Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lomza - Wa.wa / w poniedz. z rana jezdzi ktos z Was? |
Jak tak, to czekam na zgloszenia na maila (jest w moim profilu).
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lomza - Wa.wa / w poniedz. z rana jezdzi ktos z Was? |
A co, zakładasz stowarzyszenie jeżdżących z rana do Warszawy?
|
|
Nie, chcialabym sie z kims zabrac.
|
|
pks lomza nie trzeba prosic
|
|
Kolego 21 wiek jest. Teraz ludzie zgadują się na facebooku, a nie na 4lomza.
|
|
Wiem, ze jest grupa na f-b, ale w poniedz. rano raczej nikt nie jedzie, poza tym jak mi zaspiewali, ile im musze zaplacic za miejscowke w samochodzie ( 20zł), to wolalam rzucic sie honorem i jechac PKS -em ( 24zł bilet).
|
|
Właśnie, że dużo ludzi jeździ w poniedziałek rano :) Słucham!? Wolałaś jechać PKSem za 24 niż dać 20zł za jazdę samochodem? Sorry, ale moim zdaniem to żadnym honorem się nie rzuciłaś, a jedynie głupotę pokazałaś. Ja wolałbym za 2 dyszki jechać z kimś w samochodzie niż autobusem się tłuc. Do warszawy jest ok. 150km więc stawka 20zł jest raczej jak na te czasy standardem. Nikt Cię nie będzie darmo woził, bo samochody nie jeżdżą na wodę, a do tego kosztują jeszcze części eksploatacyjne, naprawy,OC czy badanie techniczne. Jeśli więc taka sknera jesteś, że żal Ci rzucić kierowcy 20zł i zabrać się z nim to nie zakładaj więcej takich bzdurnych tematów tylko kup sobie swoje auto i swoim jeździj albo rzucaj się dalej honorem i jeździł PKSami ;) pozdro
|
|
4x20 = 80 pln:):) niezły zarobek Tylko codziennie wozić jeleni do Warszawy :) Sam sobie swoim gruchotem jeździ i sam płać za paliwo za części , za OC, za naprawy, za badania techniczne. Z PKS-u wysiadasz i dalej jedziesz dokąd chcesz, masz wszystko na miejscu:) Nie proś dziadów o łaskę :):) Niech za swoje swoje dvpy wożą :)
|
|
No właśnie jak kogoś nie stać na własne auto i żydzi dać 20zł to niech jeździ autobusem za 24zl :-)
|
|
No pwenie, ze wole autobusem, niz dac zedrzec z siebie. Specjalnie ze mna nie jedziesz - 12-15zl max.
|
|
Mietek oczywiscie znowu za cwaniaka robi, a prawda jest znowu inna. Bo jak się tluczecie do warszawy z lomzy, to macie graty na gaz zazwyczaj, a to wychodzi ok 33zl w jedna strone , dlaczego więc wołacie osobie 20zł? naciągacze i tyle i sami w ten sposob chcecie jechac za darmo, oferując wolne miejsca... Skoro i tak musicie jechac do warszawy , to nawet te 10zl będzie dobre.Ale polak cwaniak, zarobic musi.
|
|
Ja akurat juz nie biore "towarzystwa",ale kiedys jak najbardziej bralem. Obecnie rowniez duzy popyt jest i ludzie dają 2 dychy bez problemu. Taka jest stawka i tyle, a jak komus nie pasuje to PKS i tyle w temacie. Nie ma sie tutaj co dalej w tym temacie rozwodzic.
|
|
Poczekaj, przyjdą upały to zobaczysz co to jazda pks-em! Ja bym wolał jechać osobówką, bo taniej, zdecydowanie szybciej, bardziej komfortowo (jak ma klimę) i może nawet bliżej celu podwiezie.
|
|
Żeby jeszcze tylko gazem nie waliło w tej osobówce jak w Gazpromie :) A podwozić to powinien do celu a nie bliżej celu , skoro bierze prawie tyle co za PKS.
|
|
najlepiej ŻAK-EXPRESS,odjezdza 6 rano z pod Lidla,szybko i wygodnie Gienia_Smoliwąsowa
|
|
Maruda, a PKS podwozi Cię do celu? Nikt nikogo do niczego nie zmusza, prawda? Wolny rynek i wolny wybór, więc o czym w ogóle ta dyskusja?
|
|
Autor: mietek12345 (---.free.aero2.net.pl) Data: 06-04-14 20:44 Właśnie, że dużo ludzi jeździ w poniedziałek rano :) Słucham!? Wolałaś jechać PKSem za 24 niż dać 20zł za jazdę samochodem? Sorry, ale moim zdaniem to żadnym honorem się nie rzuciłaś, a jedynie głupotę pokazałaś. Ja wolałbym za 2 dyszki jechać z kimś w samochodzie niż autobusem się tłuc. Do warszawy jest ok. 150km więc stawka 20zł jest raczej jak na te czasy standardem. Nikt Cię nie będzie darmo woził, bo samochody nie jeżdżą na wodę, a do tego kosztują jeszcze części eksploatacyjne, naprawy,OC czy badanie techniczne. Jeśli więc taka sknera jesteś, że żal Ci rzucić kierowcy 20zł i zabrać się z nim to nie zakładaj więcej takich bzdurnych tematów tylko kup sobie swoje auto i swoim jeździj albo rzucaj się dalej honorem i jeździł PKSami ;) pozdro ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// To nie ja zacząłem miałczeć że acb jest głupi/a i jakie to koszty ponosisz jadąc do Wa-wy:):) Więc moim zdaniem, ponoś swoje koszty sam i nie żądaj żeby ponosił je ktoś za Ciebie :) A poza tym to PKS ma to do siebie, że wysadza na dworcu, nie gdzieś w środku miasta bo akurat tobie nie po drodze było :):)
|
|
To działa w dwie strony. Skoro ja ponoszę koszty utrzymania samochodu i paliwa to dlaczego mam wozić obcych ludzi i jeszcze na tym tracić? Umawiając się z kimś trzeba po niego gdzieś podjechać, trzeba go gdzieś wysadzić, jak pali to trzeba się zatrzymywać albo godzić się na wdychaniu smrodu w aucie, po pasażerach zwykle też trzeba sprzątnąć w aucie oraz przez 2 godziny tolerować towarzystwo obcej osoby w aucie, która przecież nie musi przypaść do gustu. Jeśli więc bilet na PKS kosztuje 24 złote, to ja nie widzę nic złego w tym, że dany kierowca bierze 20zł. Tak jak już ktoś wyżej napisał PKS jedzie długo i wolno, latem jest bardzo gorąco, wielu ludzi ma odruchy wymiotne podczas podróży i autobus staje w 1 bądź 2 miejscach w Warszawie. Z kierowcą można dogadać się i ustalić. Na facebooku widać, że ponad 1000 osób korzysta z tej formy komunikacji i chyba obie strony są zadowolone skoro tak to ładnie kwitnie... Jednak zawsze trafi się jakaś jedna zakała na 1000 (jak kolega MARUDA), której coś nie pasuje albo której szkoda kilka złociszy i woli PKS. Poza tym o czym tu w ogóle ta dyskusja? Najlepiej rowerem jechać to się zaoszczędzi 20zł na samochodzie albo 24 na autobusie :D Nikt nikogo do niczego nie zmusza Panie Maruda, a jak nie stać na własne auto to niestety trzeba płacić za podróż komu innemu. Tyle z mojej strony w tym temacie, pa :)
|
|
samochodem co nikturzy biora od 300 do 350 zl na wawe a tu 20 zl pozalowac szok
|
|
I dlatego większość woli PKS-y niż jadę z takim pożal się boże przyjemniakiem jak ty:) Jak kogoś nie stać na wożenie swojej dvpy za własne pieniądze, to niech nie szuka frajerów na facebooku i na 4lomza tylko jeździ rowerem albo okazję łapie na wyjeździe z miasta:):) Wielka mi łaska, PKS jedzie 2h i on jedzie 2h , normalny kierowca to jedzie do Wa-wy max 1,5 h a nie kolebie sie 2h :):)
|
|
Jak ładna to się pieniędzy w cale nie bierze. :)
|
|
tak tano bioro to nawet nie oplaca sie swojego odpalac mozna codziennie na zakupy jezdzic potem jeszcze pomoga zakupy zaniesc do domu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |