sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
koniec umowy w orange

Witam, kończy mi się umowa w orange ( mix 39zł ) i dostałem propozycję przedłużenia i dodatkowo tv, internet ( za 80zł ) nowy telefon. Mam dylemat - jest tyle innych ofert, na pewno lepszych. Muszę szybko decydować bo mi przepadnie to przedłużenie i promocje z tym związane bo jakiś czas już jestem z orange. A Wy w jakich sieciach jesteście? Co polecacie ze swojego punktu widzenia? Dzięki za propozycje :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: koniec umowy w orange

Ja mam Orange od 7 lat i za miesiąc kończy mi się umowa i jej nie przedłużę. Uciekam do Play. W Orange jest za drogo i za dużo awarii. W Play dostanę to samo za połowę ceny abonamentu. To tyle ode mnie.

mnie tv i internet nie interesuje akurat bo już mam i nie chcę zmieniać tylko takie rozmowy i telefon.

Powiedz im wyraźnie, że tv i internet Cię nie interesuje, a chcesz dobry mix i telefon. Jeśli nie - odchodzisz z orange (nie musisz mówić gdzie). Za jakiś czas najprawdopodobniej zadzwonią i zaproponują lepszą ofertę. Ja miałem kiedyś taką sytuację, przy czym było to kilka lat temu, gdy jeszcze miałem u nich abonament.

Jeżeli ma mixa, to na atrakcyjne propozycje raczej nie ma co liczyć. W orange lepsze oferty zawsze były zarezerwowane dla abonamentu (nie wiem dlaczego, bo np. mix 59 jest droższy od niejednej taryfy abonamentowej).

Jako użytkownik sieci orange od 14 lat, w związku z coraz częstszymi ostatnio awariami sugerowałbym raczej zmianę operatora. Reklamowanego tu pleja osobiście nie polecam z powodu słabej jakości rozmów i problemów z przełączaniem się pomiędzy nadajnikami różnych operatorów (testowałem i wielokrotnie się o tym przekonałem).

Jestem w Playu, mam mixa, praktycznie wszystko mam za darmo i za nic nie płacę.Serdecznie polecam:)

Nie ma nic za darmo, chyba że tatuś płaci rachunki :D

W play jest. Teraz nie wiem. Przed swietami byla oferta 29 zl i wszystko za darmo

h0jowe forum

Wszystko wliczone w cenę 29 zł, a nie za darmo. Dajecie się nabierać marketingowcom :P

Ja też odeszłam z Orange po wielu latach. Teraz mam telefon w Play i bardzo polecam. Mam już drugą umowę u nich :) Z awariami się nie spotkałam, problemów z wykonywaniem i odbieraniem połączeń też nie mam :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

29 zł jest dla osób, które maja w sieci play abonament

Dzięki za odp - na pewno innym też się przydadzą :)
Anp w orange na kartę pakiet 1000min do wszystkich w orange wynosi 10zł ważny TYLKO 2 tygodnie a za tą samą cenę w play do wszystkich w play ta kwota i ten pakiet ważny 30 dni. Taka ciekawostka z mojej strony. Czekam na Wasze opinie w innych sieciach

Ja zrezygnowalem z Orange po 12 latach ... Jestem w Play i sobie bardzo chwale :)

A T-mobile?

Orange, jako pierwszy na rynku (najpierw Centertel, potem Idea teraz Orange) liczy, że przyzwyczajeni, leniwi klienci zostaną z nimi i niestety nie oferuje konkurencyjnych do innych sieci ofert. Ma ofertę do wszystkich bez ograniczeń za 80 zł, a w play to samo za 29. Ale w njumobile tylko do komórkowych - 19zł, tylko na stacjonarne - 10zł i nie wiążą żadną umową czasową. Wg mnie to najlepsza oferta dla tych co lubią rozmawiać, nie mieć wysokich rachunków i w razie czego skorzystać z lepszej oferty, jak się pojawi ;)

najlepiej mieć dwa numery Orange i pley bez umów

Nju Mobile z sms-ami bez limitu to 38 zł, a kolejne pieniążki trzeba wydać jeśli korzystasz z netu ....
Opcja "same rozmowy" jest dobra np dla starszych osób, które nie sms-ują (ja nju wziąłem dla mojego ojca). Rozmawia teraz bez ograniczeń i maksymalny rachunek to 29 zł/msc.
To co zaproponowała mi Orange po 12 latach bycia stałym klientem i posiadaniem u nich 3 telefonów firmowych to śmiech na sali. W Play jeszcze na pół roku przed przejściem do nich dali mi fajny telefon i abonament, przy którym Orange może się im w pas kłaniać.

Fajną sprawą w Play jest możliwość korzystania ze wszystkich przekaźników ... jesteś gdzieś na wsi gdzie kiepsko z zasięgiem Play to sam możesz przełączyć się na przekaźnik Orange, Plus lub T-Mobile bez żadnych opłat roamingowych. Bynajmniej tak jest w formule 4.0, którą posiadam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org