Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BÓG CIĘ KOCHA |
TAKIM JAKIM JESTEŚ I CZEKA AŻ OTWORZYSZ MU DRZWI DO SWOJEGO SERCA!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BÓG CIĘ KOCHA |
Czekam na niego z niecierpliwością a serce ciągle otwarte
|
|
To On czeka aż Go zaprosisz.
|
|
Magda, a o którym Bogu piszesz, tym prawdziwym, czy tym kościelnym? :)
|
|
A Bogów jest kilka, ja myślałam, że jeden. Sprawiedliwy nie ma Boga kościelnego. To Twój wymysł. Bóg jest Jeden.
|
|
Naprawde ??? :)
|
|
Tak jest Bóg jest tylko jeden :) I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.
|
|
Fajnie się czyta, czy słucha jak ktoś wypowiada się w imieniu Boga.
|
|
oj, to strasznie kapryśny. Lubi fochy nadąsał się i na zaproszenia czeka? Sam nie może wskoczyć, tylko mam mu otwierać? Lenistwo patrze króluje. ;-)) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Kobiety wierzą w kościelnego, bez niego slubu nie wezmą, a prawdziwy bóg , jest wszędzie ,stąd można pobrać się nawet lecąc balonem.
|
|
daj se na luz elop ,zgadza się prawdziwy Bóg jest wszędzie,kościelny to tylko kościelny i nie ma co o tym dalej czynić dysputy.
|
|
najpiękniej Bóg przemawia czasami w Radio Nadzieja takim przejmującym głosem . Gdy ,że wszyscy jesteśmy jego dziećmi to ja zaraz płacze.
|
|
Nie wiem, po co został założony ten wątek - w dobrej czy złej wierze. Natomiast niskiego polotu uwagi na temat Boga są nie na miejscu. Jeśli ma ktoś życzenie "podyskutować" o instytucji kościelnej i jej działalności czy też nastawieniu do niej - proszę założyć wątek na ten temat. "Wolność słowa" jakkolwiek nawet błędnie pojęta kończy się tam gdzie zaczyna się np. wolność wyznania. Dziwne przytyki pod adresem Boga - godzą w moje przekonania i być może wielu innych, którzy są podobnego wyznania.
|
|
mała.czarna211 wypowiada się w imieniu Boga w taki sposób, jakby miała od niego pisemne pełnomocnictwa.
|
|
przestańta te bajki opowiadać
|
|
No to jest super? temat na forum. Chyba sie niektorzy bardzo nudza.
|
|
Mogę wypierdzieć jakąś kolędę mam specjalne zdolności
|
|
Śmierć – stan charakteryzujący się ustaniem oznak życia, taka definicja obowiązywała przez stulecia. Według niej uznanie śmierci człowieka następowało w chwili ustania wszelkich czynności oddechowej oraz krążenia, Z godzinę śmierci uznawano zazwyczaj ostatni oddech lub ostatnie wyczuwalne uderzenie serca. Wraz z postępem medycyny i rozwojem technik reanimacyjnych jest możliwe podtrzymanie oddychania i krążenia metodami sztucznymi. W związku z tym nastąpiło powstanie nowej definicji śmierci. Aby uznać człowieka za zmarłego trzeba stwierdzić śmierć całego mózgu. Później ta definicje ewoluowała i przyjęto, że śmierć następuje z chwilą śmierci pnia mózgu. Obecnie śmierć pnia mózgu jest niezbędna i wystarczająca do uznania osoby za zmarłą. Śmierć w kulturze i sztuce - Śmierć jest motywem często stosowanym we wszelkiego rodzaju sztuce. Od starożytności powstawały personifikacje śmierci. Najczęściej temat występował w średniowieczu (duży wpływ wywarła epidemia dżumy), kiedy to zostały wypracowane cztery alegorie, toposy, dotyczące śmierci: Śmierć w religiach i wierzeniach - Śmierć jest częstym elementem symboliki religijnej, czy to w związku z powstaniem z martwych, czy reinkarnacji. W mitologiach wyznań politeistycznych i henoteistycznych często obecne były istoty wyższe kojarzone ze śmiercią (np. Hel w mitologii nordyckiej, czy Hades w greckiej). Czasami, jak w przypadku Ozyrysa w mitologii egipskiej, bóg śmierci był jednocześnie bogiem życia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |