Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dobry Radca Prawny |
Witam serdecznie forumowiczów. Poszukuję dobrego Radcy Prawnego w sprawach umów o pracę - umów zlecenie, czy ktoś potrafi kogoś polecić na własnym przykładzie. Zakładam post ponieważ zostałem oszukany przez pracodawcę jak większość społeczeństwa i uważam że sprawiedliwości powinno stać sie zadość!!! Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dobry Radca Prawny |
Kolego na początku nie potrzebny ci rada prawny. Idz do Państwowej Inspekcji Pracy , tam się wszystkiego dowiesz. Który to taki pracodawca co oszukał cie ? Takich nie należy żałować jeśli to prawda.
|
|
Re: Dobry Radca Prawny |
Kolego, chodzi o przekształcenie umowy zlecienie - na umowe o pracę. Odwiedziłem już Radcę prawnego i IP w swojej miejscowości otrzymując odpowiedz pozytywną w moim kierunku, jednak IP nie może poczynic kolejnych działań przed wyrokiem sądu. Sprawa jest w toku, jednak siedziba firmy znajduje sie za Warszawa wiec rowniez odbywa się w tamtym rejonie, jednak po pierwszej rozprawie ewidentnie dało się wyczuć znajomości regionalne na nie korzyść "Powoda" czyli moją... Pytanie jak dalej bronić się przed oszustami?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |