niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uwaga na konsultantów od energetyki! EC

Witam,

streszczam: chodzą po domach i podpisują umowy, mają niezłą gadke i przy okazji wciskają wam miedzy chodem ubezpieczenie nie mówiąc, że opłaca się je co miesiąc. Ja dopiero po fakcie doczytałem o tym. To taka rada dla tych co są w stanie uwierzyć miłej pani na słowa (ofc. my bad)

Pozdrawiam :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uwaga na konsultantów od energetyki! EC

Niby dają też papier o rezygnacji z umowy w jakimś terminie, wiesz jak wygląda wtedy proces zerwania tej umowy?

Dobrze że piszesz. Jak przyjdą do mnie trafią na niezły rożen.

gonić trutni

stefannowak

Dzwonisz na infolinie i proszą Ciebie o wypełnienie druczka jakiegoś i nadanie go listem poleconym, automatycznie z rzekomych 15% "zniżki" dostajesz tylko ja wiem? no dokładnie to 2gr zniżki(u mnie bo tak jest 33,.. bodajże, a oni proponują[bez tego ubezpieczenia:)] 31,.. gr] ;] Czyli tak czy siak nadal opłaca się chyba podpisać umowę(wyrzekając się tego śmiesznego ubezpieczenia), aczkolwiek... dla 2gr robić zamarache, sami zdecydujecie.

Pozdrawiam.

U mnie był Pan, zaczął nakręcać moją mamę, dobrze, że w domu byłam to pogoniłam :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Czytajcie co podpisujecie macie 10 dni na wypowiedzenie umowy zawartej poza lokalem sprzedawcy przerobilem na wlasnej skorze

miałam podobną sytuację przyszła do mnie pani i podawała się że jest z pge i jej oddział odwiedza wszystkich kto regularnie płaci rachunki. Namówiła na podpisanie umowy zgodziłam się potem okazało się że to wcale nie jest PGE a coś innego , jest 10 dni na rozwiązanie umowy , napisałam, wysłałam te rozwiązanie priorytetem za potwierdzeniem odbioru . czekałam jakiś czas na odpowiedz nic nie dostałam sama zadzwoniłam , pani która odebrała twierdziła że nic nie dostali (ja otrzymałam potwierdzenie odbioru), przeczytałam jej nazwisko kto odebrał , i zwątpiła niby poszukała w komputerze i się znalazło , w taki sposób zakończyłam przygodę z tą firmą i mama nauczkę że nie podpisuje się żadnych umów w domu . Jeśli ktoś jest w takiej sytuacji to nie odpuszczać upierać się przy swoim .

Dokładnie tak. Także, jak to ktoś napisał, gonić naciągaczy!

jakich naciągaczy ?
jest wolny rynek handluja energią kto nie chce i jest rozgarniety to nie podpisze i tyle

to tak chodzenie po domach i sprzedaż kołder lub garnków w okazyjnej cenie i tylko dziś jest taka promocja ,kto chciał kupił

Andrzej W.

Czy chodzi o firme Energetyczne Centrum?

[gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]

Jednak naciągaczy. Ów Pan nie przedstawia się w jakiej firmie pracuje. W trakcie rozmowy zaznacza tylko, że będą przychodziły 2 faktury, jedna z PGE oddziału terytorialnego a druga z PGE centrum.

Nie zastanowiło was o której godzinie ów Pan puka do mieszkań? Do mnie przyszedł o 21 i szybko zawinął się jak powiedziałem, że chętnie osobiście dostarczę umowę do PGE Obrót ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org