Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kabaret... |
Czy komu¶ marzy się w Łomży dobry kabaret...?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kabaret... |
tak...! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
A gdyby tak..... letni festiwal kabaretów amatorskich w Łomży ?? Płotka
|
|
np. pod patronatem Hanki Bielickiej. Do tego chyba trzeba przywrócić do życia amfiteatr na Zjeżdzie (muszla) lub wykorzystać park rozrywki. W przyszło¶ci nada się do tego amfiteatr na strzelnicy. Warto to podj±ć.
|
|
Współpracowałem z kabaretem BEZ NAS (grand prix na pace 91), oraz pół biedy. Wywodzi się z nich Plewa (Grupa Rafała Kmity). Może co¶ by¶my zrobili?
|
|
¦wietnie. Brawo Jak konsruktywnie. Więc zawi±zać komitet organizacyjny i już za rok mamy przegl±d kabaretów. Służę pomoc±.
|
|
Też mogę pomagać, tylko nie wiem jak......? Płotka
|
|
Moj znajomy gra w kabarecie z Ostroleki (mlodzi ludzie) http://www.kabaretmafiola.w.pl to ich adres. Polecam [pieceOFpeace]
|
|
rafa1963@go2.pl ....to jest adresik go¶cia który chce w Łomzy rozkręcić porz±dn± imprezę kabaretow±.... :) ...już w przyszłym roku...... i szukał w Łomży jakiego¶ kabaretu, albo ludzi którzy chcieliby go założyć..... popiszcie sobie..... może(??) wyjdzie co¶ konkretnego...?????? Pozdrawiam Piotr _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kabaret to my jusz mamy i to nie zły..........................! widzice co się dzieje w Łomży :)
|
|
hi hi hi .....tak..... a załatwisz, żeby wyszli na scenę i robili to samo...? :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Piotrek poco załatwiać wystarczy popatrzeć co się dzieje a ubaw po pachy i to ZADARMO osbi¶cie to bym nie chciał za to jeszcze płacić !!!!! :))))) he he he he:)
|
|
Bardzo dobry pomysł, tematów jest wbród, ale dobry kabaret to zawsze sól w oku władzy...Wymaga odwagi. Zbych
|
|
Cze¶ć! To ja wymy¶liłem, a przynajmniej tak mniemam, póki nie zapomnę lub kto¶ mi nie odbierze palmy pierwszeństwa, skoro mi w głowie odbiła, że szans± Łomży jest nie nasz ziomkowski narodek prowincjonalny z jeleniem w herbie, skacz±cym także po forum, ale TRASA z Wawy i Krakowa na Mazury i dalej hen na Litwę i tak wkoło globu. ¦piewałem sobie hity pokolenia w krótkich spodenkach sprzed trzydziestu lat czy ćwierćwiecza, jad±c z z wybitnym rysownikiem Andrzejem Graniakiem z Warszawy i kobiet± za kierownic±. Ale hitem, dla mnie samego niespodziewanie, okazała się pie¶ń "My z Łomży", mimo że urodziłem się w Białymstoku, Graniak chyba w Słupsku, a kierowczyni w Bielsku Podlaskim ("Je¶li zdolny uczony, to z Łomży; Kompozytor ceniony, to z Łomży, Bo my z Łomży, a Łomża jest perł± w¶ród gwiazd, Najja¶niejsz± gwiazdeczk± w¶ród gwiazd..."). Odmiennie, niż planowałem, zareagowała mi publiczno¶ć: za¶miewała się do łez!!! Ta pie¶ń czcigodna i pochwalna w imię pamięci tylu pracowitych pokoleń łomżan - to cudo rymotwórcze - wywołała huraganowe salwy ¶miechu współpasażera i mojej s±siadki z lewej. Tylko kierownica zachowała emocje dla siebie. Nie wiedziałem z pocz±tku, czy się zżymać, czy skończyć, ale im dłużej ¶piewałem ze łz± w oku, docierało do mnie, jak anachroniczny jestem w tym nowoczesnym wozie z zadban± Słuchaczk± i utalentowanym Słuchaczem, zarykuj±cymi się nieprztomnie, na każde warunkowe powi±zanie wielko¶ci w jakiejkolwiek dziedzinie z nazw± tak bliska memu sercu, które najpierw rado¶nie piało, potem upokorzone kwiliło, aż samo zaczęło rechotać jak bocian z braku żaby. I słuchajcie: wła¶nie ta lipcowa, w skwarze lata, doskwieraj±cego w połowie sierpnia Pielgrzymowi Niestrudzonemu, wła¶nie ta jazda rozpalonym do biało¶ci cudem techniki natchnęła mnie my¶l±: TRASA!!! Rafa w tej kwestii po raz pierwszy na FORUM. rafa1963@go2.pl RAFA
|
|
Podobno na sesjach Rady Miejskiej zawsze jest niezły KABARET;))) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |