Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Witajcie jestem nowym forumowiczem |
I nigdy jeszcze niebyło mła na tym forum.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Witajcie jestem nowym forumowiczem |
Który kebab polecasz?
|
|
albo pizzerię?? .........................................................................
|
|
he he nie wypada tak od razu w jednym z pierwszych portów od razu czegoś polecać:-) a tak wogóle to wiecie, ja na tych internetach to aż tak dobrze się nie znam 8-)
|
|
|
Szukam pracy jako administrator portalu wiecie może czy gdzieś nie potrzebują ?
|
|
wiemy ale nie powiemy bo się nie znasz na internecie .........................................................................
|
|
czesc mily formulowiczu fanie ze przyznales sie odrazu. Opowiec cos o sobie, jak lubisz spedzac wolny czas? cos o sobie :) Pozdrawiam
|
|
najlepiej podaj swoje wymiary i napisz co lubisz jeść .........................................................................
|
|
|
Interneta czerpie z komórki :-)
|
|
|
A powiedzcie które forum łomżyńskie jest najlepsze ? Bo jeżeli chodzi o popularność to rozumiem że 4Łomża
|
|
tutaj same dzieci i fanatycy PISu
|
|
No i ja, MARUDA:):)
|
|
Re: wolny ja nie korzystam z wifi gdyż nie posiadam .
|
|
cześć kolego, do którego gimnazjum chodzisz?
|
|
Muszę cię rozczarować chłopcze mój rocznik się nie załapał :D
|
|
A piszesz jakbyś niedawno się tam dostał :) a może autyzm ? Łomża leży na Mazowszu !
|
|
a ty CYCU nie masz przypadkiem na imię WALDUŚ?
|
|
A ty obciągasz za biedronką ?
|
|
Egzorcysta to obok marudy najwiekszy troll na tym forum. Nie wdawaj się z nim w pyskówki.
|
|
Śmierć – stan charakteryzujący się ustaniem oznak życia, taka definicja obowiązywała przez stulecia. Według niej uznanie śmierci człowieka następowało w chwili ustania wszelkich czynności oddechowej oraz krążenia, Z godzinę śmierci uznawano zazwyczaj ostatni oddech lub ostatnie wyczuwalne uderzenie serca. Wraz z postępem medycyny i rozwojem technik reanimacyjnych jest możliwe podtrzymanie oddychania i krążenia metodami sztucznymi. W związku z tym nastąpiło powstanie nowej definicji śmierci. Aby uznać człowieka za zmarłego trzeba stwierdzić śmierć całego mózgu. Później ta definicje ewoluowała i przyjęto, że śmierć następuje z chwilą śmierci pnia mózgu. Obecnie śmierć pnia mózgu jest niezbędna i wystarczająca do uznania osoby za zmarłą. Śmierć w kulturze i sztuce - Śmierć jest motywem często stosowanym we wszelkiego rodzaju sztuce. Od starożytności powstawały personifikacje śmierci. Najczęściej temat występował w średniowieczu (duży wpływ wywarła epidemia dżumy), kiedy to zostały wypracowane cztery alegorie, toposy, dotyczące śmierci: Śmierć w religiach i wierzeniach - Śmierć jest częstym elementem symboliki religijnej, czy to w związku z powstaniem z martwych, czy reinkarnacji. W mitologiach wyznań politeistycznych i henoteistycznych często obecne były istoty wyższe kojarzone ze śmiercią (np. Hel w mitologii nordyckiej, czy Hades w greckiej). Czasami, jak w przypadku Ozyrysa w mitologii egipskiej, bóg śmierci był jednocześnie bogiem życia.
|
|
Autor: n300a (---.opera-mini.net) Data: 25-02-14 22:39 A ty obciągasz za biedronką ? ..........już ten tekst tu się przemknął na forum...pewnie nie jesteś nowy tylko założyłeś nowy login bo na wcześniejszym cie zje*ali.. :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |