środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W Polsce zarabiałam 1800 zł a teraz w Szwecji ma 15 tyś.za lżejszą prace i ...

nie mam po co wracać do Polski! Przykro mi! To dzisiejsza wypowiedź dziewczyny w radiu RMF w godzinach rannych !

Co na to pracodawcy?

Za małe bezrobocie w Polsce ?

Bez głupich kretyńskich postów!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W Polsce zarabiałam 1800 zł a teraz w Szwecji ma 15 tyś.za lżejszą prace i ...

jak ktoś wyjedzie z tej . . .. . polski na zarobek napewno tu nie wruci bo jakatu przyszlość

Re: W Polsce zarabiałam 1800 zł a teraz w Szwecji ma 15 tyś.za lżejszą prace i ...

dobrze napisaleś dziś pracodawcy maja raj i darmego robola za jałmużne niestety tak jest np prywaciarze

przykre ale prawdziwe

gratuluje Wam zdrowego rozsądku :-)
15 tys. za lżejszą pracę, to co klientów ma mniej czy doszło całowanie ???
ogólnie proponuję zmienić dealera

zyta z wruci się nie śmieję, bo też mi się takie rodzynki zdarzają.

na zachodzie pracodawcy są idiotami, nie kontrolują rynku pracy i nie dostosowują wysokości wynagrodzenia do podaży, taka pani z Polski która tu zarabiała 1800 zł. tam będzie zapierdalała za 5 tys. i szefa po nogach całowała. za 15 tys. miesięcznie to by na jej miejsce codziennie zgłaszało się 30 tys. Polaków z propozycją podjęcia pracy za 10 tys. a potem na ich miejsce przychodziło by dziennie kolejne 30 tys. z propozycją pracy za 7 tys.

i jeszcze się wam wydaje, ze pani jest po średniej szkole bez znajomości żadnego języka w stopniu biegłym w tym polskiego.

ale coraz wiecej słyszy sie że nie ma co wracać do polski wiec jak mlodzi wyjada to jaka przyszłość tutaj

Masakra ...

Dziwne, że jak potem takiego emigranta spotka jakaś choroba to zaraz sobie przypomina o ojczyźnie.

re:zyta zastanów się "po czym ci **** jeździ"narzekasz na obecną sytuacje w kraju a "pod niebiosa" wielbisz her tfusska i jego bandę,którzy ową sytuacje stworzyli.

re: tomek24042004 a może zdrowym rozsądkiem nazwiesz wyzysk ludzi pracujących za 1200zlotych na rękę lub na smieciówkach...bez żadnych świadczeń?Każdy człowiek który chce i potrafi pracować na pewno za granica będzie żył na jako takim poziomie ,w Polsce -nie wystarczy mu na opłaty.

re:1972-zupełnie mnie to nie dziwi i maja racje skoro ten nie"rząd"dyma nas wszystkich okrada-bo inaczej tego nie można nazwać chodzi mi tu o wysokość podatków względem świadczonych usług...

do Tomka widać że nie masz najmniejszego pojęcia o pracy za granicą

Co niektórzy to nawet 200 tyś. zarabiają bo już po miesiącu mają fotki w BMW X6. hehe Jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a że bajkopisarzy i dzieci facebooka jest coraz więcej więc mamy wypaczony obraz tej luksusowej 'zagranicy'.

Tomek masz racje bo w Polsce nawet jak się pracuje to i tak nie ma z czego żyć i dziwnym trafem choć ceny i wszelkie koszty sięgają kosmosu to nie ma z czego ludziom przyzwoicie zapłacić!

Ludzie, ale o co się wam rozchodzi?? Wyjechałeś to po ch** tutaj wchodzisz i piszesz, bo nie rozumiem? Chwalisz czy się żalisz? Ja nikomu nie zazdroszczę żadnych 15 tysięcy, ale kogo to tutaj obchodzi?
Jak wyjechałeś to wejdź sobie na jakieś forum dla emigrantów i tam się chwal zarobkami. Moim zdaniem wyjeżdżają same tępe strzały, które tutaj w Polsce nic nie potrafiły osiągnąć. Szwab za podcieranie dupy płaci 3000 euro co dla niego jest tyle co splunąć, a polaczek przemnoży sobie to razy 4 i wychwala się, że za podcieranie dupy albo zbieranie truskawek zarabia za granicą 15 tysięcy hehehe, żałosne. Zobaczymy jak Euro wprowadzą i skończy się przelicznik x4 ;)
Wrócicie wtedy wszyscy w łachę do Ojczyzny i będziecie znów prosić, żeby przyjęli was na ochroniarza do biedronki albo do układania kostki brukowej.

ma tyle kasy, a ile wydaje na utrzymanie? sporo wiecej, proporcjonalnie do zarobkow :)

Proponuję tym ,którzy nie byli poza granicami kraju nie udzielać sie i nie wprowadzać ludzi w błąd..tak jak napisałem powyżej każdy kto chce pracować uczciwie za granicą będzie żył przyzwoicie ,w Polsce nie wystarczy mu na opłaty....i nie piszę tego w celu zachęcania do emigracji .

do pana mietka -o czym pan piszę ?nie dość że niema tej pracy w kraju to wybrancy tyrają za jałomuzne..nie piszę o drobnych cwaniaczkach ,dorobkiewiczach i urzędasach...

Tak jak napisałem wyżej te polskie parobki przeliczają wypłatę w euro na wypłatę w złotówkach co jeszcze bardziej świadczy o ich głupocie. Żeby jeszcze wypowiadał się tutaj jakiś lekarz,prawnik czy gość z tytułem naukowym, który wyjechał za granicę i trzepie tam dobre pieniądze to ja rozumiem.... ale najgorsze jest to, że wypowiadają się zwykłe parobki, które pracują tam na zmywakach, budowach, plantacjach warzyw i owoców albo domach spokojnej starości. Wykonują niewdzięczną, poniżającą robotę i są traktowani przez zagranicznych Panów jak śmiecie, a tutaj na forum się chwalą....
Przyjedzie potem taki po paru miesiącach do Polski, zarobioną kasę w miesiąc przebaluje, a potem siedzi cicho bez roboty na utrzymaniu rodziców haha. Wielki zagraniczny Pan, który pojechał zarobić i kupił Golfa 4... hahaha

Najlepsze, że chwali się, że zarabia 15 tysięcy miesięcznie, a polskiemu urzędnikowi 13stki raz w roku w kwocie 2000zł żałuje... porażka ludzie! hahahaha

NO NIE drobnych cwaniaczkach, dorobkiewiczach i urzędasach? haha. A sam kim jesteś? Z tego co piszę wychodzi, że zwykłą fajtłapą i ofermą! Więc nie dziw się, że w Polsce pracy nie możesz znaleźć. Nikt Tobie nie bronił być cwaniaczkiem, dorobkiewiczem czy urzędasem. Jednak skoro jesteś ofermą to nie obrażaj kogoś za to, że jest inteligenty albo kogoś komu chciało się uczyć na lekarza,prawnika czy urzędasa.

Wiesz kim jestem przede wszystkim człowiekiem lecz niektórym z was to się nie mieści w główkach oceniacie mnie po tym że staje właśnie w obronie tych "oferm"ale żeby nie ci cwaniacy,dorobkiewicze i przede wszystkim urzędasy ,którzy tym ludziom zgotowali taki a nie inny los nie byloby tych "oferm"

Dla was to nie pojęte i muszę cie człowieczku pyłku marny rozczarować bardzo dobrze mi się powodzi ale to że jestem człowiekiem nie pozwala mi na biernośc w stosunku do tego wyzysku "szarych"zwykłych ludzi.

Kochany, ale na tym polega świat! Na tym polega życie w państwie, w społeczeństwie. Nie uważasz, że jakby każdy zarabiał 15 tysięcy w Polsce to nie miałoby to sensu?
Setki zawodów jest, w każdym robi się co innego i do każdego potrzebne są inne predyspozycje fizyczne czy psychiczne. Nie może być tak, że wszyscy będą zarabiać 15 tysięcy. To normalne, że społeczeństwo dzieli się na klasy w których jeden jeździ Fiatem, a drugi Mercedesem.
W każdym razie w chwili urodzenia każdy człowiek jest równy co gwarantuje mu Konstytucja i nikt nikomu nie broni zostać urzędasem, lekarzem, posłem czy naukowcem.

mietek12345
Chyba napisano jasno, tylko bez glupich postów.
Sam byś chętnie wyjechał za granicę żeby robić za 15 tys, a znowu wygadujesz takie glupoty....
Owszem wiekszosc siedzi na zmywakach ale jak jestes po konkretnych studiach to mozesz tam pracowac w swoim zawodzie.Zreszta i na zmywaku za takie pieniadze bys nie pogardzil.I napewno chętnie bys wyjechal mając okazje, i nie powiesz ze trzyma cie rodzina, patriotyzm czy inne brednie.
Teraz z polski wyjezdzaja ludzie mądrzy, (pomijam tych co wyjezdzaja na truskawki czy borówki.) Bądz dalej parobkiem dla tuska, haruj żeby mogl do gara wlozyc lepsza szynkę z trochę większą zawartością mięsa.

"Kochany"ale wszystko dobrze ,poza jednym najniższa krajowa adekwatna do świadczonych usług nie jałmużna,nie śmieciówki za 850złotych .Ludzie jesteśmy ludźmi a nie bydłem ,bo te władze mają nas za bydło,koniec z układzikami i zatrudnianiem po "rodzinie"ludzi o nierzadko gorszych predyspozycjach przez co jakość usług spada i wiele,wiele innych ...

re;Elop -popieram w całej "rozciągłości"

Po pierwsze nie uważam, żebym napisał tutaj jakiegoś głupiego posta.
Nie wyjechałbym, ponieważ mam tutaj dobrą (jak dla mnie) ,stałą pracę, stać mnie na samochód i mieszkanie, wakacje oraz zaspokajanie moich potrzeb. Nie żyje mi się tutaj źle.
Urodziłem się tutaj, wychowałem w danej kulturze i religii, byłem uczony ojczystego języka i tradycji. Jestem Polakiem i nie jest to dla mnie powód do wstydu.
Jeszcze raz powtarzam żyje mi się dobrze. Wiem, że wielu żyje gorzej, ale też wielu żyje lepiej ode mnie, jednak nie interesuje mnie to ile ma kto inny. Patrzę siebie i robię tak, żeby było mi dobrze.
Jak ktoś chce wyjechać to nic mi do tego, to nie moja sprawa... ale na Boga pisać na forum i "chwalić się", że jest się robolem za granicą za 15 tysięcy, a za chwilę pisać w temacie 13stek posta i żałować innemu, że dostaje raz w roku 2 tysiące złotych? Moim zdaniem to żałosne.

re: mietek12345
" Patrzę siebie i robię tak, żeby było mi dobrze."
-wiec za przeproszeniem patrz siebie nadal a tym którzy nie godzą się z tym nierządem po prostu daj spokój...
"syty głodnego nie zrozumie",miłego zapatrzenia w siebie .....

NO NIE ,ale dlaczego Ty winisz polityków za to? Polityków to mogłeś winić za czasów komuny, gdy gospodarka była w rękach Państwa, ale teraz? Jest gospodarka rynkowa, konkurencja, możliwość założenia swojej firmy czy przedsiębiorstwa. Jednym słowem jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Są ludzie mądrzy, przedsiębiorczy, którzy zarabiają tutaj dobre pieniądze. Są też jednak tacy, który chcieliby w wieku 50lat siedzieć na rencie na garnuszku Państwa albo pobierać zasiłek dla bezrobotnych całe życie, bo przecież jemu się należy!! Gówno się należy!! Dlaczego jeden ma pracować i żyły wypruwać,a drugi ma dostać za darmo?
Do roboty i zapier..... ! Jak oferma nie nadaje się na urzędasa w garniturku to niestety, ale trzeba jechać za granicę truskawki zbierać...
Jak sobie kto pościeli tak się wyśpi powtarzam, a za darmo to można dostać wpi... dol ;)

NO NIE ani ja Cię nie nakarmię ani żaden z forumowiczów stąd Cię nie nakarmi... To, że napiszesz tutaj parę gorzkich żalów też Cię nie nakarmi. Zamiast jednak winić wszystkich dookoła za to, że jesteś syty to popatrz na siebie i pomyśl czy to aby na pewno nie Twoja wina? Czy nie zmieniłbyś czegoś w swoim życiu? Czy nie podejmowałbyś czasem jakichś innych decyzji w życiu?
Nie wiadomo.... może teraz byłbyś syty, a nie głodny. Trochę samokrytyki, a nie tylko winić innych.

*nie jesteś

Wypowiedz mietka.
Nie wyjechałbym, ponieważ mam tutaj dobrą (jak dla mnie) ,stałą pracę, stać mnie na samochód .

Samochod marki Passat od szwaba.
120 000 przebiegu w rzeczywistosci 600 000
Absolutnie bezwypadkowy serwisowany / w rzeczywistosci przed sprzedażą nie przypominał samochodu.
Mietek szczesliwy sie cieszy stać go na WOLDZWAGENA.

Mieszkanie mietka.
Stać mnie.
2/3 pokojowe.
Okres kredytowania 25 lat
W razie braku ciągłosci spłat, mieszkanie przepada.

Wakacje.
Owszem.
Mazury jak co roku, w drewnianych domkach z wc z podgrzewaną wodą.
Ale tylko 5dni bo tyle dostaje urlopu, muszę zapier$ać na chleb bo mnie zwolnią, a przeciez prace w polsce to za ogon trzymać trzeba i nie pusczać.

A widzisz... Napisałeś kilka przykładowych założeń. Z pozoru miała to być kmina i ironia, ale założę się, że wielu wypowiadających się na tym forum ludzi, którzy muszą jeździć za granicę za chlebem zbierając truskawki chętnie zamieniłoby się na taką opcję jaką napisałeś wyżej :)
Bo nie sztuką jest jechać za granicę na truskawki, przywieźć stamtąd Passata od szwaba w którym nic nie stuka i nic nie puka, a potem nie mieć w Polsce za co paliwa do niego wlać.
A emerytura na starość? Czy któryś z Was pomyślał o tym? Pewnie zaraz będziecie krzyczeć, że pewnie nie dożyjecie, a co jak jednak dożyjecie? Samobójstwo wtedy czy żebranie pod kościół?

Witam, to czy ktos na zachodzie zarabia 15 -20 tys. zlotych ( oczywiscie nalezy pamietac o realiach), nie jest niczym nadzwyczajnym. Nalezy pamietac o wyzszych kosztach wynajmu mieszkania, zywnosci, konunikacji publicznej, itp.
Pozdrawiam.
MirekO

Normalny człowiek ma tego świadomość Mirku. Tylko, że oni stosują przelicznik razy 4 zamieniając Euro na złotówki. Ciekawe co będą nasi emigranci mówić jak w Polsce wejdzie Euro, a to tylko kwestia czasu.

Autor: mietek12345 (93.154.166.---)
Data: 02-04-14 20:26

"A widzisz... Napisałeś kilka przykładowych założeń. Z pozoru miała to być kmina i ironia, ale założę się, że wielu wypowiadających się na tym forum ludzi, którzy muszą jeździć za granicę za chlebem zbierając truskawki chętnie zamieniłoby się na taką opcję jaką napisałeś wyżej :)"

-na pewno wielu i czy to co sam napisałeś daje ci odrobinę do myślenia?

Daje mi do myślenia tyle, że codziennie dziękuję Bogu za to co osiągnąłem tutaj w kraju nie musząc wyjeżdżać za chlebem za granicę.

Dziekuje Mietk12345 za odpowiedz. Ja zyje z moja rodzina w UK od siedmiu lat. Moze trudne jet to do zrozumienia, ja place za mieszkanie £ 1270 miesiecznie plus council tax 130 + telewizja 12.50 + woda ok 60. Czyli liczac po polsku £1472.50 × 5 zl = czyli mamy prawie 5240 zl. Tylko podstawowe oplaty za mieszkanie. Oczywiscie musimy do powyzszej kwoty doliczyc media, czyli oplate za prad I gaz. Dalej koszty dojazdy do pracy. Nie chce wiecej wyliczac. Prosze przeczytac moja odpowiedz ze zrozumieniem. A zarobki jak zalozycielka postu napisala, mozna osiagnsc juz w okresie ok.1,5 tygodnia.
Pozdrawiam.
MirekO

hahahaha śmieszne człowieczki z posranej Łomżyczki :) tyrajcie dalej za 1800 hahahahahahahahahaha

haha, ale śmieszne... żal...

Jeszcze nie raz zawyjesz za swoim Łomżewem bosss.

Jak czytam, co wy tu piszecie, to aż krew zalewa człowieka.... Czym jest te 15 tysięcy złotych za granicą? Szczerze, to niczym wielkim. Koszty życia w porównaniu do zarobków za granicą są śmiesznie małe. Co z tego, że na mieszkanie i opłaty wydaje się tam np. 1500 euro/funtów, skoro zarabiasz drugie tyle i SPOKOJNIE żyjesz za to do końca miesiąca, ponadto możesz jeszcze odłożyć. DUŻY KOSZ ZAKUPÓW w UK wypełnisz za 50 funtów. Co kupisz w Polsce za 50 złotych? Kilogram nie najwyższej jakości wędliny, chleb, sok, paczkę papierosów i zgrzewkę wody gazowanej.

Mój stary znajomy pracuje na platformach wiertniczych jako inżynier, gdzie zarabia 17 tysięcy EURO MIESIĘCZNIE. Pracuje jest ciężka, dziennie po 12 godzin, często w ciężkich warunkach przez 30 dni pod rząd. Co drugi miesiąc ma wolny, za który DOSTAJE 100% WYNAGRODZENIA. Często człowiekowi ciśnienie się podnosi, kiedy się słyszy, że po studiach to tylko do Biedronki na kasę... Znajomy skończył Politechnikę Warszawską, odbywał darmowe staże, zapożyczał się na drogie szkolenia, aż w końcu znowu się zapożyczył, wyłożył 5 tysięcy euro za "poparcie" w sprawie znalezienia pracy i tak oto w chwili obecnej jest wyżej wspomnianym "dorobkiewiczem", bo zarabia prawie 70 tysięcy miesięcznie, rocznie ponad 800 tysięcy POLSKICH ZŁOTYCH (z czego pracuje jedynie przez 6 miesięcy). WARTO SIĘ UCZYĆ. Ja stety/niestety skończyłem studia humanistyczne, zarabiam o wiele mniej, ale przynajmniej robię to, co kocham.

JEŻELI JEST WAM ŹLE W POLSCE, TO LUDZIE - UCZCIE SIĘ JĘZYKÓW OBCYCH, BO TYLKO ONE I CIĘŻKA PRACA GWARANTUJĄ WAM DOSTATNIE ŻYCIE POZA GRANICAMI NASZEGO CHOREGO, SKAŻONEGO RZĄDAMI IDIOTÓW PAŃSTWA!

No pain, no gain.

kolego Mietku !!!
mam nadzieje ze nie prezydencie Lomzy!!!

jakie to Twoje osiagniecie, ze zostales urzednikiem miejskim,bo z tonu wypowiedzi wnosze ze to jedyne co ci sie udalo?
ile razy musiales musiales komus wejsc w doopsko,przypomnij sobie ...
wybiorczo traktujesz nasza polska emigracje ...to nie polega tylko na zbieraniu truskawek i wycieraniu niemieckich doop

moglbym ci powiedziec w druga strone ,ze tacy jak ty nie nadaja sie na emigracje,bo w tym waszym zaknietym swiatku miejskiego urzedu nauczyliscie sie ze jestescie kims,codziennie przyjmujecie petentow ,ktorych mozna upokarzac,wymyslac bzdurne kwity ,utrudniac zycie w nieskonczonosc ,a potem chwalic sie ile to sie w zyciu osiagnelo .....i co widzisz co piszesz ?Taki jak ty na emigracji pierwszy by sie chwalil zarobkami,tak jak teraz sie chwalisz ile to w kraju osiagnales,a ogolnie nie masz nic i jeszcze twoim najwiekszym zmartwieniem powinni byc ci ludzie mlodzi ktorzy wyjezdzaja bo twoje plany z emeryturka moga nie wypalic

mamy jedna z najtanszych sil roboczych w europie ...a ty myslisz o emeryturze,kto bedzie na nia pracowal ?Chyba Twoje dzieci bo nie moje....
zebys sie nie zdziwil jak w w wieku 65 lat sam bedziesz emigrowal za poszukiwaniem dodatku do chleba tylko mowie ci od razu ze jezyk wtedy ciezko ogarnac

polacy na emigracji to bardzi silna konkurencja w wielu zawodach ,dlatego tez chetnie sa zatrudniani ....i nic tego nie zmieni
ale rozumiem ze emerytura jest dla ciebie wazna wiec zatrzymuj mlodziez jak potrafisz najlepiej,snujac bajki o zmywakach i doopach.....pamietajcie ,traktujcie mlodych w tych urzedach jak bogow ,bo to wasza starosc,nie wy dla nich ale oni dla was ,przekonasz sie za pare lat,albo wczesniej.....a propos 13 w urzedach ,jeszcze gdzies oprocz urzedow placa takie cos w Polsce ???

aaa i oczywiscie ze wiekszosc przelicza walute na zlotowki ,bo jadac za granice zostawiaja rodziny ,ktorym podajac jedna wyplate zapewniaja godne zycie na pare miesiecy a nie na tydzien biorac jalmuzne w sklepie czy firmie polskiej

aaa i jeszcze jedno
polak jedzie i ten zmywak w wiekszosci przypadkow ma do roboty ,chyba ze i do zmywania sie nie nadaje

a co ty mozesz zaproponowac mlodym ludziom w sensie pracy ??

Popieram :no nie i ELop

za 50 funtow kosz zakupow haaa chyba w funciaku

Bosss ty się nie smiej, bo oni nie tyrają za 1800, to ich marzenie, oni w lomzy robia za 1200 a niektorzy i za darmo zeby zdobyc doswiadczenie :)

Autor: MirekO siedzisz z rodzino napisz do tego ile benefitu bierzesz na rodzine od panstwa rozjasnij temat do czego ci dokladaja

Autor: ELop ma racje ,a co niktorzy chodza zrywac bez czarny a zima przyjdzie to po lesie spaceruje jagod szuka

lomzyk pracuje juz 12 lat na zmywaku i kupil 3 chalupy na wsi lomza i na czwarto zbiera ,a jak euro wejdzie to wszystko sprzeda i bedzie mial za co sie bawic .. teraz kosztuja 200 tys chalupy a po wymianie waluty na euro bedzie to 100 tys ale nie zlotych tylko euro tak bylo na slowacji po zmianach i wloszech pamietaj mietek te slowa i szukaj pracy na zmywaku i bierz sie za odkladanie

a i dodam ze mam dwa sklepy w lomzy odziezowe glowka pracuje

widzisz miecio jaki zmywak dal mi chleb jeszcze cie powoze porshe tylko sie nie denerwuj

Mietek nie może teraz podejść do komputera.Wypatruje w okno listonosza z zasiłkiem :)

haaaa ta biegunki dostal

Na zachodzie życie jest tańsze, więc co się dziwić ludziom, którzy powyjeżdżali z Polski. Minimalna płaca w Polsce to 1600zł, w Austrii 1600e, z tym, że chleb w At kosztuje 80 centów, a w Pl ile, ponad 2zł? Pomijam kwestię, że przy takich samych zarobkach (przeliczanie x4 jest błędem) Austriacy mają tańszą energię, paliwo, ba większość rzeczy. Dwuosobowa pracująca rodzina, za najniższą krajową wiedzie spokojne życie i stać ich na prawie wszystko.
Pracowałam w Łomży i mam porównanie życia w kraju i za granicą. Ojczyzna ojczyzną, ale jeśli mam żyć od wypłaty do wypłaty, nazapierdzielając się przy tym, że ledwie nogi ciągam, to ja dziękuję.
Co do opieki medycznej, jak ktoś wyżej wspomniał. Wolę chorować i być leczona za granicą, przynajmniej będę to robić w godnych warunkach, przy profesjonalnej opiece.

na zachodzie jak w wygodzie:))) az sie zyc chce

keicam
dobrze prawisz.mietek po paru postach eksplodował z dumy.ile on nie zarabia,czego on nie ma...gdyby po tyg.mógłby 5000pln-ów odłożyć to dopiero by piał na forum,w radiu,a może i z ambony by wspomnieli.taka to śmieszna historia,że ludzie całe życie mogą się uczyć,ale chciałbym taką "ofermę"zobaczyć jak se radzi w życiu,jak już go pogonią z urzędu.(np.dyscyplinarnie za łapówki).do roboty to się nie nadaje,nic nie potrafi naprawić,zrobić.wtedy płacz i proszenie,a i żal do garbatego,że ma dzieci proste.sytuacja szybko by się odwróciła.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Już jestem :)
lomzyk z Tobą nie zamierzam w ogóle dyskutować, bo Ty chyba nawet podstawówki nie skończyłeś, takie błędy ortograficzne robisz. Tobie za dyskusję dziękuję.
Odnośnie pozostałych forumowiczów to... nie jestem pracownikiem Urzędu Miejskiego w Łomży. Pracuję w zupełnie innej branży i moim zdaniem dobrze mi się wiedzie. Nie pisałem tutaj nigdy o swoich zarobkach, swoim życiu prywatnym ani o sobie, bo nie mojej osoby ten temat dotyczy. Poza tym na tym forum jestem anonimowy tak jak inni forumowicze. Nie zauważyłem, żeby ktoś pod swoimi postami podpisywał się imieniem, nazwiskiem i adresem zamieszkania.
Nie jestem pracownikiem UM, a ostatni raz tam byłem jak dowód osobisty wymieniałem.
To co tutaj piszę to zwyczajnie moje poglądy i prywatne opinie do których mam pełne prawo jako obywatel tego kraju. Nie popełniam przestępstwa pisząc tutaj, a mam prawo do wyrażenia własnego zdania jak każde z was.
Po prostu zauważyłem, że to forum jest dobrym wylewaczem gorzkich żalów przez ludzi nieporadnych życiowo, którym coś w życiu nie poszło tak jakby chcieli, ludzi którzy wydarliby z języka innym ostatnią złotówkę, ludzi którzy oceniają innych tylko przez pryzmat kolesiostwa, włażenia w dupę czy znajomości, ludzi bez żadnych perspektyw życiowych w kraju, którym praca niewolnicza za granicą życie uratowała..... bo jak można inaczej nazwać człowieka, który zakłada tutaj temat chwaląc się, że zarabia za granicą 15 tysięcy miesięcznie, a za chwilę pisze, że żałuje 2000zł trzynastki urzędnikowi w Łomży?
Tak jak wyżej napisałem ja za granicę wyjeżdżałem jedynie na wakacje jak na razie. Żyje mi się w moim Państwie przyzwoicie. Przyzwoicie podkreślam, a nie zajeebiście. Nie mam potrzeb aby posiadać Mercedesa za 200 tysięcy czy domu z basenem i garażem. Każdy ma inne potrzeby i każdemu co innego starcza.
Nigdy się tutaj nie chwaliłem niczym co osiągnąłem, bo nie uważam, żeby było to coś wielkiego, choć dziękuję za to codziennie Bogu, bo wiem, że wielu ma gorzej.
W każdym razie nigdy nie zazdrościłem i nie będę zazdrościł 13stki urzędnikowi w Ratuszu, 300zł podwyżki pielęgniarkom albo wcześniejszej emerytury policjantom. Nie zazdroszczę też tym za granicą, że mają 15 tysięcy złotych.

tu nie chodzi o zazdrość(przynajmniej mnie).uważam,że w mojej Ojczyźnie panuje chory system,a tego typu sprawy są przejawem tej choroby.
taki strażak,czy wojskowy jeśli odszedł w odpowiednim czasie,dostał ładną kasę,emeryturę,a jeszcze sobie mogą pracować(młody,sprawny) i zajmować miejsca pracy,których i tak nie ma wiele.wypracowałeś coś?niech ci to styknie

To trzeba było starać się o przyjęcie do Policji czy Wojska. Nie chciałeś to po co Cię boli teraz? Możesz żałować, że nie zostałeś żołnierzem czy policjantem, ale nie wylewaj tutaj gorzkich żalów.
Skoro uważasz, że w Twojej ojczyźnie panuje chory system to zrzeknij się obywatelstwa i wyjedź do kraju w którym życie jest mlekiem i miodem płynące. Tusk Cię tutaj siłą nie trzyma. Takie moje zdanie.

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA z każdą władza zgadzać sie trzeba :):)

wolę wypowiedzieć krytykę,niż uciekać z Polski.spróbuj zrozumieć o co mnie chodzi,a nie znów piszesz,że komuś czegoś zazdroszczę.
nie o taką Polskę walczyli.

Krytyką na forum 4lomza nic nie zdziałasz. Wylejesz tylko poprzez klawiaturę trochę gniewu i żalu. Weź się lepiej za siebie i pomyśl co zrobić każdego dnia aby mieć lepiej.... Bo z samej krytyki na 4lomza to Kolego Tusk Ci 13stki na konto nie przeleje.

mietek12345..., a Ciebie to według jakich kryteriów rekrutacji do roboty przyjęli?

A co Ciebie to interesuje? Czy ja tutaj piszę bezpośrednio o Tobie albo o jakimś forumowiczu?
Zadałaś pytanie retoryczne czy naprawdę myślisz, że odpowiem Ci w tym miejscu na Twoje pytanie? Poza tym jeśli już zadajesz komuś takie pytanie i oczekujesz od kogoś odpowiedzi to podpisz się imieniem i nazwiskiem.
To jest forum na którym piszemy na tematy ogólne poruszane tutaj, a nie na tematy prywatne forumowiczów.

mietek zebys byl inteligentny to mam nie polska klawiature i mam inne znaki z ruskiiej klawiatury nie napiszesz po polsku

mietek podnietek mietek podnietek

Każdy ma prawo zarabiać , każdy ma prawo się chwalić, każdy ma prawo jednocześnie żałować cos komuś.
Takie życie.
Mietek chciał zaprezentować, czego on nie lubi, wiec zaprezentował ;)

Rozumiem mietek, ze ciebie drażni , ze ktoś na zachodzie doope frycowi podciera.
Mam dwa pytania:
Twoja doopa ?
Czy ty podcierasz ?

Nie interesuje mnie kim jesteś , ale zaprezentowane poglądy jasno świadczą, ze jesteś podczepiony pod układ( wielce prawdopodobne, ze urzędas) - odnośniki do Boga określają jaki.
Dobrze ci z tym to żyj, po co tyle jadu w temacie, o którym nie masz pojęcia. I bardzo dobrze, bo gdybyś miał, to dawno byś spakował walizki.
Chcę ci nadmienić , ze na zachodzie człowiek nie musi czekać do emerytury, może żyć o wiele wcześniej na garnuszku państwa i przeżyje, bez wybryków , ale przeżyje. spróbuj w Polsce ;)))
W obcym państwie opłacą mu mieszkanie i jeszcze dadzą pieniądze wystarczające na jedzenie, delikatne hobby np. wędkowanie. Można żyć i wiele osób tak żyje.

Emerytura ??
Poczekaj zobaczysz jaka będziesz miał ;))
Krawaciarze , panowie prezesi dobrze żyją , przehulają, dostaniesz ochłapy za które mieszkania nie opłacisz ;)))

A o tych co pracują , to nie chce mi się pisać, bo mietek głowa cię rozboli w jakim kołchozie jesteś brygadzistą.

Szybko, się zdystansowałes od swoich wcześniejszych wypowiedzi, że prywatne i że masz prawo :))))
Chyba cyk cie obleciał, ze kierownik zobaczy co w necie wypisujesz, to na zbity pysk z roboty wywali.

Uwaga!!! nabity :)))))

zeby w lomzy byly takie zajecia jak zmywak i tak zwane podcieranie dupy nie jeden by pracowal tylko na to nie stac wlascicieli tych lokali i osrodkow na takie luksusy musza sami rece zakasywac a dlaczego bo nie dajecie im zarobic a wymogi macie duze a w portwelu kazdy ma krucho i kasa sie nie kreci wkolo nas tylko idzie w las

mietek na pepeesie robi krochmal na kilogramy wazy i tyle jego

starych sie pozbyli mietka zostawili

Rewolwer napisałem wyżej, że urzędnikiem nie jestem. Żaden strach mnie nie obleciał, bo moje opinie to nie są żadne hasła rasistowskie, które bylyby przestepstwem i nawet na Starym Rynku moge stac i mowic o tym co mysle i mam do tego pelne prawo!
Odnosnie chwalenia to dla mnie bez sensu chwalic sie na forum pod przykrywka nicka,ale coz widac jakich mamy bohaterow ;-)
I nie pisz mi co mam, co bede mial i co mnie czeka, bo nie wiesz o mnie nic, a gdybac to sobie mozesz.
Uciekajcie za granice i szukajcie forow dla emigrantow i tam sie chwalcie :D a nie na lomzynskim forum sie dowartosciowujecie :-)

A ten caly JAN ZYSK to juz jest ewenement... zaklada temat, ze zarabia w szwecji 15 tysiecy i pluje na swoja ojczyzne, a za chwile zaklada temat o 13stkach w budzetowce i zaluje urzednikom 2 tys. raz w roku hehe :-) to ja juz widze te jego 15 tys... chyba za duzo zer mu sie przysnilo haha.
90% ludzi tu piszacych to tak naprawde robole pracujacy na roboczych, fizycznych stanowiskach na umowe zlecenie albo w ogole stali czlonkowie lomzynskiego zatrudniaka, ewentualnie tacy ktorzy raz do roku na sezon za granice musza jechac na truskawki zeby miec na chleb - jedni,drudzy i trzeci rozżaleni i wkurzeni na caly swiat, bo inni maja lepiej. Na wszystko w zyciu jest czas. Jak sie w mlodosci nie myslalo o wyksztalceniu czy pracy to teraz wychodza tego skutki.
Najlepiej od pon. do pt. pracowac po 10godz na budowie, a w weekend przepieprzyc wszystko w jamie czy quatro i tak w kolko, a potem wylewac zale na forum jak to mi zle :-)
Moim zdaniem glupek zawsze bedzie glupkiem bez wzgledu na to jaki dowod osobisty ma w kieszeni i czy zarabia euro czy zlotowki.

drażnisz mnie już Mieczysławie.Sam denerwujesz się jak ktoś wmawia Ci coś ,twierdzi że jesteś kimś innym itp...więc sam przestań pieprzyć głupoty.
Co do tych 90% udowodnij-nie masz takiej opcji więc nie mędrkuj .Większość szanowny Mieczysławie to być może i robole i fizyczni ale zapamiętaj jedno to że robol i fizyczny nie oznacza ze ma zapierdalać bez świadczeń lub za poniżej najniższej a tak właśnie jest ,takie prawo i możliwości URZĘDASY stworzyły <i nie wszyscy przepierdalają kasę w jamie,starają się przeżyć i nakarmić swoje rodziny> ...nie wiem jak JAN ZYSK ale ja uważam ze w dzisiejszych czasach ,czytaj :nędzy żadne premie,żadne tzw.trzynastki i żadne dodatkowe nagrody dla urzędników państwowych itp.najzwyczajniej na nie nie zasłużyli za los jaki zgotowali ludziom -kpiny i jeszcze mamy ich nagradzać z naszych pieniędzy?
-Nie.

Wracając do wykształcenia ok ,pełna zgoda naturalnym że robol i fizyczny nie może zarabiać tyle co przypuszczalnie pan MIECZYSŁAW URZĘDNIK POLSKI <załóżmy>ale do ***** nędzy ma zarabiać tyle żeby wystarczyło mu chociaż na opłaty i jedzenie ,ma mieć świadczenia itp..a jeżeli niema pracy to ma mieć zapewniony socjal i piszę tu o ludziach panie MIETKU ,LUDZIACH........
Konstytucja gwarantuje NAM prawo do życia a URZĘDASY te prawo łamią ....tworząc taką a nie inną sytuację sprzyjającą wyzyskowi ...

Aha i jeszcze jedno szybciej zrobisz z robola dobrego urzędnika niż z urzędnika wykwalifikowanego robotnika...

Nie mam na imię Mieczysław to po pierwsze, a po drugie nie jestem urzędnikiem - to tak w ramach ścisłości.
To, że Cię drażnię to Twój problem. Jakoś zwyczajnie się tym nie przejąłem.
Odnośnie wynagrodzeń w budżetówce jak i w sektorze publicznym to nie mam na to wpływu, podobnie jak Ty nie masz. Jedyne co mogę zrobić to raz na kilka lat oddać swój 1 głos z 38 milionów.
Każdemu nie dogodzi nigdy i zawsze ktoś będzie miał jakieś ale... zawsze ktoś będzie narzekał i zawsze ktoś będzie mówił, że ma dobrze, ale zawsze może mieć lepiej.
Nie masz pojęcia o pracy urzędnika tak samo jak ja, lecz ja nie żałuję im 13stek ani premii. Każdy człowiek-nawet urzędnik chodzi do pracy po to, żeby zarabiać pieniądze i to normalne, że każdy chce pieniędzy.
Poza tym pomyśl, że urzędnik wykona pracę magazyniera czy pomocnika na budowie. Może w dłuższym czasie, może się bardziej zmęczy, ale wykona. Jednak nie każdy wykona robotę urzędnika, bo zapewne wielu magazynierów czy pomocników na budowie nie zna nawet podstaw MS Word. Taki przykład.
Więc nie pierdziel mi głupot, bo tak jak pisałem już wielokrotnie każdy rodząc się był równy (przywołuję wspomnianą przez Ciebie Konstytucję) i każdy sobie rzepkę skrobał. Trzeba było iść na medycynę czy prawo to nie martwiłbyś się teraz o pracę i nie musiałbyś na truskawki do Niemiec jeździć.
Powtarzam też po raz kolejny, że nikt tutaj siłą nikogo nie trzyma. Można zmienić obywatelstwo i wyjechać do innego kraju...
Ale! Głupotą jest dla mnie pisanie tekstu w stylu: " Tutaj zarabiałem 1800zł ,a tam zarabiam 15tysięcy zł. " :) Dlaczego? A chociażby dlatego, że tam zarobki nie są w złotówkach. Tak samo jakbym ja przeliczał złotówki na jeny czy korony ;) Żałosne.

Sam jesteś żałosny ,myślę że twój problem tkwi zupełnie gdzie indziej ..ty się po prostu boisz ze ludzie w końcu przejrzą na oczy...To ty żałujesz ludziom robolom itp żeby zarabiali chociażby na przeżycie a urżedasom dajesz premie ..z moich pieniędzy.
ps.pielęgniarki też jeżdżą na truskawki żeby dorobić do tej nędznej wypłaty

mieczysław napisał:"Więc nie pierdziel mi głupot, bo tak jak pisałem już wielokrotnie każdy rodząc się był równy (przywołuję wspomnianą przez Ciebie Konstytucję) i każdy sobie rzepkę skrobał. "
-niby tak ale nie do konca wiadomym jest że człowiek ,który urodzi sie w gorzej sytuowanej rodzinie ma o wiele trudniej ,niema znajomości ,pieniedzy ,układow ..ale fakt jest faktem że taki człowiek w pózniejszym czasie przerasta takich MAMINSYNKOW we wszystkim...
MIETKU JESTES TĘPAKIEM JEZELI NIE ROZUMIESZ ZE LUDZIE CIEZKO PRACUJACY MUSZA ZARABIAC TAK ZEBY PRZEZYC A NIE NA "KREDYT"-NIE PISZĘ ŻE MA ZARABIAC TYLE CO TY PANIE URZEDNIKU.

I JESZCZE JEDNO LUDZIE POLACY CHCĄ ŻYĆ ,PRACOWAĆ I ZARABIAĆ W POLSCE WIĘC SAM WYPIERDALAJ >>>>>

Mietku ja nie pracuję w Szwecji tylko w Polsce a zacytowałem dziewczynę z radia i nie pluję broń Boże na swoją ojczyznę . A jeśli chodzi o trzynastki to gdyby prywatny pracodawca miał wypłacić 800 tyś to żyły by sobie wypruł żeby nie wypłacić !
Jeżeli pogardliwy dla ciebie zwykły robol dostaje gołą,symboliczną pensję i nic więcej to dlaczego urzędas ma dostawać 13!

Bo to WAS urzędników jest z dnia na dzień coraz więcej ..tfussk obiecał zmniejszyć a potroił rzeszę urzędasów -urzędasów po znajomości ,rodzinie nie rzadko słabiej i gorzej wykształconych i z gorszymi predyspozycjami przez co ten kraj "Leży"Urzędasów ,którzy "przejadają"ogromne ilości pieniędzy,również tych unijnych do zainteresowanego kowalskiego dociera niewielki procencik ...zwykłe złodziejstwo pośrednicy ,którzy w dużej ilości są zbędni...

No dobra to czego Ty tak właściwie żądasz? Żeby utworzyć na 4lomza Fundację Pomocy Robolom? Albo co mamy robić zrzutkę co miesiąc po 10zł dla Ciebie Pani Robin Hoodzie, żebyś rozdawał biednym?
Oczywiście, że to w jakiej rodzinie się urodziłeś ma znaczenie, jednak nie zupełnie przekreśla szansę takiego człowieka! Jak ów człowiek jest mądry i ogarnięty oraz chce żyć lepiej niż jego rodzice to ma wielką szansę wyjść na ludzi. Z własnego "podwórka" znam wiele takich osób.
Znam też przeciwieństwa tych osób czyli ludzi, którzy mieli warunki materialne i osobiste do tego aby się uczyć, jednak nie chcieli. Znam takich, którzy mogli iść na dobre studia, a woleli pojechać do Niemiec zapierdzielać pół roku, żeby potem samochód za 30 tysięcy sprowadzić, który potem wylądował na jakimś drzewie. Znam takich, którzy poszli do fizycznej roboty od pon do pt po 10 godzin, a potem w weekend wszystko szło na Jeziorku albo w Yamie. Znam takich, którzy nawet do matury nie chcieli podejść, bo myśleli, że ona im się nie przyda, bo wtedy fajnej było iść sobie na wagary i piwka popić albo zioła zapalić :) Znam wielu ludzi, którzy w młodym wieku popadli w konflikt z prawem i są karani za posiadanie narkotyków albo jazdę samochodem po pijaku co właściwie przekreśla ich szansę na znalezienie pracy urzędnika i dostawanie 13stek. Znam ludzi, którzy wyjechali do innych miast i dobrze im się wiedzie albo byli przedsiębiorczy i otworzyli własne biznesy i dla nich taka 13stka jakiegoś urzędnika to jak splunąć.Naprawdę każda sytuacja jest inna i każdy jest kowalem własnego losu.
Reasumując z tego co ja widzę w swoim otoczeniu to ludzie ambitni i ogarnięci, którzy chcieli coś osiągnąć to coś tam osiągnęli. Może nie tyle co sobie marzyli, ale nie narzekają tak jak Wy. Natomiast ludzie mało zaradni, którym nie chciało się uczyć i którzy mieli w młodym wieku tylko głupoty w głowach teraz wychodzi wszystko.... Młodość szybko przeminęła i nastała szara rzeczywistość bez perspektyw i pracy. Dla wielu taki wyjazd za granicę na truskawki to naprawdę jedyna perspektywa.
W takim mieście jak Łomża, żeby godnie żyć to wystarczy, gdy każde z partnerów zarabia ok.2500zł co w sumie daje ok.5000zł na gospodarstwo domowe. Naprawdę dla człowieka rozgarniętego nie jest to jakaś rzecz nie do spełnienia, coś niemożliwego. Znam wielu ludzi (nie urzędników), którzy zarabiają w Łomży podobne pieniądze i którzy nie narzekają na życie tutaj.

JAN ZYSK w takim razie zwracam honor, bo myślałem, że te słowa są Twojego autorstwa, co jednak w żaden sposób nie zmienia mojego zdania na ten temat. Po prostu jakaś tępa dziewczyna palnęła głupotę w radiu i tyle.

JAN ZYSK a kto broni prywaciarzowi wypłacać swoim pracownikom 13stek albo premii kwartalnych czy nawet premii miesięcznych? To przecież sprawa pracodawcy i założę się, że żaden urzędnik nie miałby pretensji o to, że jego kolega u prywaciarza dostał 5000zł premii kwartalnej. Wolny rynek panie kolego i wolna wola. Jak komuś nie pasuje praca u prywaciarza to może sam otworzyć własny biznes i sam sobie płacić 13stki albo może zmienić pracę na jakąś w sektorze budżetowym. Nie widzę problemu i nie widzę powodu do zazdrości pracownikom budżetówki.

NO NIE , a odnośnie tych znajomości na które znów się powołujesz to znów napiszę swój złoty cytat:
"Gdy coś nam się nie udaje, najwygodniej zrzucić swoje niepowodzenia na dyskryminację, znajomości czy koneksje. Nie oszukujmy się – konkretne zadania wymagają konkretnych predyspozycji, wyjątkowych cech… i nie wszyscy się nadają do ich realizacji"

Ja mój drogi Mieczysławie,żeby każdy wziął się uczciwie za pracę i nie siedział w godzinach pracy np.na 4Łomza .
Panie Mieczysławie ja nie narzekam ja stwierdzam rzeczywistość to że pan jest jakimś wg mnie co najmniej bezdusznym "panem",któremu ludzka krzywda jest na rękę więc kończę tą dysputę bo człowiek może dogadać sie tylko z człowiekiem -najwidoczniej pan tego nie rozumie

HAHA prywaciarz i 13 żeby to były pieniążki panstwowe czyli nie jego a nasz ,z pewnościa by wypłacił..rządzić cudzym to nie sztuka..darmozjady...

Autor: no nie z czego ha znam dwoch co placi ludziom exstra co pol rok

Jeśli do mnie pijesz to przecież jest coś takiego jak urlop, prawda? :)
Rzeczywistość kochaniutki to jest taka na jaką sobie każdy zapracuje, rozumiesz? Państwo darmo nie będzie dawać nikomu zasiłków, rent czy emerytur i to właśnie Ty jesteś darmozjadem jeśli liczysz na to.
Poza tym nie miej pretensji do Państwa jeśli pracujesz u prywatnego przedsiębiorcy! Idź pod zakład, rozwieś transparent i tam od niego domagaj się 13stek, a nie od Państwa.

mietek ochlon idz na spacer co cie z lancucha spuscili chlopie nie poc sie relax masz 13 to nie dochodz tego zalozyl temat dwa zdania napisal a ty tu gazete zrobiles i polewe maja z ciebie pisz tak jak ja np gdzie dobrze prostuja gwozdzie bo mam dwa do wyprostowania ?

z tym panem to nie ma co dyskutować,bo wszystko sprowadza na swój tok myślenia.nie potrafi zrozumieć co inni doń mówią,a w razie coś go ukuje,to każe walizki pakować.typowy urzędniczy rozum.urzędy są dla nas,a nie my dla nich!
jak już pisałem,prywaciarz może dać 13-tkę,ale zrobi to ze swoich zarobionych pieniędzy,a taki urząd zarabia,czy dostaje pule(z naszych kieszeni) do podziału?

mietek nie urzedas pisalem gdzie pracuje

Widzisz Mietuniu a są tacy ludzie na śmieciówkach którzy nie dość że urlopu nie maja to i nie płacą im za zwolnienia lekarskie ,tyrają za 900bez żadnych świadczeń ,inni znowu na najniższych krajowych pracują za kilu ludzi ...przykład UP zwalnia się sprzątaczki zarabiające najmniej ,zostawia jedną ,która ma ogarnąć pracę za te pozostałe za tą sama wypłatę i niema premi ,trzynastki ,ona dziękuje Bogu że pracuje..I tak jest w całym kraju jesteśmy niewolnikami pracującymi za kilku ludzi otrzymującymi wynagrodzenie za pól człowieka ...i narzekamy i będziemy narzekać bo to nie jest LUDZKIE I CI SZANOWANI WYKSZTAŁCENI JAK TEGO NIE POJMUJĄ TO SĄ CZYM?BO JUŻ NAWET NIE KIM?

lomzyk lubię dyskutować, więc dyskutuję. W takim celu tutaj konto założyłem. Wolę dyskutować na taki temat niż zakładać bzdurne tematy takie jak Ty. Polewę to mogę mieć ja z nich, a nie oni ze mnie. Więc sorry, ale cześć.
wolny niewolnik każdy z nas ma swój tok myślenia i dobrze, bo na tym polega życie. Inaczej ten świat nie miałby sensu.
Nikt Tobie nie broni założyć firmy i dawać pracownikom nagród rocznych, kwartalnych czy miesięcznych.
Wielu ludzi pracuje w sektorze publicznym i lepsze zarobki mają niż ci z państwówki.
Nikomu nie każę walizek pakować, bo każdy ma własną i wolną wolę, ale po co się męczyć w takim kraju? Ja jakbym miał takie żale i pretensje i tak by mi się nie podobało to naprawdę zmieniłbym obywatelstwo i wyjechał, bo po co się męczyć tutaj?

NO NIE ja oczywiście pojmuję, że sprzątaczka zarabia 900zł i ma ciężej niż urzędnik, który zarabia dwa razy tyle albo więcej... ale co ja mogę na to poradzić? Ze swojej kieszeni nie dam, bo wolę dać swoim dzieciom.
Każdy jest kowalem swojego losu i niestety, ale sprzątaczka jest także w hierarchii potrzebna. Robota jak każda inna, a że niewdzięczna i słabo płatna? Cóż ktoś ją musi wykonywać. Nikt nie bronił Pani sprzątaczce uczyć się na lekarkę, adwokatkę, sędzinę, urzędniczkę, policjantkę, prezesową.................. itd.
Jeśli wybrała w życiu taką drogę to trudno, ale musi teraz mieć ciężej. Tylko to nie powód, żeby wydzierać innym z gardła jak jakaś hiena.

Może Mietku Ciebie kiedyś życie zmusi do wyjazdu? Może wtedy Ci się pogląd na rzeczywistość zmieni? Obyś pracował tam gdzie pracujesz do emerytury- tego Ci życzę.

***** Mietek ty naprawdę nic nie rozumiesz ,łapiesz coś tam ale nic nie rozumiesz,życzę Ci tylko żebyś nie spadł o "poziom"niżej....

Mieczysławie tu nie chodzi o zabranie tu chodzi o danie ...

I z tym się z Wami w pełni zgodzę, bo jak najbardziej przyszłości przewidzieć się nie da i różnie w życiu może wyjść... Tak czy inaczej nawet jak w życiu nie wyjdzie albo nie wychodzi tak jak człowiek chce to trzeba umieć się zachować... i nawet jeśli kiedyś wywalą mnie z roboty, bo przyjdę nachlany albo wywalą mnie bo wezmę w łapę czy ukradnę coś to będę wiedział, że to moja wina i nie będę winił innych ludzi za moje niepowodzenia.
Wam również życzę jak najlepiej i obyście awansowali o poziom albo nawet o kilka poziomów wyżej.

Tu chodzi o sprawiedliwość!!!!!

bo to moja OJCZYZNA,w niej się urodziłem i zejść z tego świata również w niej planuję.
a Ty czytając nasze żale i pretensje,może Spojrzysz na nasze otoczenie z innej niż "zabiurkowej"perspektywy,a takich jak Ty może być tu więcej.gdzieś kiedyś oddając ten 1 głos,może ruszy Cię sumienie,Pomyślicie 2 razy,a wówczas coś zmienić się może.Nie Doceniasz siły internetu.:-))

Szanowani państwo, chodzący do kościoła a jednocześnie drwiący i wyzyskujący szarych ludzi ,Nie wiem co macie w sercach ale napewno nie BOGA/

A jeśli wywalą Cię nie z Twojej winy? Bo akurat okaże się że na Twoje miejsce jest lepszy od Ciebie lub kuzyn szefa będzie szukał pracy i Twoje miejsce nagle się zwolni. Do kogo będziesz miał pretensję?

Wtedy będziesz tego samego zdania, że hierarchia jest potrzebna....???

Miłego dnia i przepraszam jak kogoś uraziłem....

W Polsce zarabiałam 1800 zł a teraz w Szwecji ma 15 tyś.za lżejszą prace i .

TROSZKE TEMATY SIE POPIERDOLILY WAM

Pretensje? Ciężko byłoby nazwać to pretensjami, bo to , że pracodawca przyjmie Pana X do pracy nie znaczy, że Pan X musi tam pracować do emerytury.
Dlatego trzeba ciągle się rozwijać, podnosić kwalifikacje i po prostu być dobrym w tym co się robi.
Nawet jak dostałbym wypowiedzenie z pracy to w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby pisać na forach głupoty, że ktoś dostaje 13stkę a ja nie albo że Pani sprzątaczka ma 900zł , a ja jestem na zasiłku, bo mnie wywalili z roboty.
Po prostu szukałbym innej pracy i tyle.

LOMZYK weź się nie odzywaj , ok ? Idź sobie popisz w tematach o kebabach :)

Pamiętaj, że
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

miecio ja bym z toba popisal o budowaniu przyjazni miedzy ludzmi a nie o kebabach ,ale ty nie masz boga w sercu

Franciszek do dyplomatów: Nie ma mostów między ludźmi bez Boga, nie ma pokoju bez prawdy

„Stolicy Apostolskiej zależy na dobru każdego człowieka na tej ziemi!” – podkreślił Papież, spotykając się z dyplomatami akredytowanymi przy Watykanie. Stolica Apostolska utrzymuje obecnie stosunki dyplomatyczne ze 180 państwami. Franciszek wyraził nadzieję, że nawiążą z nią relacje również te nieliczne kraje, które ich dotychczas nie mają. Niektóre z nich, za co im wyraził wdzięczność, zechciały być reprezentowane na Mszy rozpoczynającej jego posługę lub wystosowały do niego przesłania.

Ojciec Święty wyjaśnił dyplomatom, co chciał wyrazić przez wybór imienia. Jako jeden z pierwszych powodów wskazał miłość Franciszka z Asyżu do ubogich. Przypomniał, że tak jak ten święty, wielu chrześcijan troszczy się o cierpiących nędzę i o budowę społeczeństw bardziej sprawiedliwych.

„Iluż ubogich jest jeszcze na świecie! Jak wiele cierpienia napotykają! Na wzór św. Franciszka z Asyżu Kościół zawsze starał się troszczyć, opiekować się w każdym zakątku ziemi tymi, którzy cierpią nędzę. Sądzę, że w wielu waszych krajach możecie zauważyć ofiarne dzieło tych chrześcijan, którzy zajmują się pomocą chorym, sierotom, bezdomnym i wszystkim zepchniętym na margines. Chrześcijanie ci działają w ten sposób na rzecz budowy społeczeństw bardziej ludzkich i sprawiedliwych” – powiedział Papież.

Istnieje też jednak inny rodzaj ubóstwa.

„Jest to duchowe ubóstwo naszych dni, które dotyczy w poważnym stopniu także krajów uważanych za bogatsze. Właśnie to mój umiłowany i czcigodny poprzednik Benedykt XVI nazywa «dyktaturą relatywizmu», która czyni każdego miarą samego siebie i naraża na niebezpieczeństwo współżycie międzyludzkie. W ten sposób dochodzę do drugiego powodu wybrania mojego imienia. Franciszek z Asyżu mówi nam: pracujcie, by budować pokój! Nie ma jednak prawdziwego pokoju bez prawdy! Nie może być prawdziwego pokoju, jeśli każdy jest miarą samego siebie, jeśli każdy może zawsze i wyłącznie domagać się swojego prawa, nie troszcząc się równocześnie o dobro innych, wszystkich, począwszy od przyrody, która łączy wszystkie istoty ludzkie na tej ziemi” – powiedział Ojciec Święty.

Papież wspomniał, że jednym z tytułów Biskupa Rzymu jest Pontifex. Ten łaciński termin oznacza tego, kto buduje mosty – z Bogiem i między ludźmi. Franciszek wyraził pragnienie budowania przez dialog mostów między wszystkimi ludźmi, tak, aby nie widzieli oni w sobie nawzajem wrogów, ale braci.

„Nie można bowiem budować mostów między ludźmi, zapominając o Bogu. Prawdą jest jednak także, iż nie można przeżywać prawdziwych więzi z Bogiem, zapominając o innych. Dlatego bardzo ważne jest intensyfikowanie dialogu między różnymi religiami. Myślę nade wszystko o dialogu z islamem i bardzo sobie cenię obecność podczas Mszy na rozpoczęcie mojej posługi tak wielu przedstawicieli władz religijnych i świeckich świata islamskiego. Ważna jest też intensyfikacja kontaktów z niewierzącymi, aby nigdy nie dominowały różnice, które dzielą i ranią, lecz niech pomimo różnorodności zwycięża pragnienie budowania prawdziwych więzi przyjaźni między wszystkimi narodami. Walka z ubóstwem zarówno materialnym, jak i duchowym, budowanie pokoju i wznoszenie mostów – to jakby punkty odniesienia drogi, do której podjęcia pragnę zachęcić każdy z reprezentowanych tu przez was krajów” – powiedział Papież.

Nowością dzisiejszej audiencji dla korpusu dyplomatycznego był fakt, że Papież mówił po włosku. Jest to zresztą język powszechnie używany w Watykanie i na ogół znany akredytowanym tam dyplomatom. Natomiast po francusku, czyli w tradycyjnym języku dyplomacji, przemówił w imieniu korpusu jego nowy dziekan, ambasador księstwa Monako. To jednak było zupełnie naturalne, bo Jean-Claude Michel użył swej mowy ojczystej.

ak/ rv

Tekst pochodzi ze strony http://pl.radiovaticana.va/news/2013/03/22/franciszek_do_dyplomat%C3%B3w:_nie_ma_most%C3%B3w_mi%C4%99dzy_lud%C5%BAmi_bez_boga,_nie_ma/pol-675993
strony Radia Watykańskiego

ktoś00 właśnie dlatego teraz piszę z mojego punktu widzenia i siedzenia.
Zaczęło się od tego, że jakaś tępa strzała powiedziała w RMF FM, że w Polsce zarabiała 1800zł ,a w Szwecji 15 tysięcy złotych, co już dla mnie żałosne jest i świadczy o tej Pani , bo tak jak napisałem wcześniej totalną głupotą jest moim zdaniem pracując w Szwecji przeliczać zarobki na złotówki :D
Tak samo jak ja przeliczałbym swoje zarobki w Polsce na walutę białoruską albo ukraińską i chwaliłbym się na białoruskich czy ukraińskich forach, że zarabiam 10000000 hrywien miesięcznie...

mieciu pomysl o ukrainskim rynku mozna tam cos zdzialac i byc kims

A odnośnie żalów, że ten ma więcej, ten ma lepiej, ten nic nie robi, ten ma duży dom, ten kradnie, ten ma mercedesa, ten dostaje 13stkę.... itp. to zawsze byłem z dala od gadania takich bzdur, gdyż nigdy nikomu niczego nie zazdrościłem i zawsze cieszyłem się z tego co ja mam.
Ja również np. idąc do lekarza prywatnie daję za wizytę 150zł za 5 min "pracy" i czy założyłem tutaj jakiś temat, że mam do kogoś o to żal?

: ut unum sint. Prośmy miłosiernego Ojca, abyśmy żyli w pełni tą wiarą, którą otrzymaliśmy jako dar w dniu naszego chrztu, i abyśmy mogli o niej świadczyć swobodnie, radośnie i odważnie. To będzie nasza najlepsza służba sprawie jedności chrześcijan, służba nadziei dla świata wciąż jeszcze naznaczonego podziałami, konfliktami i rywalizacją. Im bardziej będziemy wierni Jego woli w myślach, słowach i czynach, tym bardziej realnie i istotnie będziemy zmierzali ku jedności” – powiedział Papież.

Papież ponowił też zapewnienie, że tak jak jego poprzednicy pragnie zdecydowanie kontynuować proces dialogu ekumenicznego. Podobną wolę wyraził w odniesieniu do dialogu międzyreligijnego, zwracając się do delegacji wspólnot niechrześcijańskich.

„Kościół katolicki jest świadom znaczenia, jakie ma krzewienie przyjaźni i szacunku między ludźmi różnych tradycji religijnych. Chciałbym to powtórzyć: krzewienie przyjaźni i szacunku między ludźmi różnych tradycji religijnych. Jest też on świadom odpowiedzialności, jaką mamy wszyscy za nasz świat, za całe stworzenie, które musimy kochać i strzec. Możemy uczynić wiele dobra na rzecz najuboższych, najsłabszych i cierpiących, aby krzewić sprawiedliwość, promować pojednanie, aby budować pokój. Przede wszystkim jednak musimy zachować w świecie żywe pragnienie Absolutu, nie pozwalając, aby dominowała jednowymiarowa wizja człowieka, według której człowiek sprowadza się do tego, co produkuje i co konsumuje. Jest to jedna z najniebezpieczniejszych pułapek naszych czasów” – powiedział Papież.

Ojciec Święty przypomniał też tragiczne skutki prób wyeliminowania Boga i rzeczywistości nadprzyrodzonej z horyzontu człowieka. Zaznaczył, że poszukiwanie transcendentnej prawdy leży w naturze człowieka. Stąd „cennymi sojusznikami” nazwał ludzi, którzy, nawet nie należąc do żadnej konkretnej tradycji religijnej, poczuwają się jednak do poszukiwania prawdy, dobra i piękna Boga.

sm/Radio Watykańskie

Tak więc kończę dyskusję jak na razie i radzę każdemu, żeby zajął się sobą. Niech każdy w pierwszej kolejności pilnuje siebie, a potem innych to będzie dobrze.

Budowanie niemożliwe bez Boga
Przemówienie Papieża Franciszka wygłoszone 22 marca 2013 r. podczas audiencji z przedstawicielami korpusu dyplomatycznego przy Stolicy Apostolskiej

Ekscelencje,
Panie i Panowie,

Serdecznie dziękuję waszemu dziekanowi, ambasadorowi Jean-Claude Michelowi, za skierowane do mnie w imieniu wszystkich piękne słowa. Z radością witam was na tej prostej, a zarazem intensywnej wymianie pozdrowień, która pragnie być jakby wyrazem uścisku Papieża z całym światem. Za waszym pośrednictwem spotykam bowiem wasze narody i tak mogę w pewnym sensie dotrzeć do każdego z waszych rodaków, z ich radościami, dramatami, oczekiwaniami i pragnieniami.

Wasza liczna obecność jest też znakiem, że relacje, jakie wasze kraje utrzymują ze Stolicą Apostolską, są korzystne, rzeczywiście służą dobru ludzkości. Na tym właśnie zależy Stolicy Apostolskiej: na dobru każdego człowieka na tej ziemi! Z tym właśnie zamiarem Biskup Rzymu rozpoczyna swoją posługę, wiedząc, że może liczyć na przyjaźń i uczucia reprezentowanych przez was krajów, będąc pewnym, że macie ten sam cel. Równocześnie mam nadzieję, że będzie to również okazją do podjęcia dialogu z tymi nielicznymi krajami, które dotychczas nie utrzymują relacji dyplomatycznych ze Stolicą Apostolską, spośród których pewne – dziękuję im za to – zechciały być reprezentowane na Mszy św. sprawowanej z okazji rozpoczęcia mojej posługi lub też wystosowały przesłania, jako gest bliskości.

Jak wiecie, z różnych powodów wybrałem moje imię, myśląc o św. Franciszku z Asyżu – postaci dobrze znanej daleko poza granicami Włoch i Europy, a także wśród tych, którzy nie wyznają wiary katolickiej. Jednym z pierwszych powodów jest umiłowanie przez Franciszka ubogich. Jak wielu ubogich jest jeszcze na świecie! Na jak wielkie cierpienie napotykają! Na wzór św. Franciszka z Asyżu Kościół zawsze starał się troszczyć, opiekować się w każdym zakątku ziemi tymi, którzy cierpią z powodu nędzy. Sądzę, że w wielu waszych krajach możecie przekonać się o hojnym dziele tych chrześcijan, którzy zajmują się pomocą chorym, sierotom, bezdomnym i tym wszystkim, którzy znajdują się na marginesie, chrześcijan, którzy w ten sposób działają na rzecz budowania społeczeństw bardziej ludzkich i sprawiedliwych.

Istnieje jednak także inny rodzaj biedy! Jest to duchowe ubóstwo naszych dni, które dotyczy w poważnym stopniu także krajów uważanych za najbogatsze. Jest to owo zjawisko, które mój umiłowany i czcigodny poprzednik Benedykt XVI nazywa „dyktaturą relatywizmu”, która czyni każdego miarą samego siebie i zagraża współżyciu międzyludzkiemu. W ten sposób dochodzę do drugiego powodu, dla którego przybrałem moje imię. Franciszek z Asyżu mówi nam: działajcie na rzecz budowania pokoju! Nie ma jednakże prawdziwego pokoju bez prawdy! Nie może być prawdziwego pokoju, jeśli każdy jest miarą samego siebie, jeśli każdy może zawsze i wyłącznie domagać się swojego prawa, nie troszcząc się równocześnie o dobro innych, wszystkich, począwszy od przyrody, która łączy każdą istotę ludzką na tej ziemi.

Jednym z tytułów Biskupa Rzymu jest Pontifex, to znaczy ten, który buduje mosty z Bogiem i między ludźmi. Pragnę właśnie, aby dialog między nami pomógł w budowaniu mostów między wszystkimi ludźmi, tak aby każdy mógł znajdować w drugim nie wroga, nie konkurenta, lecz brata, którego trzeba przyjąć i objąć. Samo moje pochodzenie pobudza mnie też do budowania mostów. Jak bowiem wiecie, moja rodzina pochodzi z Włoch. W ten sposób jest we mnie nieustannie żywy ów dialog między miejscami i kulturami odległymi między sobą, między jednym a drugim krańcem świata, dzisiaj coraz bardziej sobie bliskimi, wzajemnie od siebie zależnymi, potrzebującymi spotkania i tworzenia realnych przestrzeni autentycznego braterstwa.

W dziele tym kluczową rolę odgrywa także religia. Nie jest bowiem możliwe budowanie mostów między ludźmi, kiedy zapomina się o Bogu. Prawdą jest jednak także, iż nie można przeżywać prawdziwej więzi z Bogiem, zapominając o innych. Dlatego bardzo ważne jest intensyfikowanie dialogu między różnymi religiami. Myślę nade wszystko o dialogu z islamem i bardzo sobie cenię obecność podczas Mszy św. inaugurującej moją posługę tak wielu przedstawicieli władz religijnych i świeckich świata islamskiego. Ważna jest też intensyfikacja dialogu z niewierzącymi, aby nigdy nie dominowały różnice, które dzielą i ranią, lecz pomimo różnorodności zwyciężyło pragnienie budowania prawdziwych więzi przyjaźni między wszystkimi narodami.

Walka z ubóstwem zarówno materialnym, jak i duchowym, budowanie pokoju i wznoszenie mostów – to jakby punkty odniesienia drogi, do której podjęcia pragnę zachęcić każdy z reprezentowanych tu przez was krajów. Jest to jednak droga trudna, jeśli nie nauczymy się kochać tej naszej ziemi. Także w tym przypadku pomaga mi myśl o imieniu Franciszek, które uczy głębokiego szacunku dla całej rzeczywistości stworzonej, strzeżenia naszego środowiska, którego nazbyt często nie wykorzystujemy dla dobra, lecz zachłannie wyzyskujemy je ze szkodą dla wszystkich.

Drodzy Ambasadorowie,
Panie i Panowie,

Jeszcze raz dziękuję za całą wykonywaną przez was pracę, wraz z Sekretariatem Stanu, na rzecz budowania pokoju i wznoszenia mostów przyjaźni i braterstwa. Za waszym pośrednictwem pragnę ponowić podziękowanie waszym rządom za uczestnictwo w uroczystościach z okazji mojego wyboru, życząc owocnej wspólnej pracy. Niech Bóg Wszechmogący napełni swoimi darami każdego z was, wasze rodziny i reprezentowane przez was narody.

Szanowny Panie Mietku12345. Jakoś mnie się nie chce wierzyć w to, że pracujesz w jakimś urzędzie. Jesteś chyba osobą, która bardzo się nudzi i nie ma co ze sobą zrobić.
Jeśli się mylę - przepraszam z góry. Jeśli faktycznie siedzisz na stołku to widzę, że masz bardzo atrakcyjną pracę jeśli masz czas być na forum 4lomza non-stop. Do takiej pracy to każdy byłby chętny- uwierz mi. No to tylko pogratulować takiej lekkiej pracy, widzisz są tacy co w pracy nawet czasu zjeść nie mają. I nie pisz mi już o tej swojej hierarchii i o tym, że ktoś się nie uczył wyżej, nie robił aplikacji. To jest zupełnie inny temat, więc go nie drąż chłopcze więcej.

czyli,że skoro ja bąków nie puszczam,to mam nie zwracać uwagi,że śmierdzi twoimi?

Nie zamierzam tutaj tłumaczyć się nikomu z tego, gdzie pracuję, ile zarabiam czy w ogóle kim jestem, bo tak samo żaden z Was nie podpisuje się pod postami imieniem i nazwiskiem. Jestem mietek12345 i wyrażam swoje opinie do których mam pełne prawo, a informacje odnośnie tego co napisałeś są moimi prywatnymi sprawami, a w sfery prywatnej nie zamierzam przekraczać na forum. Nigdzie nie napisałem, że pracuję w Urzędzie.
Mnie nie interesuje gdzie Ty pracujesz i na co masz czas w pracy.

A mnie wprost przeciwnie gdyż jestem przekonany że jesteś urzędnikiem i obecnie jesteś w pracy a co za tym idzie jestem miedzy innymi twoim pracodawca i za kare nie otrzymasz premii ani 13.. do zobaczenia na "dywaniku"u personalnego...

mietek przedstaw sie zobaczymy czy sie znamy:) moze razem piwo pilismy i te same laski dymamy

NO NIE ale się uśmiałem... :D o bracie haha :) Prawda jest taka, że naskoczyć mi możesz Ty mój kochany pracodawco :) Hieną zwykłą jesteś, a nie pracodawcą :)

Z tej swojej marnej pensji tyle podatków zapłacisz, że ciesz się, że w ogóle po chodnikach państwowych chodzisz i z ulic państwowych korzystasz hahahah :)

Panie Mietku, człowiek inteligentny, na poziomie taki jak Pan powinien mieć troszkę szacunku do drugiego człowieka a nie od hien zaraz...oj nieładnie, nieładnie...

Mietek, ty chyba źle sypiasz ostatnio...

I jak tu żyć...???? Ja się pytam?

Wykształcony Mieczysławie hiena ..hmm / każdy kto płaci podatki jest pracodawca Urzędnika państwowego....na l4 nie jesteś ,urlopie również wiec możesz mieć kłopoty ..polecam biegiem wziąć na żądanie lub niech admin usunie twoje dzisiejsze posty ,gdyż nie chcę żebyś stracił posadę chociaż z drugiej strony -może by cię to czegoś nauczyło...

Wybacz Panie ktoś00, ale nie mam szacunku do kogoś kto sam do siebie go nie ma, a ten Pan wyżej delikatnie przesadził granicę dobrego smaku :) Jeszcze ciężko mi się pozbierać po tym jak mój kochany pracodawca mi 13stkę zabierze :)

jednak skułbym ten pusty łeb,skatował bez wyrzutów sumienia.myślałem że tylko się wyrwało obrażanie innych,a to jednak taki charakter

NO NIE ok, czekam na to aż zwolnisz mnie z pracy :) hahaha. Dawno się tak nie uśmiałem... Ale tak to już jest jak się dyskutuje z kimś o parę poziomów niżej... Takim jak brakuje argumentów to zaczynają się wyzwiska, straszenia i teksty typu "skułbym pusty łeb". Nic dziwnego Panie niewolnik ,że jesteś Pan niewolnikiem i że tak narzekasz.

Mieczysławie za grosz poczucia humoru .no i wyszło jakim to pan jest" panem" ..człowieku ty jesteś dziadem intelektualnym ....

zacznijmy od tego do kogo tu nie docierają argumenty i kto tu ludzi obraża,

A teraz tak mój kochany pracodawco Panie NO NIE. Mogę być na urlopie, na zwolnieniu lekarskim, mogę mieć dzień wolny albo mogę mieć do pracy na drugą zmianę ,a może na nockę? Mogę być rencistą albo emerytem ,a może rolnikiem, który napoił krowy i któremu się nudzi? Mogę być też bezrobotnym zarejestrowanym w PUP albo mogę być wrzodem społecznym na utrzymaniu żony.............. a Ty mnie chłopie straszysz, że zwolnisz mnie z pracy jako URZĘDNIKA!? I Ty mówisz, żebym ja te posty usunął!? Chłopie ja to już drukuję i w ramkę oprawię i będę zaglądał zawsze jak mi smutno będzie!! :D haha

Poczucia humoru? Chłopie potrafię jeszcze odróżnić poczucie humoru od zwykłego debilizmu...
Obrażać Cię nie chcę, bo to nie o to tutaj chodzi, ale mówię Ci, że nie dziw się ,że tacy ludzie jak Ty i inni Tobie podobni muszą potem wyjeżdżać za granicę na truskawki albo pracować w Polsce na głodowych pensjach... nie dziw się, bo ja już dostałem dowody na to, że to wcale nie jest takie dziwne w Twoim przypadku :)

Mietek, idź se pobiegaj albo chociaż okno otwórz, bo chyba ci tlenu brakuje...

Mietku ,proszę skończ już....przeczytaj co napisałem powyzej a jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to chociaż nie przytakuj skoro wcześniej zaprzecz aleś-bo co najmniej się błaźnisz ,nie chcę cie obrażać i nie mam czasu ci wyjaśniać krok po kroczku ,jesteś przeco wykRZtałcony...

Wiesz co... Najlepiej chyba będzie mój pracodawco jak wrócę do pracy, bo jeszcze naprawdę mi tą 13stkę zabierzesz albo na dywanik wezwiesz :) Albo jeszcze w ogóle zbuntujesz się, wyjedziesz do innego kraju i w ogóle przestaniesz płacić te marne podatki.... I z czego ja potem będę miał te 13stki jak stracę takiego dobrego pracodawcę ?? :D haaaahahaha. cześć :)

,,Chłopie potrafię jeszcze odróżnić poczucie humoru od zwykłego debilizmu...,,

-no chyba jednak nie potrafisz, bo na forum byś tak chętnie nie pokazywał, ze zdecydowanie bliżej ci do tego drugiego!!!

Mieciu co by tu nie było napisane każdy z nas zna swoją wartość i ci którzy nas znają wiedza również jakimi jesteśmy ludźmi ....tak więc ty znasz swoja ja swoją i tylko człowiek naprawdę "ubogi "pokazuje na sile innym swoja wyższość ..Do widzenia panie Mieczysławie ,odrobinę refleksji nad samym sobą.

wyjechałeś,to po h** tutaj wchodzisz,wyjeżdżają same tępe strzały,zwykłe parobki,fajtłapy,ofermy,głupki,hieny...tak rozmawia z innymi LUDŹMI wykształcony,żyjący na "wyższym poziomie" mieczysław12345 uczony,jak to zaznaczył,ojczystego języka i tradycji.
pozdrawiam ludzi,którzy mieli nieprzyjemność rozmowy z tymże "panem"

W pełnej świadomości mojej nicości a zarazem Twojej, o miłosierny Zbawicielu, wielkości upadam do Twoich stóp i dziękuję Ci za tak wiele dowodów łask, które Ty mnie niewdzięcznemu stworzeniu okazałeś, a szczególnie, że Ty mnie przez Twoją Najświętszą Krew uwolniłeś z szatańskiej mocy zepsucia.
W obecności mojej Matki Maryi, mojego Anioła Stróża, moich świętych Patronów, całego Dworu Niebieskiego poświęcam się o Najukochańszy Jezu z całą szczerością serca, jak najdobrolniej, Twojej Najdroższej Krwi, przez którą cały świat odkupiłeś od grzechu, śmierci i piekła.

Ja... przyrzekam Ci, licząc na pomoc Twojej łaski, z całych mych sił i według mych możliwości, budzić i rozszerzać nabożeństwo do Twojej Najświętszej Krwi, ceny naszego Odkupienia, tak, aby Twa Krew, tak bardzo godna adoracji od wszystkich była uczczona i uwielbioną. W ten sposób chcę moją niewierność przeciw Twojej Najdroższej Krwi i Miłości wynagrodzić i Tobie zadośćuczynić za tak liczne profanacje i znieważenia, które ludzie Twojej Najdroższej Cenie naszego zbawienia zadają.

O! Gdyby można było moje własne grzechy, moją oziębłość i wszystkie zniewagi, którymi Ciebie o Najdroższa Krwi kiedykolwiek znieważyłem, unicestwić!

Patrz o najukochańszy Jezu, oto ofiaruję Ci też miłość, cześć i uwielbienie, które Twoja Najświętsza Matka, Twoi wierni uczniowie i wszyscy święci, Twej Najdroższej Krwi przynieśli. Proszę Cię, zechciej nie myśleć więcej mojej dotychczasowej niewierności i oziębłości, a wszystkim bluźniercom zechciej wszystko przebaczyć.

Pokrop o Boski Zbawicielu Twoją Najdroższą Krwią mnie, jak również wszystkich ludzi, abyśmy Cię, o Ukrzyżowana Miłości Zbawiciela, od razu, całym sercem miłowali i cenę naszego Odkupienia po wszystkie czasy jak najdogodniej czcić mogli. Amen

Duchu Przenajświętszy, racz mi udzielić daru mądrości, abym zawsze umiejętnie rozróżniał dobro od zła i nigdy dóbr tego świata nie przedkładał nad dobro wieczne; daj mi dar rozumu, abym poznał prawdy objawione na ile tylko jest to możliwe dla nieudolności ludzkiej; daj mi dar umiejętności, abym wszystko odnosił do Boga, a gardził marnościami tego świata; daj mi dar rady, abym ostrożnie postępował wśród niebezpieczeństw życia doczesnego i spełniał wolę Bożą; daj mi dar męstwa, abym przezwyciężał pokusy nieprzyjaciela i znosił prześladowania, na które mógłbym być wystawiony; daj mi dar pobożności, abym się rozmiłował w rozmyślaniu, w modlitwie i w tym wszystkim, co się odnosi do służby Bożej; daj mi dar bojaźni Bożej, abym bał się Ciebie obrazić jedynie dla miłości Twojej. Do tych wszystkich darów, o Duchu Święty dodaj mi dar pokuty, abym grzechy swoje opłakiwał, i dar umartwienia, abym zadośćuczynił Boskiej sprawiedliwości. Napełnij Duchu Święty serce moje Boską miłością i łaską wytrwania, abym żył po chrześcijańsku i umarł śmiercią świątobliwą. Amen.

Witam. W odpowiedzi dla "lomzyk". Masz chore pojecie o pracy za granica. Ja I moja rodzina nie potrzebujemy pomocy od panstwa. I jestem za wyjsciem UK z Unii Europejskiej.
MirekO

dlamnie to moze i dzis wyjsc z uni chory to jestes ty

"...Ludzie, ale o co się wam rozchodzi?? Wyjechałeś to po ch** tutaj wchodzisz i piszesz, bo nie rozumiem? Chwalisz czy się żalisz? Ja nikomu nie zazdroszczę żadnych 15 tysięcy, ale kogo to tutaj obchodzi?
Jak wyjechałeś to wejdź sobie na jakieś forum dla emigrantów i tam się chwal zarobkami. Moim zdaniem wyjeżdżają same tępe strzały, które tutaj w Polsce nic nie potrafiły osiągnąć. Szwab za podcieranie dupy płaci 3000 euro co dla niego jest tyle co splunąć, a polaczek przemnoży sobie to razy 4 i wychwala się, że za podcieranie dupy albo zbieranie truskawek zarabia za granicą 15 tysięcy hehehe, żałosne. Zobaczymy jak Euro wprowadzą i skończy się przelicznik x4 ;)
Wrócicie wtedy wszyscy w łachę do Ojczyzny i będziecie znów prosić, żeby przyjęli was na ochroniarza do biedronki albo do układania kostki brukowej...."

"...Tak jak napisałem wyżej te polskie parobki przeliczają wypłatę w euro na wypłatę w złotówkach co jeszcze bardziej świadczy o ich głupocie. Żeby jeszcze wypowiadał się tutaj jakiś lekarz,prawnik czy gość z tytułem naukowym, który wyjechał za granicę i trzepie tam dobre pieniądze to ja rozumiem.... ale najgorsze jest to, że wypowiadają się zwykłe parobki, które pracują tam na zmywakach, budowach, plantacjach warzyw i owoców albo domach spokojnej starości. Wykonują niewdzięczną, poniżającą robotę i są traktowani przez zagranicznych Panów jak śmiecie, a tutaj na forum się chwalą....
Przyjedzie potem taki po paru miesiącach do Polski, zarobioną kasę w miesiąc przebaluje, a potem siedzi cicho bez roboty na utrzymaniu rodziców haha. Wielki zagraniczny Pan, który pojechał zarobić i kupił Golfa 4... hahaha..."

od tego się miecio zaczęło.
Kto. o co , do kogo ma żal, pretensje ?

Chcę ci powiedzieć , ze w Polsce są ludzie co te tyłki wycierają za mniejsze pieniądze - taka praca, z nich tez się będziesz naśmiewał ?
Nikomu nie zazdrościsz ? Na prawdę ?
Chce ci powiedzieć , ze mam zdanie zupełnie odwrotne, siedzisz w tej mieścinie zakompleksiony urzędasie i zazdrościsz ludziom.
Jestem przekonany, ze za granica zginął byś i przepadł jak wsza.
Nigdy nie byłeś , nie widziałeś i nie masz pojęcia o pracy na zachodzie. Wychowany pod kloszem mamisynek - jebak teoretyk ;)

Wyjazd ludzi za granicę jest niekiedy dramatycznym wyborem, a niekiedy logiczna konsekwencja liczenia zysków i strat.
znam wiele osób które po studiach wyjeżdżają i pracują za bardzo dobre pieniądze w swoim zawodzie. Tam są decenieni.
Ceny paliwa i energii te same co w Polsce, produktów przemysłowych tańsze, słodycze tańsze, wczasy tańsze, warzywa i owoce róznie(jedne tańsze drugie droższe.
wynajecie mieszkania prawie to samo co w Polsce . Zarobki o wiele wyższe niż w Polsce.
To co wybrać ?
Ostatnie badania opinii społecznej uwidaczniają skale ile ludzi myśli o wyjeździe z kraju.
Głupek i kaleczniak zostaje w Łomży, bo rodzice , ciocia , wujek , znajomy , ksiądz czy partia załatwili "cud" robotę i tak się mota aby przeżyć .
Jeżeli tak wykształcenie promuje łomżyńskie urzędnicze i biznesowe gwiazdy, to jazda podaj kilka przykładów tych super specjalistów i wskaż jaką "Sorbonę " skończyli :))))
Bo ja to "trochę" ich znam i niewielu( z ostrożności pisze , bo może jakiś się znajdzie) pracuje zgodnie z kierunkiem wykształcenia.
A i z tym wykształceniem bywa różnie - niekiedy dorabiane do fortuny, czytaj kupowane.
Tak jak wyżej wspomniałem, dzieło układów, układzików i znajomości.
Zdrowa, przebojowa i energiczna część narodu pierd.oli te układy, pakuje walizki i jedzie układać sobie życie. Ma racje. Fakt, jest to tragedia dla narodu jako całości, ale elity nie mysla o całości tylko o swojej doopie, wiec jest co jest.
Zostaniesz tylko ty i będziesz bronił tej swojej urzędniczej "trzynastki", która się nie należy, bo nic nie wnosisz do zagadnienia , jesteś jedynie konsumentem naszej wspólnej kasy- budżetu
Będą cie wkoorwiać te niewykształciuchy co uzbierają kasę podcierając doope niemiaszkom. :))) Też zawsze możesz spróbować tego chleba. wykształcony jesteś , to wszystko potrafisz ;)))

Aha i się nie bój tak ze cie za łapówę wyrzucą, po prostu nie bierz, będziesz miał spokojne życie i nerwy mnie zszargane

Uwaga!!! nabity :)))))

Cała prawda o liceum i studiach;p

http://www.obczajbaze.pl/313/marzec_8.html

Śmieszne Zdjęcia

Rewolwer, potwierdzam.
Pozdrawiam.
MirekO

To się na mietka całe forum uwzieło :)
a mietek bezrobotny siedzi specjalnie was wqurwia, a wy widzicie w nim urzędasa, wysoko go cenicie .

wogle na temat mietek nie pisze spamy robi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org