Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PIJANI ZA KIEROWNICĄ....... |
Odnośnie wczorajszej tragedii w Kamieniu Pomorskim.... Co wg Was można zrobić, żeby nie dochodziło do czegoś tak strasznego??? Myślicie, że zmiana prawa pomoże???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PIJANI ZA KIEROWNICĄ....... |
Jeśli udowodnią, że to jego wina, powinien odpowiadać jak za wielokrotne zabójstwo.
|
|
moze i by pomogła ale znając życie będą to takie zmiany które nic nie dadzą. a najpewniej to pójdzie to w kierunku aby jak najwięcej kasy wydrzeć od takich delikwentów i kary finansowe pójdą w gorę. w Polsce chlanie to norma, sam pije, właśnie oglądam program UWAGA na tvn co tam te słowa doskonale potwierdzają. jak ludzie pomagają wyjechać autem niby tam wczorajszej redaktorce heheh a tego z kamienia, ukamienować powinni dla przykładu, hałastrze rzucić go na pożarcie i aby go rozerwali bydlaki- bo jak chciał tak bedzie miał
|
|
nic nie pomoże, społeczeństwo samo na siebie kreci bicz przy pomocy opozycji która chce zaostrzyć kary a przecież kogoś takiego żadna kara nie odstraszy i niema żadnego znaczenia. ostatnio słuchałem wypowiedzi skazanego za spow. wypadku z skutk. śmiertelnym po alkoholu który powiedział ze jak wyjdzie to dalej będzie tak jeździł bo dodaje mu to 'pałera'. jedyne co moze pomoc to pogłębione badania psychiatryczne dla kierowców a nie kary. podobna sytuacja byla po zamachach z 11 września zaostrzono kary wporwadzono dokladne kontrole na lotniskach tylko ze zwykłych ludzi (turbana zdjąć już nie można bo to uwłacza czyjejś religii). co do kontroli trzeźwości i akcji typu trzeźwy poranek: łapią ludzi na granicy normy zamiast taka akcje przesunąć zaraz po imprezach dyskotekach itp konkluzja; na głupiego żadne kary i zakazy i tak nie podziałają Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
A czyja winna ? wleciał samochodem był kierowcą był pod wpływem teraz powinien do końca życia w kopalni pracować i płacić dożywotnią rentę rodzinom poszkodowanym a najbardziej dziewczynki co straciła rodziców bo *** zachciało się wsiadać do tego wiejskiego auta jak były by odpowiednie kary ale nie wiezienie bo to tylko dożywotnie wczasy i bez użyteczne nic nie robienie to może ludzie by się zastanowili przed wsiadaniem do auta po używkach a pasażerkę powinni również postawić zarzut bo brała udział w tym i nic nie zrobiła bo jeśli się godzimy na pijaka za kierownicą to tacy sami jesteśmy mordercami .
|
|
a i jeszcze fundamentalnie zachowanie takie wynika z biedy. z biedy pije, z biedy nie ma taxi, i do biedy to go prowadzi. najgorsze ze taki biedak na innych tez biede sprwodza
|
|
Znam przypadki-nie jeden- że zabrali delikwentom prawko z jazdę pod wpływem a za jakiś czas znów to samo robili. Niby nie spowodowali żadnych wypadków ale sam fakt.... Niby płacili grzywny itp ale widać nie pomogło to zupełnie. Przeraża mnie takie zachowanie, bo ja sobie nie wyobrażam tego, żeby wsiąść do auta po alko....Albo jak nie można powstrzymać się od wypicia wiedząc że być może trzeba będzie gdzieś jechać...
|
|
słyszałem w radiu dzisiaj że zatrzymano dwóch w łomży ___________________________________________________ www.autosalonik.pl
|
|
A ja tam lubie machnąć pół litra i dać w pedał aż się leje po wtryskach, wolność tomku w swoim domku
|
|
ZABIC , ZAKOPAĆ,ODKOPAC I JESZCZE RAZ ZABIC,,,,TYLE W TEMACIE
|
|
poniższy artykuł jest świetnym komentarzem do założonego tematu: http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/447149,jak-politycy-chca-walczyc-z-pijanymi-kierowcami-mariusz-nowik-z-dziennik-pl-komentarz.html POLECAM!
|
|
czy ja wiem czy ten artykul tu swietnie pasuje jedynie koniec jest napisany logicznie i na temat reszt jego części jest głupim przechodzeniem ze skrajności w skrajność... Osobiscie jestem zdania ze pijany kierowca majacy np. powyżej 1 promila powinien dożywotnio tracic prawko i być skazywany na roboty przumusowe na rzecz drog bądź ulic, jeżeli się nie dostosuje do kary to bezwzledne wiezienie...
|
|
Powinni zrobić takie coś że w momencie gdy ktoś popija w jakimś pubie czy też restauracji. Ochrona z pubu zabiera dokumenty i oddaje na 2 dzień jak osoba wytrzeźwieje.
|
|
toz zes wymyslił sposob:)) nie chce cie rozczarować ale podobniez mozna jechac i bez dokumentów jak jest paliwo Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Polacy tacy mądrzy jak już po fakcie, a wielu co tu sie wypowiada tak źle na ten temat, to sami z pewnością wsiadali z rana na drugi dzien chociazby po mocnym wypiciu w nocy.Wtedy tez alkohol zostaje a ludzie sobie nie zdają sprawy i wychodzi zonk podczas kontroli.Także spokój.
|
|
Konrado akurat jak ktoś nie boi się jeździć po pijanemu to przestraszy się 50 zl mandatu za brak dokumentu
|
|
Elop nie mierz każdego swoja miara... widać od razu ze dla Ciebie nie robi wrazenia jazda na drugi dzień po piciu. A tak swoja droga ludzie na kacu nie maja 2 promile w wydychanym... najgorsi sa tacy którzy ledwo tomni chodza a jesze za kolko wsiadają.
|
|
zgadzam się z Jaro00. Kary odpowiednie powinny być do głupich czynow i nie dotykać tylko kieszeni ale i dawac na przyszlosc do myslenia (może prace społeczne w dużych wymiarach czasowych?) powiedzcie szczerze po co karac finansowo pijana babe co wpadla ostatnio do przejścia podziemnego?!? jak ona rozwala auto warte dobre 200 tys i ma to gdzies bo zaraz drugie sobie kupi... wlepic jej 200 godz do odpacowania w czyszczeniu miasta może uwlaczy to jej godności i na drugi raz się zastanowi zanim wypije i pojedzie.
|
|
A co ? ZAbroni mi kto fantazji ułańskiej ?? Przecież szarża ułańska to Polska tradycja :):)
|
|
Istotniejszą rolę prewencyjną od wysokości kary pełni jej nieuchronność. Przestępca podejmując zabroniony czyn zwykle nie kalkuluje czy mu się on opłaca w razie wykrycia, bo zakłada, że nie zostanie złapany i najczęściej nie wie dokładnie jaka kara mu grozi. Gdyby ten kierowca z Kamienia P. miał przeświadczenie, że najprawdopodobniej zostanie przyłapany na jeżdzie po pijaku, pewnie tego by nie uczynił. Najbardziej winna jest tu policja, która powinna częściej zatrzymywać pojazdy w celu kontroli trzeżwości, a nie tylko łapać na rogatkach za przekroczenie prędkości. Kierowca wsiadając za kierownicę powinien mieć za sobą tyle nieoczekiwanych zatrzymań w celu kontroli trzeżwości, żeby miał przekonanie o nieuchronności kolejnego. Ja, choć już do miliona przejechanych kilometrów niewiele mi brakuje, byłem zatrzymany w celu sprawdzenia trzeżwości może tylko trzy razy, reszta to zwykle w związku z przekroczeniem prędkości. Dzień 1 stycznia powinien być od północy wszędzie patrolowany przez "drogówkę" bo jest wiadome, że wówczas będzie jeżdzić więcej pijaków niż zwykle i jest doskonała okazja ich wyłapać i być może ochronić ludzi przed nimi. Prokuratura powinna też stawiać zarzuty tym osobom, które widząc wsiadających za kierownicę pijanych, nic nie uczyniły by temu zapobiec. Natomiast gdy ktoś jest pasażerem samochodu z pijanym kierowcą, wsiadł świadomie i dobrowolnie i nie zapobiegł tej jeżdzie, powinien mieć wyrok jak dług w banku. Zatem ta dziewczyna z Kamienia P., która wsiadła z pijanym narzeczonym do samochodu powinna mieć zarzut za przyczynienie się do katastrofy ze skutkami śmiertelnymi. Dopiero wówczas skończy się przyzwolenie społeczne na jazdę po pijaku. rudy błazen z druhem
|
|
Wszyscy piszecie o karaniu, straszeniu , zamykaniu ,a nie ma ani jednego głosu a zapobieganiu . Ten facet na pewno nie wypił i wsiadł aby zabić z premedytacją . On ma z głową coś nie tak i dawno powinien być poddany leczeniu.
|
|
Trzeba naprawdę, w dzisiejszych czasach mieć odwagę, by wsiąść po trzeźwemu za kierownicę. Tyle idiotów jeździ.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |