Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pranie/czyszczenie kanapy |
Może ktoś z Was tu obecnych miał przyjemność poddawać swoje tapicerowane meble takim zabiegom jak pranie, czyszczenie, odświeżanie ? Jak to się sprawdza? Jaki jest koszt? Która z łomżyńskich firm jest godna zlecenia takiej usługi ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pranie/czyszczenie kanapy |
Możesz sama wyczyścić. Są gotowe pianki do tapicerki, ale jeśli masz tego czyszczenia dużo to polecam płyn Wezyr lub Vanisz i dobrą szczoteczkę lub gąbkę zależy jaka tapicerka. Piorą super. Polecam
|
|
Myślałam o tym. Tylko czy na pewno czyszcząc szczoteczką usunę cały brud ? Czy tylko ten z wierzchu ? Tkanina jest dość gruba, czy uda mi się ręcznie dotrzeć do samego spodu ? Nie chodzi mi o usunięcie jednej plamy a raczej o wyczyszczenie całego mebla dość zaniedbanego, po którym chodził i na którym spał pies a oprócz tego kanapa stała w pokoju, w którym się pali. Liczyłam może na jakieś czyszczenie mechaniczne, które wniknie głębiej i maszynę która wyssie ten cały brud i wilgoć powstałą w trakcie prania. Czy uważasz, ze pianką i szczoteczką jestem w stanie jednak sobie poradzić ?
|
|
Mebel trzeba dobrze wytrzepać i odkurzyć przed praniem. Myślę, że sobie poradzisz. Ja prałam bardzo zabrudzoną tapicerkę w aucie i po wypraniu jak nowa. Uważaj, żeby prać pianą a nie wodą. Po wysuszeniu ponownie odkurz. Powinno być dobrze.
|
|
Czym suszyłaś tą tapicerkę ? Sama wyschła czy suszarką jakąś ? Jak tak myślę to to jakby miało samo schnąć przy takich warunkach pogodowych to sporo czasu by zajęło ? Czy może się mylę ?
|
|
szanelka, napisz na email z pewnością ci pomogę
|
|
A ja polecam takie pranie :)
|
|
ciepło za oknem więc pranie na czasie :-)
|
|
zgadzam sie z marudą korzystałem z ich usługi i jestem zadowolony :-)
|
|
Bo maruda ma zawsze rację....noooo prawie zawsze:)
|
|
noooo,ciepło się zrobiło,trza brać się za trzepanie i pranie:)
|
|
Po praniu parą kanapa na drugi dzień jest sucha tzn, można z niej już korzystać.
|
|
|
Ja korzystałam z prania mechanicznego i jestem zadowolona, sama nigdy tak nie doczyscisz, koszt za kanapę ok 50 zł.
|
|
Ecomyjnie polecam!!! Piora para lub odkurzaczem sucho-mokro i wtedy w godzine kanapa jest sucha i czysta:)
|
|
A ja polecam Pana z Eco-para 505096989 solidnie pierze i dopiera to czego inni nie moga doprac..
|
|
Czy te fitmy piorą kanapy skórzane i czy samemu trzeba im dowieźć?
|
|
|
|
Ecomyjnia 798384204 dojazd do klienta
|
|
Proszę tutaj - http://meble-bik.pl/pol_m_KANAPY-194.html Nie wiem czy jest sens naprawiać - no chyba, że kanapa była bardzo droga, to wtedy jeszcze tak, ale w innych przypadkach? Nie ma na to większych szans - niestety...
|
|
Pewnie czyszczenie kanapy jest tańsze, narożnik http://www.allemeble.com/Meble/Narozniki-wypoczynkowe-47 to jednak więcej materiału.
|
|
Ludzie bardzo często zabierają się za czyszczenie tapicerek domowymi sposobami, a później okazuje się, że zamiast wyczyścić, jeszcze bardziej zabrudzili i trzeba wzywać fachowców. Nieraz lepiej od razu odżałować kilka złotych, niż później wydawać znacznie więcej na naprawę lub wymianę. ------------ http://czysto.szn.pl/
|
|
a ja sobie kupiłam ostatnio odkurzacz piorący na avans.pl i sama sobie piorę tapicerkę, tzn mój mąż pierze ;) było niedrogo i zakup się opłacił
|
|
W sklepach KOMFORTU można wypożyczyć odkurzacz piorący. Czyści dywany, wykładziny i tapicerkę meblową i samochodową.
|
|
katya napisał(a): > W sklepach KOMFORTU można wypożyczyć odkurzacz piorący. > Czyści dywany, wykładziny i tapicerkę meblową i > samochodową. Korzystałem z niego i jest na prawdę ok, ale ceny dość wysokie, już lepiej wynająć firmę świadczącą usługi piorące, np. https://czechpranie.pl/ która zrobi to profesjonalnie :)
|
|
Ja czyściłam kanapę, jest jak nowa.
|
|
dota88 napisał(a): > Ja czyściłam kanapę, jest jak nowa. A czym czyściłaś? Ja korzystam z usług prania wykładzin https://praniewykladzin.net.pl/porady/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |