Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do osób z bezpieczeństwa wewnetrznego w WSA I ROK |
Mam pytanie jaki jest tam poziom,czy jest cieżko,czy dużo osób studiuje ,czy były już jakieś zalicznia? pytam bo mam zamiar tam sie wybrać i chce sie dowiedziec wiecej o tym kierunku :) Lomzyniak1234
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do osób z bezpieczeństwa wewnetrznego w WSA I ROK |
zajrzyj na stronę kto tam wykłada i już będzie wiadomo. To mówi samo za siebie. lelumel
|
|
Na żadnej uczelni Bezpieczeństwo Wewnętrzne nie należy do trudnych kierunków, więc nie sądzę aby WSA odbiegało w tej kwestii. Pomyśl nad jakimś bardziej przyszłościowym kierunkiem studiów, choćby z oferty łomżyńskich uczelni, skoro zamierzasz tu studiować, bo bezp. wewn. to jeden z tych kierunków, które istnieją dla kadr. Rozważnego wyboru życzę, pozdrawiam.
|
|
Na bezpieczeństwie wewnętrznym jest niebezpiecznie :) Szanuj przyjaciół. Kochaj swoją mamę – Nie wybaczaj niewierności. Uderzaj mocno. Całuj namiętnie. Ufaj tylko sobie, bo koniec końców nikt inny ci nie pomoże.
|
|
Jeżeli już chcesz studiować ten kierunek to polecam szkołę policji w Szczytnie. Tam faktycznie czegoś cię nauczą . Poza tym w przypadku przyjęcia do policji uznają ci dyplom tej szkoły i gdy będziesz chciał uzyskac stopien oficerski . Kierunek ten w Szczytnie jest zaoczny i stacjonarny z tytułem magistra lelumel
|
|
Moim zdaniem na WSA to kierunek z najniższym poziomem, najwyższe ma Budownictwo. Jest bardzo łatwo, na kierunku sporo osób. Pod koniec I semestru nie wiem, czy Cię przyjmą, na pewno mieli ćwiczenia (obecność zaliczeniem kierunku), raczej nie ma szans. Pzdr. ---------------------------------------------
|
|
nie kierunku tylko przedmiotu***. ---------------------------------------------
|
|
bezpieczesntwo publiczne w Szczytnie może studiować każdy. Sudia sa płatne ale na n ajwyzszym możliwym poziomie. lelumel
|
|
|
Na WSA masz wykładowców ze Szczytna, kilku byłych ministrów MSWiA, ludzi z pierwszej ligi w tej tematyce jak np. prof. Jakubczak. Kierunek ma podpisaną współpracę z Komendą Główną Policji. Czy chcesz się nauczyć czy nie to już też Twoje zaangażowanie. Andy
|
|
ANDY 123 a kto wykłada bezpieczesntwo w komunikacji czy zabezpieczenia obiektów czy mienia żenada - więc nie plec głupot. lelumel
|
|
Ukończenie cywilnych studiów nawet na Oxfordzie nie daje gwarancji na przyjęcie do służby w Policji czy w żadnej innej tego typu formacji. Polelum nie pisz głupot i nie rób ludziom siana w głowach. Podczas awansowania na etat oficerski nikt nie patrzy jaką szkołę skończyłeś czy jaki kierunek. Wymagane jest jedynie wykształcenie wyższe magisterskie i tyle. Podczas rekrutacji ukończenie takich studiów to tylko kilka punktów więcej podczas rekrutacji, nic wiecej! Nie patrzcie też na to porozumienie danej uczelni z KGP. To tylko tak wszystko ładnie jest napisane, żeby przyciągnąć większą ilość chętnych, a co za tym idzie większą kasę zbić. Po przyjęciu do służby i tak trzeba iść na 6 miesięczny kurs podstawowy. Nie wywalajcie kasy i czasu na kierunki bez przyszłości taki jak bezpieczeństwo wewnętrzne, bo będziecie kolejnymi kandydatami naszego Urzędu Pracy. To kierunek bez przyszłości. Kierunek dobry dla policjantów będących już w służbie i chcących zrobić wykształcenie wyższe, a nie dla młodych ludzi, którzy są dopiero kandydatami do służby. Można ukończyć pozytywnie szkołę i mieć dyplom, a podczas rekrutacji do którejś ze służb oblać test sprawnościowy, test psychologiczny czy komisję lekarską i wtedy tym dyplomem można sobie tyłek podetrzeć... Czasy są ciężkie i dużo młodych ludzi stara się o pracę w różnych służbach mundurowych, bo to dobra opcja jak na te czasy, a uczelnie wyższe skutecznie to wykorzystują, żeby zarobić. pozdrawiam
|
|
mietek12345 masz rację ja dokładnie to pisałem i jednoczesnei chciałem wskazać ,że szkoła w Szczytnie właśnie daje te parę punktów przy rekrutacji a jednocześnie gdy już dostaniesz się do policji nie musisz robic dodatkowego kursu oficerskiego. Ponadto wskazałem ,ze poziom w szkole w szczytnie jest zdecydowanie wyższy. lelumel
|
|
Te parę punktów jest zupełnie nieistotne, gdyż można te punkty nabić innymi rzeczami. Karierowicze, którzy już myślą o oficerce mogą się też głęboko zdziwić, gdyż posiadanie dyplomu ze Szczytna w niczym nie pomaga podczas kierowania na oficerkę. Przełożeni nie będą patrzyli czy masz papier ze Szczytna, Krakowa albo Londynu. Jednym słowem g... no ich to obchodzi. Nie chce mi się rozwijać tutaj tego tematu, bo to temat rzeka, ale chciałbym po prostu uprzedzić młodych, napalonych dzieciaków, którzy naoglądali się W11,że mogą się bardzo rozczarować. Nie wierzcie w te bzdury, które uczelnie wypisują na swoich stronach internetowych czy ulotkach. Im zależy wyłącznie na kasie i podkreślam ukończenie WSPOL Szczytno nie daje nawet minimalnej gwarancji na dostanie się do służby w Policji czy innej tego typu formacji!!!! Można się potem mocno rozczarować i wylądować jako ochroniarz w Biedronce. pozdrawiam
|
|
więc co ukończenei WSA mam rozumieć daje szanse zatrudnienia w policji? Jak masz jakieś waty do firmy w której robisz to nie pisz takich bzdur lelumel
|
|
Czy Ty chłopie przeczytałeś moje posty ze zrozumieniem? Mój przekaz brzmiał w ten sposób, że ukończenie ŻADNEJ uczelni wyższej nie gwarantuje przyjęcia do Policji bądź innych służb mundurowych, a tworzenie kierunków typu bezpieczeństwo wewnętrzne na prywatnych, słabych i nieliczących się "uczelniach" jest po prostu nabijaniem młodych ludzi w butelkę i zarabianiem na ich naiwności. Do służby w Policji wymagane jest średnie wykształcenie i często osoba po technikum czy liceum dostaje się, a osoba po prawie czy bezpieczeństwie wewnętrznym zostaje odrzucona. Chciałem dać do myślenia tym, którzy wybierają się na bezpieczeństwo wewnętrzne, że w przypadku nie dostania się do Policji czy innej służby absolwent takiego kierunku zostaje na lodzie, gdyż może co najwyżej starać się o pracę w ochronie. Lepiej skończyć inny kierunek, który w przypadku nie dostania się do służby przyda się na cywilnym rynku pracy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |