poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Regulacja i ustawienie LPG - w czasie jazdy

Witam,
koledzy gdzie w Łomży ustawiają gaz LPG w czasie jazdy.
Słyszałem, że tak się powinno robić. Mam instalację sekwencyjną i muszę ją wyregulować.

Jednak gdzie nie zajadę w Łomży to Panowie podłączą komputer coś tam zmienią i każą jeździć.

Jeśli ktoś ma jakieś opinie to proszę.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Regulacja i ustawienie LPG - w czasie jazdy

widzialem jak na sanatorskiej z lapkiem jezdzili ..

mnie tak na krasce ustawiali i problem zniknal a po ustawianiu na postoju po przejechaniu kilkudziesieciu kilometrow zapalala sie kontrolka silnika i sporo palil a najlepiej umowic sie w bialymstoku tam robia to na hamowni

001

ul. Senatorska

Witam,

Mam znajomego, który interesuje się tym i ustawia W TRAKCIE JAZDY. Prowadzi działalność o nazwie NUMiK(www.numik.pl). Ładnie mu to wychodzi. Z ustawień gazu zrzuty kontaktuje z producentem sterownika by mieć pewność ustawień.
Zainteresowanych odsyłam do jego strony, a na pewno się do Was odezwie i uzgodnicie szczegóły.

Jak kolega wyżej, też polecam wejść na stronę www.numik.pl i zadzwonić. Dużo nie bierze, a dobrze ustawia, zna się na tym. Mi pomogło.

http://numik.pl/news.php?readmore=2

Znalazłem i umówiłem się na ustawienie zobaczymy co z tego będzie.

Od paru lat sam ustawiam sobie instalacje LPG. Nie wiem jak teraz ale parę lat temu w Łomży to tylko zakładać potrafili ale porządnie ją skalibrować i ustawić to już problem był.Więc zrobiłem tak. Sprawdzamy jaki mamy komputer i wejście do niego.Jeśli mamy wszystkie dokumenty od LPG to możemy tam to sprawdzić jaki mamy sterownik (komputer) Kupujemy kabelek albo samą przejściówkię jeśli mamy już kabelek. Wchodzimy na stronę naszego komputera LPG i ściągamy oprogramowanie. Również instrukcje krok po kroku jak to się robi. W skrócie wygląda to tak. Łączymy się z komputerem LPG i mamy różne parametry które możemy przestawić np. temperatura przełączania na gaz i różne inne. Warto zrobić kopie zapasowa i ją zapisać żeby wrazie co powrócić do poprzednich ustawień. Robimy auto kalibracje i jeśli chcemy to włączamy auto mapy. Jedziemy z laptopem i zbieramy mapy na gazie i na benzynie. Polecam stronę np. TECH .http://www.lpgtech.pl/wp-content/uploads/2013/08/instrukcja-TECH_pl.pdf . Przykładowa instrukcja a do waszych instalacji znajdziecie wszystko w google.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org