Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Silnik? |
Na Kazańskiej spadł rosyjski silnik(?). Przeczytajcie sobie to: http://www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/bialorusko-rosyjskie;manewry;odbeda;sie;w;rejonie;brzescia,250,0,162810.html PS. Z tym XIX w. to jakas literowka PAPu albo ynteligencja rzecznika prasowego policji (obie opcje prawdopodbne). No chyba, że Rosjanie ukrywali tą technologię kilkadziesiąt lat...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Silnik? |
|
Tylko jakim cudem ten silnik sie tam znalazł? Stawiam, że to jakiś złom kosmiczny, pełno tego cholerstwa na orbicie. MIR spalił się w atmosferze w 2001 roku, ale niektóre części latają nad nami do dziś. Na orbitę wyniesiono go w 1986, zaczęto budować nieco wcześniej, więc to mogłoby pasować. Ewentualnie resztki z któregoś z Salyutów albo nawet i Sojuzów. Tym bardziej, że w próżni używać można tylko silników odrzutowych. Jakieś inne teorie? ;-)
|
|
Tylko dlaczego wczesniej bylo slychac wystrzal na calą łomże? myślę że jakiś psychol to wypalił
|
|
ZESRAŁ NIE WYPALIŁ TARCZYN!!! DOKŁADNIE O 21.36 PRZELATUJE SAMOLOT ODRZUTOWY NAD ŁOMŻĄ I NA BANK Z TEGO SZROTU COŚ WYPADŁO............ BUHHEHEHEHEEHHEHEG MADE IN USSR NA TY BYŁO NAPISANE WIEM BO WIDZIAŁEM NA LAWECIE OGLĄDAŁE W LESIE JEDNACZESKIM.
|
|
Więc loko powiadasz że część oderwana z samolotu spada na ziemię od 21.36 do 9 rano ? :D. A wystrzał było słychać po !. Poza tym odpalenie rakiety tej wielkości nie pociąga za sobą "wystrzału". Złom kosmiczny też nie !, 4HuGo sam napisałeś że mir spalił się w atmosferze a przecie jest o wieeeeele większy. Proszę myślcie zanim cokolwiek napiszecie. ![]() ________ Malachit
|
|
Aby wyprostować plotki: na samochód zaparkowany przy Kazańskiej 15 spadł element pocisku rakietowego a ściślej sam silnik rakietowy. Było to ok. godz. 9.15 . Silnik ten był elementem pocisku rakietowego z II wojny światowej - bez głowicy bojowej. Prawdopodbnie ktoś znalazł na takiej samej zasadzie jak znajduje się niewypały no i się glupio zabawił incjując zapalnik i nie zdając sobie sprawy jaką moc wyzwolił. Element ten ma ok. 60 cm długości, kształt walca o średnicy 18cm i wadze ok. 12kg.
|
|
loko jeśli chodzi o fakty czasowe to coś się nie zgadza możesz to wytłumaczyć??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
to była najprawdopodobniej jakaś częśc od motolotni która przelatywała (moze i silnik)
|
|
4HuGo:"... Tym bardziej, że w próżni używać można tylko silników odrzutowych." Pozim wiedzy dyskutantow jest zadziwiajacy.
|
|
bialy89kzk motolotniami o 9 rano nikt w łomży nie lata, chyba że są zawody. to po pierwsze a po drugie w motolotni nie ma takiego złomu które jak sobie chce to wypada. jeśli spadłby silnik z motolotni to motolotnia wylądowałaby bez silnika ale gdzieś nie opodal(na polach przy kazańskiej) a jak wiemy nic tak nie wylądowało. po za tym nie słychać by było takiego świstu bo spadało to zapewne z dużej wysokości. pozdrawiam
|
|
to rosyjska Wunderwaffe z II wojny jak wystrzelili w 1943 to dopiero teraz spadło ale oni sie nie zechca przyznać do tego ______________________________- ... & vice versa!
|
|
Zefer, a coś się nie zgadza? Jak tak, to możesz mnie poprawić ;-) Teraz, gdy wiadomo już, że to fragment rakiety, teoria ze złomem kosmicznym odpada. Malachit - napisałem, że MIR się w atmosferze spalił, ale niektóre jego części krążą nad nami do dziś. Raczej nie spadłby na nas kolos z siedmioma modułami...
|
|
4HuGo, chodziło mi o to że ten kawałek metalu jest duużo mniejszy od Mira więc skoro Mir się palił to to żelastwo tym bardziej :). Zefer, 4HuGo ma rację pisząc że w próżni (kosmosie) używa się silników odrzutowych!. Też jestem ciekaw jeśli masz inne zdanie o tym... ![]() ________ Malachit
|
|
***** macie ta fantazje... ![]()
|
|
Aj, pokręciłem. Mir się nie spalił, a dotarł na Ziemię i wpadł do Pacyfiku. No, ale dobra, nieważne ;)
|
|
Loko: Oprócz świstu był niesamowity smród to chyba ty się zesrałeś wtedy i śmierdziało od 21 do 9 rano heeheh
|
|
Ale fajne teorie macie :-D.
|
|
No i wiadomo, wyleciało ze złomowiska w Łomży, tak jak myślalem, wcześniej był wybuch
|
|
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=8069 wszystko jasne koniec tematu... Prawdziwych Przyjaciół Na Palcach Ręki Zlicze Gdy Odejde Zapalą Na Grobie Znicze!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |