. Sąsiad z parteru śmieje się że u niego przed balkonem działka jakieś 15m2 to może wstawi 9 pali i też powiększy chałupę. ;)

W ŁSM jeszcze tego nie widziałem. Czy w "Perspektywie" wszyscy mogą budować przy blokach takie dostawki?

A może iść dalej ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: SM "Perspektywa" i powiększanie mieszkania

zdjecie nie dziala

lepiej niech powiekrzaja jak maja siedzieć cwaniaki przed blokiem pijac wasze siki łomże w gromadzie i być bohaterami blokierzy pija siki łómże i sa pany w kupie a sam na sam cioty może tak

siedzą bochaterzy przed blokiem blokiersii *** wam w dupe i sa kozacy w paru a sami łomżyca wy was zjadła dziady blokierskie

@tenanonimowy

U mnie działa. Pewnie zależy to od przeglądarki, piszą że czasami trzeba dodać na końcu html

http://zapodaj.net/7948e9a8de457.jpg.html

Nie bardzo wiem w czym to Tobie przeszkadza. Dostał pozwolenie, więc robi.

A ja sobie tak dobuduję :)

@Maniuszek

Mi to lotto mieszkam kilka blokow dalej. Tu dopiero zrobili zbrojenie i fundamenty. Znasz w blokach spółdzielni ŁSM, "Perspektywa" z Łomzy podobną dobudówkę mieszkania? Podaj adres z chęcą zobaczę, bo u nas na osiedlu nikt o takich sprawach nie słyszał. Stad zainteresowanie jak to załatwiane przez grubszą koperte czy legal?
Jeśli spóldzielnia zgadza sie na takie dobudówki na ich gruncie, to już widzę jak ludzie zaczną stawiać różne budy przy blokach by powiekszyc chałupę balkon czy zrobic skladzik.

z duzego balkonu mozna powiekszyc pokoj na kazdym pietrze w ostrolece kuzyn tak zrobil

Jest już taki balkon powiększony na Ks. Janusza. Od dość dawna.

Na Śniadeckiego i Konstytucji są takie balkony. To samo (że zwiększa się powierzchnię mieszkania) można powiedzieć o mieszkaniach w których z balkonów robi się tzw. ogrody zimowe.
Balkonu nie wliczamy w metraż mieszkania. Można go powiększyć. Wystarczy mieć projekt poświadczony przed projektant5a - konstruktora i złożyć wniosek do spółdzielni.

Kiedyś słyszałam, że blokach z wielkiej płyty balkon nie jest przydzielony do mieszkania, a jest częścią elewacji. I że spółdzielnia może np. balkony rozebrać, bo nie są własnością mieszkańców. Ale nie wiem, czy to prawda.

Balkon jest przydzielony do mieszkania, ale nie wlicza się do metrażu - nie płacisz od niego czynszu.

Już widzę jak znajdą się chętni na powiększenie nie 1,5m jak na zdjęciu, ale ile będzie miejsca przed balkonem.

Projekty są gotowe na rynku.

Co innego domki, ale takich dobudówek w blokach nie praktykuje się. Bo jak zrobi jeden, to zaraz znajdą się następni, a że jeden zrobi taniej, drugi drożej, z różnymi materiałami. Z ładnego osiedla robi sie bajzel, tu pleksi, tam aluminium, tu cegła, a tam kontowniki stalowe. Jeszcze w Łomży nie przyszła moda na oklejanie szyb okiennych i zabudów foliami na lustro weneckie.

A co kogo obchodzi ze robie sobie garaz w salonie' podjazd musze miec co nie

podajcie adres bloku bo to zdjęcie nie działa .chętnie obejrzę . A dlaczego nie zabudowywać ?

Aby było robione jednakowo u wszystkich i miało jakiś wygląd. Bloki sa chyba dla ludzi a nie dla projektów

Osobiście uważam że elewacji od strony balkonów przydałoby się odświerzenie bo te kolorowe szybki jak komuś się stłukła sa nie do kupienia . zastepują je każdy co ma i wychodzi cepelia

A tak byłby jeden projekt spółdzielnia by robiła i mogłoby to ładnie wyglądać np stal nierdzewka i szyba lustrzana

Jeden z tych o jakby pozwolili to by i swinie w wanne chowal

świnie jak świnie ale ze dwie kury to by się przydały:)

hehe fajne ogłoszenie jest na stronie Perspektywy :)
http://www.smperspektywa.pl/ogloszenia.html
"SZANOWNI PAŃSTWO

Zakupione wycieraczki wyłożone w klatkach schodowych zostały skradzione w ilości 20 sztuk.

(.....)

APELUJEMY DO TYCH, KTÓRZY PRZYWŁASZCZYLI SOBIE WYCIERACZKĘ , LUB PRZENIEŚLI W INNE MIEJSCE, ABY JĄ ZWRÓCILI."

Już widzę, jak skruszeni złodzieje odnoszą skradzione wycieraczki i niczym cierpiętnicy w pokutnych workach okładają się batami po plecach (patrz scena z "Krzyżaków") :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org