Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co to za praca?? |
Chciałabym poradzic się wszystkich uczestników tego forum w pewnej sprawie. Szukałam pracy i trafiłam na ogłoszenie pewnej firmy. Zadzwoniłam tam, zeby dowiedzieć się czegoś więcej, (ogloszeniu napisane było tylko: "zatrudnię absolwentów" i ani słowa na temat charakteru tej pracy) ale nie uzyskałam żadnych informacji, zostałam natomiast zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Poszłam tam i po odpowiedzi na kilka pytań sama zaczęłam pytać: o to, co miałabym robić, na czym polega ta praca, jednak i tym razem nie otrzymałam odpowiedzi na te pytania. Po trzykrotnym zadaniu pytania: co miałabym robic dowiedziałam się, że wszystkiego dowiem się w dniu próbnym. Wydaje mi się, że to dziwne, ze pracodawca nie udziela przyszłemu pracownikowi informacji o tym, czym ten pracownik miałby się zajmować. Firma ta nazywa się Inter Consulting. Jeśli ktoś z was wie coś na jej temat, to proszę napiszcie coś na ten temat.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co to za praca?? |
nefretete - moja rada to odpuść sobie te firmę. Przypomina to kupowanie kota w worku. Wygląda na to ze stosują zasadę powiemy Ci co masz robić, gdy nie będziesz juz mogła się wycofac. pozdrawiam
|
|
Pewnie wciskanie ludziom badziewia za nędzną prowizję od sprzedanego towaru.Normalne firmy nie kryją tego czym się zajmują ani tego jakie mają wymagania.Odpuść sobie.
|
|
Właśnie. Gdyby wszystko było ok, nie robili by tajemnicy ze swojej dzialalności. Rzeczywiście-odpuszcze sobie.
|
|
http://www.icpower.com.pl/ -=przemek aka phobia=-
|
|
Dzięki, sprawdzałam już ten adres, ale to nie jest to.
|
|
Często stosowany schemat przez firmy zajmujące się sprzedaża obnośną- czyli "chodzenie po klamach" ;) Moja rada- odpuść sobie.
|
|
Cześć. Ja też do nich dzwoniłem i odbyłem taki dzień próbny. To jest firma, która dostaje zlecenia od innych firm i mają za zadanie je wykonać, w chwili obecnej mają fuchę od TELE2 i chodzą od domku do domku i oferują zniżki, plany taryfowe itp. 18zl prowizji od jednej umowy, z czego dziennie jeden pracownik robi min. 3-4, co przez 20 dni w miesiącu daje ładną kwotę. Ale ja chyba sobie odpuszczę.
|
|
Dokładnie tak samo jest z firmą na ul. Wojska Polskiego. Nie pamiętam nazwy, ale często ogłaszają się na 4lomza tekstami w stylu "Zatrudnie osoby młode, zarobki 900 zł" itd. Po rozmowie z urzędującą tam kobietą dowiecie się, że chodzi o handel obnośny - sprzedaż door-to-door podróbek produktów reklamowanych przez firmę Mango w telewizji... Pozdrawiam
|
|
bylem i ja na tej rozmowie w tej firmie pare miechów temu sprzedaje sie usługi tele2 rano pakowali ludzi w samochody i wywozili ich do roznych okolicznych wiosek co bylo dalej nie wiem bo sie zmyłem jak to zobaczylem pozdro set
|
|
Aha. Dzieki za informacje. Ja juz byłam w kilku takich firmach, uważajcie na nie. oni zawsze oferują wysokie "podstawy"- czyli zwykła, comiesieczna wypłata a do tego dochodza"wysokie premie". Jest w tym haczyk. Potem okazuje sie, ze w tej podstawie zawiera sie np 20 umow, a jezeli ktos zdoła podpisać powiedzmy polowę tego to dostanie połowe tej podstawy. Także fakt, da sie zarobić sporo, ale trzeba łazić po domach i robic z siebie głupka, ale można tez ciezko pracowac cały miesiac i zarobic 200-300zł.
|
|
To samo jest w firmie "Cursor", która mieści się w budynku Telekomunikacji Polskiej na ul. Księcia Janusza. Na spotkaniu obiecują zarobki minimalne rzędu 2000-2500 miesięcznie. Kolega przepracował u nich prawie dwa miesiące. Jego średni zarobek miesięczny - 310zł... Firma zajmuje się sprzedażą usług Telekomunikacji Polskiej... Wypisujcie tutaj inne firmy, do których nawet nie warto zaglądać. Pozdrawiam
|
|
Ja tez bylam w cursorze, ale tylko na rozmowie kwalifikacyjnej. Jak sie dowiedzialam, ze obcinaja pieniądze ze nie podpisanie umowy, to zrezygnowałam!
|
|
nefretete: nikt nie obcina pieniędzy za nie podpisanie umowy... Pozdrawiam
|
|
Obcina. Tzn. może źzle sie wyraziłam. Chodzi mi o to, że mówia ci, ze dostaniesz np. 800 zł podstawy + bardzo wysokie premie. W podstawie zawiera się podpisanie 20 umów i jeżeli podpiszesz wiecej niz 20 to dostajesz od 40 do 60 zł premii, ale jeśli nie podpiszesz w miesiacu 20 umów to od kazdej umowy ponizej 20 obcinaja ci 30 zł-tylko, ze o tym to juz nie mowia. mowia tylko o premiach. Bylam tam na rozmowie kwalifikacyjnej i powiedzieli tylko, ze jest podstawa w wysokosci 750 zl + premie. Dopiero jak sama zapytałam co sie stanie, jezeli nie uda mi sie zdobyc 20 umów, powiedziano mi, ze wtedy odejmuja od tej "podstawy". Wiec mozna zarobic zarowno wiecej niz 750 zł jak i mniej. A pracować trzeba i tak tyle samo.
|
|
pełno jest takich firm kant i ja zajrzałam do biura IC nie mogłam z nich wydusić czym się zajmują nawet.....
|
|
ja tez tak miał z tym zakichanym TELE 2 ze 3 latra temu nie jaki Pan Szawiel miał wszytsko załwtiac ja miałem byc technikiem -informatykiem. Kolo załozył mi isd w domu zebym mógł pracować. póznij sie wycofał ze wszyskiego ie płącił za rachinki za neta. Naszczescie były pargarfy i gosciu złozy swoj podpis w umowie wstepnej z tp w sprawie tego isd. musaił zapłącic 1000zł z niepłacone rachunki hhee. uwazajcie. Ludziom po studiach oferuja maks 100o zł . a tu daja 2000 na dzien dobry dla absolwetów liceum
|
|
no, niestety tak jest
|
|
lepiej nie zawracaj sobie głowy???? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Ja o ile dobrze pamietam natknalem sie na ta firme kiedys, gdy szukalem pracy w wawie. To nawet nie jest tak, ze sprzedaje sie tele2, to ogolnie jakas gowniana akwizycja, bedziesz sprzedawac co Ci akurat wcisna, oczywiscie Twoj zarobek to tylko prowizja. No i tak samo nie podaja zadnych szczegolow, az do "dnia probnego" kiedy to tez wiele nie wyjasniaja tylko wysylaja na miasto ;) Najsmieszniejsze jest to, ze rekami i nogami beda sie zapierac, ze to nie jest akwizycja nawet jak zapytasz. Totalny brak poszanowania czyjegos czasu, ale tego typu firmy tak maja. Nachalnosc to u nich zaleta.
|
|
:) dokładnie tak było. nie przyznali sie, ze sa akwizycja, wogle szkoda mi slow...oczywiscie ze nie bede sobie nimi zawracac glowy. na szczescie znalazlam lepsza prace :):):)
|
|
jak gdzie?? sa wolmne miejsca??
|
|
W biurze :) :) :) nie ma :( dostalam ja wieeeeelkim fuksem !!! :):):)
|
|
to powodzenia a praca w lomzy jest tylko trzeba poszukac i ruszyc sie a "wolmne miejsca" np w hurtowni WIOMAR tylko potrzeba checi i zaciecia troche ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |