Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ślub w Katedrze |
Orientuje się ktoś ile teraz ksiądz sobie życzy za ślub w Katedrze? Chodzi mi o cały koszt- ksiądz, organista i jakieś te głupie kaucje, które podobno też biorą (kaucja za posprzątanie czegoś co Ci rzucą na szczęście... jak nie sprzątniesz to kaska zostaje u nich, a jak sprzątniesz to oddają).
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ślub w Katedrze |
1000 najmniej . Teraz to nie księża tylko biznesmeni. Dokładnie nie wiem. Proponuje przejść się i zapytać. Osobiście proponuje kapucynków, bezproblemowo i co łaska.
|
|
No ale wiesz, w katedrze to wystawniej.... i inaczej brzmi a nie tam u Kapucynków...Co goście powiedzą...! :)
|
|
idz do kapucynkow tam jest skromnie ale uczciwie i co laska . Ksieza teraz to przedsiembiorcy kasy maja jak lodow.
|
|
Goście będą zachwyceni ,w Katedrze wcale nie jest wystawniej .U Kapucynków jest naprawdę wspaniała atmosfera. beta
|
|
za zaświadczenia ze swego Kościoła i tak będziesz musiał-a zapłacić żeby wziąć ślub w innym.
|
|
Marsz Mendelsona w katedrze najlepszy.
|
|
ych.. jak zwykle jakieś zbędne komentarze... nie chodzi o to, że wystawniej w Katedrze, a o to, że to moja parafia... ;/ i że proboszcz jest problemowy, co do zmiany kościoła na jakąś uroczystość... bo już miałam problem na I Komunię... a co do kosztów pytałam, ale oczywiście nic się nie dowiedziałam.. przedział cenowy- ile liczy się na księdza, a dla organisty to trzeba oddzielnie pytać i każdy doda swoje 3 grosze w ostatniej chwili i nie wiem ile wyjdzie... dlatego pytam czy ktoś się dokładnie orientuje, np. brał tam ostatnio ślub.
|
|
2 lata temu placilismy: 500zl dla ksiedza, 250zl dla organisty(organista chce ok 1/2 tego co ksiadz) i 100 za akta i/albo zapowiedzi 100zl (nie jestem pewna co do tego, napewno bylo dodatkowe 100zl)
|
|
ahaa, i nie było żadnych kaucji za sprzątanie czy coś? ciekawe czy nic się nie zmieniło
|
|
ta jeszcze posprzataj kosciol po slubie haaaa, po co sie pytasz taka ceremonia zawsze wiaze sie z wydadkami moim zdaniem poszla krowa to niech idzie cielak
|
|
na 100 200 zlotych nie oszczedzisz
|
|
A na wódkę ile wydasz?
|
|
Najlepiej postawic czeska wódzie.Po polnocy juz nic na stoly nie trzeba stawiac bo pijacy poslepna i nie beda widziec ze puchy na stolach.
|
|
ja byłem na weselu gdzie z mety wódkę brali i było ok... na pewno tanio było . 5 zł za butelke. polecam .........................................................................
|
|
teraz na weselach tak nie pija kazdy probuje fason trzymac ,wiec duzo nie idzie tej gorzalypol na glowe wystarcza i zostanie plus piwko
|
|
bez kitu... co ma wódka do kościoła? Chyba kościół to odrębna sprawa? Dla mnie to jest wogóle chore, że udzielenie ślubu jest płatne i jest na to wyznaczona suma... To jest sakrament... A później się dziwią dlaczego młodzi ludzie żyją bez ślubu... Sami to powodują.Nie mówię, że wogole nic nie płacić bo wiadomo, ale wystarczy powiedzieć, co łaska... a co jak nie mam tyle i dam mniej? nie udzielą ślubu? .... ;/
|
|
Katedra: ksiądz - 700 zł organista - 300 zł dokumenty - 100 zł zapowiedzi - 50zł lub 100 zł kaucja - (którą zwracają jeśli zostanie porządek w i przed kościołem) - 200 zł
|
|
i slubu nie bedzie za drogo
|
|
ha! ładnie. ślub będzie nie martw się a najlepiej nie interesuj. dzięki
|
|
najfajniej u ojców Kapucunów...skromnie z klasą i w atmosferze wiary...bez pychy i faryzeuszów;)
|
|
Wszystkim osobom zainteresowanym tematem mogę polecić ofertę sklepu, z którego sam korzystałem. Jeżeli jesteście w trakcie organizowania ślubu, to polecam Wam sprawdzić ofertę sklepu internetowego - https://www.slubnezakupy.pl/ozdoby-na-wodke-kieliszki/6207-zawieszki-na-alkohol-weselny-lesna-paproc-10szt.html , gdzie znajdziecie najróżniejsze akcesoria i dekorację ślubne.
|
|
Jak ślub to TYLKO gejowski! I najlepiej z murzynem! Może być HIV+, jak przewielebny Simon Molekke ale to już rzecz gustu...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |