Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MEDIA EXPERT |
Witam. Dokładnie w Styczniu rok temu w owym sklepie kupiłem Lapka Lenovo g580 no i po roku poszły mi zawiasy. Oczywiście producent nie jest w stanie określić czy zawiasy miały wadę fabryczną czy zniszczyły się wskutek złego użytkowania (chory kraj) a jak powszechnie wiadomo zawisy to bolączka Lenovo, no ale dowiedziałem się o tym za późno. W każdym razie z miejsca serwisant mi powiedział, że nawet nie ma co przysyłać sprzętu. Ale nie o tym. Postanowiłem na własną rękę naprawić swój sprzęt, mimo, że ma jeszcze rok gwarancji producenta o ubezpieczeniu nie wspomnę. Dodam, że mojego laptopa nikt nawet prze godzinę w ciągu tego roku nie miał w rękach i nikt go nie rozkręcał. Co się okazuje, koleś w sklepie w którym miałem go naprawić po odkręceniu zewnętrznej klapki zauważył, że wszystkie śrubki są zdarte jakby ktoś je chciał rozkręcić siekierą koszt z 50 zł zwiększył się do 250 zł, bo trzeba wiercić. nie chcę nikogo o nic oskarżać bo nie mam pojęcia jak mogło się stać. nie wiem czy sprzęt był jakiś pogwarancyjny i kto w niego wkładał łapki, wiem tylko tyle, że kupiłem go w MEDIA EXPERT. to tak ku przestrodze a na Marginesie to laptop kosztował 2700 oczarowali mnie dodatkową gwarancją za 600 zł na wszystko oprócz trzęsienia ziemi i całowali mnie po rękach dopóki nie wyszedłem za drzwi. a teraz muszę naprawiać za własne pieniądze, bo już nic nikogo nie interesuje
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MEDIA EXPERT |
Z tymi zawiasami to nie zgadzam się.Może twój model ma problem z zawiasami albo rzeczywiście nie delikatnie sie obchodziłeś przy otwieraniu i zamykaniu.
|
|
fakt jest taki iż mogą sprzedawać tam używane sprzęty... pogwarancyjne. Ostatnio kupywałam tam AGD i zrezygnowałam z zakupu modelu który interesował mnie ponieważ zauważyliśmy z partnerem dziwne ślady na sprzęcie, co świadczyło o tym jak gdyby sprzęt był używany. Szybko wycofaliśmy się z podjętej decyzji, zamieniliśmy na inny model, również wciskano nam gwarancję dodatkową. Ale najdziwniejsze dla mnie jest to iż sprzęt miał ślady użytkowania. Resztę dopowiedzcie sobie Państwo sami ...
|
|
Kazdy taki market może mieć dużo sprzetow na magazynie z obcierkami spowodowanymi przez magazynierow.Wiadomo że chcą się pozbyć i nie chcą mieć strat, ale na miejscu trzeba dobrze obejrzec i najwyzej prosic o inną sztukę.
|
|
Media Expert - jak nam doda du*ę w reklamie pokazuje, to czego tu się spodziewać...
|
|
laptopa się poprostu otwiera i zamyka nie wiem jak można to robić delikatnie czy nie delikatnie. a jak zapłaciłem prawie 3000 za sprzęt to nie dlatego, że mam za dużo pieniędzy tylko po to, że mam go używać ma działać i być niezawodny, a jeżeli zawiedzie, to producent w trosce o klienta powinien mi usunąć usterkę, a nie udawać, że to nie ich laptopy. ELop poczytaj o zawiasach laptopóv lenovo seri G
|
|
To prawda, niestety Lenovo maja problemy z zawiasami... Dziwie sie Tobie ze go nie odesłałeś... ja miałem ten sam problem, oddałem lapka do serwisu i mi ładnie wszystko zrobili...
|
|
masakra !!!!!
|
|
Ja mam lenovo G570 i problemów z zawiasami nie mam, jedynie co to obudowa odstała i to z mojej winy bo podnosze laptopa przy taczpadzie jedną ręką.
|
|
ja już daruję sobie komentarze, ale kontakt i obsługa sklepu internetowego Media Expert jest karygodna! bo tutaj w sklepie w Łomży nie jest aż taka zła, jak na taką Łomżę wystarczająca.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |