Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mandat z fotoradaru ITD |
Orientuje się ktoś może w jaki sposób można uzyskać dostęp do zdjęcia zrobionego przez fotoradar bo teraz nie przysyłają fotki w liście jaki dostałem jest wiadomość że zdjęcie pokazują dopiero w sądzie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mandat z fotoradaru ITD |
To jak tylko w sądzie to idź do sądu, jak masz niby mandat z Łomży to powiem Ci że żadne fotoradary nie działają :P
|
|
Nie płać wcale bo nie długo się okaże że wszystkie te maszynki są nie legalne tak jak całe nasze państwo ;)0
|
|
na piłsudskiego koło staffa działa? bo tam za szybko jechałem ostatnio i się zastanawiam. (.) (.)
|
|
rzaden fotoradar w Łomzy nie dziala, bo kazdy powinien byc pomalowany na zolto-podobno tylko takie maja prawo teraz robic zdjecia. bardzo czesto jest przenosny na wysokosci szpitala i na szosie zambrowskiej
|
|
Też słyszałem że w łomży stacjonarne fotoradary nie działają.
|
|
No ale ten na dwupasmówce ( ul.Zawadzkiej) działa bo mi zrobił i zdjęcie do domu przyszło....
|
|
Na ul.Zawadzkiej nie ma radaru. Przyjrzyj się, że w tej puszcze nic nie ma :)a jak już dostałeś to musiało być dawno temu :)
|
|
jest na forum świeży temat o młodzieńcu, którego obrotna mama jest w stanie anulować mandat :) możesz też poczytać poniższy temat http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem
|
|
No z rok temu to było..... I już tam go nie ma..? To po kiego ja tam jadę przepisowo???
|
|
Żebyś burakiem nie był. Kulturalni ludzie jeżdżą przepisowo... w miarę ;)
|
|
Proszę nie szerzyć nieprawdy. Fotoradar nie musi być żółty, żeby robił zdjęcia. Jeszcze przez rok organy mają czas na dostosowanie szarych fotoradarów do nowych wymogów i w tym czasie mogą robić zdjęcia. Stacjonarne fotoradary w mieście nie działają, bo straż miejska nie ma do nich uprawnień.
|
|
witam. wczoraj w budach mi zrobił ten żółty zdjęcie. tam jest ograniczenie do 50 a jechałem 83. jakie sa teraz ceny mandatów za takie wykroczenie jak ktoś wie>??
|
|
Przekroczenie o 31-40km/h - 200-300zł + 6 pkt Ale liczniki w samochodach przekłamują w góre i całkiem możliwe, że faktycznie jechałeś 80 km/h, mimo że na liczniku miałeś 83. To wtedy 100-200zł + 4 pkt.
|
|
|
To co widać na ulicach Łomży to obudowy (stanowiska) na fotoradary i tylko od odpowiednich służb zależy, czy w danym dniu i gdzieś się pojawi. Ostatnio trafiło mi się w okolicach W-wy 28 km więcej i kosztowało mnie to 200 i 4 punkty.
|
|
a po jakim czasie przychodzi od zrobienia??
|
|
Kolega poradził mi żeby olać mandat z ITD. I pół roku później zamiast 200 zł zapłaciłem 550 zł do Urzędu Skarbowego
|
|
długo trzeba czekać na jakiś papier??po jakim czasie przychodzi??
|
|
maja na to pół roku mnie kiedys z Małego Płocka po trzech miesiacach przyszedl 001
|
|
manacik to jest to
|
|
a jak po pół roku nie przyjdzie??
|