poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Hehe

Kazdy lomzyniak raczej slyszal o tej akcji z tym ''ufo'' .Na onecie w komentarzach do tego wydarzenia znalazlem taki wpis :

Co to za miasto ta Łomża. Parę godzin stałem na dworcu kolejowym, a tam

ani kasy, ani personelu, ani nawet rozkładu jazdy nie wywiesili. W końcu udało mi się wydostać z tej metropolii autostopem.

~Wojtek z Białegostoku, 18.06.2006 01:16

link do tego komenta http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,20827075,58093559,2309555,0,forum.html

hehe chlopak niewiedzial ze po torach to jedynie na weglu moze wyjechac z miasta od jakihs 20 lat .Wezcie te tory zulom oddajcie obok zlomowisko jest a nie pkp 25 milionow za to miastu wisi i tylko marnuja sie atrakcyjne tereny druga Lomze by tam zbudowal a tak to tylko butelki menele pokrzywy wegiel no i wstyd bo nawet w czyzewie czy szepetowie mozna w pociag se wsiasc. Zeby te tory chociaz betonowe podklady mialy a nie pruchno to by jeszcze puscili ze 2 szynobusy na dzien jak w Ostrolece (chociaz tez nie bo to tylko pieprzona odnoga i pociag musi jechac i wracac a nie stacja ).Ostatnio jechalem z kolega z Olsztyna i przy konarzycach zaczal hamowac bo tory droge przecinaja .Powiedzialem mu niehamuj i tak nic niejedzie hehehehe.Masakra juz nawet rozkradzione sa tory z bocznicy co do Pepeesow przez most na Lomzyczce prowadzila do bawełny hyba takze.Wiec tak jak muwie dajcie te tory zulom tez cos im sie od zycia nalezy jeden tor taki dluzszy z tone wazy to bibe z 2 tygodnie beda mieli a tak to tylko wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd na cala Polske.Ktos z wawy przjedzie wysiadzie z pksu a tam szambo za peronem obok rynek mozesz kapuste kupic nieopodal Hipermarket ''Wiata" karl kani,ronsum,huligan,basswood buehehe 4 razy drozej niz na stadionie .Ostatnio i tak jest lepiej bo zaorali kawalek i nastepna wiate z blahy zarzucili.Rejon rynku to najbardziej niewyjsciowy teren w Lomzy i Wojtek z Bialegostoku naprawde musialbyc ostro nierozgarniety ze zapuscil sie w takie tereny z nadzieja na pociag .Pozdro

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Hehe

Naucz się pisać po polsku, bo w tym tekście "bykuf" do jasnej cholery a i styl twojej wypowiedzi też jakiś popaprany. Licho wie o co chodzi.

jak widzisz nieuzywalem polskich znakow to jest forum a nie jezyk polski niegadaj ze niemozesz zrozumiec napisalem to jezykiem jakim muwie na codzien jesli ty operujesz takim jakim piszesz to straszny sztywniak musisz byc zero luzu naprawde

analfabeci muszu umrzec?????

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

waldek27 bez nich zycie byloby mniej urozmaicone :)))) !!!!!

anonimowiec czy mam przez to rozumieć że w języku polskim, wg Ciebie nie ma polskich znaków diakrytycznych ?. No i widzę że Konarzyce mówisz z małej litery.... żałość ogarnia. Ludzie miejcie choć trochę szacunku do siebie.

________
Malachit

Lomza to dziura. zeby wojna dluzej pobyla to bysmy mieli tory do pisza.

I to jest niestety smutna prawda. Tory by były i pociągi by może nawet jeździły.

'wojna dluzej pobyla', ale se poszla i torow niet
jakis intelygent nie zorientowal sie, ze w miescie stacji nie ma i jeszcze sie tym chwali
ja przezylam w lomzy 20 pare lat i nieobecnosc pociagow nie odznaczyla sie u mnie nerwica, natomiast teraz mam pod nosem 3 stacje, ale gdyby ich nie bylo, to nic by nie bylo
nalezy dziekowac opatrznosci, ze lomza nie musi sie zmagac z podupadajacym pkp

tyen post czytalem na gazecie wyborczej

a na co nam te tory?
tak jak pisze anonimowiec: rozbrać to wszystko w pizdu, oddać na złom, a PKP niech odda te tereny miastu i zbudują tam nowe osiedle... ale nie bloków, tylko domów jednorodzinnych...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

jeden zrozumial ocb k....rwa ludzie zobaczcie jaki to teren od legionow az do zabiej od sikorskiego do pilsudzkiego(nieliczac kraski i poznanskiej bo przez tory te tereny beda jedynie pastwiskiem .PKP tyle hajsu za to miastu wisi ze glowa mala .tymbardziej ze teren uzbrojony utwardzony tory rozkrecic to chwila .Pozatym wegiel dla babci co mieszka pod lomza ojciec kupil az pod siemiatyczami z jakiejs firmy ,ze razem w transportem wyszlo taniej niz z barbórki i babcia muwi ze wegiel o niebo lepszy nie takiego gowno jak z tego co na pkp jest.Ogolnie w tym poscie chodzilo mi o to ze okolice bylego dworca PKP to zakała naszego miasta.Niektorzy zrozumieli ci co niezrozumieli zwrocili mi uwage ze robie bledy ortograficzne.
Pozdro

anonimowiec: tutaj ludzie wolą ********* głupoty o słońcu Jamajki czy zniknięciu Ptysia...

a z tymi terenami po PKP naprawdę można coś pożytecznego zrobić...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Anonimowiec jeśli chdzi o będy - to uważam ,że pisanie w ten sposób to zwykła ignorancja , po prostu lekceważenie odbiorcy. Jeśli chcesz by Cię ludzie rozumieli to pisz w zrozumiały sposób. Nikt nie jest alfą i omegą. Każdy popełnia błędy.

Natomiast temat ,który poruszyłeś jest rzeczywiście wart dyskusji. O ile pamiętam był już poruszany na tym forum nie raz.
Myślę,że spora część ludności naszego miasta byłaby za tym ,by wróciła kolej pasażerska. Tak się nie stanie, bo są już postanowienia dotyczące tego terenu. Możemy sobie porozmawiać ,popienić się ponarzekać,ale i tak nie przyspieszymy tych prac,bo nie my o tym decydujemy.

Pozdrawiam:)

G a z e l a

Koleji pasażerskiej juz w Łomży nigdy niezobaczymy bo to tylko odnoga ktora kończy sie na ul.Sikorskiego a zaczyna w Śniadowie w ktorym od paru let tez tylko towarowce sie poruszaja.Pozatym do Łomży prowadzi tylko jeden tor na podkladach drewnianych a nie prefbetonowych i jest to nieelektryfikowany tor.Budowa czegos takiego to grube miliony i niema szans zeby ktos sie za to wziął.Jedyna rada zaorać ja przynajmniej innej niewidze.Zreszta w Łomży dworzec PKS jest naprawde przyzwoity moze nie tak elegancki jak w Suwałkach ale na poziomie lepszy niz np. w Gdańsku.Połaczenia tez nienajgorsze.

SaneOne żebyś w swoim przytępiałym spojrzeniu na świat zrozumiał o co chodziło w topicu o słońcu Jamajki wówczas z zaciekawieniem przyjrzałbym się Twojej sygnaturce, w której nawołujesz do pokoju jątrząc jednocześnie i spory wywołując. A tak, postrzegam ją jako przekopiowanie fragmentu tekstu, którego w stanie pojąć nie jesteś :P Lubisz być trendy? :P

T i g e r

ja tez to czytalem na onecie, no qrwa mieszka w bialymstoku i nie wiem gdzie łomża ;/

Autor: bialy89kzk (---.lomza.mm.pl)
Data: 23-06-06 12:06

ja tez to czytalem na onecie, no qrwa mieszka w bialymstoku i nie wiem gdzie łomża ;/

Może ktoś rozumie o co tu chodzi ???
Ja zrozumiałem , że jakaś qrwa mieszka w białymstoku i chce przyjechać do Łomży, ale nie wie gdzie to jest.
Kolego biały, jedz tak jak na Hajnołku tylko w przeciwną stronę.

on wiedzial gdzie Łomża tylko niewiedział i niepodejżewał (bo w kazdym miescie kursuja pociągi pasażerskie nawet w Czyżewie czy Szepietowie) że w łomżyński dworzec PKP to tylko miejsce w ktorym żule pija tanie wina.Dlatego stał jak idiota kilka godzin zdziwiony że niema nigdzie żadnego personelu,rozkładu jazdy,podróżujacych i pociagów.Swoja drogą każda osoba której opowiedziałem tą historie miała ubaw po pachy poważnie.

Tiger: lubię czy nie lubię, nie Twoja sprawa... możesz sobie nawet marzyć o kasztanach z placu Pigallle, ale po jakiego wała rozprawiasz o tym na forum...

a moje spojrzenie na świat na pewno nie jest tak poetyckie i piękne jak Twoje... musisz mi wybaczyć...

damnat quod non intelligunt

G a z e l a

nie musiałaś się trudzić z tą łaciną (do tego błędnie)...

nie rozumiem, nie chcę rozumieć i nie potępiam samej "poezji", a to, że zakładacie durne tematy na forum...

nie wiem, może idźcie sobie na forum "Jestem dorosły/a, a nie stąpam po ziemii" albo "Mam 13 lat, a moja mama ma na imię Łukasz" i tam sobie gadajcie nawet i o dupie Maryny...

A dlaczego to my mamy iść ?!. To Ty nie rozumiesz więc to panu już dziękujemy...

________
Malachit

niech każdy zostanie przy swoich racjach... peace out...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org