Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak perspektyw w mieście.... |
Miasto ok ju 55 tys. ludności z tendencją spadającą ! 6 biedronek czytaj(biedyronek),2 Lidl , 1 Tesko, 1 niby galeria, na każdej ulicy co najmniej 2 ciuchlandy, 10 aptek i banków co krok ! Miasto upadło, młodzi wyjechali za pracą, sami emeryci co maja czas łazić po tych marketach i szukają promocji,a w ciuchlandach ludzi pełno! Dziadostwo totalne, brak pracy, lub praca po znajomości! To realia małych mieścin! Co z tym miastem się dzieje????????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak perspektyw w mieście.... |
Licz dobrze!!!!!!!!!! Aptek jest 31 a Stonek 7, Kosciolow 11 a bankow 26. Gubisz sie!!
|
|
czytałam już dziś ten tekst na wp pod artykułem biedronki tylko liczba była inna bo 17 tyś. Pozdrawiam.
|
|
|
Niepotrzebnie narzekasz... myślisz ze inne miasta pokroju Łomży wygladaja inaczej? Tak szczerze to jakie masz perspektywy obecnie nawet w większych miastach?
|
|
Daruj sobie, jest jak jest . Perspektyw nie ma dla tych co nie chcą ich znaleźć więc skończ biadolić i weź się do roboty .
|
|
ta praca za najniższą, brak podstawowej komunikacji między Białym i W-wą (brak połączenia kolejowego, tylko śmieszne krajówki większość trasy na ruch kołowy), 3 czy cztery firmy większe. A w tym parku przemysłowym większość to ma być Cel Center hahah :). ---------------------------------------------
|
|
a bo w wawie to może lepiej? chyba nie wiesz kolego jak to bywa w naszej kochanej stolicy:P to już nie te czasy ze ktoś wpada i od reki dostaje 2000 na dobry start:P tak szczerze to tez z ta komunikacja chyba Cie poniosło. Az tak niezbedna Ci komunikacja torami? Po co? akurat w obie strony drogi nie sa jakies masakryczne wiec trasa jest dość szybka:) najlepiej narzekac i szukac wad...
|
|
Jest spółdzielnia Perspektywa. lomzanin
|
|
kościołów dobudować trzeba i pomnik JPII a zdarzy się cud
|
|
Komunikacja kolejowa była by przydatna w dojeżdżaniu np. do pracy, inaczej trzeba się przenieść, bo się nie opłaca w Ł-mży siedzieć i gdzie indziej pracować :). W-wa przereklamowana, dużo ludzi tam jedzie, lepsze to B-stok, Olsztyn :) ---------------------------------------------
|
|
2 godziny do Warszawy, godzinka trochę ponad na Biały, no faktycznie szybkość nie samo wita :) ---------------------------------------------
|
|
Spadkową tendencje to ty tez masz nie powiem gdzie.Poczytaj chlopaczku sobie, dane w ratuszu to może dostaniesz rozumu
|
|
W mieście ubywa ludzi,pracy i perspektyw.Nawet rejestruje się mnie aut. rynek nieruchomości stoi itd można mnożyć
|
|
siwysiwy tą 7 biedronką to chyba ty jesteś
|
|
na plusie bo czeczeni się rozmnażaja :) ---------------------------------------------
|
|
dvw no faktycznie bo koleja to bys w 10 minut dojechal:P nawet robiąc trase kolejowa z racji odleglosci pociągi by dojezdzaly do celu tak samo jak teraz to wygląda autem. Wiec co Ci daje ta kolej? Nie wiem jak wygląda rynek pracy w bialymstoku ale nie wydaje mi się żeby było tam tak kolorowo... ale Olsztyn?!? To mnie rozweseliłeś:) miasto fajne, super na studiowanie itp. ale pracy to tam nie było nie ma i raczej nie będzie...
|
|
Z robotą w Białym różnie, ale lepiej niż w Łomży. Za podstawę nie problem tam znaleźć, z wyższa kasa już gorzej, żeby większa kasa nie kojarzyła się z kołchozem. Co do Olsztyna słyszałem, że nie jest tam źle :), jest to miasto studenckie. Transport kolejowy jest tańszy, wygodniejszy. To chyba nie ulega wątpliwości. Każdy cywlizowany kraj ma takie połączenia, tylko u Nas nie opłaca się, bo nie ma co ukraść. ---------------------------------------------
|
|
kolej tez przydatna dla przyszlej ewentualnej strefy ---------------------------------------------
|
|
Co powinno się wydarzyć żeby nie było nudno? Żeby Łomża przyciągała.
|
|
Kolo StatOil to 1,Wyszynskiedo to 2,Dworna to 3,Sz.Zambrowska to 4, Woj.Polskiego to 5,kolo Kauflandu to 6,Pilsudskiego to 7 UMIESZ W-WITOS LICZYC BLM-IE Z POCIEJEWA!!!!!!!!!!!!
|
|
Dvw skonczylem akurat studia w olsztynie i wiem ze z robota tam nie jest dobrze... a wręcz można powiedzieć ze jest mega zle. Powiedz mi drogi kolego nawet jakby Łomża miała kolej (szybka, niezawodna, wygodna, idealna) to co z tego? wyobrazasz sobie kogos kto wstaje o 5 żeby był w białym na 7 po pracy czyli ok 15 wsiada w kolej wraca do Łomży ok 17 i dostaje za to najnizsza krajowa? Nie musze chyba dodawać ze ze swojej pensji musi uwzglednic nie tylko podstawowe wydatki na zycie ale i dojazdy. I tak konczac temat kolej może i jest tansza ale na długich trasach i dla osob z ulgami, jeżeli masz kupic bilet normalny to już Twoje argumenty nie dzialaja bo lepiej dojechać autem (szybciej, taniej, wygodniej)
|
|
Kolej jest droższa od autobusów. Kogo byłoby na to stać?
|
|
siwysiwy masz racje z biedronkami przeoczyłem, ale aptek i banków jest więcej a skoro tak możne wiesz które sklepy są polskie i czy w ogóle są?
|
|
To prawda, też szukam pracy od dłuższego czasu ale za mało płacą Prowadzisz biznes w internecie? Analityka internetowa jest dla ciebie!
|
|
Drogie panie i panowie bardzo mili .... ile jeszcze czasu spędzicie przed Internetem za 5 dych na miesiąc, stukając ciągle, że nic się nie da zrobić? Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
w jedną stronę koszt pociągiem to 15 złotych :). Ale Łomża nie chce się rozwijać, bo po co. ---------------------------------------------
|
|
15 złotych? No właśnie sprawdziłem relacja Grajewo-Bialy TLK 26 zl - 82 km. W obie strony wychodzi 52 zl. Przy oszczędnym aucie na rope (5l/100km w trasie) taka podróż wyszlaby ok 45 zl. I co wciąż chcesz rozwijać kolej? może jeszcze lotnisko z tanimi liniami zaproponujesz aby rozwinąć region?
|
|
;) kipsmajling und optymizm und zapierdalajning =D Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Dlaczego dorosły człowiek siedzi przed komputerem i narzeka ? Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Jaki on dorosly jak ma rodzine przed oczyma?Zwykly truten.
|
|
"w jedną stronę koszt pociągiem to 15 złotych :). Ale Łomża nie chce się rozwijać, bo po co." jeśli gdzieś widzisz niższą cenę niż autobusem, to jest to spowodowane jakimś dofinansowaniem. Wszędzie na świecie autobusy są tańsze od pociągów. Tylko zależnie od podatków i dofinansowań jest to kilkanaście lub aż kilkaset procent.
|
|
Masz leb i uj t kombinuj!
|
|
nikt ci nie karze w lomzy siedziec ,jak tobie zle to przeprowadz sie na kalingrat zloty zaoszczesc i na ruble wymien moze tam zbudujesz swoj iloraz co tobie tego zycze a jak nie jestes w stanie to do tesco na zakupy lec,i ksiazek poczytaj maja dobra promocje
|
|
oczy przetrzyj i na disco smigaj
|
|
Od 2004 r. z Polski wyjechało za pracą tyle osób, ile mieszka w Warszawie, czyli blisko 2 mln pracowników i przedsiębiorców, głównie na rynki starej unijnej piętnastki. To najwięcej spośród państw naszego regionu, z wyjątkiem Rumunii, skąd wyjechało 2,4 mln osób. W ostatnim czasie zjawisko ponownie przybrało na sile, wbrew oczekiwaniom, że będą następowały powroty do kraju.
|
|
To tylko kawałek artykułu z wp, a gdzie reszta?
|
|
złe informacje...na Dwornej to Biedronki już nie ma
|
|
Orany_Julek resztę to masz w biedronce !!!!!!!!!!!! obudź się chłopie....
|
|
re ;Autor: w-witos najlepiej to wszystko opluć? zmasowany atak, już kampanię wyborczą zacząłeś że zakładasz tyle tematów oczywistych a jednak z podtekstem z PiSuaru?
|
|
Czy z pociągami czy bez, z tego miasta już nic nie będzie :) ---------------------------------------------
|
|
powiedz mi chlopcze czym rozni się Łomża od innego typowego miasta tej samej wielkości? Czego Ty się chlopie przyczepiles?
|
|
aratras z takiego chłopca jak ty to mój dziadek na konia wsiadał.
|
|
witos, jak Ci nie pasuje, jak tak bardzo się cofasz, nie masz perspektywy, nie masz co robić w mieście - to pakuj manele i wyjedź!
|
|
Dziecko nie rozumiesz,że każdy chce u siebie mieszkać, ale się nie da bo bieda nędza brak rozwoju i perspektyw dla ludzi którzy maja szkołę jakaś rodziny itd. Ale jesteś za młoda jeszcze by rozumieć życie dorosłych.
|
|
nie wybraliście Kołakowskiego? to teraz macie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Prezydent niewiele ma do tego. W łomży nie ma nie wiadomo ile zakładów by każdy miał prace.To wasza wina , bo rozmnażacie się na potęge już nie mając perspektyw.
|
|
sex to zdrowie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |