niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy ekspedientki pracujące w znanych łomżyńskich marketach

...też sobie nakładają ser lub wędlinę tą samą foliową rękawiczką którą wcześniej kładły surowe mięso drobiowe? Czy tylko klientom tak robią? Jak to jest?
Dziś widziałam stojąc w kolejce że pani najpierw klientce pakowała ćwiartki z kurczaka a zaraz bez zmiany rękawiczki kroiła ser i wędlinę. Przecież chyba jakieś podstawy higieny są im wdrażane przed objęciem stanowiska na mięsie/wędlinie/serach, mam rację? ( nie będę podawać nazwy sklepu )

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy ekspedientki pracujące w znanych łomżyńskich marketach

Z co tego co mówisz to pewnie Kaufland....

było zwrocic jej uwage nie tu sie zalisz --- jak wiekszośc na tym forum

Przedstawiam problem - od tego jest forum. Skoro osobie która była obsługiwana nie przeszkadzało to czemu mnie miało? Ale zwracajcie na to uwagę - bo tak nie powinno być i jest to nie higieniczne.

ciekawe jak ty bys robila bedac na miejscu tych ekspediente.moze jak by ci przyszlo popracowac tak kilka dni jeszcze w okresie przedswiatecznym to napewno nie zakladalabys takich postow

ja pierdziele ale paniusia ma problem

no normalnie ta dzidzia się od tego rozchoruje i jutro nie będzie miała sił sobie paznokci pomalować. Jezus maria o tym trzeba całe miasto powiadomić.

Znam sklepiki osiedlowe, gdzie pieczywo zza lady pakowane jest ręką ekspedientki bez rękawiczek :P

A zgadza się. Rok temu było podejrzenie u mojego dziecka salmonelli a myślisz skad Lulik? Być moze od tego że zjadło kanapkę z wędliną właśnie podawaną w ten sposób. ale ok, jeśli dla was to nie problem

Według przepisów drób nie może mieć styczności z wędliną.

I o to właśnie chodzi fanka bocianka. Drób nie moze mieć styczności z wędliną z wiadomych powodów ale w niektórych sklepach myślą że obsługują debili

Dobrze, że zwracasz uwagę na coś takiego, od tego są przepisy dot. higieny aby ich przestrzegać, a nie później biadolić jak się coś stanie. Mogłabyś podać nazwę sklepu, kierownictwo czytając to lub nawet słysząc o tym od kogoś powinno wyciągnąć odpowiednie wnioski (czyt. klienci widzą, zdają sobie sprawę, więc zmieniamy to). Foliowa rękawiczka kosztuje tyle co nic.

lulik idioto.to sa normalne zasady.odzielnie wedlina odzielnie mieso.zamiast cos napiszesz to pomysl.tobie pewnie babcia klozetowa trzymajaca szmate do podlogi moze podac albo kroic ser lub wedline.zycze smacznego.

przepraszam napisalem slowo zamiast a powinienem zanim.czlowiek po tylu latach w usa czasami sam glupieje:)

Lulikowi podają kurczaka przez szmatę do podłogi i też jest ok ;)

https://www.youtube.com/watch?v=q9ut3jdWBVc

Kiedyś zwróciłam uwagę Pani w sklepie rybnym, że płaty ryby bierze gołą ręką to bardzo się oburzyła, bo "ręce to ona ma czyste", więc podziękowałam za taką obsługę i po prostu wyszłam ze sklepu.

po prostu nie dopuszczalne, trzeba było zwrócić uwagę

Ja też raz zwróciłam uwagę - to był mój wróg na długo. Za każdym razem gdy byłam w tym sklepie to ta pani której zwróciłam uwagę patrzyła na mnie jak na przestępcę i jeszcze obgadywała mnie za plecami swojej koleżance ze zmiany :(

Ciuchcia nie lubisz ryb?

Ryby lubię ale braku kultury już nie ;)

A ja braku higieny w pracy gdzie się tego wymaga na I miejscu

w POLO brud i syf - tam mięso i wędlinę biorą tymi samymi rękawiczkami brudasy - aż się nie chce brać tej wędliny...za to w \"dużej\" stokrotce ( przy galerii Stokrotka ) higiena I klasa :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org