Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Komu Niemców żal? |
http://www.euroislam.pl/index.php/2014/02/ostatni-niemcy-w-niemieckiej-szkole/ chyba nikomu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Komu Niemców żal? |
mi trochę żal- piszę troche bo to nie mój problem, ale miałam doczynienia z młodymi niemcami i są bardzo życzliwie nastawieni i do Polaków i do Turków-nie ma żadnego dyskryminowania obcokrajowców czy też np .:homoseksualistów ( na dyskotekach to norma) - mają inną mentalność a my jak zwykle 100 lat za murzynami
|
|
To że Polacy są narodem mocno przywiązanym do tradycji, wartości sarmackich i chrześcijańskich ? To, że sprzeciwiają się islamizacji i dewiacjom homosiów to znaczy że sto lat za murzynami ? Ręce mi opadają idź się poucz albo wyjdź z przed komputera bo obudzisz się z ręką w nocniku i potem od "nas faszystów" będziesz wymagał z płaczem żebyśmy Ciebie bronili Powinno być wam, żal bo bądź co bądź Niemcy to środek europy i poważny sygnał o fali emigrancko-islamskiej która zalewa pomału zachodnią Europę a docelowo cały kontynent. Łomża leży na Mazowszu !
|
|
to niech ci ręce nie opadają-tez jestem tradycjonalistką, chrześcijanką i potępiam islam ale chodzi mi o to ze jako naród jesteśmy za mało tolerancyjni, "sztywni" z góry nastawieni negatywnie i wrogo do wszystkich i do wszystkiego- więcej zyczliwości
|
|
mi nie :) mają co chcieli ;) powodzenia !
|
|
Więc skoro jesteś tradycjonalistką i chrześcijanka która potępia islam (ujmę inaczej jest przeciwna islamizacji europy) jak możesz być pozytywnie nastawiona do wszelkiej maści dewiantów i przybyszów którzy nie chcą się asymilować ? Sztywni, tacy jesteśmy a w ogóle my Łomżyniacy to ponad przeciętną krajową nie uważam tego wcale za złe... Z chęcią mogę polemizować i argumentować swoje podejście bo posiadam wiedzę i wyrobioną opinię, a przede wszystkim WARTOŚCI ! A Ty pisząc to pokazałaś tylko, że też jesteś typową Polką nastawioną z góry anty bo do mnie i do innych tradycjonalistów podchodzisz "anty" :) i na dodatek może rodowitą Łomżynianką bo wiecznie niezadowoloną :) AUDI MULTA, LOQUERE PAUCA Łomża leży na Mazowszu !
|
|
żal to jak teściowa do studni wpadnie... Niemcy pracowali na to od zakończenia 2 wojny światowej,mogli przewidzieć skutki.My znamy skutki,próbując zwalczać przyczyny stajemy się"sztywni",mało tolerancyjni?może to dla nas wskazówka?w tym przypadku może dobrze być "100 lat za murzynami",a może w tym przypadku to oni są 100 lat za nami? nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Turcy to bardzo miły naród. Jednak nie ma ich wielu w krajach niemieckich. Są pracowitymi ludźmi i w przeciwieństwie do Polaków, pomagaja sobie wzajemnie. Większość przybyszów to Kurdowie, którzy są mocno problematyczni. Co do Polaków, cóż, w większości mocno trzymamy się tradycji i swojej wiary. O Polakach ciężko powiedzieć, że są tolerancyjnym narodem, dlatego też nie jesteśmy zbyt lubiani poza granicami kraju. Jednak co raz więcej z nas otwiera się na świat.
|
|
ponad 3000000 turków mieszka w Niemczech(nie wiem ile w "krajach niemieckich"),to Twoim zdaniem niewielu?to czy my pomagamy sobie wzajemnie to inna bajka,ale pracowitości nam też nie Odbieraj.migrujemy PRACOWAĆ.jak się daje pobyczyć,to się obijamy -proste. Otwarcie się na świat nie musi oznaczać akceptacji nienormalnych zjawisk,ani odejścia od tradycji. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Turków, czy mieszkańców Turcji? Szkoda, że nie rozgranicza się tego, bo cierpią na tym ci pierwsi. O tak, pracowici jesteśmy, widać to po sytuacji w PL, gdzie wielu woli iść po zasiłek niż pracować "za psie pieniądze". Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, bo są u nas ludzie pracowici, ale są też tysiące leniwców. Wielu rodaków kradnie za granicą, a kobiety się sprzedają, w takim wypadku mamy twierdzić, że "Polska to kraj k*rwy i złodzieja"? Niewolniku, jeśli tak miłujesz tradycję i jesteś wiernym chrześcijaninem, to łap za pochodnię, krzyż i rób wyprawę krzyżową :)
|
|
aniag troche masz racji ale: - Polacy są pracowici - powie ci to każdy pracodawca w Norwegii, Niemczech itd. - owszem piją po pracy, są kłótliwi, ale są pracowici. - są tolerancyjni, jedynie trudno Polaków zmusić do akceptacji czegoś czego nie lubią. Tolerancji od Polaków mogą się uczyć Murzyni i muzułmanie z całą pewnością. Prawda, ze wielu kradnie a kobiety sie prostutują albo i za darmo puszczają.
|
|
|
kankan, dlatego napisałam, że nie można wszystkich wrzucać do jednego wora. Są zarówno pracowici Polacy jak i leniwi, tacy się wszędzie znajdą. Znam wielu, z których pracodawcy, również za granicą, są zadowoleni, znam też takich, których z każdej pracy wyrzucają. Niewolniku, idąc Twoim tokiem myślenia, Cyganie to też Polacy.
|
|
wracając do pracy "za psie pieniądze"to Wybacz,ale to że ludzie nie chcą pracować,to nie jest lenistwo tylko jakaś tam inteligencja.większość ludzi pracuje by mieć z tego KASĘ na życie,a nie dlatego że są pracowici.tyrać jak wół i prawie nic z tego nie mieć,czy brać zasiłek za leżenie?wybierając to drugie jestem legatem? nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |