Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Konto w jakim banku? |
Witam w którym banku najkorzystniej założyć konto osobiste, internetowe jak z opłatami za prowadzenie ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Konto w jakim banku? |
Najlepiej w PEKAO małe koszty ze prowadzenie konta i też za transakcje kartą. Polecam :D
|
|
Alior Bank - darmowe konto, ale chyba za kartę trzeba płacić. Deutsche Bank - konto internetowe darmowe, karta też jeśli miesięcznie zrobisz jedną transakcję kartą. Polbank - konto darmowe, nie wiem jak z kartą Alior Sync - konto i karta darmowe, jak masz na to np. przelew wynagrodzenia to jeszcze masz 5% zwrotu za płatności w internecie - PayU. We wszystkich bankach darmowe przelewy przez internet. Ja mam we wszystkich tych bankach konta i nie narzekam :)
|
|
Ja mam w ING. Za prowadzenie konta nie płacę nic. Do konta osobistego mam konto oszczędnościowe. Za kartę, jeśli zrobisz zakupy w przeciągu miesiąca na 100 zł (płatne kartą), też nie płacisz. Ja mam ubezpieczenie karty, za które płacę 2 zł miesięcznie. Wypłaty ze wszystkich bankomatów bezpłatne. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
To zależy do czego CI te konto. Potrzebujesz dostępu przez internet? Bedziesz miał na nim dużą kwotę czy ciułał po stówce? Oszczędzał lub inwestował? Potrzebujesz darmowych bankomatów i najlepiej niedaleko? Jest mnóstwo rzeczy które trzeba uwzględnić. Jak nad tym pomyślisz to sam sobie odpowiesz jaki bank dla Ciebie jest najlepszy.
|
|
Najbardziej interesuje mnie konto internetowe a w szczególności Alior Sync jakie opinie na temat tego konta?
|
|
|
Jak wspomniałam mam konto w Alior Sync i nie narzekam :) Konto darmowe, karta też, wypłaty ze wszystkich bankomatów darmowe. Do tego 5% cashbacku za zakupy w internecie jeśli spełni się któryś z 3 warunków. Jedyny minus to tylko 10 przelewów natychmiastowych w miesiącu, każdy następny płatny 5 zł. Jak robisz zwykły przelew to możesz wybrać czy to przelew natychmiastowy czy zwykły, ale jak robisz zakupy przez neta i płacisz np. przez PayU to nie możesz zmienić na przelew zwykły, sam wstawia się natychmiastowy, więc tak de facto masz 10 płatności internetowych za darmo w miesiącu, każdy następny płatny 5 zł. Poza tym konto jak najbardziej ok.
|
|
Już niedługo cienko będą pierdzieć banki, które nie mają własnych bankomatów ... _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
ja również polecam ING
|
|
Jeśli zastanawiasz się jakie konto oszczędnościowe będzie najbardziej korzystne to tutaj jest ciekawy ranking, któremu warto jest się przyjrzeć - znajduje się w nim pełne zestawienie kont oszczędnościowych oferowanych przez banki. ;) Sama posiadam konto oszczędnościowe w mbanku i jestem bardzo zadowolona.
|
|
Jeśli zastanawiasz się jakie konto oszczędnościowe będzie najbardziej korzystne to tutaj jest ciekawy ranking, któremu warto jest się przyjrzeć - znajduje się w nim pełne zestawienie kont oszczędnościowych oferowanych przez banki. ;) Sama posiadam konto oszczędnościowe w mbanku i jestem bardzo zadowolona.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |