Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zadzluzenie komorne |
Czy jesli jestem zameldowany w mieszkaniu i ja posiadam pieniadze na koncie,a osoby rowniez tam zameldowane nie placili jakis czas komornego i nie maja zadnych oszczednosci to moga mi zajac te pieniadze z konta oszczędnościowego ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zadzluzenie komorne |
Pozew o zapłatę będzie skierowany p/ko właścicielowi/właścicielom, który ma prawo domagać się od pozostałych, dorosłych, domowników solidarnego łożenia na czynsz. rudy błazen z druhem
|
|
ale tam nie ma wcale glownego najemcy.. sa tylko osoby zameldowane wszystkie dorosle .
|
|
to wszyscy do paki na 10 lat
|
|
no ale musi być jakaś umowa, na podstawie której ktoś musi płacić ten czynsz (komorne - przestarzałe słowo).
|
|
komornik nie musi się o nic pytać, najpierw weźmie potem się ewentualnie zastanowi, najpierw będą szukać pracodawców, konto ???, zależy jakie to jest konto oszczędnościowe, jak ROR zgłoszony do US to znajdzie szybko, jak inne i nie zgłoszone do US to spokojnie, prędko nie znajdzie, jak w ogóle znajdzie :-),
|
|
a ty płaciłeś , czy na drapane liczyłeś?
|
|
Przelewy szly z mego przez ost 2 lata
|
|
Płaci właściciel i właściciel melduje kogo chce.
|
|
wlasciciel zmarl wlasnie te 2 lata temu. i placilem ja a glownego najemcy wcale nie ma.
|
|
Przelewy szly z mego przez ost 2 lata to jest jakieś zadłużenie czy tylko szły i nie doszły?
|
|
jak właściciel zmarł to przejmuje spadkobierca jak go nie ma to przejmuje państwo i ono ureguluje co trzeba według zawartej z nim umowy.
|
|
firmy jak elektrownia , gazownia telekomunikacja itp ma umowy z właścicielem nieruchomości. Jeżeli wnosiłeś jakieś opłaty nienależne to raczej niepotrzebnie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |