czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Złoto, próba 750, jaka i gdzie obecnie Cena?

Hej

chciałbym sprzedać w Lomzy swoją bransoletkę złotą, próba 750, jaka i gdzie jest cena za gram złomu?

polecajcie, dzięki!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Złoto, próba 750, jaka i gdzie obecnie Cena?

ok 60zł.

ja u cygana okazyjnie kupilem za polowe taniej

na www.jubilerpieciak.pl dostaniesz za pr. 750 od 80zł. do 85zł. Zależy od kursu dnia.

kupei podaj nr

Przyjdzie czas ...

No nie wiem czy 80 zł zgarnie

na www. tak - ale na miejscu to się dowie że potaniało i to drastycznie.

Strona www.jubilerpieciak.pl to firma łomżyńska mieszcząca się na ul.Długiej 21/1 . Cena którą podałem wcześniej jest nadal aktualna . Uncja na rynkach światowych faktycznie troszeczkę potaniała ale ma to niewielki wpływ na cenę .

Skoro 20 zł na gramie w przeciagu 5 miesiecy to troszeke to ile jest duzo?

Nie wiem rolnik69 skąd masz te dane ale opierając się o stronę www.kursyzlota.pl to 11 lipca 2013 uncja kosztowała 1285 dolarów a dzisiaj 1291 dolarów. Oczywiście między czasie były wahania ( wrzesień 1420 dolarów). Tak więc złoto od pewnego czasu ustabilizowało się na jednym poziomie i raczej przewidywałbym jego spadek niż wzrost .

pozdrawiam Zbyszek P.

Kto to trzyma tyle złota w domu !!!!??

Ja mowie o cenie grama nie o uncjach,bo to tak jak by porownywac cene litra paliwa do ceny barylki. Barylka w USA moze potaniec,a paliwo w PL moze i tak podrożec. W maju/czerwcu probe 750 mozna bylo sprzedac +/- za 105 zl, teraz jest to ok 90 zł a bylo jeszcze mniej.

Do rolnika 69 . Twoje porównanie jest niewłaściwe . Baryłka jak i uncja na giełdach światowych to jednostki ogólnie przyjęte i ceny są podawane właśnie w tych jednostkach . Ceny tych produktów na rożnych giełdach są bardzo do siebie podobne z niewielkimi wahaniami w zależności od regionów świata i zapotrzebowania chwilowego . Cena za uncje ( dotyczy pr.999,99) jest podawana w cenie netto a każdy kraj dokłada do tego swoje wynalazki ( cło, vat, akcyzę. podatek itp.) Tak więc przy tej samej cenie uncji czy baryłki na giełdzie to w rożnych krajach będzie rożnie kosztowało .
Odnośnie okresów które podajesz to można znaleźć bardziej drastyczne skoki na przykład w styczniu 2009 uncja 817 dolarów
sierpień 2011 1883
lipiec 2013 1255
Przy tych skokach cen ostatnie cztery miesiące wydają się wybitnie spokojne .

pozdrawiam wszystkich Zbyszek P.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org