Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DSK BIAŁYSTOK |
Hej czy ktoś z Was może był na oddziale w dziecięcym szpitalu klinicznym w Białymstoku? Jeśli tak to jakie są tam warunki, opieka?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DSK BIAŁYSTOK |
Z jakim schorzeniem zostałaś skierowana, tzn dziecko? Na jaki oddział?
|
|
byłam wraz z córką na Oddziale Neurologii,warunki jak to w szpitalu,miła obsługa medyczna :)
|
|
Dzieciaczek ma 2 miesiące zastanawiam się jak jest z "noclegiem" dla rodzica? lekarz wspomniał coś o jakimś dostawianym fotelu? Jak jest z kąpielą noworodka czy robią to pielęgniarki czy mogę sama? ilu osobowe są sale? a oddział to Klinika Pediatrii, Gastroenterologii i Alergologii Dziecięcej...
|
|
pod szpitalem jest hotel ,ludzie tam nocuja ale mozna i przy dziecku na krzesle,a pza tym miły personel Gienia_Smoliwąsowa
|
|
Skierują Was na odcinek dzieci młodszych. Dziecko dostanie łóżeczko dziecięce. Ty jeśli karmisz dziecko piersią powinnaś dostać dostawianą kozetkę (jeśli akurat na oddziale nie będzie zbyt dużo takich mam, czasem trzeba przesiedzieć noc na krześle aż coś się zwolni) i jakiś koc. Weź jednak swój - przezorny zawsze ubezpieczony. Na terenie szpitala, w podpiwniczeniu są pokoje, które jeśli nie są zajęte, można za opłatą wynająć. Wątpię jednak byś chciała zostawić tak małe dziecko same i spać gdzieś na dole. Zostajesz z dzieckiem na podstawie zgody, którą wystawia ordynator danego oddziału - nie ma z tym problemu. Wszystko przy dziecku praktycznie robią rodzice. Personel pomaga jeśli tego potrzebujesz. Zapytaj o wyżywienie dla siebie, bo można korzystać ze szpitalnego (trzeba płacić, nie wiem jak jest w przypadku mam karmiących). Jest też szpitalny bufet (poziom -1) gdzie za niewielkie pieniądze można zjeść coś całkiem przyzwoitego. Jak nie, zostaje barek na parterze,a tam kebab, hamburger, frytki... Kawę , herbatę możesz zrobić sobie na oddziale, w dyżurce pielęgniarek zawsze jest czajnik, pozwalają korzystać. Weź swój kubek i sztućce. Jest oddziałowa lodówka, więc na początek możesz coś zabrać do jedzenia z domu. Zapakuj to w jakiś pojemnik, który podpiszesz. Jedzenie bez podpisu bywa z lodówki usuwane. Mnie zdarzyło się leżeć kilka razy na Nefrologii, stamtąd są moje spostrzeżenia. Tam opieka pielęgniarska i lekarze są świetni. Wierzę, że na innych oddziałach jest podobnie. Nie taki szpital straszny :-) Życzę szybkiego powrotu do domu.
|
|
Jeszcze jedno: nie zapomnij dokumentów, które potwierdzą ubezpieczenie i upoważnienie do korzystania ze świadczeń zdrowotnych w ramach NFZ. Jeśli prowadzisz działalność i ZUS płacisz sama to w rejestracji potrafią pytać o dowody opłat składek na ZUS. To jest Szpital Kliniczny przyszykuj się na częste wizyty studentów medycyny, być może będziesz wielokrotnie musiała opowiedzieć całą historię choroby dziecka, do znudzenia. Czy wypełnić jakieś ankiety. Ale zdarza się, że bywają pomocni - przypilnują dziecko - a Ty będziesz mogła w tym czasie na przykład wziąć prysznic.
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedzi :)
|
|
Aktualna informacja - sprzed 2 miesięcy. Są do wypożyczenia łóżka rozkładane (polówki). Rozkładasz wieczorem, składasz rano. Pościel też dostaniesz. Cena, dokładnie nie pamiętam, ale coś około 15zł/doba. Lekarze bardzo kompetentni, dociekliwi, szukają przyczyn choroby, pełna diagnostyka.
|
|
Witam, czy każdy rodzic może sobie takie łóżko wypożyczyć?Kiedyś słyszałem, że jest jakiś hotel dla rodziców, jak jest obecnie?czy ktoś ostatnio przebywał z dzieckiem w DSK i może coś powiedzieć na ten temat?Z góry dziękuję za informacje.
|
|
2 miesiące temu z 6 letrnim synem byłam 5 dni na chirurgi dziecięcej, nie chciałam go zostawić samego 2 pierwsze noce po zabiegu więc spałam na krześle bo pomimo zaawansowanej ciąży nikt nie chciał sie zgodzić abym dostała do dyspozycji rozkładany fotel pomimo że na oddziale 5 takowych było wolnych. mam y karmiące raczej bez ograniczeń taki dostają. potem nocowałam w tym pokoju hotelowym w podziemiach, jest to jedno pomieszczenie z bodajże 6 łóżkami i wspólną łazienka.
|
|
Jesli karmisz dziecko piersia to przy dziecku mozesz byc i bezplatnie.Mialam tam jechac ze swoim synkiem i dzwonilam pytalam.Jakie sa warunki to niewiem .Teraz cos tam glosno o jakiejs epidemii u dzieci ale dokladnie niewiem co Beata
|
|
W klinice zaburzeń rozwoju w DSK nie widziałem jakichkolwiek problemów aby rodzice mogli być z dziećmi przez 24 godziny na dobę. Informacja sprzed miesiąca. Personel miły i fachowy.
|
|
Wcale nie trzeba spać w hotelu, dużo mniej zapłacisz za pokoje, zobacz - https://www.bobrowadolina.pl Jaki sens w takim wypadku ma przepłacacie za noclegi?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |