Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kosztowny Port Łomża |
Wywalanie kasy na bezpłodne projekty Unijne, zamiast na COP, łomżyński przemysł, sportowców, obwodnice miasta itp., to zadłużanie miasta i pauperyzacja mieszkańców.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kosztowny Port Łomża |
Jak pogłębią rzekę i zbudują więcej takich portów na Narwi, w Pułtusku, Różanie, Ostrołęce, Nowogrodzie, Wiźnie, Tykocinie itd. to może będzie OK. Na razie pierwsze koty za płoty, proces ożywiania tej rzeki dla żeglugi dopiero się rozpoczyna. Nie ma infrastruktury, to i turystów niewielu.
|
|
|
ja tez cały czas taka wizje miałem i wtedy prawie całe mazury u nas siedza latem to by było cos. hotele przystanie cała infrastruktura, takie cos napewno dało by wielkie korzysci a maisto w koncu cos by miało dla czego warto by było sie tu zatrzymac ale koszty startowe byłyby napewno w mld
|
|
Za przemysł się weźcie a nie turystyka wam w głowie !!?? Łomża nie będzie miastem turystycznym bo tu nic nie ma a rzeka jak rzeka więcej turystów na bagnach spotykam niż nad Narwią .
|
|
Dlaczego w Łomży nie ma okręgu przemysłowego Zambrów, wysokie mazowiecki, nawet Kolno ma A u nas Gowna tylko jakieś robią Łomża to przyszły bankrut z takimi rzadzicielami
|
|
Cytat: Sorry. Byłeś kiedyś na wodzie na Mazurach? Nawet zalew od Nowogrodu do Łomży nie jest żadna konkurencją dla Mazur. Port od początku był poronionym pomysłem. Wiele osób o tym pisało wiele razy (w tym ja). Tutaj nie będzie żadnego cudu, kosztowna "marina" jest zbędnym dodatkiem do fajnych bulwarów. Ewentualne pogłębianie rzeki i inne cuda wianki tylko podniosą koszt, nie zwiększając ruchu. Łomża leży poza szlakiem wodnym i nic tego nie zmieni. Zakładanie stowarzyszeń, szlaki imienia Batorego czy Kniprodego nie mogą tu nic zmienić. Im szybciej takie inicjatywy zdechną, tym taniej wyjdzie.
|
|
No a łódz podwodna? jak by bilety były niezadrogie to by dzieci pływały.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |