Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uwaga na pocztę na Ks.Janusza |
Radze trzymać się z dala od tej poczty. Panie oszukują na wysyłkach listowych. List waży zaledwie 0.88 w dodatku koperta formatu a5 a ja za przesyłkę płacę ponad 8 zł ???? Nieważne ile list by ważył i jaka wielkość kopert by nie była szanowne panie zawsze liczą jako gabaryt B. Nie pierwszy raz juz spotkała mnie taka sytuacja.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uwaga na pocztę na Ks.Janusza |
skoro się na tym znasz i jesteś pewna, to nie rozumiem problemu idziesz do kierowniczki, robisz awanturę i płacisz tyle ile się należy. a Ty piszesz, że notorycznie Ciebie tam oszukują :-)
|
|
Opłaty pocztowe poszły w górę, więc lepiej się upewnij. Mi się wydaje że tam jest taniej niż na innej poczcie, na której zazwyczaj wysyłam, choć stawki powinny być takie same
|
|
na stronie poczty jest cennik samemu można se wyliczyć
|
|
Ubawiłam się z tekstu, że na jednej poczcie jest taniej niż na drugiej... :D Usługi pocztowe od lutego bardzo podrożały, więc te 8 zł za list gab. B to normalna cena. Jeśli nie jesteś pewna, czy list mieści się w gabarycie A, czy też już w B to zawsze proś o sprawdzenie, Panie robią to bez szemrania. Ale ten gabaryt A jest naprawdę niewielki :/ Co do poczty na Ks. Janusza to ja też nie lubię tam chodzić - Panie niemiłe (choć może nie wszystkie, żeby nie uogólniać, ale większość), do tego tak ślimazarne, że na żadnej innej poczcie nie spotkałam się z tak powolną i amatorską obsługą. Panie potrafią dwa razy oglądać każdy znaczek i trzy razy liczyć wartość znaczków na kalkulatorze, żeby sprawdzić czy się przypadkiem nie pomyliły. Do tego czepiają się nawet o kolor taśmy klejącej na kopercie. Masakra.
|
|
szkoda!!
|
|
poczta jest poczta i nie wnikac pocztolinony,powiastki w sklepach odbierzecie zologicznych !! a radia na komedzie
|
|
fajnie, że się uśmiałaś, ale jeśli Panie sprawdzają "na oko" jaki gabaryt to róznice w cenie także powstają, mądralo
|
|
Takię władze wybraliście ,a przykład idzie z góry... " Kto głosuje i popiera PO i SLD ? - aparat urzedniczy wraz z rodzinami, ok. 1 mln ludzi. Mnożący sie jak bakterie urzednicy sami tworzący nowe stanowiska i mętne przepisy to ulubiony elektorat Tuska. Prosze sprawdzić, ile stanowisk urzędniczych przybyło w ciagu 3 ostatnich lat. - czlonkowie korporacji z rodzinami, kolejny 1 milion ludzi. Kogo tu mamy ? Lekarze - którym skóra cierpnie na myśl o reformowaniu służby zdrowia. W żadnym normalnym kraju nie dałoby sie pracować pełnoetatowo w 13 przychodniach i 3 gabinetach prywatnych (przykład z Łodzi). Dalej mamy adwokatów, radców prawnych, notariuszy, komorników...... - oni jak ognia boja sie otwarcia rynku na konkurencję. Oczywiście są za status quo. - zarządy, rady nadzorcze spółek państwowych, spółki i spółeczki realizujące i przypadkiem wygrywające przetargi za państwowa kasę. Siedlisko stanowisk dla córek, synowych, zięciów czołowych i lokalnych polityków oczywiście partii rządzacej . Do tego dodać trzeba lokalne mutacje mirów, rychów, zbychów i innych kombinatorów. Za rządów PISu-główna klientela CBA. Liczebność - kolejne pól miliona. - "młodzi wykształceni z wielkich miast". Zwolennicy luźnego stylu Donalda T. Dla nich strach przed rzekomymi zbrodniami PISu wystarczy. Niektórzy sa przekonani, że PO obniża podatki, zwiększa zatrudnienie i modernizuje kraj. Nie znają historii - dla nich autorytetem jest generał Anodina z MAK (byla KGBistka) i generał Jaruzelski - komunistyczny zbrodniarz, który rzekomo uratował Polskę (przez pomyłke przy tym mordując Popiełuszkę i górników z Wujka). Klientela tefałenu i szkła kontaktowego. Są jak kupujący w hipermarkecie - zawsze biorą towar tylko ładnie opakowany i reklamowany w telewizji. Nie ważne, że w środku jest co innego i w dodatku okazuje się, że kupili na kredyt. Nadal wierza, że PO to parta przyszłości dla młodych. Ta "nowa inteligencja" kończy powiatowe uczelnie za 200 zł /mc a praktyki odbywa na angielskich zmywakach lub w magazynach tesco. To jakieś kolejne 1,5 mln ludzi. - dwie bardzo liczne grupy: byli ub i esbecy z rodzinami oraz byli peerelowskie kapusie z rodzinami. Szacuję to towarzystwo na jakies minimum dwa mln niezwykle karnych zwolenników partii najwiekszego szkodnika III RP D. Tuska" autor:~Marian Dzwon http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niesiolowski-uciekl-z-sejmu-przed-protestujacymi/h4vlv
|
|
O. Widzę, że kolega bądź koleżanka strasznie PIS-owy. PIS juz miał okazję rządzić. Pokazali co potrafia. Banda głąbów i złodziei. Nie wynosząc tu na piedestał Platformy bo wcale nie są lepsi. Wiem jedno. Jak PIS będzie rządził to trzeba będzie dziesięcinę do kościoła nosić. Metodą jest calkowita wymiana rządu. Wybory juz nie długo. Knox
|
|
też nie lubię tam chodzić kolejki po pół godz panie mało sympatyczne chyba założę konto internetowe
|
|
z tymi gabarytami , to samo zauważyłem .
|
|
Zgadzam się, ja też nie lubię na Ks Janusza chodzić na pocztę, ale często przesyłki odbieram i obowiązuje rejonizacja. Za to jak muszę coś wysłać, idę na Rycerską, tam nie ma takich kłopotów, a Panie bardzo miłe i radzą sobie ze swoją pracą. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Ja także to zauważyłem. Popieram makmarc bo róznicę naprawde widać w podejściu do klienta. Jeśli musze cos zalatwic to na rycerskiej panie sa bardziej pomocne i uoprzejme
|
|
dokladnie, ja tez wysylam na Rycerskiej, szybko,zwykle bez kolejki i miny pani w okienku mowiacej "po co przyszłas":D
|
|
A mi najlepiej wysyła się na poczcie na Słowackiego. Co do gabarytów. Panie mają taką linijkę z otworem, warto zapytać. Jeżeli list przejdzie przez środek to gabaryt A.
|
|
ja również poprosiłam o sprawdzenie, koperta przechodziła bez problemu,lecz pani stwierdziła że jest "ciasno"... nie chciałam już robić awantury bo za mną była spora kolejka
|
|
koszmarne wolne są te panie na Księcia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |