Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do agentów ubezp. |
Kupiłam samochód i mam wszystkie zniżki. Odwiedziłam kilku agentów i 2 multiagencje aby sprawdzić ceny za ubezpieczenie. Moje pytanie brzmi: Jak to jest możliwe że cena ubezpieczenia OC w tej samej firmie u jednego agenta jest np 555 PLN a u drugiego 471 a ceny autokasko z jeszcze większymi różnicami w cenie? Czy ktoś chce mnie naciągnąć? Czy są jakieś inne powody? Dodatkowo co najlepsze wszyscy mówią że maja najlepsze ceny i dodatkowe zniżki i nie możliwe żeby ktoś dał lepiej?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do agentów ubezp. |
Hehe dobre to co piszesz. Klid
|
|
Każdy ma inną prowizję. A pytałeś u Pani Dzięgielewskiej? Nam wyliczyła najtaniej. Co ciekawe, kilka dni później zadzwonił do nas przedstawiciel znanej firmy ubezpieczeniowej mówiąc, że ich oferta jest najlepsza (DROŻSZA O OK. 50ZŁ), powiedziałam, że w Proamie mam taniej, na co odpowiedział że niemożliwe, że proama jest na 2-gim miejscu i że koszt ubezpieczenia u niego to ok. 40zł mniej. Kiedy wyprowadziłam go z błędu (bo miałam rację, mam jednak taniej, niż w jego firmie), co mam potwierdzone bezpośrednio z proamy) to poczuł się chyba dość mocno zmieszany i przyznał mi rację, a na koniec powiedział "to niech Pani się do mnie odezwie". Do dziś nie wiem po co :) nie reklamuję tu Proamy, bo bez różnicy mi w jakiej firmie ubezpieczam, w poprzednim roku miałam ubezpieczenie w innej. Chodzi mi o fakt i o to że czasem dobrze popytać i porównać :)
|
|
Nie chodzi mi o porównanie kilku firm - bo takie zrobili mi w agencji i najtaniej wyszła załóżmy firma X (bez reklamy) za 471 a u agentów ta firma X wychodziła 555.
|
|
u mnie z kolei wyszło taniej u agenta. A agent innej firmy wprowadził mnie w błąd, że w mojej firmie jest drożej. Wiadomo, liczą się prowizje.
|
|
PZU- mają wg mnie najtańsze i dobre oferty/oczywiście u agentów / na OC i AC mini. Wiem co piszę bo nie lubię przepłacać. Najlepiej to samemu sprawdzić.
|
|
to zależy jaki samochód, jakie masz zniżki itd. Wcale że nie mają najtaniej. Mój tata ubezpiecza w gothaer co w przypadku jego samochodu jest opłacalne, w moim przypadku zupełnie się nie kalkuluje, podobnie rzecz się ma z innymi firmami
|
|
Ludzie do 30lat TYLKO You Can Drive w Hestii !!!!!
|
|
ja teraz ubezpieczyłem w w/w YCD mam 24 lata i 60% zniżek Opel Omega B 2.5 w proamie - 1017zł (przy 70% zniżek) w YCD 521 :D
|
|
Nie można patrzeć tylko na cenę. Agent powinien i ma obowiązek jasno i czytelnie przedstawić ofertę, a klient ma prawo o wszystko dopytać i uzyskać wyczerpującą odpowiedź. Proszę, mi nie mówić, że multi agent zna dobrze ogólne warunki wszystkich firm. których polisy sprzedaje. Jeżeli szukam ubezpieczenia to idę do agentów wyłącznych bądź firm ubezpieczeniowych. Co do składki, to się zgodzę, że u dwóch różnych agentów tej samej firmy można otrzymać ofertę z inną składką. Różnica polega na tym, że za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia zniżka winna być ta sama, natomiast dodatkowe zniżki mogą wpłynąć na różnicę skłądki. Bierze się to z tego, że "większy" agent może otrzymywać z firmy dodatkową (kwotową) pulę zniżek i udzielać je klientom. Coraz więcej firm weryfikuje klienta poprzez dostęp do UFG i on jest wyznacznikiem zniżek za bezszkodowy, bądź szkodowy przebieg ubezpieczenia. Macie Państwo pytania, to proszę pisać. Pozdrawiam
|
|
Jeśli chodzi o samo OC to chodzi TYLKO i wyłącznie o cenę polisy, gdyż nawet w przypadku szkody ubezpieczyciel nie wypłaca przecież nam odszkodowania tylko temu, któremu wyrządziliśmy szkodę. Jeśli chodzi o OC to wpisujcie w google YOU CAN DRIVE i nie dajcie się oszukiwać przez te ubezpieczeniowe hieny.
|
|
Zgadzam się, że na rzecz osób trzecich z polisy OC jest wypłacane odszkodowanie i szukamy najtaniej. Są również klienci, którzy potrzebują w trakcie trwania ubezpieczenia wykupić ZK, bo akurat przejeżdżają przez kraj, gdzie jest wymagana i już jest problem, bo wykupili polisę OC w firmie, która tera chce im sprzedać ZK za ok. 200,00 zł. Biegają i szukają firmy, która sprzeda im najtaniej ZK. Następna sprawa, ochrona zniżek po szkodzie. Czasami płacąc kilkadzieścia zł. więcej, nie martwimy się o to, że w przyszłym roku zapłacimy dużo więcej, jeżeli spowodujemy szkodę. Wybór zawsze należy do klienta. Z polisą komunikacyjną, często wiąże się dodatkowa, nawet 50 zniżka przy ubezp. mieszkania, jeżeli połączymy te dwa ubezpieczenia to w sumie wyjdziemy na plus. Wszystko zależy od potrzeb zainteresowanych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |