Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polskie Tekstowisko - zabawa |
Dla wszystkich miłośników polskiej muzyki z lat 60-70-80 i nieco bardziej współczesnej proponuję zabawę polegającą na : 1. Pierwsza osoba wpisuje dwa pierwsze wersy pierwszej zwrotki polskiej piosenki, 2. Osoba następna dopisuje dwa pierwsze wersy refrenu oraz podaje tytuł i wykonawcę utworu, 3. Tylko po udzieleniu prawidłowej odpowiedzi można zadać kolejną zagadkę. a więc zaczynamy ...? :) 'Piszesz mi w liście, że kiedy pada, kiedy nasturcje na deszczu mokną,"...... T i g e r
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polskie Tekstowisko - zabawa |
Bym napisał co to jest, ale nie mam ochoty na wymyślanie kolejnej zagadki:P
|
|
CHODŹ POMALUJ MÓJ ŚWIAT ;-)) "Kołysał nas zachodni wiatr, Brzeg gdzieś za rufą został. " :D
|
|
:) "A bosman tylko zapiął płaszcz. I zaklął: - Ech, do czorta!" Tytuł: 10 W SKALI BEAUFORTA Wykonawca: (w oryginale) Czerwone gitary "Światem zaczęła rządzić jesień, topi go w żółci i czerwieni, A ja tak pragnę czemu nie wiem, uciec pociągiem od jesieni." T i g e r
|
|
"Wsiąść do pociągu byle jakiego, nie dbać o bagaż nie dbać o bilet" M. Rodowicz " Pająk rozpiął sieć ,na tej desce gdzie król zasiada sam" G a z e l a
|
|
Maryla Rodowicz - Remedium 2. Osoba następna dopisuje dwa pierwsze wersy refrenu oraz podaje tytuł i wykonawcę utworu Tobie Gazelo uznałbym po znajmości :-)
|
|
No proszę jaki łaskawca! Odpowiedz na moją zagadkę!!!:) Pozdrowionka:))) G a z e l a
|
|
Ale w koło jest wesoło Człowiek w pracy, małpa w zoo Puste pole za stodołą Ale w koło jest wesoło-perfec
|
|
Pepe wróć-perfect ale gdzie ten refren sorki:-)
|
|
No właśnie! I tu był hak:) G a z e l a
|
|
z żalu chce się wyć odkąd ciebie brak -to może być refren i moja zagadka "Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę, Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę"
|
|
Taba dam dam taba daba dam dam taba daba dam dam dam dam.... M.Grechuta Niepewność G a z e l a
|
|
Gazela, a gdzie Twoja zagadka ? :) T i g e r
|
|
Zadałaby zagadkę ,ale nie znam na nią odpowiedzi więc chyba nie fair ... Ale może ktoś zna wykonawcę? "Siedzieliśmy jak w kinie na dachu przy kominie ,a może jeszcze wyżej niż ten dach dach dach..." Chętnie się dowiem kto to śpiewał:) G a z e l a
|
|
Ok skoro nikt nie wie to coś prostszego: "Jplka ,Jolka pamiętasz lato ze snów gdy piałaś tak mi źle" G a z e l a
|
|
Gazela Odpowiedź na Twoją pierwszą zagadkę : "Siedzieliśmy jak w kinie na dachu przy kominie, a może jeszcze wyżej niż ten dach, dach, dach! A ty mnie precz wygnałeś i tamtą pokochałeś, to po co całowałeś mnie wtedy tak?" Słowa: Agnieszka Osiecka Wykonanie: Sława Przybylska a moja: "Gdzieś w hotelowym korytarzu krótka chwila, splecione ręce gdzieś na plaży oczu błysk, " T i g e r
|
|
Siedzieliśmy jak w kinie na dachu przy kominie ,a może jeszcze wyżej ..to mogą być Trubadurzy lub Skaldowie
|
|
:-)
|
|
Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd i nie wybaczy nikt chłodu ust twych. Czerwone gitary "Uciekaj moje serce" G a z e l a
|
|
Tiger: Czerwone Gitary - Uciekaj moje serce "To wciąż za mało, moje serce, żeby żyć. Uciekaj, skoro świt, bo potem będzie wstyd I nie wybaczy nikt chłodu ust Twych." Zagadka: "Będziesz zbierać kwiaty, będziesz się uśmiechać Będziesz liczyć gwiazdy, będziesz na mnie czekać"
|
|
Za długo to pisałem :P
|
|
. I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją pani > Marek Grechuta > Będziesz moją Panią... a skoro Gazela nie zadała to jej strata P i moja zagadka ; Nic dwa razy się nie zdarza I dlatego z tej przyczyny Zrodziliśmy się bez wprawy I pomrzemy bez rutyny
|
|
Zadała ,zadała tylko dwie na raz i na jedną dostała odpowiedź(bardzo dziękuję!), a na drugą -nie. Twoja Ja_n_ku zagadka jednak jest dla mnie za trudna,ale z przyjemnością dowiem się co to jest:)Może ktoś zgadnie:) G a z e l a
|
|
:)ok wystarczy autor(ka) tekstu i z jeden wykonawca
|
|
ja_ne_k "Żaden dzień się nie powtórzy Nie ma dwóch podobnych nocy Dwóch tych samych pocałunków Dwóch tych samych spojrzeń w oczy nie, nie, nie, nie " Wykonawca: Maanam Słowa: Wisława Szymborska Zagadka: "Dzień gaśnie w szarej mgle, wiatr strąca krople z drzew Sznur kormoranów w locie splątał się, pożegnał ciepły dzień " T i g e r
|
|
Goniąc kormorany, Piotr Szczepanik "Zmierzch z jezior żagle zdjął. Mgieł porozpinał splot. Szmer tataraków jeszcze dobiegł nas, Już wracać czas." zagadka: "Wizje chodźcie do mnie Blisko najbliżej" G a z e l a
|
|
Pa, pa do jutra! Czekam na odpowiedź na moją zagadkę! Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłej soboty i jeszcze milszej niedzieli:) Niech słoneczko Was opala:))) G a z e l a
|
|
Budka Suflera - "Noc komety" Zagadka: "Możemy z siebie już się tylko śmiać Los nie rozpieszcza nas od lat"
|
|
zagadka Gazeli perfect, ale dokladnie slow nie pamietam nananana, cos ze mna zrob, nie zostawiaj tu samej, o nie witaj mi , tak wiele nas dla ciebie mam, witaj mi, juz widac tak pisane bylo nam, to bedzie milosc, to bedzie milosc, jakiej nie mial chyba nikt, to bedzie cisza , to bedzie cisza taka jasna, jak powietrze, kiedy wstaje swit wiec dzis witaj mi, witaj mi zlamalam regulamin, wiem, ale piosenka jest krotka/tu jest cala/ i chyba malo znana, chociaz piekna kto zgadnie
|
|
o, przepraszam nie dosc, ze zle odpowiedzialam, to jeszcze nie zauwazylam, ze nemo podal odpowiedz na swoje usprawiedliwienie dodam, ze oba zespoly myla mi sie notorycznie, uwazajcie moja zagadke za niewazna
|
|
pogubiłem się :) kto odpowiedział dobrze a kto źle ? Śnie przybywaj ....... T i g e r
|
|
ja zle
|
|
nemo: Refren: Zamykam oczy, widzę przestrzeń, co W nieskończoności znika gdzieś Zamykam oczy widzę przestrzeń-Perfect zagadka: Samotnie płyniesz poprzez mrok Wsłuchany w serca swego tajemny zew Ps.będzie lało
|
|
ja_ne_k: To do niej tak płyniesz Aż na życia skraj Lorelei Dopłyniesz i zginiesz W Lorelei Lorelei wykonawca:Kapitan Nemo,tytul:Twoja Lorelei. zagadka: Wielka dama tańczy sama Z wielką damą igra czas P.S.Juz leje ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
demon: refren:Wielka dama znów tańczy sama, gubi czerwony szal Cztery gamy dla wielkiej damy a dalej tańczy czas > Anna Jantar > Wielka dama tańczy sama zagadka: Nareszcie świt zastąpił noc Powietrze świeże jest jak po burzy Ps.no niestety
|
|
ja_ne_k Wstawaj szkoda dnia, wstawaj szkoda dnia!! Wstawaj szkoda dnia, wstawaj szkoda dnia!! 2plus1 wykonawca,wstawaj szkoda dnia tytul:-) zagadka: Był raz bal na sto par, Pan wodzirej wprost szalał po sali ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
dam szansę innym ale mam małe pytanko za 4 punkty :jaki będzie wynik meczu Francja- Korea. Połud. Pozdrawiam
|
|
apropo "wstawaj szkoda dnia"kiedys swego czasu moja trzy letnia coreczka mowi do 2 miesiecznej siostrzyczki"Wstawaj szkoda dnia",text ten rozbawil biesiadnikow ucztujacych chrzest malej istotki,do dzis text ten jest uwazany jako cytat dnia:-)))))))))) do wszystkich spioszkow: Wstawajcie szkoda dnia:-))))))))))) pozdrowionka ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
:-)
|
|
"cała sala śpiewa z nami tańcząc walca, walczyka parami Na tym balu nad balami takim, Co się pamięta latami. " :) Tytuł: Cała sala śpiewa z nami Wykonawca: Jerzy Połomski Fajna piosenka, aż się uśmiechnąłem do wspomnień Zagadka: "Zakwita raz, tylko raz, biały kwiat. Przez jedną noc pachnie tak, ach! " T i g e r
|
|
powiedzmy że refren:, Przez taką noc Królowa Jednej Nocy ogląda świat. A światło dnia zdmuchuje kwiatu płomień na wiele lat Alibabki> kwiat jednej nocy zagadka: W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy Powolną strugą płynął wytrwale, 1Ps.chyba wczoraj wszyscy nieżle balowali 2Ps ciekawe czy Połomski chodził po Łomży
|
|
Niech będzie, że "refren" to: Aż pewnej nocy puściły lody, Ogrodu serce mocniej zabiło, DAAB- W moim ogrodzie. zagadka: Mamy dzień, mamy każdą noc Mamy swoje sny i swoje drogi...
|
|
refren: O! tylko nie to nie nie nie nie Lech Janerka czyli Klus Mitroh nie znam tytułu osoba która zna tytuł zadaje następną zagadkę:-)
|
|
miało być: refren: O! tylko nie to nie nie nie nie Lech Janerka czyli KLAUS MITFFOCH tytół KLUS MITROH zagadka: A gdybym chciał cię zjeść to co byś powiedziała? A gdybym ugryźć chciał czy coś byś przeciw miała?
|
|
tytuł P
|
|
Chciałabym, chciała... Chciałabym, chciała... Drżałabym, drżała... Żałowałabym... tytul:Klub wesołego szampana wykonawca:Formacja Nieżywych Schabuff zagadka: To nie sztuka wybudować nowy dom; Sztuka sprawić, by miał w sobie duszę. ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Odpowiedź na zagadkę Gazeli : Budka Suflera - " Jolka, Jolka, pamiętasz " I refrenik: "Emigrowałem z objęć Twych nad ranem Dzień mnie wyganiał, nocą znów wracałem dane nam było słońca zaćmienie nastepne będzie może za sto lat... A teraz ode mnie : "Wy kłamiecie, aby kupić nas sprzedajecie nasz bezcenny czas"
|
|
demon: jesteś pewien że Schabuff a nie Schabów :-) refren:la lalala la lalala Alicja Majewska - To nie sztuka wybudować nowy dom a że zagadki były dwie pozostaje jedna frotki
|
|
frotka: refren: "I nikomu nie wolno się z tego śmiać I nikomu nie wolno się z tego śmiać" Tytuł: I nikomu nie wolno się z tego śmiać Wykonawca: Kobranocka (chyba) Zagadka: "Jak dzwon, który zaledwie tylko tknąć, a już śpiewa Jak zabłąkanych ptaków głos" T i g e r
|
|
Tiger: To Krystyna Prońko - "Mąłe Tęsknoty" "Małe tęsknoty krótkie tęsknoty znaczące prawie tyle co nic nagłe i szybkie serca łopoty kto by nie znał ich " Zagadka następna : "Ledwo mnie znasz, tyle już masz Planów, jakbyś wieki mnie znał..."
|
|
Wszystko, czego dziś chcę pamiętaj o tym polecieć chcę tam i z powrotem z ramion twych wprost do nieba, do nieba wszystko, czego dziś chcę pamiętaj o tym odlecieć raz tam i z powrotem więcej mi nic nie trzeba, nie trzeba Izabela Trojanowska "Wszystko czego dziś chcę" zagadka: "Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam" G a z e l a
|
|
Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic, o nic Dżem "Do kołyski" Zagadka: Ból serca, ból duszy Godziny zadumy Twe ślady, zapach twój, na każdym kroku Oślepłam od wspomnień Milczę, nawet się nie bronie Bo tego, co czuje zabić nie mogę
|
|
Monika - Na krawędzi (ale nie jestem pewien i nie znam refrenu:P) Zagadka: "Mieszkalas gdzies w domu nad Wisla Pamietam to tak dokladnie"
|
|
Kobranocka "Kocham Cię jak Irlandię" Nie mogę także przypomnieć sobie refrenu-pewnie będę zdyskwalifikowana:) zagadka: "W spadku po dziewczynie ,wyspa mi została" G a z e l a
|
|
Do Kobranocki refrenik: "A Ty się temu nie dziwisz, Wiesz dobrze, co byłoby dalej, Jakbyśmy byli szczęśliwi, Gdybym nie kochał Cię wcale" I odpowiedź do zagadki Gazeli : Perfect - "Wyspa, drzewo, zamek " "Aż tu wielki grad wybił co mógł, Ziemię zmył nagły skok wód, Wyspa znów z nagiego piasku jest" Następna zagadka: "Posłuchaj pan, panie podróżny Co się zdarzyło na Próżnej"
|
|
"Oczy tej małej jak dwa błękity, myśli tej małej - białe zeszyty. A on był dla niej jak młody bóg, żebyż on jeszcze kochać mógł. " "Oczy tej małej" Agnieszka Osiecka (słowa), wykonanie: Anna Szałapak (1986), Magda Umer (1993), Raz Dwa Trzy (2002).
|
|
Zagadka Gazeli - Perfect - "Wyspa, drzewo, zamek"
|
|
Moja zagadka: "A kiedy już przyjdzie czas, pełne po brzegi są kawiarenki..."
|
|
"Kawiarenki, na, na, na... Kawiarenki, na, na, na..." Irena Jarocka- Kawiarenki zagadka: Wysłuchaj mojej pieśni Panie, Do Ciebie wznoszę dzisiaj głos...
|
|
Do Ciebie pieśnią wołam Panie, bo ponoć wszystko możesz dać... Tadeusz Nalepa - "Modlitwa" zagadka: Widziałam wiatr o siwych włosach roznosił spokój wśród pól...
|
|
Wiele dni, wiele lat, czas nas uczy pogody, zaplącze ścieżki, pomyli prawdy, Grażyna Łobaszewska , póżniej Ryszard Rynkowski i chyba jeszcze ktoś -Czas nas uczy pogody zagadka: Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu tyle było chwil
|
|
Że, ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy, Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy Marek Grechuta, Anawa "Dni, których nie znamy" Zagadka: Jest w oczach Twych kolor nieba z moich stron Jest uśmiech dnia, cienie liści, które drżą T i g e r
|
|
Więc zabierz mnie do tamtych miejsc, Gdzie pędził wiatr w rytm naszych serc, Czerwone Gitary - "Niebo z moich stron" zagadka: Wrzesień jak dywan, jakich nie bywa często ostatnio – płowo-zielony dywan zdobiony słońcem dostatnio...
|
|
ryskago kiedy mam Cię zabrać ? :) nie znam odpowiedzi - poczekam na coś łatwiejszego :) T i g e r
|
|
W kolejnym wcieleniu...:P
|
|
Dzień za dniem Sen za snem Pełnia i nów I słońce znów Noce i dni Wciąż nazbyt ładne - Zmierzchy i Świty bezradne Pejzaż bez Ciebie" Hanna Banaszak (którą miałem zaszczyt poznać osobiście). Wiem, że śpiewał ten utwór także Grzegorz Turnau. ADALL
|
|
Brawo! :D A gdzie zagadka Adall-ku, bo mam jeszcze jedną całkiem fajną, ale muszę czekać na swoją kolej...:)
|
|
Sorry za opóźnienie. Zagadka. "Znajomy adres, te same schody I nagłych przestrachów drzwi..." ADALL
|
|
Anna Jantar "Nic nie może wiecznie trwać" Ref Nic nie może przecież wiecznie trwać Co zesłał los trzeba będzie stracić Nic nie może przecież wiecznie trwać Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić zagadka: Gdyby ktoś przyszedł i powiedział stary czy masz czas Potrzebuje do załogi jakąś nowa twarz G a z e l a
|
|
Wszystkie rybki śpią w jeziorze???kto to ostatnio śpiewał???
|
|
Szanta "Gdzie ta keja" wyk. np. EKT Gdynia "Gdzie ta keja, a przy niej ten jacht? Gdzie ta koja wymarzona w snach? Gdzie te wszystkie sznurki od tych szmat? Gdzie ta brama na szeroki świat" Ech, na żagle mi się zamarzyło, a tu do tyrki trza, do tyrki... Ale już niedługo... To z tej samej beczki : "Stary port się powoli układał do snu świeża bryza zmarszczyła morze gładkie jak stół"
|
|
Tylko wezmę mój sztormiak i sweter, ostatni raz spojrzę na pirs. Tytuł: Fiddler's Green Słowa: Rogacki Jerzy, Conolly J. Zagadka: "Białym latawcem dzień wypłynął, Nad wzgórzami biała sukienka Sen się skończył ale nie miłość, Stoi w oknie stoi panienka." T i g e r
|
|
To "Biały latawiec", a śpiewali Wawele, (bo chyba nie Skaldowie?) "Płyną, płyną, płyną nad ciszą Pewnie siebie już nie usłyszą On ją woła ona nie słyszy W sen bezsenny, w sen ją kołysze On latawcem białym na niebie Ona płynie dokoła siebie Płoną chmury w pijanej bieli Rozpłynęli się, rozpłynęli" I zgadujemy : "W mojej kamienicy los w centymetrach się liczy Przerabiają monety na minuty tak robią wszyscy w okolicy "
|
|
Tak frotka to Wawele :) dziś się budziłem z tą piosenką :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia T i g e r
|
|
No i Tigerek uciął zagadki...:( W takim razie wklejam całą piosenkę, bo jest lux! i warto przytoczyć...:D Szuja - naomamiał, natruł i nabujał Szuja - a wierzyłam przecież mu jak nikt Szuja - dziecku kazał mówić proszę wuja Alleluja wesołego zrobił mi i znikł Szuja - obrzydliwa larwa i szczerzuja Szuja - do najtępszych pierwotniaków rym Szuja - bezlitostny kamień i statuja Fałsz i ruja bezustannie powodują nim Gdy życie zdarło z faceta już maskę Gdy mu fasada rozpada się z trzaskiem Gdy zza niej wyjrzy jak małpa z pokrzywy Pysk zły i obrzydliwy i pryśnie cały blef O wtedy chociaż się pragniesz powściągać nie nasobaczyć i nie naurągać Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać To same twe usta wykrzykną tobie wbrew: Szuja - pióra by pożyczyć od Anouilh'a Szuja - by opisać co to jest za typ Szuja - kawał matrymonialnego zbója Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb Szuja - najpiękniejszy kęs mi życia ujadł Szuja - toczył ze mnie hektolitry łez Szuja - cóż takiego uczyniłam mu ja Żem jak tuja poderżnieta przezeń dzisiaj jest Mówię wam poderżnietam jest Kto to śpiewał? Kto wie? :))
|
|
No to ja zaczne od nowa :) "Nim coś powiesz, zmilcz Nim coś powiesz, zwarz" No i zgadujcie.. Jestem zmienna jak pogoda, czasem zbyt pewna siebie, ale przeciez to nie powód, aby dzisiaj zmienic siebie!!!!
|
|
No pięknie! Mamy trzy zagadki:Frotki, Ryskago i MikMik. Proponuję ,by odpowiedziała na nie jedna osoba. Ciekawe czy taka się znajdzie? Na mnie nie liczcie! Nie mam pojęcia:) Ryskago- słowa piosenki świetne! Albo jej nie słyszałam ,albo nie mogę skojarzyć. Pozdrowionka. G a z e l a
|
|
MikMik anna jantar 'nie wierz mi nie ufaj mi' 'nie wierz mi, nie ufaj mi, bo z rak ci sie wywine nie jest tak, ze w kilka chwil zdobywa sie dziewczyne nie jest tak' anna jantar jest the best
|
|
"Szuja - śpiewała Irena Kwiatkowska bodajże w Kabarecie Starszych Panów. Moja wcześniejsza zagadka bez odpowiedzi?
|
|
Frotka - Róże Europy - Marihuana Zagadka: Otworzyłam okno i powitałam poranek. Wyglądał jakby nie mógł się doczekać, kiedy wstanę. Oby ten dzisiejszy dzień łaskawszy był dla mnie,
|
|
ref.: Co najlepsze dla nas byłoby Sama nie wiem już... GOYA- Trudne pytania zagadka: W ogrodzie naszym kwitnął mak, U okien naszych śpiewa ptak...
|
|
A ty mnie precz wygnałeś I tamtą pokochałeś, To po co całowałeś mnie wtedy tak! Sława Przybylska
|
|
To była odpowiedź do pytania, na które nikt nie znał odpwoedzi. Zaczynało się to tal: Siedzieliśmy jak w kinie, na dachu przy kominie...
|
|
Nie Finka- prawidłowa odpowiedź padła! Podał ją Tiger. Moim zdaniem nie ma odpowiedzi na zagadkę ,którą zadał Madaj. Ja niestety nie wiem co to jest:) G a z e l a
|
|
No dobra, to sam odpowiem: wykonawca: Mira Kubasińska (Breakout) tytuł: Kwiaty nam powiędły (album "Blackout") Jestem usatysfakcjonowany brakiem odpowiedzi i dlatego nie będę zadawał kolejnej zgadki. :)))
|
|
Ok skoro Madaj nie chce to zadam ja: "Pamiętam dobrze ideał swój marzeniami żyłem jak król" G a z e l a
|
|
Dzem -Wehikul Czasu nowa zagadka/wreszcie moja kolej/ 'szalona wiruje chusta, szalone wiruja usta odkaczalka, wariatka, ech, nie patrzy do lustra'
|
|
Ale szum, ale tłum Czarna noc, biały rum Złote stosy pomarańczy Dudni dom dana da... Jak zabawa to zaba... I wariatka dzisiaj tańczy Tytuł: Wariatka tańczy Wykonanie: m.in. Maryla Rodowicz Słowa: Agnieszka Osiecka Zagadka: Ta niedziela jest jak film, tani - klasy B Facet się pałęta w nim w nieciekawym tle :) właśnie jej słucham T i g e r
|
|
Wszyscy święci balują w niebie Złoty sypie się kurz A ja włóczę się znów bez Ciebie I do piekła mam tuż Budka Suflera-Bal Wszystkich Świętych zagadka: Jeśli dla Ciebie mógłbym coś zrobić Byłbym szczęśliwy jak nikt. G a z e l a
|
|
To polski szansonista Janusz Laskowski "Och, jak bardzo Cię kocham" "Och, jak bardzo Cię kocham, O czym Ty dobrze wiesz, Chciałbym być zawsze z Tobą I całować Cię wciąż." Ta piosenka kojarzy mi się z wakacjami u babci na wsi. Na wiejskich zabawach tańce- przytulańce z miejscowymi chłopakami. Ech... Dawno jakoś...
|
|
Och, jak bardzo Cię kocham, O czym Ty dobrze wiesz, Chciałbym być zawsze z Tobą I całować Cię wciąż. "Och, jak bardzo cię kocham" Janusz Laskowski Zagadka: Ona przychodzi chytrze, Bez ostrzeżeń i gróźb ADALL
|
|
Zapomniałam o zagadce . Oto ona: ''Mam znowu doła znów pragnę śmierci" :))
|
|
Dwie odpowiedzi- dwie zagadki:) G a z e l a
|
|
W tym samym momencie pisaliśmy. Odpowiedź na zagadkę ADALLA: Budka Suflera - Cień wielkiej góry. "Góry wysokie, co im z Wami walczyć każe? Ryzyko, śmierć, te są zawsze tutaj w parze. Największa rzecz, swego strachu mur obalić, Odpadnie stu, lecz następni pójdą dalej " Drugiej nie zadaję. Patrz wyżej.
|
|
Frotka może byś odpowiedziała na swoją zagadkę ,bo jakoś nikt nie wie ,a przez to temat utknął w miejscu:) G a z e l a
|
|
To zespół Kury i ich "jesienna deprecha": ref. "Brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś Nawet seks jest banalny i nie kręci mnie Może jestem nienormalny, za krótko byłem w wojsku Może w lecie jakiś komar adidasa sprzedał mi..." I łatwiejsza zagadka : "Stare miał dżinsy, starą koszulę w dziurawych kamaszach szedł"
|
|
Brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś Nawet seks jest banalny i nie kręci mnie Może jestem nienormalny, za krótko byłem w wojsku Może w lecie jakiś komar adidasa sprzedał mi... Kury - "Jesienna deprecha" Zagadka: Gęsi już wszystkie po wyroku, nie doczekają się kolędy... Jest to druga zwrotka, ale gdybym wpisała dwa pierwsze wiersze pierszej (masło maślane?? :)), podałabym część odpowiedzi...:D
|
|
Łeeee...za późno - nagrody nie dostanę...:( :)
|
|
SKALDOWIE - W ŻÓŁTYCH PŁOMIENIACH LIśCI W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie Grudzień ucieka za grudniem, styczeń mi stuka za styczniem :)) "Czemu Cię nie ma na odległość ręki, czemu mówimy do siebie listami..." Czekam na propozycje odpowiedzi :)
|
|
"Czwarta nad ranem Może sen przyjdzie" Czarny blues o czwartej nad ranem - SDM a teraz cos trudniejszego, bo starego ;) "Kiedy nie było dokąd dalej pójść, którędy ani po co gdy los me jutro krył przed moim dziś, bezgwiezdną, gęstą nocą..." ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Czyż to nie Jędrusikówna? wiedziałam,że mi nie wystarczy sił na żadną inną drogę, lecz iśc do ciebie przez złych szlaków pył ja zawsze, zawsze mogę. Do ciebie szłam-do ciebie, mój miły, do ciebie szłam- cel wracał mi siły. Do ciebie szłam- od kiedy już nie wiem, do ciebie szłam- przez życie bez ciebie. a to powinno być trudne :) "w twoich dłoniach bezpiecznie i spokojnie na pewno rzeczywiście łagodnie "
|
|
Tak, Jędrusikówna to śpiewała, ale wcześniej chyba wylansowali to Wiesław Gołas i Jerzy Wasowski. :) ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Jakoś nikt nie odpowiedział na moją łatwą zagadkę...?
|
|
Ballada o Tolku Bananie :) ________ Malachit
|
|
Malachit, skoroś taki dobry :) to co z moją zagadką? Hę? Czy jeszcze są jakieś nierozwiązane zagadki?
|
|
betty, chyba nie zrozumiałaś zasad tej gry. Pytanie stanowią pierwsze wersy, a dopisujemy refren i wykonawcę, a ty zaczęłaś od refrenu. ( Raz, Dwa, Trzy - " Tylko nie płyń tą rzeką", jakby ktoś był ciekaw) zagadka : " Ze świata czterech stron, Z jarzębinowych dróg,"
|
|
Za dzień za dwa ,za noc za trzy choć nie dziś , za noc za dzień Nim wstanie dzień Edmund Fetting tekst A.Osiecka zagadka Jedna flaszka, druga flaszka i też trzecia, kurde bele Leci, dom stoi zupełnie pusty, nocą kurzą się dookoła rupiecie
|
|
Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma dzieci w domu to jesteśmy niegrzeczni Kazik Staszewski "Gdy nie ma dzieci w domu" :) Zagadka: Któregoś ranka pękła struna i wystroiła się na bal mówili w radiu, że jest u nas bo ludziom perspektywy brak :) T i g e r
|
|
:-)P.Nie napiszę refrenu ,wolę ćwiczyć pokera , a Renatę P.b.lubię Pozdrawiam
|
|
"Tańczę na stole, kieckę zadzieram tłukę butelki, depczę szkła smutni panowie ćwiczą pokera a ja przed nimi kankana" Renata Przemyk "Tańczę na stole" Zagadka: "Jaskółka czarny sztylet, wydarty z piersi wiatru Nagła smutku kotwica, z niewidzialnego jachtu"
|
|
Jaskolka uwieziona - Stan Borys Klasyka A teraz pytanko : <..wysluchaj mojej piesni Panie, do Ciebie wznosze dzisiaj glos....>
|
|
Przepraszam <wredna i pyskata> zapomnialam o refrenie: <...Jaskolka siostra burzy,szalona fruwajaca Ponad glowami ludzi w ktorych troska sie blaka Jak znak podniebny, jak symbol nieuchwytna Zwabiona w chlod katedry........>
|
|
Juz ta zagadka była=)ryskago odpowiedziała: Do Ciebie pieśnią wołam Panie, bo ponoć wszystko możesz dać... Tadeusz Nalepa - "Modlitwa"
|
|
sory....w takim razie poprawka < Mialem kiedys piekny dom, piekny ogrod otaczal go.....>
|
|
Nie wiem skąd wziął się tam Nigdy przedtem o tym nie, nie myślałem Bo po co, kiedy miałem wielki kopiec złotych jaj I przyjaciół wielu otaczało mnie Nie byłem sam o, o, o,... nie Nie byłem sam o, o, o,... nie Dżem- Paw zagadka: Sto gorących słów, gdy na dworze mróz W niewyspaną noc, jeden koc G a z e l a
|
|
Perfect < Nie moge ci wiele dac > bo sam nie wiele ma nie moge dac wiele ci, nie moge dac wiele ci przykro mi........ Pytanko: < Mysli wychodza z cienia, cos w czlowieku sie zmienia ... i powraca z wyprawy na sloneczny lad.....
|
|
"Tyko w porze wieczornej Bluesa koniem szalonym Na wyprawy się wypuszcza Gdzie bywała już " Budka Suflera - Z dalekich wypraw Zagadka: "Chodzi sobie ulicami, nosi smutek pod rzęsami, niczyja dziewczyna Gdzieś w alejach w późną jesień bukiet zeschłych liści niesie, niczyja dziewczyna" T i g e r
|
|
odpowiadam : <Niczyja dziewczyna> sl. J.Drogulska , muz. J.Laskowski <...Wiatr w jej wlosy wplata slowa, Deszcz swe krople brylantowe Niczyja dziewczyna........ Czasem gdzies na rogu ulic Sama sobie kwiaty kupi Niczyja dziewczyna....> A wykonawcow znam dwoje ( z tym znam to przegielam hihihih) slyszalam - autora muzy Laskowskiego i Kaline Jedrusik. Zagadka: <Kiedy gitary zadzwiecza i harmonii spiew slodko brzmi, Snuje sie nicia pajecza, echo wspomnien mych z dawnych dni....>
|
|
Tango milonga, tango mych marzen i snow, niechaj me serce ukolysze! Tango milonga jak dawniej grajcie mi znow, zabijcie te dreczaca cisze! Szlagier "Tango Milonga" (lub "Oh Donna Clara") śpiewała Stanisława Nowicka przy wtórze tercetu Bodo, Roland, Sempoliński...:)) Skoro o tangu mowa...: Dostałem od ciebie kwiat Różę ognistą Choćby zawalił się świat Wiem wszystko Nie wstawię jej do wazonu By tam zwiędła i uschła Róża Czerwona Jak usta
|
|
Jonasz Kofta - <Tango z roza w zebach> a jesli chodzi o wykonawce najbardziej lubie to w wykonaniu Michnikowskiego Tango z roza w zebach Ta roza nocy mrok podpale Luna do nieba siega Plomienno-wonnym pozarem.... Zagadka: Te burze wlosow kazdy zna przy ustach dloni chwiejny gest ....
|
|
Tak to Celina, Celina, Celina jest :)) Kazimierz:-) Zagadka: Teraz już bez niej nie mogę żyć. Wszystko, poza nią, jest nieważne ---------------------------------------------------------------------------- Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka
|
|
<...zrywalismy przybyle tej nocy maliny Palce mialas na oslep skrwawione ich sokiem....> wiersz Boleslawa Lesmiana <W malinowym chrusniaku> a muzyka Marka Grechuty P.S Cala plytka jest oki . zagadka: <Nie dla mnie swiatlo- w jasny dzien, nie dla mnie slonce- skrywam twarz, lagodny mrok kolysze mnie wiem, ze niedlugo przyjdzie noc......>
|
|
Nie doczekalam sie odpowiedzi . Odpowiem wiec sobie sama. <jak lunatycy> - Harlem . Goscinnie wystapil z nimi Cugowski <..Tu znacie juz jedynie wiatr, ulicy smiech goni mnie, moj szklany wzrok wciaz dziwi was choc jeden dzien darujcie mi. Jak lunatycy wciaz na cienki lod jak cmy ktorym ognia nigdy, nigdy dosc, samobojcy - co do konca wierza w cud sami wobie wciaz na zlosc ....
|
|
<Jak lunatycy wprost* na cienki lod ...... przepraszam za pomylke ...... poprawiam sie czym predzej.
|
|
a to z lat 60, 70, czy tez 80, bo ja zespolu zupelnie nie kojarze
|
|
Harlem to rockowa grupa umiejscowiona miedzy Dzemem a Perfectem. To <starsi?- ok. 40 letni> panowie. Mila muza . Polecam . Zaczynali pod koniec 80 lat. Chociaz osobno grali juz we wczesniejszych ( roznych) formacjach. bella jesli lubisz <starego> klasycznego rocka to polecam / posluchaj.
|
|
Lilithka zadała zagadkę, ale trochę nie po kolei, to ja może dopiszę początek: (Który jest odpowiedzią ) " Przyszła do mnie nie wiem, skąd zawróciła w głowie tak dokładnie(...) Andzia! OOO, Andzia! Oddział Zamknięty, oczywiście i nowe pytanko: "Na plaży jesteś ze mną pani już nic nie zdoła mnie ocalić "
|
|
w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini w bikini śmierć... śmierć :)) Republika - "Śmierć w bikini" A to?: No co, no co, no co, no co ja Ci zrobiłem Cóż ci to ja uczynilem o-ooprócz dziecioooątka??????????
|
|
To ponadczasowy Kabaret Starszych Panów, śpiewał Wiesław Gołas, ale refren podałaś. ( No co...) Przypomina mi się fragment tekstu : "Paliłem minimalnie czyściłem umywalnie, kran kolacje jadłem zimne, zalutowałem rynnę a wady tak niewinne mam " Zagadka: "Nie chcę częstować cię śmiercią życie piękniejsze jest niż śmierć "
|
|
Cosik trudne te zagadki skoro nikt nie wie!:) G a z e l a
|
|
teks tekściarsko ładny więc całość wklejam (prawie całość w zależności od tego jakie to wykonanie) Pidżama Porno PRYSZCZE Nie chcę częstować cię śmiercią życie piękniejsze jest niż śmierć każdą swoją żywą częścią wybieram życie O tobie wiem że mieszkasz w bardzo długim bloku i to już chyba "Lśnienie" Prawie nikogo nie znasz wokół Twoja samotność gorsza niż więzienie... nie chcę częstować cię śmiercią... Twoje kolejne kłamstwo Masz koszulkę z Kurtem i nawet ci do twarzy nawet ci do twarzy z trupem Poproś go niech ci powie chociaż słowo mógłbym ci zaśpiewać Dobrze umrę lepiej sprzedam Mógłbym ci zaśpiewać Czerwone pryszcze już nie psują mi twarzy Sam też stoję trochę z boku Wiem że dobrze jest być i dobrze jest mieć Mieszkam w bardzo długim bloku nie chcę częstować cię śmiercią... Dla ciebie śmierć to pestka Życie to zabawka A każda twoja blizna Każda igła i strzykawka Jeszcze jedna marność kolejna łatwizna nie chcę częstować cię śmiercią... Odwrócone krzyże Orgazm na pentagramach Swastyki w twojej głowie są gorsze niż na ścianach To fatalna iluzja Gówniana fatamorgana mógłbym ci zaśpiewać Dobrze umrę lepiej sprzedam mógłbym ci zaśpiewać ... ZAGADKA to będzie łatwiejsze :) "Dzisiaj miałem piękny sen naprawdę piękny sen..." betty
|
|
O Victorio, moja Victorio! Dlaczego mam Cię tylko w snach? Wolności moja, Ty Victorio! Opanuj w końcu cały świat Dżem - "Sen o Victorii" Zagadeczka : Nadzieja to plan on ziści się nam
|
|
Raz Dwa Trzy "Jutro możemy być szczęśliwi" Jutro możemy być szczęśliwi Jutro możemy tacy być Jutro by mogło być w tej chwili Gdyby w ogóle mogło być Zagadka :) "Czasami wolę być zupełnie sam Niezdarnie tańczyc na granicy zła" ---- betty
|
|
Znowu zastój! Kto wie? Betty odpowiedz. G a z e l a
|
|
Gazelo to nie jest z lat 60,70 i 80 to Coma a dalsze slowa tego utworu to : <i nawet stoczyc sie na samo dni czasami wole to niz .....> Betty chyba nie przeczytala dokladnie Tigera
|
|
Lilo gdzie zagadka? :) G a z e l a
|
|
ok, ok... nie wiedziałam, że zasady są AŻ tak ważne ostatnia zagadka ode mnie: "Miałem kiedyś wielki dom Piękny ogród otaczał go " Betty
|
|
Nie wiem skąd wziął się tam Nigdy przedtem o tym nie, nie myślałem Bo po co, kiedy miałem wielki kopiec złotych jaj I przyjaciół wielu otaczało mnie Nie byłem sam o, o, o,... nie Nie byłem sam o, o, o,... nie Paw-Dżem zagadka: Ten pierwszy raz, gdy powiedziałaś `tak` Ten pierwszy raz w pamięci ciągle mam G a z e l a
|
|
Ref. Za ciosem cios, każdego dnia Dopada mnie, nie pozwala żyć Za ciosem cios, jak może bić Powraca wciąż tylko jedna myśl Za ciosem cios, to taki dzień To zdrowy smak, może to nie smak Za ciosem cios, to każda noc Gdy zjawiasz się, ale tylko w snach Kombi – "Za ciosem cios" I next zagadka - bardzo lubię ten zepsuł..:)) "Bo to nie ma znaczenia, jak daleko jest cel Nie mam nic do stracenia, urodziłam już się..."
|
|
lilo, Tiger napisał :"z lat 60-70-80 i nieco bardziej współczesnej " ryskago, Odpowiedź : Sumptuastic - "Moja siła" "To taka moja siła - życia treść to ona mnie tu trzyma daje sens To taka moja siła- życia treść to ona mnie tu trzyma daje sens - by żyć " Zagadka ode mnie: Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe To jest proste, widzę - wiem Festiwal w Węgorzewie już wkrótce. http://www.rock.wegorzewo.pl/festiwal_duza_scena.php
|
|
Nie mogę zrobić nic, sterowany jestem wciąż Nie musisz starać się, przecież jesteś też jak ja... Myslovitz - "Sprzedawcy marzeń" ?? :) A mię na takowe sentymenta wzięło (za sprawą koleżanek z pokoju - pieśń ta bowiem docierała dziś do naszych eustachiuszowych trąbek..:)): Żyjemy wśród zamętu i braku sentymentu Tu sztuczny śnieg, tam znów sztuczne łzy...
|
|
Dziewczyny coraz trudniejsze te Wasze zagadki! Ale ciekawe słowa...baaardzo prawdziwe. Pozdrowionka:) G a z e l a
|
|
Toż to Mietek Fogg i jego " Serce Matki" "Jedynie serce matki uczuciem zawsze tchnie Jedynie serce Matki o wszystkim dobrze wie Dać trochę ciepła umie i każdy ból zrozumie A gdy przestaje dla nas bić, tak ciężko, ciężko żyć " Moja babcia zawsze przy tym płacze, bo przypomina sobie pocztówkę dźwiękową z nagraną przez swego syna dedykacją - życzeniami na Dzień Matki. Na tamte czasy, dla niej to był szok, szczyt techniki. Myślę, że w/w artysta nie jest tak całkiem obcy młodzi dzisiejszej. Sama widziałam, jak w Yamie wszyscy wyrwali na parkiet po pierwszych taktach "To ostatnia niedziela". Serce rośnie ;))) Cosik widzę, że łatwiejsze zagadki potrzebne. To proszę : " Płynął strumyk przez zielony las A przy brzegu leżał stukilowy głaz"
|
|
Cicha woda brzegi rwie, Nie wiesz nawet jak i gdzie, Bo nie zna nikt metody, By się ustrzec cichej wody. Słowa: J.Baranowski Muzyka: T.Suchocki Wykonanie: np. Zbigniew Kurtycz Zagadka : Nie mów nic zabawa trwa, świat się kręci a my z nim Zdarta płyta gra, zapomniany dawno hit T i g e r
|
|
Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) Bolter, Daj mi tę noc Zagadka: Deszczowe krople płyną po szybach, to wieczór płacze nad nami, już cię nie widzę, odeszłaś chyba wraz z gasnącymi światłami. G a z e l a
|
|
Janusz Laskowski - Może się jeszcze zobaczymy Zagadka: Proszę tylko nie mów, bym zadzwonił pojutrze Wiesz, jaki jestem, kiedy się uprę Pozdrawiam
|
|
Może się jeszcze zobaczymy kiedyś na zakręcie życia, i może zdarzy się znów zacząć, lecz już od wspomnień tylko chyba. Może się jeszcze zobaczymy, tylko przypadkiem, tak na chwilę, jak obcy ludzie się miniemy, choć przeżyliśmy miłość. Janusz Laskowski - „Może się jeszcze zobaczymy” :) A to?: Ty, Panie tyle czasu masz, mie szkanie w chmurach i błękicie A ja na głowie mnóstwo spraw I na to wszystko jedno życie. A skoro wszystko lepiej wiesz Bo patrzysz na nas z lotu ptaka To powiedz czemu tak mi jest, Że czasem tylko siąść i płakać Cudna ta nuta sączy się sennie z głośników komputera po mej prawicy...:))
|
|
Byłem pierwszy :-) Pozdrawiam
|
|
Jasne:) Szukamy w takim razie ochotnika ,który będzie znał odpowiedź na obydwie zagadki. Mam nadzieję ,że się takowy znajdzie. Ja niestety nie wiem...choć odpowiedź na zagadkę Ryskago gdzieś mi chodzi po głowie:) G a z e l a
|
|
Piosenka ryskago ma tytuł "Zamiast", niestety nie znam autora. Pozdrawiam
|
|
No dobra, niech będzie - złote gatki są dla Ciebie...;D
|
|
Witajcie Jestem ochotnikiem:) Ryskago Edyta Geppert – Zamiast Nie chcę się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że... Że chyba wiesz, co robisz, Boże. MrS Kazik – Telefon Przecież Jedyna osoba, której ufam Jedyna dusza bliska, którą mam Jedyna osoba, której ufam Jedyna dusza bliska, którą mam To ty Zrozum to Nikt inny To ty I tak w kółko :) "Na samym dnie, pomiędzy niebem a piekłem" (chyba wystarczająco stare...) betty
|
|
T.Love - kultowa kapela ( jedna z moich ulubionych ) " Syn miasta '' "Nie oszukam cię Nie mogę spóźnić się, kochanie Nie oszukam cię Zegarek mierzi mnie, taksówka o tym wie Nie oszukam cię " I znowu łatwiutka zagadeczka: "Ja czekam trzeci dzień, patrzę na drzwi Czy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz Ty "
|
|
I co, nikt nie zna? Nie wierzę...
|
|
Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję ... No przecie, że to Kult i "Do Ani" :) A co to?: Takie dziś oczy mam niebieskie jakby po walcu lub po chmurze...
|
|
"Ach, nie mnie jednej" Ach, nie mnie jednej Ach, nie mnie jednej (miały być tylko 2 wersy tak? ;)) Text Osieckiej, wykonywali Skaldowie z gościnnym udziałem babeczki, której nazwiska nie znam ;) A teraz mła: Chciałabyś to wiedzieć, ja wiem, Wyrzucić już to z siebie, ja też....
|
|
Frotuś, spryciulo :), ta babeczka, to nieżyjąca już, niestety, Łucja Prus... Dalej jest: ...to się zdarzyło - co się zdarzyło... Jakby mi kto powiedział lat temu z 10, ze będę słuchała takich sentymentalnych, łzawych utworów, w życiu bym nie uwierzyła! :D A to Twoje, to znowu Piżama, czy insza koszula nocna?? :))
|
|
Nie wiem czy znowu, bo dopiero tu żem zajrzał, ale tak ;] No to teraz coś trudniejszego może ;) "Na dnie sarkofagu noc, czarna suknia, Rozrzucam korale wspomnień..." Jaka to melodia? ;)
|
|
Kat "Łza dla cieniów minionych " "Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam Serce choć popękane, chce bić Nie ma cię i nie było, jest noc Nie ma mnie i nie było jest dzień" Poprzednia zagadka Algeroth'a Pidżama Porno "Kotów kat ma oczy zielone" "Kotów kat ma oczy zielone Ja pazurami trzymam się za życia brzeg " Skoro Algeroth zaczął na "K" to idźmy dalej, to też powinno być wystarczająco stare :) "Minął sierpień, minął wrzesień, znów październik i ta jesień rozpostarła melancholii mglisty woal..."
|
|
A Ty, ryskago, co tak do mnie od spryciul? Toż ja taka prosta, jak metr sznurka w kieszeni... Z wyglądu to do trzech nie zliczę... Powinnam czuć się połechtana , myślę :))) Odpowiedź na zagadkę: Addio, pomidory,addio, ulubione Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół Nadchodzą złe wieczory sałatki nie jedzonej... (dalej nie pamiętam) Kabaret Starszych Panów. Będzie zaliczone? A'propos bielizny nocnej: Pidżama jest dobra, ale w taki upał, to tylko Porno. ( Bo jest porno i duszno) Włożyć jednak? Ej, tam. Strachy na lachy... Moja zagadka: "Mamy tylko siebie wielką mamy moc Ciała nasze diabłom zaprzedane"
|
|
Ehh, ta Frotka z piekła rodem! Nie zada ludzkiej zagadeczki, tylko takie wymyśla niewiadomoco! BTW, wiesz, wiekowa żem jest już i tak sobie zapominam czasem, czasem sobie zapominam... No i cóż poradzić na to...:))
|
|
Aj, Ryska, ale zagadki nie zadałaś uprzednio odgadnąwszy. A'propos : Strachy Na Lachy rozpoczynają we czwartek o 18.00 festiwal w Węgorzewie. I jadziem z tem koksem ! CZWARTEK 13 LIPCA 2006 1. STRACHY NA LACHY 7 zespołów konkursowych 2. CKOD 3. RÓŻE EUROPY 4. ACID DRINKERS 5. PROLETARYAT PIĄTEK 14 LIPCA 2006 1. THE CALOG 2. KOBRANOCKA 3. 3 zespoły konkursowe 4. PUSTKI 5. RAZ, DWA, TRZY 6. eM 7. MYSLOVITZ 8. NEGATYW 9. OLAF DERIGLASOFF 10. VOLTAIRE 11. HARIASEN 12. UNDERGROUND SOBOTA 15 LIPCA 2006 1. BADNAILS (Litwa) 2. B.N. (Białoruś) 3. KOOKABURRA Koncert laureatów 4. K2 5. IRA 6. SOULFLY (www.soulfly.pl) 7. AGRESSIVA 69 8. COMA I czego tu siedzieć na tyłku, jak można dać czadu?! Ja tam też stara d... jestem, nawet starsza od Ciebie, weteranki, ale coosh poradzę, że mnie kręcą takie klimaty. A mamusia powtarza: Dorośnij, dziecko, wreszcie... Ryska, Twoja kolej, dawaj zagadkę, ino łatwą.
|
|
Aaaaa zapomniałam, bo się rozgadałam... :)) Jak "znam" Frotkę, to pewnikiem w martensowych glanach chadza i katanką postrzępioną jeansową się przyodziewa...:D No to macie - wedle życzenia :): Już kąpiesz się nie dla mnie w pieszczocie pian nie dla mnie już przy wannie odkręcasz kran...
|
|
Korzystasz już nie dla mnie ze stacji pomp Lecz choć ból w otchłań pcha mnie Ty kąp się kąp Chcę by schludność Twa kwitła kąpiel Tobie nie stygła Choć podcięłas mi skrzydła straciłaś w głąb Kabaret Starszych Panów "Już kąpiesz się nie dla mnie" Zagadka: Na duszy dnie ukryłam cię Schowałam wszystkie słowa twe G a z e l a
|
|
I tu się mylisz! Nie można tak szufladkować ludzi. To coś jak z angielska "generalizations". Ja na imprezach piszczę tak samo przy AC/DC, jak i przy " Jesteś szalona". Potrafię nawet chodzić w szpilkach (ale po co się męczyć?) Martensy zużyte gdziesik w garażu się walają może... A że w duszy coś pozostało... Toż ja stateczna (?) matka i żona. Baczność! Odpowiedź: "I tylko pomyśl sobie w dogodniejszej porze o tym co już przez Ciebie kąpać się nie może Boże!" Ależ ty lecisz KabaretoStarszoPańsko! To ja znów szantowo: " Kiedy rum zaszumi w głowie cały świat nabiera treści" To zagadeczka. Prościej nie mogłam.
|
|
Byłam pierwsza:) G a z e l a
|
|
Ależ Frotuś! NIe w głowie mi było do szufladek wrzucać Ciebie! :) W szufladkach trzymam jeno ubranka rozmiar 98 i 134, ale frotki to ino w koszyczku małym wiklinowym... :P :)))))))) I moje Martensy gdzieś w piwnicy leżakują sobie...ehh...młodości ty moja, gdzieżeś, ach gdzie?? O ho, ho, przechyły i przechyły, O ho, ho, za falą fala mknie. O ho, ho trzymajcie się dziewczyny! Ale wiatr, ósemka chyba dmie. Tytuł: :Przechyły", wykonawca: Znajomi przy ognisku..:) No, ale tego, to nie zgadniecie!: Była sobie żabka mała rere kum kum rere kum kum...
|
|
która mamy nie słuchała rere kum kum BĘC! :P
|
|
Brawo! No, ale Iguana pewnie nuci dzieciom, więc taki repertuar jest Jej znany...:))
|
|
taaa, choć ostatnio hitem jest "Kaczka Dziwaczka" :>
|
|
Ej, dziewczynki :D zostawiłyście Gazeli zagadkę! Varius Manx "Pamiętaj mnie, bo nie będzie nas drugi raz. I ważne, że zostanie w nas chwila ta..." chyba tego jeszcze nie było... chyba :) a ładne :) "w biały dzień, podszedl do mnie gość, szara twarz pospolita dość" Pozdrawiam Betty
|
|
Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić Do obrazków które z kina znam Wykonawca: Perfect Tytuł: Inny Kraj Zagadka: dedykowana dla tych, co poza granicami tęsknią do Łomży, do rodzinnych stron, do rodziny .... Mamo, smutno tu i obco, drzewa inne rosną i ciszy nikt nie zna tu, Mamo, nie myśl, że się skarżę żal mi tylko marzeń, dziecięcych dni, moich dni T i g e r
|
|
"Widzę znów nasz dom ciebie mamo w nim wspominam stary klon ciemny i wysoki jak dym " To Violetta Villas i pieśń "Do Ciebie, Mamo". A to pamięta ktoś? "Ciężka jest praca górnika, niełatwa jest praca kelnera..."
|
|
Refren zdaje się brzmiał: Graj cyganie graj, serce swoje daj muzyka twoja nagły smutek w sercu wzbiera... ...wdaje mi się ,że to Jan Pietrzak,ale niestety nie jestem pewna ,więc nie zadam zagadki...ale swoją drogą ciekawe słowa:)... G a z e l a
|
|
Andrzej Rosiewicz - Graj cyganie, graj Moja zagadka: "Ten kraj potężny, jego step wielki Nie pojmiesz go rozumem choćbyś myślał wieki" Pozdrawiam
|
|
" Łysy jedzie do Moskwy " Kazika, a refren taki sam parę razy... A teraz odrobina perwersji w tych romantycznościach i nie tylko Lubię to, Ty wiesz, że lubię to Gdy wiem, że robisz tu A ja odczuwam tam Kocham gdy Każesz mi robić to A potem w sobie mam To wszystko tu i tam...
|
|
Ref: Ja Ciebie pragnę Tobą zawładnę A Ty mnie kochaj i Rób tylko tu i tam! Agnieszka Chylińska-"Tu i tam psie" Zagadka: Czuje już, mocny puls Po grzbiecie gdzieś wędruje dreszcz, G a z e l a
|
|
|
Jakoś się za bardzo nie wysiliłeś:) To też Budka Suflera"Jest taki samotny dom". A zasady są takie:podajemy dwa wersy zwrotki,a odgadujemy refren,wykonawcę i tytuł:) Zagadka: Powiedz mi coś o sobie Nie milcz bo przecież wiesz G a z e l a
|
|
|
Dobra, przepraszam wszystkich ale chyba jestem jeszcze nieprzytomny, nie wypiłem jeszcze kawy :) Bank - Powiedz Mi Coś o Sobie Refren: Ty w marzeniach wszystkich jesteś moich Ty odwiedzasz każdy mój sen Lecz wiem dobrze, że kiedy słońce wzejdzie Pozostanie ze mną mój cień, mój cień Zagadka: Na dnie sarkofagu Noc, Czarna suknia Rozrzucam korale wspomnień... Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
Na dnie sarkofagu noc, czarna suknia. Rozrzucam korale wspomnień... Wtulona w włosów płaszcz, wonna rodnią swą. Teraz okryta snem. Na wpół lodowata dłoń. Zimne twe usta... A jeszcze nie dawno ogień skrzył. Pamiętam rozkoszny wiatr, masztem gnący, sztorm. Daję ci moją łzę. KAT - Łza dla cieniow minionych zagadka: Piszę do Ciebie ostatni list... G a z e l a
|
|
nHu- przypomniałeś mi ,że ja też jeszcze nie piłam stąd tak zeeeeeeewam:) G a z e l a
|
|
|
patrz oto ja szara twarz sen niech porwie mnie stąd ból zniknie gdy znikne ja świat jest jak burdel, w którym ty bierzesz lub dajesz sen, czekam na sen patrz oto ja szara twarz oto ja zwykły nikt w tlumie sam szara twarz Bracia - Szara twarz zagadka: Mamy swoje dnie i swoje noce, w sercach płomień. Nie wierzmy tym, którzy mówią: 'Wolność dopiero po śmierci'. G a z e l a
|
|
Co z Wami ? Czyżby nikt nie wiedział? G a z e l a
|
|
odpowiadam na moją zagadkę: Ref:. Tylko jeden, tylko jeden raz odwiedzamy świat. Tylko jeden, tylko jeden raz odwiedzamy świat. Wilki"Jeden raz odwiedzamy świat" Kto ma ochotę niech zada kolejną-pozdrawiam. G a z e l a
|
|
"Na pustyni Karakum jest fabryka eros..." To był HIT, kiedy byłem małym dzieckiem :P -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Czyżby znudził Wam się taki ciekawy temat? Szkoda ,bo mi niezmiernie przypadł do gustu. Ale niestety ,żeby się bawić potrzeba paru osób. Niestety nie znam odpowiedzi na zagadkę Markaca, ale może w takim razie on sam odpowie i zada łatwiejszą:) Pozdrawiam:) G a z e l a
|
|
Gazela...na zagadkę Markaca brzmi odpowiedz:"na pustyni Karakum" kto nie wierzy titum titum niech przymierzy titum titum to nie tylko dla młodzieży !! hahahah
|
|
Wykonawca pojawił się parokrotnie :) "Mamy tylko siebie wielką mamy moc Ciała nasze diabłom zaprzedane" Może ktoś, kto organizuje imprezy w tym mieście pomyślałby o zaproszeniu ich do nas...?
|
|
To moje ukochane Strachy Na Lachy i BTW "Ja to w sobie zapominam czasem Czasem w sobie zapominam że Ja to w sobie zapominam czasem Czasem w sobie zapominam że A wtedy Przed tobą wtedy stanę sam na rekach I jeden Bóg To Wie! Bóg to jeden wie, jeden Bóg to wie..." W Węgorzewie cudnie zagrali... W Łomży chętnie bym ich ujrzała, ale coosh - Nie takie trendy wtym miastku... To może cosik w innym klimacie? Zagadka łatwiutka, piosenka nowiutka ( w porównaniu) Mam kota na gorącym dachu mojej głowy On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw
|
|
Mam psa na niebie Wyprowadzam go na spacer wśród gwiazd Bez smyczy Bez kagańca hula Wśród niebieskich traw Chociaż ciemno On w środku się żarzy W mroku błyszczy Ja gwiżdżę i marzę, że Mam kota Na gorącym dachu mojej głowy On czuwa Nad smakiem i kolorem Moich nocnych spraw Chociaż ciemno Ja w środku się żarzę Świecę mrokiem I tęsknię za smokiem Tęsknię za smokiem Tęsknię za smokiem Tęsknię za smokiem... Maria Peszek "Mam kota" Czy ktoś wie co to jest? Dajesz mi i znów odbierasz oddech którym żyje teraz G a z e l a
|
|
Toż to Kayah :) "Ja chcę Ciebie" Chcę cię jak wody spragniony ja słów niemowa jak miłość chce młody jak ziemia życia Pragniesz mnie i znów unikasz gubię się gubię się gubię się w twych dotykach ja nic nie wiem jestem w niebie przybliżasz się i znów oddalasz nagroda to jest czy też kara ja nic nie wiem ja chcę ciebie Zagadka:) "Chociaż puste mam kieszenie No i wódy czasem brak"
|
|
toż to "Autsajder" Dżemowy z refrenem ale jedno wiem po latach prawdę musisz znać i ty zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psyyyyy _________________________________- ... & vice versa!
|
|
Goostavie, daj zagadkę, tak fajnie się gra :D
|
|
ok: choć mówili o nim w mieście że to podejrzany typ i że robi to i owo co po prostu robi wstyd _______________________________- ... & vice versa!
|
|
To nie było nigdy ważne Nikt nie myślał o nim źle Bo starczyło że zaśpiewał Coś pięknego działo się Tak naprawdę go nie znałem Chyba nie znał go tez nikt Lecz dla wielu był tak bliski Jak przyjaciel może być Zawsze kiedy go słuchałem Jakiś dziwny czułem dreszcz I za gardło coś chwytało Kiedy śpiewał List do M. Dziś już więcej nie zaśpiewa Bo w ostatni ruszył rejs Swoim Wehikułem czasu I śni o Victorii sen Tak naprawdę go nie znałem Chyba nie znał go tez nikt Lecz dla wielu był tak bliski Jak przyjaciel może być "Nieznajomy przyjaciel" Nocna Zmiana Bluesa ...smutne... moze coś weselszego? "Hej, Ty wiesz, jak silna jest Twa władza, Dyskretny śmiech do szału doprowadza mnie" G a z e l a
|
|
To zdaje się jest piosenka o tym Józku, co mu Beata Kozidrak z zespołu BAJM nie chciała podarować jakieś "tej nocy"... To może, żeby podtrzymać lżejszy nastrój (początek może mieć zmienione jakieś z jedno słowo, bo piosenki dawno nie słuchałem i odtwarzam z pamięci): Pod dużym, żółtym liściem w czasie dżdżu, Siedziała żaba; Czemu właśnie tu? /.../
|
|
no, no, trochę trudne to było... :) I żabka wzięła go w ramiona Kochanka żaba, żaba żona I z długich rzęs kapały szczęścia łzy Jak hełm tuli się do żołnierza I tłumiąc łzy śpiewała mu "Only Ty" Jeżo-Żabki a czyje to to to nie wiem ;) "Nie mów mi nigdy tych słow nie pojmiesz sam nie wiesz jak bardzo ich żal"
|
|
Jeśli możesz mi pomóc Nie odmawiaj, nie mów nie Tak mi Ciebie brak Jeśli możesz mi pomóc Nie odmawiaj, nie mów nie Tylko powiedz tak To wszystko czego chce Kasia Kowalska-"Tak mi Ciebie brak" może zagadka? "Kocham cię a miłością swoją mógłbym wypełnić cały świat... G a z e l a
|
|
Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym wypełnić cały świat Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym nakarmić wszystkich Was Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym poruszyć z posad niebo Kocham Cię, a miłością swoją rozpalę pożar gdzie potrzeba To było przecież niedawno tak To było przecież niedawno jak Jak okiem sięgnąć zmienił się świat To było przecież niedawno tak "Kocham Cię, a miłością swoją" Kazik Staszewski zagadka : "Dziewczyną jesteś, więc usta masz Usta koloru krwi" Kill or not to kill ??? This is the question !!!
|
|
Zgaśnie blask oczu twych Gdy wstanie dzień Świt za szybą przysiądzie Jak szary ptak Nie mów nic, przytul się Wstrzymaj czas, wszystko zmień Zapomnienie jak zmierzch Niech zatopi nas znów No oczywiście - Kult "Samotni ludzie"(mało optymistyczna) zgadka: Czego może chcieć od życia taki gość jak ja Nikt już z tego co ktoś zbił nie wymyśli szkła G a z e l a
|
|
Wypijmy za błędy, za błędy na górze Niech wyjdą na dobre zmęczonej naturze Wypijmy za błędy - Ryszard Rynkowski Zagadka: "Jacek i Agatka poznali się w szkole Ona była dobra z matmy a on pił jabole" :)
|
|
Ile razem dróg przebytych ile ścieżek przedeptanych ile deszczów , ile śniegów wiszących nad latarniami ile listków , ile rozstań ciężkich godzin w miastach wielu i znów upór , żeby powstać i znów iść i dojść do celu ile w trudzie nieustannym wspólnych zmartwień , wspólnych dążeń ile chlebów rozkrajanych pocałunków ? schodków? książek? oczy twe jak piękne świece a w sercu żródło promienia więc ja chciałbym twoje serce ocalić od zapomnienia M.Grechuta..."ocalić od zapomnienia".
|
|
Vald napisał Jacek i Agatka poznali się w szkole Ona była dobra z matmy a on pił jabole" :) Pani z matmy powiedziała ćwicz z nim geometrię poćwiczyli na tapczanie linie równoległe Guma - Big Cyc może to? :) "Zwieść cię może ciągnągy ulicami tłum"
|
|
Grzegorz Turnau - Naprawdę nie dzieje się nic Czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, Będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Słowo to zimny powiew nagłego wiatru w przestworza, Może orzeźwi cię, ale donikąd dojść nie pomoże. Refren: Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum, Wódka w parku wypita albo zachód słońca, Lecz pamiętaj, naprawdę nie dzieje się nic I nie stanie się nic aż do końca.x2 Czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, Będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Zaufaj tylko warg splotom, bełkotom niezrozumiałym, Gestom w próżni zawisłym, niedoskonałym. Refren...x2 zagadka: To był ten moment, kiedy czułem cały świat A cały świat zapomniał o mnie To był ten moment, kiedy byłaś blisko tak Tak blisko jak gasnący płomień G a z e l a
|
|
To był ten moment, kiedy czułem cały świat A cały świat zapomniał o mnie To był ten moment, kiedy byłaś blisko tak Tak blisko jak gasnący płomień Słowa są puste, kiedy słyszysz ich dźwięk Cisza bezduszna - echo dni, o, o, o Za każdym lustrem czai się zimny cień Zaklęci w środku - inny ja, inna ty Ref: Choć dalej zabawa trwa, kapela do tańca gra Żyję znów, mocniejszy o mój ból, jestem tu Choć inny ktoś przy mnie jest, zapomnieć wciąż uczę się Idę sam, mocniejszy z każdym dniem budzę się Robert Chojnacki "Zapomnieć" Zagadka: "Było tylko czterech nas, ona jedna, ciemny las..." Podpowiedź : kapela na "S" ma nazwę :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |