Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Obwodnica Łomzy |
Witam mam pytanie który wariant obwodnicy Łomży przebiega przez "Dolinę Dolnej Narwi - cenny obszar ptasi" czy to jest ten daleko zachodni czy wschodni. Za zachodnim są drogowcy z GDDKiA ale coś czytałem, że ten właśnie nie pasuje RDOŚ ( ochronie środowiska ) czy tej RDOŚ nie pasuje wariant wschodni ??? z map wynika, że oba te warianty przechodzą przez Dolinę Narwi opisane to było w tym artykule http://4lomza.pl/index.php?wiad=33331
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Obwodnica Łomzy |
Doliny Narwi nie da się ominąć wszędzie są ptaszki a ty jesteś wielbicielem którego ptaszka .
|
|
Swojego i Skurwionka Polnego.
|
|
A co pasuje RDOŚ ? Zasadźcie buraki, ziemniaki i będzie ok.
|
|
o przyrodę trzeba dbac to nie ulega wątpliwości ale chyba zdrowie i życie ludzi jest ważniejsze a może ktoś odp na moje pytanie, który wariant bardziej pasuje RDOŚ mi się wydaje, że daleki zachodni jest lepszy mniej wyburzeń i nie idzie prze park krajobrazowy
|
|
gdy zobaczyłem ten temat, jak nie jeb*e śmiechem to sie usmarkał. marzenia to macie. Obwodnica w łomży
|
|
alwaro więcej takich wypowiedzi to faktycznie nigdy jej nie będzie trzeba podejść inaczej czy "oni" robią łaskę ? czy my Łomżyniacy jesteśmy gorsi ? itd remont Wojska Polskiego na 3 lata związany z przewężeniem drogi żeby tiry nie przejechały i obwodnica przyśpieszyyyyy
|
|
Pamiętam początki pomysłu via baltica i obwodnicy Łomży to mówili ze w 2014 nawet będzie teraz jest 2014 to już mówią ze 2019-2020, a i tak do tego czasu nie zrobią. To jeszcze lepiej dla miasta ze jej nie ma i tak bezrobocie największe od niepamiętnych czasów jak by jeszcze obwodnice zrobili to by już nikt do łomży nie zajeżdzał bo po co. Tak to jeszcze cały transport jedzie przez łomże warszawa też na mazury przez łomże. Będzie obwodnica nikt nie zajedzie wszystkie CPN gastronomia połowę pracowników pozwalniają bezrobocie się zwiększy i ciekawe co powiedzą ci co tak walczą o obwodnicę?
|
|
prędzej im na czole wyrośnie kuta* niż to obwodnice zrobią nie jestem pesymisto ale realisto
|
|
alwaro, realisto-nie-pesymisto - zajrzyj do słownisko gramatysko. Nie jestem zbyt dobry w te klocki, ale naliczyłem 5 błędów. Kto więcej? :) Zrozum mnie dobrze:) Nie mam nic do Ciebie, tylko chciałbym, żeby na tym forum, mimo anonimowości było w miarę czytelnie. Kij z "ogonkami, ale interpunkcja (a w zasadzie jej brak) czasem zmienia sens wypowiedzi, a już na pewno utrudnia jej zrozumienie. EOT Jeżeli przez obwodnicę kilka firm może zbankrutować, to niech planują inwestycje w okolicach obwodnicy - jest jeszcze na to sporo czasu. Przy okazji jakieś dofinansowanie lub pożyczkę na lepszych warunkach z łunii i jakoś to pójdzie. Kto żyje z "przejeżdżających"? Mac plus stacje paliw. Myślicie, że warszawiaki zatrzymują się, żeby kupić coś w kwiaciarni, ciucharni lub innym sklepie przy Legionów? Nie wspomnę już o starówce czy bulwarach. Jeżeli się mylę, to niech ktoś, kto prowadzi firmę, która może stracić przez obwodnicę, wyprowadzi mnie z błędu. Przed obwodnicą należy postawić dużą tablicę pt "po co warto zajechać do Łomży" i zainteresowani niech zajeżdżają i wydają u nas pieniądze, a reszta niech gniecie asfalt na obwodnicy. A jeszcze lepiej kilka tablic np.: Dla turystów: Zabytki(katedra, cmentarz itp. - w sumie to już jest coś takiego), starówka, port:) Dla głodnych: Mc'D, KFC, restauracje, kebaby:) Dla inwestorów: PPŁ, SSE, "dużo rąk do pracy" :) Dla pozostałych stacja paliw na obwodnicy i nara:) ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
Hehe ile firm może stracić na tym, że wszystkie tiry zza wschodniej granicy będą jechały bokiem, będzie to znikomy procent w porównaniu do zysków jakie obwodnica Łomży "przyniesie", tak samo miejsca pracy jedynie może ich przybyć jak otworzą tu filie jakieś firmy produkcyjne, które omijają Łomżę szerokim łukiem gdyż transport drogowy i nas jakby nieistnieje, kolejowy jakby też :-), co do osądu realizm-pesymizm zmieńcie podejście obwodnica ma być i koniec i my Łomżyniacy musimy do tego doprowadzić
|
|
Budowa obwodnicy stworzy więcej miejsc pracy nich ich zlikwiduje.
|
|
Na bulwarach już biznesy pootwierali :):):) Tak samo otworzą i przy obwodnicy:)
|
|
Szybciej te zwierzaki i roślinki wygina niż zbudują obwodnice... Tak reasumując nasze wielkie inwestycje: Kauflanda budowali chyba ze 4 lata, Venede z jej przebojami z 10 lat wiec obwodnice patrząc na skale inwestycji jakies 50... ok 2040 spodziewajmy się pierwszych aut.
|
|
w sumie to obwodnica jakaś jest, tylko nie każde auto nią przejedzie, klub 4x4 daje radę...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |