Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Apel o pomoc !!!! |
Witam ! Proszę o pomoc dla młodej kobiety , matki dwójki dzieci zamieszkałej w Łomży. Rodzina znajduję się w ciężkiej sytuacji materialnej . Dzieci wychowuje sama bez pomocy bliskich , rodziny i ojca dzieci . Mieszka z dziećmi w lokalu socjalnym bardzo skromnie dba o dzieci nie ma problemów z alkoholem i innymi nałogami . Alimenty oraz zasiłek wynoszą w sumie 380 zł . Za każdą nawet najmniejszą formę pomocy tej rodzinie będę bardzo wdzięczna . Potrzebujemy żywności , lekarstw , ubrań wszystkiego co mogą i są Państwo w stanie jej i dzieciom podarować . Podaję nr Tel pod którym możecie się Państwo ze mną skontaktować 798610182 . Dzieci są w wieku 5 lat i 5 miesięcy dwóch chłopców. Pani A**** to szczupła niska kobieta rozmiar odzieży 38 / obuwie 37 . Bardzo proszę o przemyślane odpowiedzi . Pozdrawiam .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Apel o pomoc !!!! |
Zobaczyli tamten post o pomocy w ktorym ludzie dali zrobic sie w butelke, to teraz inni chcą zarobić?
|
|
Ludzie w polsce sami żyja od pierwszego do pierwszego, ale modne jest dzisiaj prosić o pomoc , mowiąc że jest się samotną matką w trudnej sytuacji materialnej.
|
|
Aa wiesz kto na takiej ogloszenia zwykle odpowiada, panowie sponsorzy chcący po$uchać
|
|
Prosiłam o rozważne odpowiedzi . Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to zadzwon przyjedź porozmawiaj . Kobiecie trzeba pomóc stanąć na nogi inaczej dzieci mogą trafić do domu dziecka . Kobieta się stara szuka pracy tylko po to żeby dać dzieciom jeść . Sytuacja jest trudna bardzo trudna . Przychodząc do mnie nie prosiłą o pomoc tylko o prace .... Pozdrawiam i liczę na odzew z Państwa strony .
|
|
O której można do Pani zadzwoonić?
|
|
Omania - o każdej porze ... Pozdrawiam
|
|
A ten numer kontaktowy do do Pan piszącej post czy do Pani, która potrzebuje pomocy?
|
|
Numer w poście należy do mnie . Proszę o telefon odpowiem na wszystkie pytania nakreślę sytuację . Pozdrawiam
|
|
haha :) ---------------------------------------------
|
|
dvw - Co tak Pana/Panią rozsmieszylo ?
|
|
jedno dziecko 5 lat drugie 5mc. A ojciec dzieci? jeden dwojga czy każde z innym? bo to małe to świeża sprawa..wpadka z kimś "z ulicy"? czy poprostu ojciec dwojga dzieci opuścił tą rodzinę. ..
|
|
ile lat ma ta młoda potrzebująca kobieta?
|
|
Dzieci są jednego i tego samego ojca , który po narodzinach drugiego opuścił Panią A**** . Dziękuje za telefony i pomoc w imieniu swoim Pani A**** i dzieci .
|
|
to co ona biedna zrobi z tym 5miesięcznym synkiem jak do pracy pójdzie?
|
|
Pani A**** ma 32 lata
|
|
No to jeszcze nawet nawet, atrakcyjna ?
|
|
Pani A**** pracuje dorywczo łapie sie wszystkiego byleby tylko utrzymać dzieci jest jej bardzo cieżko . Odśnieża podjazdy , sprząta mieszkania , domy . Trudni sie wszystkim co daje jej jakiekolwiek pieniądze . Młodszy synek ma zaledwie 5 miesięcy w Łomży nie ma nawet takiej grupy zlobkowej nie wspominając juz o kosztach związanych z pobytem dziecka w żłobku .
|
|
Pomóc dzieciom trzeba bo znamy słowa ,,Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych maluczkich to mnie żeście uczynili".
|
|
Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc szczególnie o żywność , której w tym domu brakuje najbardziej . Dziś zawiozłam Pani A**** paczkę , która powinna wystarczyć na kilka dni . Brakuje u nas domów samotnych matek z dziećmi gdzie kobiety mogły zostawić swoje pociechy pod opieką niań i same wyjść na zewnątrz poszukać pracy poprawić swoje kwalifikację brać udział w kursach aktywizacji zawodowej . Razem możemy postarać się o utworzenie takiego miejsca . Zastanawiam się dlaczego utrzymanie jednego dziecka w placówce opiekuńczej kosztuje więcej niż wynosi zasiłek to dramat , żeby Państwo zabierało dzieci matce zamiast pomóc jej w ich utrzymaniu .
|
|
Średni miesięczny koszt utrzymania dziecka w placówkach opiekuńczo-wychowawczych prowadzonych przez Gminę Miasta Radomia, obowiązujący od dnia 01.04.2012r. Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza "Słoneczny Dom" - 3755,18 zł ul.Kolberga 19, ul.Wydmowa 19 Rodzinny Dom Dziecka nr 1 - 2313,00 zł ul. Bacha 11 Rodzinny Dom Dziecka nr 2 - 1502,75 zł ul. Wośnicka 28A Rodzinny Dom Dziecka nr 3 - 1625,32 zł ul. Ostrowiecka 7/3 Placówka Rodzinna nr 4 - 1645,21 zł ul. Rwańska 10 Placówka Rodzinna nr 5 - 1712,40 zł ul. Bakalarza 60 Placówka Rodzinna nr 6 - 1416,83 zł ul. Kruczkowskiego 3/1 Placówka Rodzinna nr 7 - 2400,69 zł ul. Wieniawskiego 5 Placówka Rodzinna nr 8 - 2587,95 zł ul. Joteyki 4 Placówka Rodzinna nr 9 - 1610,24 zł ul. Południowa 11 Placówka Rodzinna nr 10 - 1636,03 zł ul. Reja 5 m.7 Placówka Rodzinna nr 11 - 2274,12 zł ul. Godowska 81H Placówka Rodzinna nr 12 - 1601,70 zł ul. Góralska 8 Placówka Rodzinna nr 13 - 2111,42 zł ul. Vietha 38 Podstawa prawna - Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza "Słoneczny Dom": Zarządzenie Nr 2169/2012 Prezydenta Miasta Radomia z dnia 12.03.2012r. w sprawie ustalenia średnich miesięcznych wydatków przeznaczonych na utrzymania dziecka w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej "Słoneczny Dom" w Radomiu prowadzonej przez Gminę Miasta Radomia działającą na prawach powiatu. Publikator: Dziennik Urzędowy Województwa Mazowieckiego z dnia 16.03.2011r. poz. 2672 Podstawa prawna - placówki opiekuńczo-wychowawcze typu rodzinnego. Zarządzenie Nr 2209/2012 Prezydenta Miasta Radomia z dnia 22.03.2012 r. w sprawie ustalenia średnich miesięcznych wydatków przeznaczonych na utrzymania dziecka w placówkach opiekuńczo-wychowawczych typu rodzinnego prowadzonych przez Gminę Miasta Radomia działającą na prawach powiatu. Publikator: Dziennik Urzędowy Województwa Mazowieckiego z dnia 28.03.2011r. poz. 2978 Niech mi ktoś wytłumaczy gdzie tu logika gdzie sens ? Wysokość zasiłku rodzinnego wynosi miesięcznie: 1) 77,00 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia; 2) 106,00 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia; 3) 115,00 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia.
|
|
Anita a dlaczego dochody tej pani są aż tak niskie? Zasiłek rodzinny na dwójkę dzieci wynosi w jej przypadku ok 150 zł, a alimenty tylko 230 zł ?
|
|
Dziś właśnie poruszyłam z Panią A**** temat wysokości alimentów , ponieważ zostało jej przyznane 100 zł na każde dziecko. Sąd uzasadnił to tym , że ojciec dzieci jest obecnie bezrobotny . Trzeba założyć sprawę o podniesienie wysokości świadczeń jeśli nie od ojca to z funduszu alimentacyjnego .
|
|
Anita ta pani powinna zrobić to jak najszybciej, gdyż suma alimentów jest śmiesznie niska. Niech uda się także do Mopsu z tak niskim dochodem należy jej się z tamtąd także pomoc.
|
|
Pani A**** dostała juz pozytywna odpowiedz z mopsy w poniedziałek ma dostać zasiłek w wysokości 200 zł . Poznałam ja zaledwie tydzień temu dopiero dziś dowiedziałam sie o wysokości alimentów i również byłam zszokowana .
|
|
Czy ta pani była w odpowiedniej sytuacji materialnej, jakimś związku rokującym na przyszłość, kiedy decydowała się na dzieci, szczególnie to drugie...? bo jeśli te ciąże były przypadkowe, zdecydowała się urodzić drugie pomimo złej sytuacji mając pod opieką już jedno dziecko, to ja widzę tu lekkomyślność i brak podstawowej odpowiedzialności. Jak ktoś nie radzi sobie z wychowaniem dzieci, niech odda je pod opiekę wyspecjalizowanych placówek. rudy błazen z druhem
|
|
Tusk chcial więcej dzieci, no to się kobitki dostosowują .....
|
|
ELop - Nie udzielają sie w temacie dla Ciebie jest zamknięty !
|
|
Nie udzielaj !
|
|
Dziękuję Paniom za pomoc cieszę się , że są wśród nas jeszcze dobrzy ludzie .
|
|
http://images63.fotosik.pl/614/d2bc4ca764a700b3gen.jpg
|
|
Bartuś też dziękuję . Pozdrawiam
|
|
Przepraszam pani Anito lecz muszę się wtrącić .... Do wszystkich tych ,którzy uważają się za ludzi ;jelopów,paplickow,egzorcystow i niebawem pewnie maruderow ....tylko dzięki nieposkromionej litości Bożej chodzicie na dwóch nogach ... Pani Anito moje koleżanki już coś robią w tej sprawie,nie przejmuje się pani tymi kretynami . Nie sztuką jest się podzielić jak się ma lecz sztuką jest się podzielić jak się nic "niema" i ci kretyni tego nie zrozumieją bo po pierwsze bogaty czytaj :dziad nic biednemu nie da po drugie czy oni są są ludźmi....?
|
|
Dziś odwiedziłam Panią A**** i dzieci było mi smutno zostawić ich samych ale cieszyłam się widząc jak starszy synek bawił się żołnierzykami od jednej z Pań , której serdecznie dziękuję jesteście wspaniałe !!!! Dziękuje !!!
|
|
No,no, ładna ta kobitka, jestem zaaaaaa :)
|
|
Prosiłam Cie o coś prawda ? Po co sie udzielasz chcesz pomoc ?
|
|
Tak myślałam .....
|
|
Do czego ma służyć to dziwne zdjęcie?
|
|
To zdjęcie nie służy , ono pokazuje , ze zabawki , ubranka , żywność i wszelka pomoc trafia miedzy innymi do tego maleńkiego aniołka .
|
|
Pozdrawiam !
|
|
Może to i przykre ale np wśród moich znajomych prawie każda jest w takiej sytuacji,średnio licząc częściej niż co druga osoba to samotna matka z dziećmi. Zdrady a co za tym idzie rozwody i separacje na potęgę... Koszmar jednym słowem.
|
|
Green,to w jakim towarzystwie Ty się obracasz?
|
|
green to oznacza, że i tak okradani przez polski rząd , jeszcze mamy utrzymywać samotne matki na własną ręke?
|
|
Nikt tu nie prosi o utrzymanie bez przesady naprawdę wypowiadajcie sie rozsądnie . Kobieta i dzieci potrzebują teraz chwilowej doraźnej pomocy materialnej ale nie oczekuje walizki pieniędzy . Wczoraj zrobiłam jej paczkę z tego co miałam w domu nie wydałam ani złotówki , a połowa z tego i tak by wyładowała u psa w misce albo w koszu na śmieci - opanujcie sie . Jeśli są jakieś kobiety , które rownież znajdują sie w takiej sytuacji jak Pani A**** niech wyjdą z cienia i poproszą o pomoc niech napiszą do mnie .
|
|
Omania :-) ja się ogólnie wypowiedziałam o problemie jaki wokół nas wszystkich narasta... a podobno do sądu codziennie napływają pozwy o rozwód.. Wesela z wielkim hukiem a potem rozwody z jeszcze większym.. Tak mnie na refleksje wzięło przz tej okazji.. a co może nie prawdę piszę....?
|
|
Rozwody są po to zeby je brać . Akurat rozwód to najmniejszy problem jeśli są pieniądze i kobieta jest niezależna od faceta . Odbiega Pani od tematu .
|
|
Właśnie ze to nie jest najmniejszy problem.życie nie tylko kręci się wokół pieniędzy a już napewno nie rodzinne. odbiegam od tematu? najlepiej jakby każdy wyciągnął kasę,o nic nie pytał,o niczym nie pisał,niczego nie poruszał..to forum proszę pani a nie caritas
|
|
Czy ktoś tu wyciągnął jakieś pieniądze i przekazał je tej rodzinie ? Nie ! Ja tej pomocy nie potrzebuje tylko kobieta , która nawet o nią nie prosiła . Proszę sie zastanowić nad swoją wypowiedzią . Pieniadze w życiu są bardzo ważne gdyby nie ich brak Pani A**** i wiele innych osób oddychalo by teraz lżejszym powietrzem . Jeśli nie jest Pani zainteresowana sytuacją rodziny i nie ma Pani chęci pomocy to proszę sie nie wypowiadać . Zdaje sobie sprawę z tego , ze apel zamieściłam na forum nie trzeba mi tego uświadamiać . Wracając do rozwodu jeszcze raz podkreślam , ze są po to zeby je brać . Ile małżeństw tyle historii .
|
|
Idź do Tuska niech ci da. Poproś o cuda.
|
|
Zgłoszę się z pewnością dziękuję za radę . Pozdrawiam
|
|
Anitaaaaa naprawia świat.
|
|
Chciałabym lecz nie potrafię ..... Przeszkadza komuś to , ze staram sie pomagać w miarę swoich możliwości ? To moja sprawa na co przeznaczam SWÓJ czas i pieniadze , prawda ?
|
|
Prawda. Ale nie przeznaczaj naszego czasu i naszego pieniązka. Wiesz, ja tez moglbym miec juz tyle dzieci , że ho ho , zanim się za to czlowiek zabiera, najpierw musi mieć mieszkanie, pieniązki,i wszystko. A nie sobie urodzi raz drugi, mieszkac na stancji i czekac na cuda.Gdzie ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWE CZYNY
|
|
Możesz mi powiedzieć komu zabrałam czas bądź pieniadze ?
|
|
Tak tylko mowie o tych do ktorych sie zwracasz. To miłe co robisz, juz nie będe dokuczał.Kazdy kto upada, jak chce , to moze sie podniesc.
|
|
Zgadzam sie każdy może sie podnieść i z każdej sytuacji jest zawsze jakieś wyjście . Nie jestem typem człowieka , który ślepo wszystkim ufa i rozdaje pieniadze . Musiał byś to Ty tej kobiecie otworzyc drzwi od mojego domu i usłyszeć to co ja usłyszałam zeby zrozumieć . Ja tez często powtarzam " kochajmy sie jak bracia i liczmy sie jak Żydzi "
|
|
Jełopie żałosny człowieku znajdź sobie kogoś ,chociaż psa i nie pajacuj na tym forum żałosny samotny,sfrustrowany kretynie...powiem ci krótko wypiera..z tego tematu ... Zwraca sie do zainteresowanych tobie nikt tego czytac nie karze barani łbie..WON
|
|
bedzie dobrze, niestety nie ma w lomzy, dobranoc
|
|
A może poprostu pani zobowiąże się dawać swojej znajomej 100-200zł miesięcznie.to napewno jej pomoże.Piszę do pani o nazwie Anitaaa
|
|
"no nie" Poskacz jeszczę troche to powiem twoim kolegom z forum co wyprawiasz na czacie wp.
|
|
Green - proszę sie nie udzielać bo nie ma Pani o niczym zielonego pojęcia . Sądzi Pani , ze założyłam ten post i to wszystko ? Nie !!! przeznaczam swój czas pieniadze i nie są to kwoty z rzędu 100 - 200 zł ! Trzeba zadzwonić , porozmawiac , przyjechać i zobaczyć ! Pózniej oceniać .
|
|
Anitaaaaa Juz nie odpisuj na te wypowiedzi , bo widze że za dużo nerwów juz cie to kosztuje.Kto przeczytal i chce pomóc to pomoże.
|
|
Masz racje ..... Pozdrawiam i dziękuje wszystkim . Dobranoc
|
|
griny jelopy i reszta mądrali jakim prawem krytykujecie,pouczacie autorkę??? Nie chcecie pomagać ,nie pomagajcie ale nie przeszkadzajcie jesteście żałośni ...Kobieta robi świetna prace ,pracę która powinien wykonać urząd od tego powołany czyli m/innymi MOPS-a może ktoś z was to żałosny pracowniczek tej instytucji..rzadza nami bandyci nie ludzie...bo ludzie nie dopuścili by do takiego stanu zeby inni ludzie głodowali .los jest przewrotny ..życzę wam żebyście nie mieli co do gara włożyć za te mędrkowanie ...
|
|
Elop patrzę, że Ty w każdym temacie masz coś do powiedzenia ,a tylko głupiec zna odpowiedź na wszystko, więc lepiej zamilcz w końcu!
|
|
"no nie" - mam nadzieję że takie życzenia tobie się wrócą...ja nie krytykuję tylko w kulturalny sposób rozmawiam a do tego w przeciwieństwie do ciebie nikogo nie obrażam. Jest dużo biednych rodzin do tego jeszcze z chorymi dziećmi. Próbowałam nawiązać do tego powyżej ale p.Anitaaaa szybko ucięła temat jakby jej znajoma była jedyna w takiej sytuacji a tak naprawdę jest ich mnóstwo i to o wiele gorszych..
|
|
w samej Łomży i okolicy jest bardzo dużo samotnych matek czy też rodzin wychowujących autystyczne dzieci dla których ratunkiem jest prywatna rehabilitacja bo na nfz trzeba czekać rok,dwa,trzy..tragedia.. jedna godzina u jednego specjalisty(a do tego typu zaburzeń jest ich wielu)to koszt ok 100zł. a trzeba kilka razy w tyg co w miesiącu daje kolosalne kwoty...! co oni mają powiedzieć...?matki chorych dzieci
|
|
Ten zidiociały tuman no nie, widocznie żyje z tego co od ludzi wysępi, skoro składa takie życzenia :):)
|
|
maruda a to facet jest ten "no nie"? myślałam że to jakaś stara dewotka bo tylko one potrafią tak życzyć ... a to trafnie żeś go podsumował :-D
|
|
Green szukasz kogos kto sie wstawi za toba? Bo nie rozumiem...Autor "no nie" napisal wyraznie ze ceni autorke za to co robi,a zle moze i zyczyl ale wlasnie takim ludziom j ak wy,co nie potraficie pogodzic sie ze ktos komus pomaga.Prawda jest ze duzo ludzi potrzebuhe pomocy,ale zamiast kogos potepia wyjdzcie z iniacjatywa i sami zacznijcie ppmagac.A nie tylko lakac i narzekac potraficie jaki to swiat zly i nie dobry.
|
|
no nie to ten sam typ , co ostatnio w MOPSie się awanturował, że mu ciuchy niemodne dali i zawsze na stołówce chce podwójną porcję
|
|
Diablicaa po co mi czyjeś wstawianie? a to że maruda się wypowiedział korzystnie dla mnie to inna sprawa :-) my na tym forum się udzielaliśmy jak ty jeszcze nie wiedziałaś o jego istnieniu więc mi tu nie pisz głupot kto za kim i dlaczego :-D Wyrażam zdanie bo mam do tego prawo. Níe masz co robić to sypnij groszem dla znajomel autorki tematu, ja akurat też mam komu pomagać więc skończ te żałosne jęki
|
|
Diablicaaaa się nie bulwersuj. Może ty i Anitaaaa to jedna i ta sama osoba bo tak nagle tu wyskoczyłaś jak Filgp z konopii :-D Uspokuj się i nie szukaj zaczepki bo patrzę że tu z nie jedną już osobą drzesz koty..
|
|
Haha wy sie udzielaliscie jak ja nie wiedzialam o tym forum?''? Haha i spijacie sobie z dziubkow pewnie ,co??? Haha Dziewczyno dla twojej wiadomosci podam,ze pomoglam tej rodzinie na ile bylo mnie stac,a ty co zrobilas? Jeczysz tu jakby to tobie brakowalo.Zajmij sie lepiej swoim chlopem pijakiem..no chyba ze juz go pogonilas,to wtedy zajmij sie soba.Na tym zakoncze ta dyskusje z toba,bo to jakb mowic do sciany.
|
|
Za tych co tak narzekają, że inni komuś pomogą, wstyd!!!!! Po co się odzywać w ogóle. Żyjemy w chorym państwie gdzie pedofile, zabójcy żyją w świetnych warunkach, państwo ingeruje w ich życie, nie zgina w głodu. Za to jak normalnemu człowiekowi się noga podwinie to już gorzej, idzie pod most. Instytucje działają nieprawidłowo . Widzę, że najwięcej do powiedzenia maja panowie. Gratulacje mądrości życiowej. To was trzeba porządnie wychować, bo zakładacie rodziny a potem nie ma co na was liczyć, kobiety same zostają z dziećmi i tragedia. Nie interesuje cię pomoc niedojrzały łbie to wypierd… do innego postu, tam możesz się wykazać w piepsz.. głupot!!!
|
|
Diablicaaa ja mam chłopa pijaka? ha ha dobre :-D kolejny dowód na to że nie wiesz z kim piszesz i o czym piszesz :-D miłego "pomagania", to że może wyzbyłaś się niepotrzebnych szmat z szafy nie uczyni cię bardziej uduchowioną i lepszą bo nie tylko na tym to polega. Chcesz poczuć się jeszcze lepiej? podaj maila to ci nakieruję w míejsce gdzie bieda aż piszczy.
|
|
O Diablicaaa tu się udzielasz? Tak zszlachetniałaś nagle? Jak widzę to co piszesz i co niektóre osoby, twoją wredność to aż nie chce się POMAGAĆ ! Nie zwracajcie na nią uwagi bo ona swoje frustracje tu wylewa, z męzem się jej nie układa, maruda nie jest nią zainteresowany ani nikt... No cóż, nikt na to nic nie poradzi...przykro mi Diablicaaa. Idź może na inne forum szukac wrażeń bo tu twój ostry nick nikogo nie kręci :*
|
|
A ja lubię ostre Diabliceee :):):)
|
|
Haha wisienka123 kto mna nie zainteresowany??? Dlaczego czlowiek ktory ma rodzinee ma sie kims interesowac? To ze cie kazdy.dy.ma pod kazdym krzakiem to nie znaczy ze wszyscy tak robia:-) ile ty masz lat,30?bo rozumem to nie doganiasz 8-latkom.Takze krzykliwa pokrako zistawiam cie bez odezwu i zaluje ze nie masz wiecej oliwy w tym pustym saganie co nosisz.Nastepnym razem zastanow sie co i do kogo piszesz ........
|
|
Najbardziej sfrustrowanymi i samotnymi ludźmi są ci ,którzy krytykują w większości tematów i nikogo chyba nie trzeba tutaj wymieniać z "nazwiska"Zainteresowani wejdą i zobaczą ...towarzystwo wzajemnej adoracji i nienawiści do "ludzi"czytaj najbardziej potrzebujących,kobiet,dzieci i bezdomnych umówcie się na browarka,kawę ,oranżadę-może któreś któremuś przypadnie do gustu,wyjdźcie na spacer i nie mędrkujcie skoro nie macie zamiaru pomagać.Chwała wszystkim ludziom którzy pomagają gdy ten pierd..rząd i jego pacynki zawodzą .Jesteście może i bogatsi ale tak naprawdę jesteście "dziadami"bezideowymi,bezdusznymi szkieletami...można wam tylko współczuć. ps.Do tego kogoś kto wie lepiej ode mnie kim jestem.... miarkuj słowa bo nie wiesz czy nie będziesz "musiał" potrzebować mojej pomocy a nie wykluczone ze już ja otrzymałeś ty lub ktoś z twoich bliskich i nie chodzi mi o pieniądze Wstyd że takie kołtuństwo zrodziła Polska ziemia... tylko o coś znacznie cenniejszego ....
|
|
Maruda,ja nie jestem do lubienia.Lubic to sobie mozesz...wisienke,taka wypruta bez pestki i pomarszczona od uzytkowania:-)
|
|
niu nia :) Ty się o mnie i o moją rodzinę tak nie troskaj bardzo , bo od dziadów pomocy nie potrzebuję :):)
|
|
Diablicaaa:) A ja sobie Ciebie upatrzyłem :):):)
|
|
Patrzec to sobie mozesz prze z okno.moze gdzies wisienke zobaczysz w krzakach,przy okazji skorzystasz.....
|
|
Maruda nie musiał mieć akurat ciebie na myśli, nie podniecaj się Diablicaaaa :D A co do mnie - złe porównanie że bez pestki itd - bo wisienka...być jak wisienka na torcie która wienczy dzieło, dodatkowa rzecz która sprawia że cos staje się jeszcze lepsze.. Ale o czy ja tu piszę? O kimś kto jest po podstawówce i stara się na stanowisko kasjer w sieci tesco...ha a o dym.aniu pod karzakiem to wiesz...takim językiem to posługują się żule spod sklepu i panie lekkich obyczajów do których pewnie ty należysz Diablicaaaa.. Pewnie tak do ciebie mąż mówi jak wraca z pracy : "ty stara ruro, nie dostałaś się do tesco, siedzisz w chałupie a jak wyjdziesz do sklepu zrobić zakupy za moje cieżko zarobione pieniądze to zaraz cię pod krzakiem wy.dyma.ją jak najgorszą łachudrę bez klasy" :D Dobra skończ i mnie nie szukaj na forum tak jak ostatnio bo nawet już ktoś cię lesbą nazwał z tego powodu...
|
|
Widzisz marudo,jest i wisienka pomarszczona.Chodz jej na pomoc,bo znowu sie dziewczyna 30 letnia zalamuje.ostatnio cie wzywala a tys ja olal.pomoz teraz kobiecinie odszczekac sie haha
|
|
jaka kasjerka w Tesco? ona teraz w szalecie miejskim stoi przy rynku
|
|
Ha ha ha Diablica w szalecie obsługuje ha! Diablica co ty z tym pomarszczeniem..? Chyba się na coś za dużo napatrzyłas.... Mi do pomarszczenia to jeszcze ze 40 lat brakuje ;)
|
|
Anitaaaaa ma juz was po dziurki w nosie a wy dalej się wyzywacie :)
|
|
Ale za to temat odświażamy - nie idzie w starsze wiadomości :) To przynajmniej taka z nas korzyść :) A i jeszcze jedno Diablicaaaa ja marudy na pomoc nigdzie nie wzywałam, w zadnym temacie, udowodnij że ty masz rację. To ty wzywałaś go bo ci zal za dup.ę ścisnął że z tobą w paru postach pojechał jak ze szmatą i tak ironizowałaś :)
|
|
Buuubu maruda cie znowu olal,a masz nastepnego dziadka obronce:-) swoja droga to wstyd ze powiedzial czym sie trudni jego corka...no ale on juz taki otwarty:-)
|
|
Nie, on o tobie pisał, nie umiesz czytać Diablicaaaa? Wstyd.. No tak, ale w szalecie taka umiejętność nie potrzebna :)
|
|
Wisienka123 zostaw ścierkę , bo się pobrudzisz
|
|
A maruda poszedł wrzucić coś na ruszt - nie będzie siedział i się przekomarzał z takim zerem jak ty Diablicaaaa
|
|
Masz rację egzorcysta :D Jeszcze jakiegoś parcha dostanę dzięki tej pani co się Diablicąąąą nazwała...
|
|
Wisienka123 szmata to nazywaj swoje bachory.I zamiast pie.dolic tu na forum idz pampersa zmienic.maz jelen w robocie wiec cie nie wyreczy pomarszczona dziewczynko.a tymczasem borem lasem...olewam cie dzi.wecz.ko:-)
|
|
No i znów słownictwo żulicy spod sklepu, wyluzuj Diablicaaaa, nie tak ostro.. A gdzie twoje słodkie zdjecie które wcześniej wstawiałas do kompletu z nazwą? Taką panią z rogami że jako niby to ty Diablicaaaa? I tak nikt się na ciebie nie porawał mimo to..
|
|
Z resztą gdzie ja cię tu szmatą nazwałam? Nie widzę....
|
|
jej już się wszystko myli, bo każdy do niej tak się zwraca Diablicaaaa, toć to rynsztok : Autor: Diablicaaaa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-02-14 14:27 Haha wisienka123 kto mna nie zainteresowany??? Dlaczego czlowiek ktory ma rodzinee ma sie kims interesowac? To ze cie kazdy.dy.ma pod kazdym krzakiem to nie znaczy ze wszyscy tak robia:-) ile ty masz lat,30?bo rozumem to nie doganiasz 8-latkom.Takze krzykliwa pokrako zistawiam cie bez odezwu i zaluje ze nie masz wiecej oliwy w tym pustym saganie co nosisz.Nastepnym razem zastanow sie co i do kogo piszesz ........ ............................ i do Autor: green: Autor: Diablicaaaa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-02-14 11:45 Haha wy sie udzielaliscie jak ja nie wiedzialam o tym forum?''? Haha i spijacie sobie z dziubkow pewnie ,co??? Haha Dziewczyno dla twojej wiadomosci podam,ze pomoglam tej rodzinie na ile bylo mnie stac,a ty co zrobilas? Jeczysz tu jakby to tobie brakowalo.Zajmij sie lepiej swoim chlopem pijakiem..no chyba ze juz go pogonilas,to wtedy zajmij sie soba.Na tym zakoncze ta dyskusje z toba,bo to jakb mowic do sciany.
|
|
Ja już się nie będę wypowiadać w tym temacie bo nie warto.Przy okazji chciałam poruszyć problem samotego wychowywania dzieci tylko że dotkniętych autyzmem,gdzie ich leczenie jest bardzo drogie, sama osobiście znam takie osoby.Ale zamiast zrozumienia zostały tu przedstawione jakieś wulgarne teksty..Ważne jest tylko to że pani A*****samotnie wychowuje dwoje dzieci..to ja z problemem leczenia autystycznych dzieci przeniosę się do tematu o kebabach albo o paznokciach żelowych..
|
|
Może nawet i chciałam pomóc czemu nie,ale niech pani Anitaaaa podziękuje pani Diablicaaa która skutecznie zniechęciła potencjalnych "pomocników" w tej sprawie. Wolę swą pomoc ofiarować równie samotnym matkom do tego zmagającymi się z ciężkimi chorobami swoich dzieci bo większej tragedii chyba nie ma.
|
|
Zielonooka, co się przejmować, Diablicaaa to chyba ta suka co ze schroniska Arka uciekła i teraz jak sama pisze każdemu pod krzakiem daje
|
|
Szanowna pani "green" jeżeli w jakiś sposób uraziłem panią i w jakikolwiek sposób została pani obrażona ,dodam ze miałem na celu właśnie urazić takich ludzi o których pisałem powyżej cyt;"...towarzystwo wzajemnej adoracji i nienawiści do "ludzi"czytaj najbardziej potrzebujących,kobiet,dzieci i bezdomnych "-jeżeli pani z takimi ludźmi się nie identyfikuje więc niema o co się denerwować ..uważam ze albo komuś pomagamy albo nie i nie zachowujemy się jak gimnazjaliści :nie pomogę bo ta czy tamten mnie zniechęcili -to jest po prostu żałosne,mało tego ewidentnie świadczy to o danym człowieku kim jest i w jakim celu udziela się w tym temacie .... Naprawdę proszę mnie źle nie zrozumieć i zastanowić się nad samym sobą:czy jestem człowiekiem i pomagam jeżeli to możliwe czy jestem tym czymś co przez przypadek na dwóch nogach chodzi a nawet jeżeli tym drugim to chociaż nie krytykujcie bo naprawdę trzeba być szlachetnym człowiekiem żeby prosić nie dla siebie a dla innych -niestety część kretynów na tym forum tego nie pojmuje to typ ludzi którzy by dziecku bułkę z ręki "wydarli" wyrzucili a sami nie zjedli /
|
|
Nie pomogę, bo zbyt daleko, ale. Pani A. oprócz zasiłku rodzinnego może się ubiegać o dodatek dla matki samotnie wychowującej dziecka, a na najmłodszą pociechę dodatek z tytułu urodzenia dziecka (dodatek można dostać tylko do ukończenia przez dziecko 1r.ż, wynosi 1000zł jednorazowo, nie mylić z becikowym). Zawsze jakiś dodatkowy grosz co miesiąc.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |