poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
___***Pan z Łomży mądrze gada w Warszawie***____

http://www.youtube.com/watch?v=4sxto4t_kiE

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ___***Pan z Łomży mądrze gada w Warszawie***____

mądrze gada, ale co z tego:). Plus za podpalenie ambasady i spalenie tęczy gay's :)

---------------------------------------------

jeżeli to pan z Łomży to tylko pozostaje przeprosić za takiego łomżyniaka. Wstyd i nadużycie pojęcia prawdziwy polak .

lelumel

stary przygłup i nic więcej NAPEDZANY NIENAWIŚCIĄ I REWANZYZMEM.

lelumel

Czy można taką wypowiedz zobaczyć w którymś z 22 programów naszej niezależnej polskiej telewizji?

Do polelum obyś ty tylko takim przygłupem.Jestem dumny z tego pana

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Brawo dla tego pana,w końcu ludzie zaczynają mówić prawdę.
Rudy i jego banda wmawiają nam że żyjemy w wolnej Polsce?Jaka to wolna Polska gdzie oprawcy i kaci żyją w luksusach:

"Gnębili Polaków, zabijali, łamali ludziom życie, albo opływali w dostatki jako komunistyczni dygnitarze. W wolnej i niepodległej Polsce mieli zostać rozliczeni. Ale nic takiego nie nastąpiło. Byli esbecy, którzy mają krew na rękach i PRL-owscy dygnitarze żyją sobie spokojnie w dostatku i luksusie.

To oni – a nie ci, którzy walczyli o wolność i demokrację – mają wysokie emerytury i święty spokój. Pułkownik Adam Pietruszka (75 l.) zabójca ks. Jerzego Popiełuszki (†37 l.) bierze 3,9 tys. zł emerytury, kapitan Marek Kuczkowski (62 l.), który porywał opozycjonistów ma 3 tys. zł emerytury i prowadzi własny biznes, a oficer prowadzący ojca Konrada Hejmę (37 l.) pułkownik Wacław Głowacki (82 l.) bierze prawie 5 tys. zł. Czy o takiej niepodległej Polsce, w której najlepiej jest dawnym ubekom i komunistycznym dygnitarzom, marzyliśmy?

1. Twórca stanu wojennego
Gen. Wojciech Jaruzelski (90l.), 6 tys. zł emerytury
Gen. Wojciech Jaruzelski przez lata dowodził polskim wojskiem i stał na czele Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, a jako szef Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego podjął decyzję o wprowadzeniu w Polsce stanu wojennego.
czesław kiszczak Wojciech Jaruzelski Gen. Wojciech Jaruzelski
Polecane artykuły

Jaruzelski w szpitalu! Przeszedł zabieg. Jego stan jest stabilny Operacja Jaruzelskiego Jaruzelski w szpitalu! Przeszedł zabieg. Jego stan jest stabilny Gen. Wojciech Jaruzelski trafił do szpitala. Przeszedł w nim poważny zabieg urologiczny. Stan pacjenta jest teraz stabilny. Generał pozostanie ...
Jaruzelski wspomina Mazowieckiego Gen. Jaruzelski o Mazowieckim: Cechowała go odwaga i umiar
Proces Jaruzelskiego Gen. Jaruzelski, niech sie pan zdecyduje! Albo łóżko albo sąd!

2. Rzecznik rządu
Jerzy Urban (80 l.), 4,7 tys. zł emerytury
To on stał się symbolem znienawidzonego przez Polaków reżimu, gdy został rzecznikiem prasowym komunistycznego rządu na usługach sowietów. Pełnił tę funkcję do 1989 r. Po przełomie zajął się działalnością wydawniczą, przez lata znajdował się w czołówce najbogatszych Polaków.

3.Nadzorca bezpieki
Gen. Czesław Kiszczak (88 l.), 4,1 tys. zł emerytury
Był ministrem spraw wewnętrznych w czasie stanu wojennego i po nim aż do 1990 r. To jemu podlegała komunistyczna Służba Bezpieczeństwa, która gnębiła opozycjonistów i duchownych. Od lat skutecznie unika wymiaru sprawiedliwości i wyroków za śmierć górników z kopalni „Wujek” oraz wprowadzenie stanu wojennego.

4. Prześladowca opozycji
Płk Jan Lesiak (68 l.), 3,1 tys. zł emerytury
Przez lata jako funkcjonariusz Departamentu III Ministerstwa Spraw Wewnętrznych zajmował się zwalczaniem opozycji demokratycznej. W ramach pracy operacyjnej rozpracowywał opozycjonistów PRL m.in. Jarosława Kaczyńskiego (6 4l.) i Jacka Kuronia (†70 l.). Lesiak podejrzewany jest o sfałszowanie lojalki Jarosława Kaczyńskiego. Po 1989 r. pułkownik trafił do Urzędu Ochrony Państwa i stał za akcją inwigilacji prawicy. Jak wyszło na jaw, materiały operacyjne dotyczące inwigilacji prawicowych partii politycznych, były przez niego przechowywane. Jednak nie odpowiedział za sprawę „szafy Lesiaka” – została ona umorzona z powodu przedawnienia.

5. Porywacz opozycjonistów
Kpt. Marek Kuczkowski (62 l.), 3 tys. zł emerytury
Kuczkowski należał go założonej w 1984r. nieformalnej grupy w toruńskim oddziale bezpieki znanej jako „Organizacja Anty Solidarność”. Esbecy z tej grupy znani byli z przeprowadzania wyjątkowo brutalnych porwań opozycjonistów. Działaczy porywano, wywożono do lasu, przykuwano kajdankami do drzewa, przystawiano broń do głowy, polewano toksycznym fenolem, ciężko bito i głodzono. Torturom takim poddany był m.in. poseł Antoni Mężydło (59 l.).
Kapitan po 1989 r. zajął się własnym biznesem, od lat prowadzi Akademię Psychologii Biznesu.

6. Prześladowca „Solidarności”
Gen. Józef Sasin (79 l.), 8 tys. zł emerytury
Po wprowadzeniu stanu wojennego w grudniu 1981 r. stanął na czele specjalnie powołanej przez kierownictwo MSW grupy operacyjnej, która miała koordynować zwalczanie członków „Solidarności”. W wolnej Polsce z powodzeniem zajął się biznesem, był jedną z osób, która ostatnia widziała przed śmiercią gen. Marka Papałę (†39 l.).

7. Śledził duchownych
Mjr Andrzej Szczepański (72l.), 2,9 tys. zł emerytury
Zastępca szefa Rejonowego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Zakopanem. Rozpracowywał m.in. księdza Mirosława Drozdka (†65l.), kustosza sanktuarium na Krzeptówkach, przyjaciela Ojca Świętego Jana Pawła II (†85l.)

8. Oficer prowadzący
Płk Wacław Głowacki (78l.), 4,9 tys. zł emerytury
Wieloletni oficer departamentu IV Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, który zajmował się zwalczaniem Kościoła. Głowacki był m.in. oficerem prowadzącym ks. Konrada Hejmę.

9. Niszczył Kościół
Kpt. Kazimierz Aleksanderek (66l.), 2 tys. zł emerytury.
To jedna z najczarniejszych postaci krakowskiej esbecji. Łamał, podsłuchiwał i werbował duchownych. To jego ludzie m.in. stali za skatowaniem kapelana nowohuckiej „Solidarności” ks. Tadeusza Isakowicza – Zaleskiego (57l.).

10. Zabójca księdza
Płk Adam Pietruszka (75l.), 3,9 tys. zł emerytury
Wieloletni pułkownik Służby Bezpieczeństwa, zastępca dyrektora Departamentu IV MSW zajmującego się walką z Kościołem. Odpowiedzialny za zabójstwo księdza Jerzego Popiełuszki. Pietruszka został skazany za to na 25 lat więzienia, wyszedł w 1995 r.

11. Szef bezpieki
Gen. Władysław Ciastoń (89l.), 8 tys. zł emerytury
Szef Służby Bezpieczeństwa od 1981 r. W 1984 r. był podejrzany o sprawstwo kierownicze zabójstwa ks. Popiełuszki, ale w wyniku interwencji najwyższych organów partyjno–państwowych jego sprawę wyłączono z procesu toruńskiego a on sam został uniewinniony. Po zwolnieniu z resortu do 1990 r. był chargé d'affaires i ambasadorem w Tiranie".
żródło :internet

ABY TUSSKOWI I JEGO MAFIJI ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!!!

Jesteśmy dziwnym narodem - zaakceptowaliśmy fakt, że raz do roku banda upośledzonych kretynów z Matką Boską i godłem Polski na koszulach oraz "kurwami" na ustach szantażuje i zastrasza ponadmilionowe miasto

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,76842,14938886,Jestes__Marszu_Niepodleglosci__jak_wrzod_na_tylku_.html#TRNajCzytSST#ixzz2kG0Hsnc2

Bardzo mądra wypowiedź. Wielki szacunek dla tego Patrioty ,który mówi prawdę. Wszyscy ci którzy twierdzą ,że POlska jest wolnym i niepodległym państwem są zwyczajnie w pierzu chowani i życia jeszcze dobrze nie poznali.
WIELKA POLSKA! POLSKA WALCZĄCA!

Pomysłowo.

Ciekawe jak by gadał gdyby od któregoś z ,,patriotycznych" zasrańców kostką brukowa w łeb oberwał :):)

A może zmienił zdanie po 16.00 :):):)

Trzeba było go odszukać i zapytać :):):)

P.....y UBECKI pomiocie a ty czemu nie byłeś na MN,tylko onanizowałeś się przed PC?

"-nie rozumiem tej całej hucpy w telewizji, która się dzisiaj rozpoczęła. kilka niewielkich incydentów, a Marsz zdelegalizowany, jakaś antypolska mowa, totalna krytyka organizatorów Marszu i ludzi o poglądach narodowych. zapraszają do studia ciągle jakichś pseudointelektualistów, którzy prowadza jednostronna dyskusje, jakbym słyszał jakichś ludzi oderwanych od rzeczywistości. 2 mln a może 3 w ostatnich kilku latach wyjechało z Polski, kraj wyprzedany ze wszystkiego, dług publiczny rośnie, gospodarka pada, pracy nie ma, korupcja na szczytach i dolach władzy, niewyjaśnione afery i zbrodnie polityczne, a oni uważają, ze ludzie nie maja prawa protestować, jeśli nie zgadzają się z ich wizja potakiwania głową i zachowywania się jak oswojone pieski. to doprawdy nonsens. tęcza spłonęła, ale nikt nie pytał większości społeczeństwa, czy ja chcą, tylko narzucono nam z góry. zabarykadowani anarchiści obrzucali kamieniami i butelkami, bo wiedzieli, ze sprowokują wielu narodowców, a policja ich ochroni, a dalej to już seria prowokacji policyjnych i władz państwowych i samorządowych, łącznie z rozwiązaniem tego Marszu. to kpina ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości. wsadźcie sobie w dupę taka demokracje… i to nie pisze wcale żaden zwolennik MW, ani ONR."

Zwolennikiem PiS nie jesteś , zwolennikiem golonych pał z MW i ONRi NOP nie jesteś, to ty jesteś bezpłciowa sierotka po złodzieju :):)

UBeku trzeba było być a nie z kolego ziomalem się onanizować przed kompem kozaczki z za monitora buhaha

Do zobaczenia ptysiu:)

Z pi.dami w kolorze brunatnym nie jest mi po drodze:)

stary przygłup i nic więcej NAPEDZANY NIENAWIŚCIĄ I REWANZYZMEM. A ta reszta zadowolonych z jego głupoty to ofiary jego, pękniętego kondona

lelumel

nO nIE, jaki z niego DEBIL , hahahaha..hehehe..

Polelum być moźe Ty jesteś dzieckiem z pękniętego kondona? Bo napewno nie My ludzie którzy zgadzamy się z tym starszym panem w 100%.Oby Polska miała wìęcej takich ludzi, którzy nie boją się mówić jak było!

Ale on nie mówił jak było , on nie wiedział dlaczego był za granicą 6 lat:):):)

po co ten "pan z Łomży" jechał do W-wy , czy TU tego nie mógł powiedzieć?

ot, choćby na Starym Rynku przed ratuszem 11.11.2013r w południe

a ilu by miał tam zwolenników i klakierów? ..

.............................

za rok róbcie zadymę w Łomży !
zobaczymy ilu " patriotów i bohaterów " tam będzie

Maruda co Ty pieprzysz za głupoty człowiek wyraźnie mówi, ze musiał wyjechać z Polski przez komunistów, więc się nie ośmieszaj.Prawda Was w oczy kole? Dobrze, źe są tacy ludzie jak ten człowiek i oby ich było jak najwięcej.! A Ty Marudo znany juź jesteś ze swoich poglądów na temat kobiet i dzieci, takźe moźe pora przestać wypowiadać się na tym forum i wstyd przynosić rodzinie, chyba,źe takowej nie posiadasz!

PRAWDZIWI PATRIOCI ojczyzny w potrzebie NIE ZOSTAWIAJĄ i za granicę nie spier*dalają jak to było w 1939 gdzie rząd i KK pierwszy dał nura do Rumunii ,

Prawda to w oczy was kole !!

Pojechał do USA za dolarem a nie przez komónistów :):)

Posłuchaj dokłądnie tego co mówi , bo w dalszej częsci zapomniał sę że przemilczał wyjazd zarobkowy a nie wygnanie :):)

Zresztą komuniści do USA nie zsyłali :):):)

A co do kobiet i dzieci to dostają to na co zasługują ::)
Szczególnie te popier..lone :):)

Nie naleźę do osób, które robią uliczne zadymy mi chodzi o Polskę i Polaków, ale z takimi jak Ty trudno dyskutować, gdyź nie czytuję gazet wydawnictwa Agora, więc mam inne poglądy jak Ty i inaczej dostrzegam rzeczywistość.

Autor: De. (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 13-11-13 18:15

Maruda co Ty pieprzysz za głupoty człowiek wyraźnie mówi, ze musiał wyjechać z Polski przez komunistów, więc się nie ośmieszaj.Prawda Was w oczy kole? Dobrze, źe są tacy ludzie jak ten człowiek i oby ich było jak najwięcej.! A Ty Marudo znany juź jesteś ze swoich poglądów na temat kobiet i dzieci, takźe moźe pora przestać wypowiadać się na tym forum i wstyd przynosić rodzinie, chyba,źe takowej nie posiadasz!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Dobrze że takich jak ty jest coraz mniej :)

Łykacie jak pelikany wszystko co kto wam wciska do pustych baniek :)

Dziadek pojechał sobie na 6 lat spokojnie dolary zarabiąć a takim deklom jak ty wmawia żę komuna go wygnała :):):)

Od kiedy to komuna wysyłałą do USA ?

z tonącego okrętu, to SZCZURY i wszelkie ŚCIERWO daje drapaka,

a pozostają albo PRAWDZIWI PATRIOCI albo ci najbiedniejsi, najbardziej poszkodowani, którzy nie byli pasibrzuchami wcześniej i nie mieli możliwości ratować życia swego czy rodziny,

póżniej cwana hołota wraca i chce uczyć naród jak żyć ..

A no właśnie :)

Ja też nie czytuję GPC i nie słucham RM nie oglądam Tv Trwam i dlatego mam otwarty umysł i wiedzę większą, niż wtłaczają w wyprane mózgi te niby wolne media :)

Maruda ja myślę, źe Ty to źony na szczęście nie posiadasz i nie daj Boźe dzieci, bo wtedy współczuć takiego męźa i ojca! A deklem to Ty jesteś i to największym na tym forum!

Zbierze pan Zawisza i pan Winiarski odpowiednią liczbę głosów w wyborach do parlamentu, to wypnie się na was dokładnie tak jak raz już się wypiął :):):)

Szybko zapominacie tych którzy wam zady pokazują :):)

Ja teź nie czytam takowych gazet do mocherowych beretów się nie zaliczam, nie oglądam tv trwam ani nie słucham ojca Rydzyka!

De. Po to założyłeś nick żeby mi ubliżąć ??

O rzeczowej dyskusji sam wspomniałeś więc chciałem ja ż tobą nawiązać .

Ale jesteś taki sam pop..rdolony brunatny zasraniec jak no nie i jemu podobni :):)

To tyle z rzeczowej dyskusji z tobą bo na więcej nie zasługujesz:)

czytając tu niektórych autorów- boki zrywam czasami ze śmiechu,

mi bynajmniej nie zależy na zdaniu ciemnogrodu jak często tu się wypowiadającego, ot taki folklor łomżyński ( pytanie czy tylko łomżyński, czy piszą tu prowokatorzy nigdy nie związani z ziemią łomżyńską, jak to było chociażby z @protagorasem - śledziem z B-stoku, strażnikiem straży granicznej, skazanym za nawoływanie od nienawiści na tle rasowym i religijnym)

NAWET I Z DIABŁEM , czasami trzeba się pojednać by dać odpust wsteczniactwu i ciemnogrodowi
hahahaha..hehehehe..

...................................

co TY na to?
... tak dla jaj, oby Polska rosła w siłę, a ludziom się żyło dostatniej!
hehehehe..

Maruda kaźdy jak dostanie się do koryta to potem wypina się na ludzi i taka jest prawda! Ty tak się podniecałeś tym"swoim" prezydentem na forum politycznym, źe mało orgazmu nie dostałeś, jeśli wogle wiesz co to takiego? I mi nie chodzi wogle o tego czy innego prezydenta tylko o to jak źyje się w Polsce zwykłym ludziom! Ludzie nie mają pracy, a jak pracują to za głodowe pensje na śmieciowych umowach! Rodzice jak dostają marną wypłatę to zastanawiają się czy kupić dziecku jeść czy opłacić rachunki. Młodzi ludzie stąd wyjeźdzają, bo nie widzą tu źadnej nadziei na lepszą przyszłość! Zamykane są duźe zakłady pracy. Nasza słuźba zdrowia kolejny przykład do lekarza specjalisty czeka sìe miesiącami a na zabieg lub operację nawet latami! I to jest prawda, spójrz czasem na źycie zwykłych ludzi nie bądź egoistą!

Maruda w źaden sposób Ci nie ubliźyłam z mojej strony nie padł
źaden wulgaryzm w stosunku do Ciebie! To Ty ciągle na tym forum ubliźasz kobietom dzieciom, a nie ja!

Autor: De., teraz nie odwracaj kota ogonem,

z tonącego okrętu, to SZCZURY i wszelkie ŚCIERWO daje drapaka,

............................

odpowiedz ! czy ten pan z łomży to patriota?

Ten Pan mówi bynajmniej prawdę a wiadomo, źe prawda jest niewygodna i nie odwracam kota ogonem chciałam, dać jasno do zrozumienia Marudzie jak się cudownie źyje w Polsce zwykłym ludziom i źeby zrozumiał, źe nie ma tak naprawdę co się ekscytować tym swoim prezydentem!

Data: 13-11-13 19:20

To Ty ciągle na tym forum ubliźasz kobietom dzieciom, a nie ja!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

uważasz matkę która zamiast zając się dzieckiem i poświęcić mu możliwie najwięcej czasu , urządza slalomy z wózkiem po szmateksach , biedronkach, kauflandach pod pretekstem zakupów za normalną ??

Bo ja nie .

Uważasz za odpowiedzialną, matkę która naraża na niebezpieczeństwo własne dziecko?

Bo ja nie .

Nie chodzi o to jaki ja mam stosunek do takich matek i Tobie tak naprawdę teź nic do tego jak one spędzają czas ze swoimi dziećmi. Chodzi o Twoją kuturę osobistą a w związku z Twoimi wypowiedziami na temat kobiet i dzieci twierdzę, źe jest ona źalosna!

Mi to nie przeszkadza a to co myślą inni o mojej kulturze, zupełnie mnie nie obchodzi :)

Kwoka a nie matka, to zawsze będzie dla mnie kwoka:):):)

Zresztą, kwoka o całe niebo lepiej dba o swoję kurczęta .

Zboczyliśmy z głównego tematu:):) Bo mował byłą o łomżyniaku który w żywe oczy kłami do kamery na temat komuny:):)

On poprostu sobie wyjechał do pracy w USA a opowiadał że został wypędzony :)

I w ten sposób robi się wodę z mózgów młodym ludziom , co nie powinno mieć miejsca .

Może ten starszy pan zagląda czasami tutaj :):)

STARY CZŁOWIEK A ŁŻE JAK NAJĘTY , CZEGO PAN UCZYSZ MŁODZIEŻ??

SWOJE DZIECI TEŻ UCZYŁEŚ PAN KŁAMAĆ ?

stary przygłup

zasrańców kostką brukowa w łeb oberwał :):)

to ty jesteś bezpłciowa sierotka po złodzieju :):)

Z pi.dami w kolorze

SZCZURY i wszelkie ŚCIERWO daje drapaka,

pop..rdolony brunatny zasraniec

MARUDA EGZURCYSTA POLELUM - CZY NIKT NIE MOŻE TYCH LEWACKICH CHAMÓW ZBANOWAC?

ONI TYLKO TY WCHODZĄ, ŻEBY OBRAŻAĆ INNYCH.

Takiego śmiecia jak ty nikt nie jest w stanie obrazić :):)

Bo tobie choćby nasr..ł na łeb, to byś powiedział że to kebab :):):)

To Wy chcecie zrobić wodę z mózgu młodym ludziom, ale Wam sie nie uda!! Spójrz ile pozytywnych "kciuków"pod filmikiem z wypowiedzią tego pana się znajduje.Jednak większość ludzi z nim się zgadza

Bo wszyscy tego pana słuchają jak świnia grzmotu:)
Jeszcze raz powtarzam KLAMCA tego nauczyciela polskości i tyle :)

Pan ma około 60 i na pewno niebezpieczny czas stanu wojennego spędził bezpiecznie w USA a teraz kuźwa wielki ,,patriota" sumienie sobie czyśći że porzucił ojczyznę trudnych chwilach :)

Tylko ciemnaki zwracają uwagę na łapki pod filmikiem :)

Słuchać trzeba uważnie a nie podniecać się Starym KŁAMCĄ:):)

czy nikt nie może tych potomków hrabiowskich , ziemiańskich , szlacheckich d których ojcowie uciekli w 1939 roku pozostawiając kraj , chłopów i robotników na pastwę hitleryzmu. Tych samych samego co za wody siedząc w ciepłych kapciuszkach i popijając herbatkę jednym skinieniem ręki wysłali dziesiątki tysięcy młodych warszawiaków do powstania czyniąc z nich bydło na hitlerowską rzeź tylko dlatego aby im grunta hrabiowskie , ziemiańskie , szlacheckie przed bolszewikami ochronili. Tych samych który w 1945 gdy mocarstwa zachodnie oddały bez sprzeciwu Polskę Stalinowi rzucili przeciw własnemu narodowi tez w tym samym celu , Polaków których dzisiaj nazywają cynicznie żołnierzami wyklętymi. Tych samych co pluli z zachodu i sabotował na wszelkie sposoby władze chłopów i robotników tylko po to aby odebrać im to co władza ludowa dała i zabrać z nawiązka w ramach prywatyzacji . Tych samych co wprowadził polityczno - ekonomiczny przymus nazywając to demokracją a dzisiaj obnoszą się ze swoim operetkowym patriotyzmem.

lelumel

maruda jak zwykle trzyma poziom

Wiem zapewne byś wolał aby Ciebie słuchali a nie ludzi którzy mówią prawdę, ale na szczęscie nikt Ciebie nie słucha, a ja do młodzieźy się nie zaliczam, mam swoje zdanie i nikt mi prania mózgu nie zrobi.

większość co spieprzyła z krajów dolarowym czy markowym amoku to dzisiaj nie przyzna się do tego bo to byłoby nie na miejscu , małostkowe i ni h u ja b nie pasowało do operetkowego patriotyzmu . Powie za to ,że wyjechał z kraju bo go komuna wypędziła , bo był prześladowany. Jak aj słucham tych bredni które takie ofiary pękniętego kondona łykają jak gumę balonową to mam wrażenie gdzie ja żyłem przed 1989. Czy może ja byłem zahibernowany i jak ci seksmisji obudziłem się dopiero w tym lepszym kraju bo nie h u j a nie mogę sobie takiego czerwonego terroru , prześladowań , biegających aparatczyków z sierpem i młotem aby zabijać na ulicach opozycjonistów nie mogę sobie przypomnieć. Co gorzej większość mądrych ludzi mówi ,że była to polska sielska i anielska dbająca o swego obywatela , piękna która była wrzodem na ***** dla kapitalistycznego zachodu i ich krajowych sługusów.

lelumel

Cholera!!. Nie musiał się przyznawać, że jest z Łomży. Tylko nam wstydu narobił.

Data: 13-11-13 21:27

Wiem zapewne byś wolał aby Ciebie słuchali a nie ludzi którzy mówią prawdę, ale na szczęscie nikt Ciebie nie słucha, a ja do młodzieźy się nie zaliczam, mam swoje zdanie i nikt mi prania mózgu nie zrobi.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////

To twój dziadek czy ojcieć ? Że tak piejesz z zachwytu nad jego KŁAMSTWAMI ?

Nie odpowiadaj , nie musisz, wiem już wszystko :):)

większość co spieprzyła z krajów w dolarowym czy markowym amoku to dzisiaj nie przyzna się do tego bo byłoby to nie na miejscu , małostkowe i nie pasowało do operetkowego patriotyzmu . Powie za to każdy z nich ,że wyjechał z kraju bo go komuna wypędziła , bo był prześladowany.
Gdy słucham tych bredni które takie ofiary pękniętego kondona łykają jak gumę balonową to mam wrażenie gdzie ja żyłem przed 1989. Czy może ja byłem zahibernowany i jak ci z Seksmisji i obudziłem się dopiero w tym lepszym kraju bo nie mogę sobie takiego czerwonego terroru , prześladowań , biegających aparatczyków z sierpem i młotem zabijających na ulicach opozycjonistów przypomnieć.
Co gorzej większość budzących szacunek i zaufanie ,mądrych ludzi mówi ,że była to polska sielska i anielska dbająca o swego obywatela , piękna która była wrzodem na pupie dla kapitalistycznego zachodu i ich krajowych sługusów. Tak tych sługusów którzy po tylu latach obnosząc się ze swym operetkowym patriotyzmem usiłując wziąć rewanż na tych którzy obronili porzucony kraj przed hitlerowcami i odbudowali go po wojnie . Problem w tym ,ze tylko nie pomyśli tych kapitalistycznych sługusów.

lelumel

lelumel

Tak sobie tłumacz mam to gdzieś. Ty masz swoją prawdę a ja swoją

polelum uwazasz ze uciekanie z wlasnego kraju, gdy cos sie tam dzieje jest niewlasciwe?

problem w tym ,zę to co ja pisze to prawda a to co ty piszesz to opowieści z mchu i paproci .

lelumel

większość co spieprzyła z krajów w dolarowym czy markowym amoku to dzisiaj nie przyzna się do tego bo byłoby to nie na miejscu , małostkowe i nie pasowało do operetkowego patriotyzmu . Powie za to każdy z nich ,że wyjechał z kraju bo go komuna wypędziła , bo był prześladowany.
Gdy słucham tych bredni które takie ofiary pękniętego kondona łykają jak gumę balonową to mam wrażenie gdzie ja żyłem przed 1989. Czy może ja byłem zahibernowany i jak ci z Seksmisji i obudziłem się dopiero w tym lepszym kraju bo nie mogę sobie takiego czerwonego terroru , prześladowań , biegających aparatczyków z sierpem i młotem zabijających na ulicach opozycjonistów przypomnieć.
Co gorzej większość budzących szacunek i zaufanie ,mądrych ludzi mówi ,że była to polska sielska i anielska dbająca o swego obywatela , piękna która była wrzodem na pupie dla kapitalistycznego zachodu i ich krajowych sługusów. Tak tych sługusów którzy po tylu latach obnosząc się ze swym operetkowym patriotyzmem usiłując wziąć rewanż na tych którzy obronili porzucony kraj przed hitlerowcami i odbudowali go po wojnie . Problem w tym ,ze tylko nie pomyśli tych kapitalistycznych sługusów

lelumel

maruda skoro jesteś anty patriotą to się wyprowadź z Rzeczpospolitej Polskiej i prawdziwym Polakom dupy nie zawracaj.

Pomysłowo.

czy nikt nie może tych potomków hrabiowskich , ziemiańskich , szlacheckich których ojcowie uciekli w 1939 roku pozostawiając kraj , chłopów i robotników na pastwę hitleryzmu.
Tych samych samego co za wody siedząc w ciepłych kapciuszkach i popijając herbatkę jednym skinieniem ręki wysłali dziesiątki tysięcy młodych warszawiaków do powstania czyniąc z nich bydło na hitlerowską rzeź tylko dlatego aby im grunta hrabiowskie , ziemiańskie czy też szlacheckie przed bolszewikami ochronili.
Tych samych który w 1945 gdy mocarstwa zachodnie oddały bez sprzeciwu Polskę Stalinowi rzucili przeciw własnemu narodowi tez w tym samym celu , Polaków których dzisiaj nazywają cynicznie żołnierzami wyklętymi.
Tych samych co pluli z zachodu i sabotował na wszelkie sposoby władze chłopów i robotników tylko po to aby odebrać im to co władza ludowa dała i zabrać z nawiązka w ramach prywatyzacji .
Tych samych co wprowadził polityczno - ekonomiczny przymus nazywając to demokracją a dzisiaj obnoszą się ze swoim operetkowym patriotyzmem.

Uprzejmie poprosić by zamknęli swe kapitalistyczno imperialistyczne ryje.

lelumel

wytlumacz mi polelumie jak to jest - Polak ktory wyjechal za chlebem (i za amerykanska szynka - nie oszukujmy sie) jest dla ciebie "ofiara peknientego kondona" natomiast Czeczen ktory wyjechal z ojczyzny za zasilkiem, za mieszkaniem socjalnym jest dla ciebie bhaterem, wzorem do nasladowania, bojownikiem, ktoremu nalezy zwielokrotnic zasilek?

I teraz widać ze kłamstwa jakiegoś oszołoma łykasz jak pelikan :):)

0.29s dziadek zaczyna pieprzyć od rzeczy że komuna go wypędziła na 6 lat, chciał mieć dolary to niech nie miesza do tego polityki .

A dlaczego dziadek nie dodał że przy okrągłym stole w zdradzie brali udział i Kaczyńscy bracia??

Bo on nie wie o tym on wtedy bezpiecznie siedział w USA i o dolarach myślał anie o Polsce:)

KŁAMCA KŁAMCA KŁAMCA!!!!!!!!:):):)

maruda a co słychac u braci Michników?

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

MARUDA ŚMIECIU..KAŻDY KTO ZAGLĄDA NA TE DZIADOWSKIE FORUM DOSKONALE WIE KIM JESTEŚ I CO SOBĄ REPREZENTUJESZ
NAJWYŻSZY SZCZYT GŁUPOTY ,KOŁTUŃSTWA I ANTYPOLSKOŚCI.
SZCZEKAJ ŁACHU NADAL JA Z TOBĄ W TEJ FORMIE SKOŃCZYŁEM,PODNIECAJ SIĘ SWOIM OPLUWANIEM LUDZI

Z IDIOTAMI NIE DYSKUTUJE

Explorer to że ty masz fioła na punkcie Czeczenów to wiadomo nie od dzisiaj bo nie od dzisiaj pod różnymi nickami na nich naskakujesz.

lelumel

czy nikt nie może tych potomków hrabiowskich , ziemiańskich , szlacheckich których ojcowie uciekli w 1939 roku pozostawiając kraj , chłopów i robotników na pastwę hitleryzmu.
Tych samych samego co za wody siedząc w ciepłych kapciuszkach i popijając herbatkę jednym skinieniem ręki wysłali dziesiątki tysięcy młodych warszawiaków do powstania czyniąc z nich bydło na hitlerowską rzeź tylko dlatego aby im grunta hrabiowskie , ziemiańskie czy też szlacheckie przed bolszewikami ochronili.
Tych samych który w 1945 gdy mocarstwa zachodnie oddały bez sprzeciwu Polskę Stalinowi rzucili przeciw własnemu narodowi tez w tym samym celu , Polaków których dzisiaj nazywają cynicznie żołnierzami wyklętymi.
Tych samych co pluli z zachodu i sabotował na wszelkie sposoby władze chłopów i robotników tylko po to aby odebrać im to co władza ludowa dała i zabrać z nawiązka w ramach prywatyzacji .
Tych samych co wprowadził polityczno - ekonomiczny przymus nazywając to demokracją a dzisiaj obnoszą się ze swoim operetkowym patriotyzmem.

lelumel

Explorer masz coś nowszego to już przerabialiśmy i nie chwyta - ludziom się oparzyło bo chleba ani słoniny jakos z tego nie mają

lelumel

lelumel

DZIĘKUJ TYM" WYKLĘTYM" ŻE JESZCZE MÓWISZ PO POLSKU

A Ty jasnowidz? Jak tak to kiepski, bo to ani mój ojciec ani dziadek ani nikt z mojej rodziny.

Autor: no nie (---.play-internet.pl)
Data: 13-11-13 22:09

MARUDA ŚMIECIU..KAŻDY KTO ZAGLĄDA NA TE DZIADOWSKIE FORUM DOSKONALE WIE KIM JESTEŚ I CO SOBĄ REPREZENTUJESZ
NAJWYŻSZY SZCZYT GŁUPOTY ,KOŁTUŃSTWA I ANTYPOLSKOŚCI.
SZCZEKAJ ŁACHU NADAL JA Z TOBĄ W TEJ FORMIE SKOŃCZYŁEM,PODNIECAJ SIĘ SWOIM OPLUWANIEM LUDZI

Z IDIOTAMI NIE DYSKUTUJE

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

Najlepszym przykładem kołtuństwea jednak jesteś ty brunatny padalcu :):)

Bo jako jedyny ze mną się wyzywasz i brzesz ryj tak głośno aż ci w dvpie dno widac :):)

Czy ten przytępiony słuch to masz po Warszawskich petardach, czy od darcia japy BÓG HONOR OJCZYZNA? :):)

Ahhh to i to było oznaką patriotyzmu takich pacanów jak ty :):)

jasne... "dolarowy patriota", jak większość po azbeście, co z usa wróciło. Za nim (0:44 między staruszkami w białej bluzie następny). Ciekawe, czy coś z tego marszu pamięta.

Jak to czytam to widze ze maruda i egzorcysta to kompletni idioci.
De. popieram cie calkowicie.Ten Pan to prawdziwy patriota.

a ja myśle że może być troche racji w tym co mówi maruda, mógł przeczekać trudny okres w USA i przyjechał do "wolnej polski" chociaż nie musi to być prawda. Swoją drogą nie rozumiem już nic z tego bo kogo nie spytam ze starej daty ludzi, to każdy przeklina tą polskę i w nosie ma patriotyzm. To jest moje subiektywne zdanie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org