Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Halla rynkowa to bedzie galeria |
galeria ok
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Halla rynkowa to bedzie galeria |
czyli co tam bedzie dokłądnie i od kiedy?
|
|
mam nadzieję ,że będzie to na poziomie w końcu miejsce sprzedaży owoców i warzyw , mięsa i nabiału a nie jakiś tam chińskich gaci i innego badziewia. Natomiast obok hali pod wiata to samo tlko od miejscowych rolnikow czy producentów prosto z pojazdow lelumel
|
|
To będzie lepiej jeśli to zostanie ogarnięte. Byłby jakiś komfort dla konsumentów.
|
|
Jaki rolnik tam będzie sprzedawał? Żaden, albo jeden. Warzywo własne jest droższe niż te pędzone na nawozach, a ludzie jak to ludzie - kupią to co tańsze, nie ważne że naszprycowane chemią. "Rolników" będzie oczywiście wielu, tyle że nie chwalą się faktem zaopatrywania w swoje produkty w Warszawie. Połowa tych warzyw nawet w Polsce nie była wyhodowana. Jak ktoś na prawdę chce mięso, nabiał, czy też zieleninkę kupić zdrową, to znajdzie rolnika u którego można kupić artykuły w domu, przy okazji na własne oczy widząc jak były hodowane. Moja matula sprzedaje wiejskie jajka. Dzwoni do niej facet i pyta o cenę. Na koniec stwierdza, że woli sobie kupić jaja z biedronki, bo tańsze. Według ludzi jaja od kury jedzącej zboże (które wcześniej trzeba posiać, zadbać o nie, zebrać), warzywa, robaczki, nie pędzonej sztucznie powinny być zapewne po 10gr/sztuka. Pomijam, że ta kura nie dostaje hormonów ani cudotwórczych pasz, po których strzela jajkami jak ruski z kałacha.
|
|
Na co komu ta hala? chcą tylko na tym zarabiać z wynajmu a kujący będą drożej płacić.Takich galerii nam nie potrzeba,nie głosować więcej na tego kto to wymyślił...
|
|
To nie galeria, a hala. I jest potrzebna. Jeśli komuś nie przeszkadza, że w środku miasta, przy dworcu autobusowym jest piękna reklama Łomży w postaci sprzedaży pod plandekami, gdzie ludzie paplają w błocie tgo jego sprawa, widocznie ze wsi dopiero co się wyrwał.
|
|
to będzie największa galeria w mieście i jest potrzebna ja często kupuje tam też ważywa i jaja wiem że są droższe ale wiem jak smakują od tego prawdziwego rolnika niż te z biedronki wiele osób pisze głupoty że będą droższe żeczy nawet niewiecie że te badziewie w nowej galerii jest produkowane w hinach kupiłem w dekatlonie w promocji buty za 120 zł po trzech miesiącach rozkleiły się i niemogłem oddać na gwarancje bo w promocji na rynku coraz więcej żeczy jest z produkcji Polskiej i polakom dajemy zarobić a nie hińczykom zastanówcie się dlaczego ten kraj ubożeje bo wolimy dać zarobić niemcom lub innym ocokrajowcom dlatego będziemy mieli największe bezrobocie przez wasze myślenie gitara gra
|
|
moim zdaniem nie można dopuścić by z tej hali targowej zrobiono miejsce sprzedaży badzienych szmat i obuwia czy innej chińszczyzny. Ma to być miejsce gdzie będzie się sprzedawać głownie i tylko produkty spożywcze takie jak warzywa , owoce, drób ,mięso , nabiał. I to musi być priorytetem a jak starczy miejsca to dopiero coś innego. Jeszcze raz piszę to ma być hala targowa a nie kolejna galeria ze szmatami. Co więcej ta hala mam być miejsce gdzie mogą prowadzic sprzedaż na preferowanych zasadach nasi miejscowi producenci. Wszystko co sprzedawane jest z poza naszego rejonu to winno być obłożone wyższymi opłatami na korzystanie z hali. lelumel
|
|
mam nadzieje ,że dzięki taj hali targowej ponownie zobaczę miejscowe masła , sery. wędliny , mięso, drób w tym kaczki i gęsi ładnie oskubane . Słowem wszystko to co miejscowi drobni producenci i rolnicy mogą sprzedać. Masowego badziewia już mam dość. lelumel
|
|
ludzie kto jest za tym aby na tej hali miały szansę pojawić się zdrowe i dobre produkty spożywcze naszych lokalnych producentów i rolników to piszcie tutaj posty za. Dośc już tego chińskiego badziewia i wszelkiej tandety oraz świecącej chemia warzywnej produkcji z Hiszpani , Portugali , Włoch czy Turcji. lelumel
|
|
haha tak to niby każdy jest za tym żeby były świeże zdrowe i dobre produkty ale jak będą 10 groszy droższe od supermarketu to i tak większość nie kupi. A taki sprzedawca postoi miesiąc czy dwa i jak mu się nie opłaci to zwinie interes.
|
|
pytamnie do tych co chca w hali zrobic galerie 50 metrów od hali jest juz galeria Galeria sztuki współczesnej dokładnie Stary Rynek 1 Pies z kulawa nogą tam nie zachodzi Podobnie będzie na hali A wszyscy te fanaberie będą utrzymywać z podatków Dodam tylko że przy Hali są jeszcze dwie inne galerie: Pod Arkadami Muzeum Północnomazowieckie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |