Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ceny żywca |
Nie mylić z browarem . Interesuje mnie jak w obecnej sytuacji / epidemii / kształtują sie ceny i gdzie mogę kupić żwca .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ceny żywca |
jak dla Cb to po 5zł/kg
|
|
ja już pisałem w sprawie tragicznej sytuacji na rynku żywca ale dla wyjaśnienia przypomnę. Ceny żywca w związku z afrykańskim pomorem nie spadną. może dziwne ale taki mechanizm funkcjonowania tego rynku. Po pierwsze przez pierwszy okres będą na tym samym poziomie a potem zwyczajnie zaczną rosnąć.
|
|
w magazynach agncji rynku rolnego jest w tej chwili dość sporo zapasów tusz żywca i to spowoduje ,że żywca nie zabraknie. Jeżeli spełni się ten najgorszy scenariusz ,ze choroba zacznie się rozprzestrzeniać to stada żywca będą masowo wybijane a mięso to nie trafi do obrotu. I wówczas możemy się spodziewać wzrostu cen żywca bo w końcu go zacznie brakować. Ale myśłe ,że nie będzie to znaczny wzrost bo będzie można te b raki uzupełnić importem. natomiast dla aszego rodzimego rolnictwa to będzie katastrofa która już się rozpoczęła w momencie wstrzymania eksportu mięsa do Rosji.
|
|
z tego co ja slyszalem to juz mozna kupic po 3 z kawalkiem na wsi u gospodarza
|
|
w podgurzu w masarni kupisz
|
|
3,50 zl przez jakiś afrykański pomór, ale może ekspert (egzorcysta) wie lepiej.
|
|
a na allegro nie dostane ćwiartki i ile za przesyłkę teraz się płaci?? .........................................................................
|
|
Ludzie jaka epidemia. Że 2 dziki z białorusi przelazły przez granice to już epidemia. Jak na razie nie wykryto żadnego przypadku w gospodarswie. A takim gadaniem wywołujecie tylko sztuczny zamęt. Każdy by chciał kupować po 3 złote, a niedługo jak wyniszczą polską hodowlę to będziecie płacić po 10 zł za jakieś zagraniczne błoto bo po tej cenie nikt nie będzie hodował i dokładał do tego.
|
|
stwierdzic nalezy jedno: za Kaczynskiego ludzi stac bylo jesc mięso bez chleba, za tuska jest chleb bez mięsa Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |