Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Alarm dla szpitala |
Ludzie, wy tu wypisujecie jakieś głupoty, a tymczasem w naszym szpitalu popsuł się aparat do rozbijania kamieni nerkowych. Moja ciocia nie może się poddać operacji, Czeka już dwa tygodnie na rozbicie tych kamieni. Ponoć poważne awarie są na rentgenach. Po prostu stary sprzęt i tyle. Narzekamy na pracowników służby zdrowia, z nadzieją , że coś się zmieni. Ale co możemy zrobić, jesli nasz łomżyński sprzęt medyczny nawali?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Alarm dla szpitala |
Hmm..muszę przyznać, że masz błędne dane koleżanko...bo akurat "maszyna" do rozbijania kamieni nie jest stara....a jeśli chodzi o rontgen stary to był na M.C.Skłodowskiej w szpitalu i nieprzenosili jego do nowego szpitala...wiec nastepnym razem prosze upewnij sie co piszesz, żeby znowu gafy niepopełnic....Wiem, że jest ciężko i wpółczuje twojej rodzinie, bo wiem co to znaczy...Pozdrawiam
|
|
Byłam dziś u cioci i tak mi powiedziała. Czyżby się myliła? Jeśli tak - to przepraszam. Może ktoś wie więcej?
|
|
Ciocia musi poczekac rok na kolena akcje Owsiaka , moze cos ufunduje
|
|
Witam. To, że sprzęt się psuje - ma prawo. To jest tylko elektronika, a przy takiej eksploatacji tym bardziej. Wszędzie i na wszystko nie ma pieniędzy, a na pracowników i organizację pracy w przychodniach przyszpitalnych i na oddziałach możemy narzekać i powinniśmy to robić. Przez niektore dzalania samych pracownikow szpital traci pieniadze. Przyklad: Jeżeli na wizytę w łomżyńskiej poradni specjalistycznej (nie podam jakiej) czeka się 3 miesiące, bo sa zaleglosci w badaniach, a lekarz jest na urlopie, a w takiej samej poradni w Białymstoku - tylko 7 dni, to chyba coś jest nie tak. Pojechałam do Białegostoku bo nie mogłam czekać. I kto wezmie pieniadze za wizyte oraz ilu pacjentow ucieka do innych miast na leczenie?. Odpowiedzcie sobie sami. Pozdrawiam.
|
|
Drodzy moi Dyrektor ma gdzieś Szpital, razem z Jasiem Bajno ( jego zastępcą - zwanym pieszczotliwie przez pracowników Jasiem Gówno) trzymają się stołków i nic nie robią. Wszakże obaj to AWS a w województwie rządzi SLD i PSL . Gajowy czyli Tołwiński marszałek od zdrowia już kilka miesięcy temu zapowiedział, że Mańka trzeba z Jasiem wysłać w kosmos , ale chłopaki się starają zadbać o jego względy dla swoich posadek . Szkoda tylko że nie starcza im czasu na Szpital.
|
|
Drodzy moi Dyrektor ma gdzieś Szpital, razem z Jasiem Bajno ( jego zastępcą - zwanym pieszczotliwie przez pracowników Jasiem Gówno) trzymają się stołków i nic nie robią. Wszakże obaj to AWS a w województwie rządzi SLD i PSL . Gajowy czyli Tołwiński marszałek od zdrowia już kilka miesięcy temu zapowiedział, że Mańka trzeba z Jasiem wysłać w kosmos , ale chłopaki się starają zadbać o jego względy dla swoich posadek . Szkoda tylko że nie starcza im czasu na Szpital.
|
|
.
|
|
renata nie udzielaj sie w temat jak chcesz cos napisac to napisz a nie piszesz jakies .
|
|
czytam te posty i czytam i ręce mi opadają. Jako pacjent tego szpitala powiem krótko. G.... mnie to obchodzi kto żądzi szpitalem i z jakiej on partii. Widzę ,że obecnie cały personel szpitala , lekarze administracja , Panie Damy pielęgniarki z upodobaniem oddają sie rozgrywka personalnym. A ja jako zwykły pacjent mam dośc braku kompetencji lekarzy, braku poszanowania godności pacjentów, złego odnoszenia się do nich. Panie i Panowie lekarze , pielęgniarki weźcie się do roboty. Bo poziom wyposażenia szpitala przerasta wasze kwalifikacje a przez to ogólnie szpital robi sie do d ...... Zamiast zajmować się plotami weżcie się do porządnej roboty , uczcie się, pokażcie że coś potraficie. Czy w końcu szanowni państwo uświadomicie sobie ,że pacjent oczekuje kompetencji , profesjonalizmu - a tu co większośc obsiadła na luarach , okopała się na swoich stołkach i nie robi nic aby ten szpital się rozwijał. Większość uwierzyła ,że reprezentuje poziom co najmniej kliniki uniwersyteckiej i nic juz im więcej nie potrzeba tylko zajmuje się manewrami plotkarsko - towarzyskim. A ja jako pacjent mam to gdzieś. Ja chce szpitala nowoczesnego , personelu profesjoinalnego , kompetentnego - dużo nie brakuje ale najpierw prosze zaprzestać tych wycieczek personalnych i inych epitetów. voyager
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |