niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Sala- położnictwo" szpital łomża

Hej. mam pytanko, Dziewczyny orientujecie się jak jest z tzw. salą rodzinną w łomżyńskim szpitalu na oddziale noworodkowym czy może zaraz po porodzie? O ile się nie mylę to kiedyś CHYBA było coś w stylu takiej sali, że np. ktoś z rodziny danej pacjentki mógł być z nią przez całą dobę???? (taka sala chyba była płatna??) Proszę o odpowiedzi jak jest na chwilę obecną, z góry dziękuję :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Sala- położnictwo" szpital łomża

teraz w łomzynskim szpitalu nie ma sal pojedynczych poniewaz prowadzony jest remont i nie ma miejsc chyba ze masz znajoma polozna to wtedy moze cos sie uda

lukasztgb

Korzystałam z tej sali przez ostatnią dobę pobytu w szpitalu. Fakt faktem "rarytasów" tam nie było, ale sama świadomość tego, że będzie ktoś z Tobą w nocy uspokajała, tym bardziej, że byłam po CS i ciężko było ze wstawaniem do Maleństwa. Nie orientuje się czy sala nadal funkcjonuje. Musiałabyś zadzwonić, lub po prostu zrobić sobie wycieczkę do szpitala i sama to sprawdzić. Opłata za salę to 50 zł za dobę.

Mała poprawka : *Byłam po Cesarskim Cięciu.

tak jak pisze K.J. cena 50 zł za dobę. Jednak musisz się wcześniej zorientować czy nie jest/będzie zajęta.

mnie bezpośredni po porodzie położna zapytała czy chcę salę pojedynczą-odpłatność 50zł za dobę czy normalną, bezpłatnie. i nie prawda że ktoś w takiej sali może być do pomocy bo tak się chce świeżo upieczonej mamie. może zostać owszem ale jeśli są ku temu bardzo wyraźne przesłanki. a i po trudnym porodzie typu krwotok, cesarka lub jakiekolwiek inne komplikacje nie ma szans na pojedyńczą salę aby kobieta nie była sama. i polecam szkołę rodzenia-którąkolwiek. takie pytania są od razu wyjaśniane przez pracownika szpitala w czasie tzw-wycieczki na porodówkę.

Witam jest korzystała z niej Edyta Górniak jak rodziła .Ja jak rodziłam dziecko też korzystałam z niej jest to duża sala z łazienką w srodku, telewizor , kanapa na której cały pobyt mój w szpitalu czyli 3 dni spał mój mąż bo był ze mną cały czas. Za 3 doby nie całe zapłaciliśmy 100 zł.

Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się.
Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.

Rodzilam 2mc temu i niestety sala pojedyncza jest niedostepna przez remont. Ale podczas porodu pogadaj z polozna ktora bedzie odbierala porod i popros o sale przynajmniej 2-osobowa. Zawsze to lepiej jak placze obok jedne dziecko a nie np. 2 :/ Ja mialam ciezki porod i od 11 do 19 maz mogl byc przy mnie i nikt sie do tego nie czepial, mimo ze odwiedziny od 14 do 18, a nocy niestety jestesmy zdane same na siebie, pielegniarki spia... no zalezy jeszcze jaka zmiana, ale nie ma co sie spodziewac rarytasow :) Dasz rade :)

dzięki za wpisy :) termin coraz bliżej a stres coraz większy :P

Nie stresuj się bo to szkoda zdrowia pójdzie dobrze zobaczysz najważniejsze to pozytywne nastawienie. Jak już jesteśmy przy tym temacie to spytam jest w Łomży usg trójwymiarowe? czy do Białego najbliżej? pozdrawiam

w Łomży raczej nie, ja robiłam w Białymstoku u Arciszewskich

No wiem bo też tam robiłam, myślałam, że może teraz w Łomży jest.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org