Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Serwis laptopów w Łomży |
Hej. Czy może cie polecić jakiś dobry i niedrogi serwis laptopów w Łomży?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Serwis laptopów w Łomży |
Na przeciw Ratusza. A co się z laptopem dzieje ?
|
|
xeromax na mazowieckiej
|
|
NUMiK na Małachowskiego
|
|
na strzelcow kurpiowskich chlopak robi tam gdzie warta jest dobry jest i tanio
|
|
Ten numik ma teraz jakas promocję. Sprawdzal ktos? http://www.firmy.net/YYZQ6,15-rabatu-na-serwis-komputerow-pc-i-notebokow-o-wartosci,OK97XR.html
|
|
Serwis laptopów to powinien oferować więcej jak tylko wymianę podzespołów. Dla mnie to żadna filozofia kupić nowa część i zamontować drugą. Gorzej jest jeśli coś trzeba wymieniać i lutować na płycie głównej( np. grafikę albo chipset) i w takiej sytuacji polecam Adama na przeciw Ratusza. Dlatego pytałem się olkidolki co się dzieje z laptopem ?
|
|
Z tego co widzę to oferta promocyjna jest na wymianę podzespołów a co robią to trzeba zadzwonić i zapytac.
|
|
Mam kolegę w jednym z takich serwisów i nawet jak biorą taką płytę do naprawy to ja wysyłają gdzie indziej. Każdy zarabia i jeszcze koszty wysyłki.
|
|
DABEL28 napisał(a): > Mam kolegę w jednym z takich serwisów i nawet jak biorą > taką płytę do naprawy to ja wysyłają gdzie indziej. Każdy > zarabia i jeszcze koszty wysyłki. Sam sobie zaprzeczasz w jednym poście piszesz co innego natomiast w tym co innego. Wiec ten pan ADAM sam naprawia i lutuje czy wysyła do naprawy bo jeśli wysyła to znaczy że to żadna filozofia wysłać do naprawy lub kupić nową część koszta prawdo podobnie będą zbliżone hehe
|
|
lomo trochę zle mnie zrozumiałeś.Napisałem że mam kolegę w serwisie a pan Adama znam tylko tyle o ile bo robił dla mnie dużo takich rzeczy . Koszty u innych właśnie będą podobne do ceny nowej bo jak każdy pośrednik zarobi to nie ma się co dziwić. Adam zna się na rzeczy i robi to sam. Daje gwarancje i u niego będzie zapewne najtaniej. Chyba już wszystko wyjaśniłem.
|
|
Naprawa laptopa polegająca na poprawieniu lutowania jakiegoś procesora, a nawet ponownym jego wlutowaniu specjalnym zestawem lutowniczym, jest nieskuteczna, albowiem, jeśli wada jest wynikiem przegrzania, to pod procesorem utlenieniu ulegają ścieżki/punkty lutownicze co sprawia, że już nie będą możliwe w 100% pewne połączenia. Wiedzą o tym ci, którzy takie naprawy zlecali i po jakimś, niedługim, czasie niedomagania wróciły, a o solidnym obciążeniu sprzętu już mowy być nie może. Dotyczy to głównie procesorów kart graficznych. Podejmowanie takich napraw jest tylko wówczas celowe jeśli scalak jest uszkodzony, a nie "wylutowany" z przegrzania. Generalnie w laptopach naprawy dotyczą najczęściej przysłowiowych "dupereli", jakieś gniazdko, złącze, taśma..., czy wymiana dysku lub napędu, o usuwaniu błędów w oprogramowaniu nawet nie wspomnę. rudy błazen z druhem
|
|
Heh, ja to mam dziurawe ręce i kilka razy mi różne rzeczy lecą na ziemię...ostatnio się tak zdarzyło z tabletem i się szybka zbiła. Wymienili mi to w serwisie Arvika (www.arvika.pl). Kumpel mi ich polecił, bo sam do nich zawsze z takimi awariami jeździ. Szybko, profesjonalnie i niedrogo.
|
|
A na terenie Krakowa znacie jakieś dobre pogotowie komputerowe? Właśnie zalałam laptopa i nie wiem co robić. A mam tam ważne dane, które są mi potrzebne do pracy... Pomożecie??? Może mi polecicie jakiś sprawdzony serwis?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |