Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
oszusci budowlani |
znacie lomzynskie firmy budowlane ktore swoim pracownikom nie wyplacaja pensji??? chodzi mi tu ostrzeżenie przed takimi pracodawcami. nie dosc ze nie chca zarejestrowac to i wyplacac zarobionych pieniedzy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: oszusci budowlani |
Bo trzeba robic a nie pic!! Kobietka
|
|
Jak pracownik tydzień pod sklepem siedzi, to i niech w sklepie tygodniówki szuka :):)
|
|
Ostrożnie z tym osądzaniem - znalezione w temacie obok: "Na podstawie przepisów Kodeksu karnego (art. 212) dowiadujemy się, że sprawca przestępstwa podlega karze (kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności), jeżeli pomawia firmę lub osobę za pośrednictwem środków masowego komunikowania się, do których należy między innymi Internet. Dlatego właśnie, wbrew temu, co czasem nam się wydaje, w Internecie nie jesteśmy zupełnie bezkarni. Za to, co wypisujemy na forach lub portalach społecznościowych możemy zostać pociągnięci do odpowiedzialności (o ile zostanie nam udowodnione, że napisaliśmy nieprawdę)."
|
|
ja to wiem. ale znam jedna firme ktora nie zatrudnia i nie wyplaca pieniedzy. i nie chodzi tu o wystawanie pod sklepem lub picie bo wiem ze budowlancy maja taka opinie. ale nie wszedzie tak jest i nie kazdy taki jest. wiec nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka bo obrazacie ludzi. korci mnie zeby napisac co to za firma. jeszcze bezczelnie mowi ze smieszne jest upominac sie o takie pieniadze. bo on ma kase i firme a ktos ma rodzine i nie ma zapracowanych pieniedzy. sama bym zadzwonila do tego dziada i mu powidziala ale nie wiem co?? nie wiem ilu pracownikom nie wyplacil bo nie znam wszystkich ale znam 2 i oni kasy nie dostali od 3 tyg. oczywscie nie pracuja juz bo kto za darmo bedzie robil??
|
|
Pobierz oświadczenia od oszukanych, zrób kseropkopie na wszelki wypadek, idź do PIP (ul Polowa) złóż skargę na piśmie z załączeniem listy oszukanych i ich oświadczenia. To chyba najwłaściwsza droga.
|
|
tak tylko najpierw trzeba byc na umowie nie pracować na czarno .....
|
|
Jeżeli pracodawca zatrudniał na czarno i można mu udowodnić, że zatrudniał (dowód ze świadków) to tym gorzej dla pracodawcy. Chyba, że pobiera się zasiłek dla bezrobotnych i w taki sposób dorabia to inna sprawa.
|
|
ludziska co 3 nie placi, lepiej napiszcie o solidnych firmach , bedzie i reklama i zasłużona pochwała dla pracodawcy
|
|
Aby zdradzic nam jaka to firma w prosty sposob zrobisz to bez zadnych konsekwencji. Zaloz teraz oddzielny temat co sadzicie o firmie " jakiejs tam" i ani slowa o zadnych pomowieniach a my bedziemy wiedzieli kto to taki .
|
|
Rondo- co za głupoty podajesz i ludzi na strach wrabiasz ,w każdej firmie budowlanej nie wszystkie pracowniki są zarejestrowani ,nigdy kontrole nie sprawdzają dowodów osobistych ,na prawdę są płatnicy= nie którzy nie płacą dla swoich pracowników ,jeszcze potrafią swojego pracownika pobić za jego ciężko pracę. Borys-50
|
|
No bo nie wolno pracować na czarno masz umowę to przystępujesz do pracy a inaczej to prowokujesz właściciela do grzechu tak jak te dzieci co to księży prowokowały.
|
|
fanka masz racje tylko wiesz jakie sa czasy teraz. jak pracodawcy wykorzystują ciezka sytuacje w Polsce. ale wkurwiaja mnie tacy oszusci jak ten. od dwoch osob uslyszalam osobiscie ze nie zaplacil a o innych wiem od wlasnie tych dwoch.
|
|
zdradz nam co to za firma,trzeba ukrócić ten proceder
|
|
Pisz jawnie o takim skurw...to będzie ostrzeżenie dla innych,aby go ch...omijali szerokim łukiem,tylko w taki sposób można wyeliminować tych złodziei i uchronić innych przed darmową pracą--czasy niewolnictwa się skończyły Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
https://www.torproject.org/
|
|
Byłoby miło gdybyście się nie wyrażali...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |