Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PLACZ |
W tej naszej lomzy kazdy placze,ale dusi groszow jest tylko jana pala skarpeciarze.Czlowiek co nie przyjedzie to duzo zie zmienia i w miescie i na ulicach pija wyja i placza ze im zle a skad na to bierzecie ?tylko narzekac potraficie ze nie ma pracy praca jest bo jak by nie bylo to by tak to nie wyglodalo, tylko paru trutni piepszy bzdury i mu sie snia miliony i czeka na kasze mana z nieba na tacy i tak wam nie przyniosa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PLACZ |
Co Ty możesz wiedzieć, jak sam już polskiego języka zapominasz?
|
|
Ty nie jesteś Polak jak nie umiesz narzekać.
|
|
nie dotyczy moze i masz racjeale nigdy staram sie nie narzekac ,tylko rekawy podkasam i jade do przodu , narzekaniem nic jeszcze nie zbudowali
|
|
rondo pisownia nie blyskam zawsze z polskiego za czekolade zdawalem od klasy do klasy a mam ich az 16
|
|
6.50zł na godz hmmm Hura kupie sobie za 40lat m-1 mam wspaniała prace nie martwie sie o jutro bo i tak i tak mnie dymajo na podatkach w tym kraju XD NIE dziw sie człowieku bo pracy w tym mieście niestety niema roboty niewolniczej multum ale jeżeli twoim zdaniem jest ok to poczytaj troche o życiu niemca lub holendra i pokukaj jak sie ludzie w wieku 30lat ustawiaja na całe życie a w czym my jesteśmy od nich inni? ... Lekarz kazał przytakiwać
|
|
6,50 cale zycie nie bedziesz zarabial nauczysz sie swojej pracyi jak bedziesz ambitny znajdziesz cos lepszego i nie musi byc to lomza
|
|
Wracaj do Łomży, po co siedzisz za granicą ? Tu jest dosłownie raj a jak już się fachu nauczysz to dostaniesz 12zł/h. Żyć nie umierać. Trzeba być matołem by siedzieć zagranicą i twierdzić że w polsce się żyje na bogato :)
|
|
uwiez ze wroce powiem ci tak za dlugo jestem juz rozumiesz ( nie kawaler)szkoda mi moich dzieci czy sie odanjadoa ale jak mi dziadek powiedzial jak do 40 sie nie dorobisz to nie dasz rady potem uwiez ze wroce
|
|
Pieniądze zarobione za granicą bardzo szybko wydasz w Polsce i dojdziesz do wniosku , że życie w Łomży nie jest dla Ciebie. Już kilku znajomych to przerabiało.Kupili domy, otwierali firmy i uciekli z powrotem za granicę bo kasy zabrakło.
|
|
szamac naucz się roboty żeby zarobić te 12 zł na godzinę a następnie zakładaj własny interes i nie będziesz musiał narzekać.
|
|
Darek1638, bardzo głębokie jest to co powiedziałeś :) 12zł /h i otwierać własną firmę :D Gratulacje. Naprawdę szacunek.
|
|
Proponuje byś założył biznes z lomzykiem. Wróci z zagranicy i sądzę że po max 3 latach będzie z tąd uciekał, wtedy ty zostaniesz prezesem i będziesz pilnował jego biznesu w tym raju podatkowym :)
|
|
wole zarabiac i inwestowac a tez zaczynalem za 4 zl na starti sie wkurzalem ale oszczedzalem i dozylem do celu. jack12 masz racje szybko sie rozejda jak tylko bedziesz liczyl na to co zarobiles ja osobiscie cel obralem a zagranca nie jest taka fajna powiem ci po tylulatach tak samo trzeba zapierdalac a z samego zapierdalania to masz nic i wracasz i kombinujesz z 20 tysiacami w kielnina wszysto trzeba czasu poki czlowiek mlody i piekny
|
|
lomzyk, dzieci Ci nigdy nie wybaczą że skazałeś ich na wegetacje :) Ale zawsze będą mogli nauczyć się fachu, dostaną 12/h, a później otworzą swój biznes i zaczną kosić kokosy :D Ale ja mam ubaw :)
|
|
szamac nie muszę zakładać bo małą własną już mam, a jeszcze 14 lat temu pracowałem za najniższą krajową tzn. 580 zł miesięcznie bez żadnych dodatków i zapierd... jak ta lala, ale nie patrzyłem się na starych i nie narzekałem że nie mam kasy, nie czekałem że mi ktoś da. Obierz jakiś cel,zastanów się co lubisz i chcesz robić a następnie dąż do celu. http://www.youtube.com/watch?v=HfhjpcwkAOM
|
|
ja nie rozumiem dlaczego ty domnie to piszesz ? Znasz mnie ?
|
|
Nie znam Cię ale najwięcej narzekasz, już nie napiszę że płaczesz. Pozdro.
|
|
ja naprawdę rozumiem że można nakurwiać 16h na dobę i się dorobić w tym kraju jakiegoś małego biznesu i tak ciułąć. Ja poprostu przestrzegam lomzyka że jest w wielkim błędzie, a dzieci mu nie wybaczą. Oczekiwania jakie ma od swojego ukochanego Raju są zbyt duże. Mam znajomych co się dorobili i w wieku 40 mieli stany przedzawałowe bo obrali sobie cel. Oby do 67 ? A później coś z ZUS i OFE sie pociągnie.... sorry nie ma już OFE. Ciekawe jaki będzie ZUS :D PS. lomzyk, ja wróciłem z zagranicy właśnie dla dziecka...
|
|
Darek, bo wiem ze sa kraje gdzie pracujesz spokojnie 8h i zyjesz na poziomie, godnie zyjesz. A jak nauczysz sie fachu to zarabiasz 120zł/h nie 12 :D
|
|
zgadza się ale to nie u nas i niestety takie mamy realia jak mamy, jaki gospodarz taki kraj też wolałbym spokojnie popracować 8 godzin i mieć wszystko za przeproszeniem w d.... ale sam wiesz że tak się nie da. Prawda?
|
|
taki mamy klimat ? Pozdrawiam
|
|
dzieci to sa dzieci takie jak my poki mamy ojcow a moim biznesem nie glowkuj sie dam rade a ty wez sie za siebie
|
|
szamac glowa do gory i naprzod zawsze moze byc gorzej
|
|
a jak nie to lec na milano to dziewcze z duzym posagiem znajdziesz
|
|
Napiszę tak : Umiesz liczyć? licz na siebie... Twoje szczęście innych .....
|
|
panie Darek1638 przybijam piec z pieczatko koniec tematu
|
|
panie lomzyk nie pije do Ciebie, piszę ogólnie. Oki. zamykaj temat :) Pozdrawiam.
|
|
strzalka czym sie pozdro
|
|
siedzi 10 i pier......................glupoty piec po 10 oby strone utrzymac
|