niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
naciągacze z ogłoszenia

Uwaga.Na konkurencyjnym portalu widnieje ogłoszenie odnośnie pracy zagranicą, aby pobrać formularz zgłoszeniowy należy podać numer tel do aktualizacji za co pobierają 2, 46 zł a nic dalej i tak nie można pobrać. Mało tego, kwotę pobiera z konta kilkukrotnie. Treść ogłoszenia:

"Oferta pracy skierowana do wszystkich ! Nowa dynamicznie rozwijająca się firma świadcząca usługi handlowe właśnie wchodzi na polski rynek. Zatrudniamy w samych Niemczech ponad 100 tys. osób teraz przyszedł czas na Polskę ! Praca na pełny etat ! Poszukujemy kierowców, magazynierów, kasjerek, osoby do pracy fizycznej. Aby zgłosić swoją kandydaturę należy wypełnić formularz i wysłać go do nas na mail. Formularz pobiorą państwo ze stron: http://goo.gl/E689NS lub http://goo.gl/mfR8Hz . W razie pytań prosimy dzwonić lub pisać. ( gdy tel. nie odpowiada prosimy spróbować później ) więcej informacji: www.beshtraum.jimdo.com"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: naciągacze z ogłoszenia

i przychodzi również powiadomienie, że od tej chwili smsmy bedą przychodzić codziennie i za sms 2,46 zł za każdym razem! no cóż za głupotę trzeba płacić, ah.

zołzaaa... to już ponad 12 lat jak żeśmy się rozstali.
Ty nawet wody ze spłuczki nie umiałaś spuścić! Teraz telefon, na forum piszesz... światowiec się zrobiłaś! No chyba, że ktoś za ciebie to napisał?

jeżeli to nie moja była... to przepraszam!

haha. przeprosiny przyjęte ;)

no nie! zołzaaa przepraszam!

to na pewno nie Ty, ale tak mi się skojarzyło.

to proszę! zmień nick!

widać od razu, ze masz dobry charakter!

pozdrawiam serdecznie!

jeśli masz problem z tym, że smsy dalej będą przychodzić, za które płacić trzeba będzie, udaj się do operatora sieci i tam blokują takiego typu usługi bez problemu - sprawdzone. pozdrawiam.

wystarczy wkleić tylko początek adresu by móc przeczytać

Serwis WWW.PLIKOMANIAK.NET jest usługą subskrypcyjną (SMS MT) prowadzoną przez AleKlik Solutions LLC. Po wprowadzeniu na stronę numeru telefonu użytkownik otrzymuje PIN. Poprzez wprowadzenie na stronę numeru PIN lub wysłanie SMS aktywującego o treści START ALE KLIK na numer 60222, użytkownik potwierdza zaakceptowanie Regulaminu Serwisu oraz aktywację subskrypcji SMS MT. Subskrybenci serwisu codziennie o godzinie 09:00 otrzymują jedną wiadomość SMS z linkiem do aukcji serwisu ALEKLIK (łącznie siedem wiadomości tygodniowo). Koszt otrzymania każdej wiadomości wynosi 2.46 PLN z VAT. Koszt operatora WAP/GPRS nie jest wliczony w cenę. Dezaktywacji subskrypcji można dokonać w dowolnym momencie poprzez wysłanie bezpłatnego SMS o treści STOP ALE KLIK pod numer 60222. Regulamin serwisu znajduje się tutaj. Pytania prosimy kierować do obsługi technicznej na email: aleklik.com@gmail.com

Idealny nick dla mnie;)Zołzaaaa ze też nie pomyślałam wcześniej;)

a zglosil ktos juz do usuniecia to ogloszenie?? jako oszustwo?? ***** coraz wiecej tych naciagaczy. teraz i w ogloszeniach sie pojawiaja. powinni karac kanciarzy.
teraz nawet na facebooku klikasz w zdjecie i mozesz byc naciagnety nie wiadomo kiedy. na szczescie jest pare osob w Polsce ktorzy wylapuja takich debili i zaraz ostrzerzenie pojawia sie nawet w gazecie.

ja bym nigdy nie podala nr tel. bo juz wiem ze to oszustwo. mam nadzieje ze coraz wiecej ludzi bedzie o tym wiedzialo i coraz mniej bedzie sie na to nabieralo.

naszczęście łatwo się tego pozbyć. jakoś nawet nie byłam bardzo zaskoczona, że to oszustwo.. czego się spodziewać po tym kraju i ludziach łapiących się każdej możliwości na zarobek, ale na pewno trzeba ludziom uświadamiać że to fake żeby nie dali się naciągać jak ja :P

A czym tu być zaskoczoną ?
W Łomży zwłaszcza a w i nie rzadko w Kraju uczciwi pracodawcy to gatunek dawno zaginiony!!!

andreo vel grubaryba , vel www.abantonino.blog.onet.pl , vel inspektorka , vel tajniak ...
teraz nowy nick : Jan Zysk, hahahaha..hehehe..

plackojebca o wiecznie roszczeniowej postawie w całej Łomży i okolicach dostał wilczy bilet we wszystkich piekarniach,

... pisze o " obozach pracy" w Łomży i dyskredytuje pracodawców z każdej branży ,

teraz co jakiś czas podaje linki do niby " cudownego dobrego biznesu" i naciąga ludzi na klikanie w jego stronkę
hahaha..hehehe..

FRUSTRAT! i lewus z dwiema lewymi rękoma!

odezwał się tu jeden z naciągaczy :

andreo vel grubaryba , vel www.abantonino.blog.onet.pl , vel inspektorka , vel tajniak ...
teraz nowy nick : Jan Zysk, hahahaha..hehehe..

plackojebca o wiecznie roszczeniowej postawie w całej Łomży i okolicach dostał wilczy bilet we wszystkich piekarniach,

... pisze o " obozach pracy" w Łomży i dyskredytuje pracodawców z każdej branży ,

teraz co jakiś czas podaje linki do niby " cudownego dobrego biznesu" i naciąga ludzi na klikanie w jego stronkę
hahaha..hehehe..

FRUSTRAT! i lewus z dwiema lewymi rękoma!
..........................

UWAGA NA JEGO POSTY!!!

te forum , to naprawdę trybuna dla debili !

więc do nich również należysz ;]

po kigo wała zakładasz temat ,

ja ci matołku tylko odpowiedziałem i dałem przykład jednego z naciągaczy tu na tym forum,
jakbyś może miała więcej jak 5 postów, i wcześniej czytała to forum, to byś miała inne zdanie

nie chodzi przypadkiem o ten problem?

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Pod-zadnym-pozorem-nie-klikaj-w-te-ogloszenia-Szukaja-naiwniakow,wid,16182743,wiadomosc.html

Okazuje się że naciągacze sa 'mądrzejsi' od nawinych.Mnie zawsze odrzucają takie skrócone strony jak np goo.pl. Po drugie poważna firma chcąca zatrudniać 100tys pracowników nie robiłaby reklamy na stronie JIMDO, która poźniej szybciej znika z serweru, nim zdąrzysz juz wejśc drugi raz jako oszukany.

tak o to chodzi. jak macie konto na allegro to sprawdzcie czy macie w polubieniach jakies podejrzane strony dodane.

teraz nawet jak chcesz samochod kupic albo mieszkanie wynajac to uwazaj w co wchodziszbo to mzoe byc spam.

tylko mnie interesuje inna sprawa. czy to mozna gdzies zglaszac?? tak jak tego debila co niby z darmowym doladowaniem wyskakiwal. i jeszcze bezczenie mi wmawial ze cos zle robie.

wszędzie niestety naciągacze

Egzorcysta debila sam z siebie zrobiłeś pisząc głupoty i co ci z tego!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org