Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Projekt "Moja firma - własna praca" |
Witam,czy dużo osób z Łomży dostało się do projektu,ja się nie dostałem nie wystarczyło miejsc za dużo kandydatów spora konkurencja.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Projekt "Moja firma - własna praca" |
dostali sie znajomi znajomych nawet jesli nie powinni wystarczy liste sprawdzic kto sie dostał
|
|
No właśnie ciekawi mnie jakie to innowacyjne pomysły mieli inni,czy szło wszystko po znajomości i znów powstaną nowe kebaby,szmateksy i inne firmy które się utrzymają najwyżej rok aby kasę wyrwać i za rok paść.Możliwe ,że się mylę ale dużo możliwości w naszym regionie to nie ma na otworzenie własnej działalności i właśnie to zastanawia czy osoby które już mają kasę na firmę lub jakieś inne zasoby w postaci magazynów,lokali itp i td dostaną dofinansowanie Unijne,a inni z ciekawymi pomysłami lecz bez odpowiedniego zaplecza znów na bezrobociu zostaną
|
|
Może warto przyjrzeć się numerom wniosków jakie się dostały (ułożyć rosnąco)? Dlaczego 22 osoby nie musiały się zjawić na rozmowie z doradcą, lub ich numery nie były podane na stronie ARR? Czy 11 kolejnych numerów na liście, które nie były na rozmowie a dostały się do projektu to przypadek? Czy 5 zestawów kolejnych numerów (3, 4 kolejne) to również przypadek? Pozostawiam do oceny i myślę, że są służby które powinny tą sprawę zbadać.
|
|
tez uwazam ze powinno to byc sprawdzone, czemu nie napisali jakie branze dostaly dotacje, tak zrobik UP i mysle ze to badzo wporzadku bylo z ich strony
|
|
Własnie ja jutro tam ruszam popytam trochę jak to jest z tym wszystkim.Troszeczkę zawiłości tu widać
|
|
Jeżeli prawdą jest to, co mówi Kamix, to bardzo żałuję, że nie robiłam print screen'ów jak ARR puszczała kolejne listy. Niestety nie posiadając dowodów w postaci zrzutów ekranu nie mogę o nic nikogo oskarżyć. Jeśli posiadałabym takie dowody, to na pewno zgłosiłabym to odpowiednim instytucjom. Kamix jeśli więc posiadasz print screeny dokumentujące nr wniosków osób umawianych na poszczególne dni, to mam nadzieję że zgłosisz rozbieżności odpowiednim osobom.
|
|
Skoro jest lista wniosków odrzuconych na podstawie § 3 pkt 21 tzn. "osoby, które się nie zjawiły na rozmowę z doradcą-psychologiem", to na podstawie tego samego paragrafu powinny być odrzucone wnioski, których numery nie ukazały się na stronie internetowej, przez co należy rozumieć, że nie były zaproszone na rozmowę. Cytat z w/w paragrafu "Terminy przeprowadzenia rozmów będą podane do wiadomości kandydatów do projektu na stronie internetowej www.podlaskie.org.pl" . To w jaki sposób 22 osoby dowiedziały się o rozmowie i takową odbyły. Ja mam kopie list z poszczególnych dni.
|
|
A jak mała-i dostałaś się
|
|
nie, kamil1415 wysłałam Ci w tej sprawie maila na adres, który jest zapisany w twoim profilu na 4lomza. Kamix, czy możesz je udostępnić na jakimś serwerze i podać link?
|
|
Ja mam zamiar jutro zobaczyć swój wniosek jak wyglądała punktacja u mnie,jak myślicie nie będą robić problemu żebym mógł poczytać
|
|
nie pokażą Ci od ręki, musisz pisać podanie.
|
|
Jasne, jutro to uczynię
|
|
Ja jestem po 30 to rozumiem,że mi 6 pkt.odjeli,ale pomysł miałem bezkonkurencyjny nie ma nic takiego w naszym regionie i mimo to odpadłem.Krew zalewa jak człowiek pomyśli,że jakiś znajomek ARR,znów otworzy jakiś bez przyszłościowy badziew aby kasę wyrwać.Nie mówię,że wszyscy co się dostali to po znajomości,ale ja myślę,że jest jakiś "WAŁEK"
|
|
Napiszę podanie na pewno,chciałbym wiedzieć za co dostałem mało punktów
|
|
mała-i i co projekt zdyskwalifikowany, nie wyszło? tu zobacz o pisałem wcześniej : moja firma- własna praca Autor: mała-i (---.adsl.inetia.pl) Data: 30-10-13 22:32 http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=629284&t=629284
|
|
Egzorcysta wiele z tego co napisałeś to prawda,ale projekt niby dla osób bezrobotnych,chcących coś osiągnąć własnymi siłami itd.a dostały się na pewno osoby ze sporym zasobem materialnym
|
|
Zapewne po roku działalności większość firm przestanie istnieć. Projekt skierowany jest nie tylko dla bezrobotnych. Najważniejsze jest to, żeby te innowacyjne projekty dały kilka(-naście, -dziesiąt) nowych miejsc pracy i utrzymały się na rynku więcej niż rok.
|
|
i tu w/w poprzednik Autor: kamix ma rację, sorry kamil1415, masz dobre chęci i to należy docenić ale patrz jak wyżej , może ktoś kto ma "aktywa i własny wkład " i dobry pomysł daje większą gwarancję na powodzenie przedsięwzięcia i zatrudnienie większej ilości osób ? .......................... a co do możliwych nadużyć, masz rację, walcz i to sprawdż , powodzenia
|
|
To fakt zgadzam się z wami ale jak ma aktywa i własny wkład to troszeczkę hamuje te osoby,które chciałyby coś same osiągnąć.Wiele osób na pewno własnymi siłami nie zarobiło na aktywa'' dziani'' tatusiowie i rodzina i znajomości.Ale cóż tak to już bywa w tym kraju,mi osobiście to lata ale znam kilka osób z fajnymi pomysłami pracującymi dla kogoś i nie mogą się rozwinąć bez dodatkowej pomocy np.Unijnej dotacji i jestem pewien ,że kilka ładnych lat mogliby prowadzić działalność i ją rozwijać,zatrudniać pracowników itp itd.
|
|
Dziś już byłem w ARR,podanie złożone o szczegółową ocenę punktacji formularza,czekam na listonosza i zobaczę jak to wyglądało jakich warunków się nie spełniło.Swoją drogą sporo osób podobno składało o tę punktacje.
|
|
pozostaje tylko współczuć, że dobre pomysły nie mają przebicia, znam takich którzy myślą, że rozwiązali problem " perpetuum mobile" i im się też należy ,
|
|
kamil1415 , dzieciak jesteś? cty:"Wiele osób na pewno własnymi siłami nie zarobiło na aktywa'' dziani'' tatusiowie i rodzina i znajomości"- pretensje do Pana Boga, czy co? trudno, takie jest życie, MASZ INWESTUJESZ i wykładnia jest jedna, gów*no kogo obchodzi skąd Ty masz kasę ( oby legalną) , a jak nie masz - to pretensje do jak wyżej , TAKIE SĄ PRAWA BIZNESU , w interesie nie ma sentymentów
|
|
Ja to wszystko rozumiem i nie mam pretensji do nikogo,tylko dajmy czasami szanse innym kreatywnym pomysłom ludzi.
|
|
sorry, życzę Ci powodzenia
|
|
Już takie mądre głowy były założyli własne sklepiki "biznesmenki" rok minął a nawet nikt nie zauważył że o jeden sklepik mniej ... ![]()
|
|
////
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |